tiistai 10. kesäkuuta 2014

Suuri Keskiaikaistapahtuma d’Andillyssä

Sain ystävältäni vinkin Ranskan puolella d'Andillyn kylässä vuosittain järjestettävästä keskiaikaisesta tapahtumasta. Lähdimme Papin kanssa käymään tapahtumassa ja kylä oli meiltä noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Jätimme auton parkkiin ja parkkipaikalta oli järjestetty bussikuljetus tapahtuma-alueelle.

Astuimme sisään puistoon ja tuntui kuin olisimme tehneet aikamatkan keskiajalle. Ihmiset keskiaikaisissa asuissaan metsäteillä kulki kaikennäköisiä kummajaisia, vankikärryjä sekä soittajia.  Alueella oli erilaisia käsityökojuja ja -pajoja sekä erilaisia myyntikojuja, joissa myytiin keskiaikaisia, vaatteita, koruja ja muita rekvisiittaa. Ravintolat ja juomapisteet muistuttivat keskiaikaisia tavernoita ja niissä tietenkin syötiin käsin ilman ruokailuvälineitä, kuten keskiajalla. Ympäri puistoa oli rakennettu useita areenoita ja tapahtumapisteitä, missä oli tarjolla erilaista ohjelmaa. Ohjelmistossa oli hevosturnajaisia, sirkusta, jousiammuntaa, kanuunan laukauksia, karhu, susia petolintuja ja palljon muita esityksiä sekä musiikkia ja kulkueita. Ympäri puistoa oli useita aitauksia missä oli nähtävillä kotieläimiä, kuten lehmiä, pupuja, kanoja ja pikkupossuja.

Tapahtuma oli oikein mukava ja suosittelen sitä myös muille, niin aikuisille kuin lapsille. Tapahtumaa jäjestetään kahtena viikonloppuna peräkkäin eli vielä on mahdollisuus käydä siellä 14-15.6.2014. Alue oli todella ison kokoinen ja rakennettu todella upeasti. Olisimme viihtyneet tapahtumassa vaikka kuinka kauan, mutta päivä oli todella helteinen ja se verotti meidän voimia. 

 Tapahtuma järjestetään noin 8 hehtaarin kokoisessa metsässä, jossa on pieniä lampia ja asuu monia eläimiä. Tapahtuma kerää vuosittain noin 40 000 kävijää ja se järjestetään nyt jo 15. kerran. Tapahtumaa vietetään kahtena viikonloppuna ja se alkaa aamuisin kello 9.00 ja loppuu päivästä riippuen 20.00 tai 23.00. Joka päivä on yli 30 esitystä johon osallistuu noin 400 esiintyjää, eri laisiin sirkushuveihin, tarinohin, näytöksiin sekä tietenkin eläimiä kuten susia, karhu sekä hevosturnajaisia. Mikäli ranskan kieli on hallussa tapahtumasta saa paljon enemmän irti, ehkä minä myös ensi vuonna. Teemapuistossa on ympäri vuoden erilaisia tapahtumia ja se tunnetaan myös Joulupukin maana. 
Lisätietoja: Les Grandes Médiévales

Päivälipun hinta oli aikuisilta 22 euroa ja siellä myytiin myös edullisempia perhelippupaketteja.

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.