Meidän perheessä rakastetaan valkosipulileipiä alkupalana tai ainakin aikuiset pitävät niistä. Vuosien varrella olemme syöneet useissa eri ravintoloissa erilaisia valkosipulileipiä ja haikailleet siitä, kunpa osaisimme tehdä näitä herkkuja myös kotona. Mikään ravintolaherkku ei koskaan kotana maistu kotona samalta. Nyt luovuuden vimmassani kehittelin ihan itse herkullisen alkupalaleivän, jonka tekeminen ei paljoa vaadi ja maistuu hyvälle! Makea punasipuli ja rakuuna sopivat todella hyvin leivän täytteeksi.
Bistron uusi alkupalaherkku!
Martan Garlic Bread
Valmis pizzapohja
3 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
tuoretta rakuunaa
valkosipulin kynsiä
punasipulia
Laita uuni päälle valmiin pizzapohjan ohjeen mukaan.
Levitä pizzapohja uunipellille.
Mittaa oliiviöljy ja sekoita öljyn joukkoon
sormisuola, puristetut valkosipulin kynnet ja rakuunan lehdet.
Valele seos pizzapohjan päälle.
Leikkaa punasipulit ja levitä ne pizzapohjalle.
Pistä pohja uuniin ja paista puolet paistoajasta
tai niin kauan kuin pohja hieman ruskistuu.
Voilá!!!
Se on siinä!
Vinkki:
täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan,
kokeile muitakin yrttejä, oliiveja, kaprista tai mitä vaan.
Mielikuvitus lentämään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.