perjantai 1. maaliskuuta 2019

Helmikuu -surua ja yllätyshankinta

Taas on kuukausi mennyt ihan älyttömän nopeasti!

Päällimmäiseksi viime kuusta jäi mieleen koko kansaa koskettavat suru-uutiset. Alkukuusta Suomen mäkihyppysankari Matti nukkui pois ja vain reilu viikko ehti kulua, kunnes uutisoitiin, että minun teinivuosien suosikkibändin Yö-yhtyeen keulahahmo Olli on yllättäin nukkunut pois. 

Alkuun en uskonut kumpaakaan uutista, ensijärkytyksestä selvittyäni ja kuultuani uutiset useammasta lähteestä totuus alkoi hahmottua. Molemmat lähtivät turhan aikaisin! Matti Nykäseltä jäi useita kuolemattomia lauseita joita tulee käytettyä "fifty-sixty", "elämä on laiffii", "elämä on ihmisen parasta aikaa", "ehkä otin ehkä en", "jokainen tsäänssi on mahdollisuus", nuo lauseet jäävät elämään ikuisiksi ajoiksi!

Nämä uutiset saivat minut miettimään, elämän rajallisuutta ja kuinka tärkeää tehdä asioita mistä tykkää ja nauttii, sekä kertoa tärkeille ihmisille kuinka tärkeitä he ovat.


Emma Gaala
Helmikuu lähti mukavasti käyntiin Emma-Gaalan merkeissä, monena vuonna olen Gaalaa seurannut teeveen välityksellä ja nyt tänä vuonna hankimme liput ja menimme paikan päälle seuraamaan pystien jakoa. Muutaman kerran olen ollut yleisönä TV-ohjelmassa ja sen tekemistä on kiva seurata, mutta tämä Emma-gaala oli vähän toisessa mittakaavassa.
Kaikki sujui kuitenkin oikein hyvin ja show oli oikein viihdyttävä, tosin gaalapukuja olisi ollut kiva nähdä hieman lähempää. Miinusta tulee pitkulaisesta lavasta, joka haittasi näkyvyyttä ja toinen miinus tulee siitä, että miksi aina muutama ehdokas kerää kaikki pystit?


Kiinalainen Uusi Vuosi
Kiinalaisten Uuden vuoden juhlat järjestettiin Kansalaistorilla, Oodin edustalla, aamulla kun kuljin siitä ohi, tuntui kuin Helsinkiin olisi tullut oma Chinatown. 

Olin ensimmäistä kertaa seuraamassa Kiinalaisen Uuden Vuoden juhlaa ja täytyy sanoa, että olin hieman pettynyt tuohon tapahtumaan. Kansalaistorilla oli useita kojuja, joissa myytiin ruokaa ja erilaisia perinteisiä ”kiinakauppojen” tuotteita, valitettavasti kojuihin ei päässyt kunnolla tutustumaan, sillä niiden ympärillä parveili paljon ihmisiä. 


Esiintymislavalla järjestettävää ohjelmaa oli vaikea seurata, lähinnä siellä pyöri videokuvaa, jostain päin Kiinaa ja mutta minulle jäi epäselväksi mistä kulloinkin lavalla oli kyse. Kelikään ei suosinut tapahtumaa, sillä tihkusade kasteli pikkuhiljaa ja sateenvarjot alkoivat haitata näkyvyyttä, tämän vuoksi päätin luovuttaa ja lähdin kotiin ennen lohikäärmekulkuetta sekä Uuden Vuoden ilotulitusta.


Lux Espoo Hanasaaressa
Pakko tunnustaa että en ole koskaan vielä käynyt Hanasaaressa ja nyt tein sinne asiaa töiden jälkeen, kun halusin käydä katsomassa Hanasaaren Lux tapahtumaa. 

Kuvittelin, että valoteokset ovat ulkona, kuten Helsingin tapahtumassa, mutta ainoastaan yksi teos oli ulkona ja loput olivat sisällä kulttuurikeskuksessa. Hanasaari oli kuin aikamatka -70 luvulle, retroa sisustusta ja talo itsessään huokui tuota aikakautta, vaikka se on juuri läpikäynyt suuren remontin. 

Hanasaareen ja sen ympäristöön pitää päästä ehdottomasti tutustumaan valoisana aikana ja piipahtaa heidän terassilla, josta on upeat näkymät merelle.


Hanasaari on kokoushotelli ja ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, joka sijaitsee Espoossa aivan Helsingin rajalla. Kulttuurikeskus rakennettu kunnianosoitukseksi ruotsalaisille, kun he antoivat vuonna 1967 Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlavuonna Suomelle 100 miljoonan kruunun sotavelat anteeksi.

Lux-tapahtuma Hanasaaressa 3.3.2019 asti.Mitä meille kuuluu?
Helmikuussa huomasin että olen ollut nykyisessä työssäni jo vuoden verran, joka tarkoittaa sitä, että paluumuutostamme on kulunut jo reilusti yli vuosi. 

Aika kuluu todella hurjaa vauhtia ja tiedostimme, että vuokrasopimuksemme päättyy syksyllä ja ennen sitä olisi etsittävä uusi koti. Alkuvuoden aikana kävimme useissa asuntonäytöissä, mutta mistään niistä, minulle ei tullut sitä wow-tunnetta. Tuleva muutto alkoi pikku hiljaa ahdistamaan ja sitten hieman yllättäin päätimme tarttua mahdollisuuteen ostaa asunto missä asuimme vuokralla. 

Nyt sitä sitten ollaan asunnon omistajia ja pitäisi alkaa toteuttamaan suurta remonttia asumisen lomassa.

      

MatkahaaveitaSilloin kun perheessä ei ole koululaisia, niin iskee lomapaniikki! Koululaisten lomat säätelevät usein perheiden loma-aikoja ja niiden puitteissa tulee varattua lomat ja matkat. 

Helmikuussa monilla on ollut talviloma ja some on pullollaan ihania lomakuvia, moni puhuu tulevasta reissusta tai päivittää reissukuulumisia ja minä se mietin, että tälle vuodelle ei ole vielä yhden yhtäkään lomaa sovittuna tai reissua tilattuna. 

Loma-ahdistus alkaa selkeästi painaa…Helmikuussa kirjoittelin postausta Sveitsin Grand Tour-matkailureitistä ja se jos mikä sai matkakuumeen nousemaan oikein kunnolla. Tuntuu että Ruotsin risteilykin on tällä hetkellä turhan haasteellinen varata. Tämän vuoden matkahaaveita on tuon Ruotsin lisäksi ainakin Pietari, Malta ja Englanti (Bath ja Stonehenge), muita pitkäaikaisia haaveita ovat Berliini, Islanti ja Irlanti. Italiaan ja Etelä-Ranskaan halajan aina, sillä niistä löytyy aina uusia kiinnostavia paikkoja, viime aikoina myös Riika ja Puola ovat alkaneet kiinnostaa! Saas nähdä toteutuuko näistä haaveista mikään…


Korpinkierros Nuuksiossa
Hävettää ihan myöntää että viime kuussa ulkoilut on jäänyt taka-alalle, vaikka helmikuussa oli useita upeita aurinkoisia päiviä. Ainoa puolustukseni on että flunssa vei voimia ja peilijäät eivät innostaneet ulkoilemaan edes nastakengillä. 

Kävin kuitenkin kerran Nuuksiossa ihailemassa talvimaisemia, mutta valitettavasti lumet olivat ehtineet jo sulaa ja polut olivat todella jäisiä. Nastakengillä pärjäsin hyvin, mutta sääliksi kävi heitä, joilla ei ollut nastoja, sillä he lentelivät ala-ja ylämäissä vaarallisen näköisesti. 

Olimme hyvissä ajoin liikenteessä ja  parkkipaikalla oli vielä hyvin tilaa ja saimme kävellä rauhassa. Valitsimme tällä kertaa reitiksi noin 7,2 km pituisen Korpinkierroksen, joka kulkee Haukkalammen ympäristössä.


Korpinkierros on rengasreitti ja se luokitellaan haastavaksi, mutta mielestäni sitä oli yllättävän helppo kulkea talvella. Maasto on vaihtelevaa ja kesällä järvimaisemat on varmasti upeat. Reitin varrella oli muutamia  levähdyspaikkoja, joissa oli tuli grillaamista varten.


Penkkiurheilua -korista ja  lätkää
Helmikuussa tuli pitkästä aikaa seurattua urheilua ja kävimme katsomassa korista sekä lätkää. Pääsimme ensimmäistä kertaa ihmettelemään Susijengin aikaansaamaa korisbuumia ja menimme Metro Arenalle katsomaan kun susijengi kohtasi Ranskan. 

Ottelu oli MM-karsintojen viimeinen kotiottelu ja Suomi lopulta voitti tuon tiukan pelin. Venäjällä pelattiin vielä yksi MM-karsintapeli, mutta valitettavasti Suomen sijaan Venäjä matkaa Kiinan koripallon MM-kisoihin.

Kävimme katsomassa myös lätkää, Jokereilla alkoi Play Off-ottelut, emme olleet aikaisemmin nähneet yhtään KHL-otteluita, joten pelit kiinnostivat kovasti. Nuo ottelut eivät ikävä kyllä menneet Jokereiden osalta kovinkaan hyvin, mutta ne olivat mukavaa viihdettä, pientä showta, hieman erilaisia mihin sarjapeleissä ollaan totuttu.


Lukuhaaste etenee ;)


Minne mennä maaliskuussa?Maaliskuussa vietetään laskiaista ja juhlitaan naisia!
Laskiaisena nautiskellaan ulkoilmasta ja pulkkamäen jäkeen maittaa hernekeitto ja perinteinen laskiaispulla! Naisia  muistetaan naistenpäivänä 8.3 ja 19.3 MinnaCanthin ja tasa-arvon päivänä

Ohessa muutamia mielenkiintoisia tapahtumia täällä koto Suomessa sekä nostin muutaman suosikkitapahtumani ulkomailta. Maaliskuussa Ranskan Annecyssä vietetään Venetsialaisia karnevaaleja ja tulppaanikausi alkaa Amsterdamin Keukehhofissa sekä Sveitsin Morgesissa, lue aikaisemmat postaukset.

1.3 Kiasman ilmaisperjantai
Kiasman taidemuseoon on vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Uutta on se, että ilmaisperjantaina museoon on vapaa pääsy koko päivän. Avoinna 10-20.30

1.3 Kansallismuseon ilmaisperjantai
Suomen Kansallismuseoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16-18.
Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita esihistoriasta nykyaikaan. Esillä merkittävimmät kotimaiset arkeologiset löydöt sekä vaihtuvia näyttelyitä. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana.

3.3 Laskiaissunnuntai
Laskiaissunnuntaina useita eri tapahtumia ympäri pääkaupunkiseutua!

3.3 Laskiaisrieha Seurasaaressa klo 12-16
Laskiaissunnuntaina Seurasaaressa voi ajella suomenhevosen vetämissä kärryissä, kokeilla poniratsastusta, lämmitellä rakovalkeiden ääressä ja herkutella vastapaistetuilla lätyillä tai tuoreella nokipannukahvilla. Jos lumitilanne sallii, niin vauhtia voi ottaa myös vipukelkalla.

3.3 Korjaamon kirppis klo 11-16.00

6.3 Kaartin soittokunta Töölö II, Temppeliaukean kirkko
Kaartin soittokunta esittää Töölö-sarjan konsertin Temppeliaukion kirkossa maaliskuussa. Klo 19.00  Vapaa pääsy

8.3 Naistenpäivä

15-17.3 Helsinki Horse Fair Messukeskus
Helsinki Horse Fair kokoaa hevosten ystävät Messukeskukseen. Samalla lipulla GoExpo-messut, jossa Fillari, Outdoor, Golf, Kuva&Kamera ja Sport -tapahtumat.

Messut avoinna
Perjantai 15.3.2019 klo 12–20
Lauantai 16.3.2019 klo 10–19Sunnuntai 17.3.2019 klo 10–17

Liput

Aikuiset: ovelta 19 € / netistä 16 €
Lapset (7-15v): ovelta 12 € / netistä 10 €

16.3 The Rasmus Cirkus

15-17.3 Annecy Venetsialaiset karnevaalit

19.3. Minna Canthin päivä
  
21.3-19.5.2019 Amsterdam, Keukenhofin Tulppaanit
  
30.3-5.5.2019 Morges, Tulppaanifestivaalit


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 
Facebook-sivulta tai Instagramista.

10 kommenttia:

 1. Onnea asunnon hankinnasta. Näppärää välttää muutto kun ostaa vuokraamansa asunnon. Ja intoa tulevaan rempparuljanssiin. Teen itse "vain" pintaremppaa ja hermo on jo piukeena, vähän uutta lattiapintaa, maalia kattoon, vesivahinkoa, Ranskassa siis, piiloon ja tapettia seiniin. Ei vielä voiton puolella.
  Hyvää kevättä teille, ukkelisikin on kai sitten lopulta kotiutunut maailmalta ...
  fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani! Oi, ikävä kuulla että teillä on ollut vesivahinko, toivottavasti mitään arvokasta ei vahingoittunut! Remontti on ihan kamalaa kun sitä pitää tehdä tyhjän asunnon sijaan tehdä sellaiseen asuntoon missä asutaan, tämän vuoksi en pidä mitään kiirettä... Missäpäin Ranskaa huitelet? Kova ikävä on noita kevään merkkejä, nautihan niistä!

   Poista
 2. Ei pahoja vesivahinkoja, näyttää vain ikävältä. Yläkerran kattoasunnon asukas vain rakenteli kattoparvekettaan ja fiksuna ranskalaisena porasi lattiansa puhki, joka on siis meidän olkkarin sisäkaton kohdalla. Ei aikaakaan niin sadevesi näkyi meidän katossa.
  Remppa on kuitenkin jo tehtävä parinkymmenen asumisvuoden jälkeen. Toivottavasti vaivanpalkka näkyy sitten myyntihinnassa. Se motivoi pinnistelemään.
  Kevään merkkejä on tosiaan puussa ja maassa, ei kovin kaukana Sveitsin rajasta. Tulee se kevät pohjoiseenkin, kuten minäkin. fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipa huonoa tuuria, siinä taitaa olla syynsä että täällä Suomessa pitää useista remonteista tehdä ilmoituksia talonyhtiölle :D No nyt saat sitten hieman päivitystä torppaan :)

   Poista
 3. Onnea omaan kotiin! Minä jotenkin pidin vuokralla asumista kivan huolettomana asumismuotona. Kunnes sitten päädyimme ostamaan oman kämpän. Eipä tuosta ole ollut paluuta. :)

  Olipas harmi, että tuo kiinalainen uusivuosi oli pettymys. Nuo lyhdyt ja muut näyttivät kauempaa katsottuina todella kivoilta. Minulla ei ollut valitettavasti mahdollisuutta käydä katsomassa lähempää. Aiempina vuosina tapahtuma on ollut Keskuskadulla, aivan työpaikkani edustalla. Ovesta ei ole meinannut työpäivän jälkeen ulos mahtua, kun väkeä on ollut niin paljon kadulla. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Viime vuosina elämä on ollut todella huoletonta kun ollaan oltu vuokralla, mutta toisaalta ei ole paljoa pystynyt vaikuttamaan pintohin tai muihin ratkaisuihin, toivottavasti tämä muuttuu remontin myötä kodiksi ;) Kiva kuulla että tapahtuma on näyttävä, ensi vuonna uudella onnella kohti kiinalaista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Onnea asunnon hankinnan johdosta! Enpä ole muuten tiennytkään, että kiinalaista uutta vuotta voi juhlia Helsingissä. Harmi että sää ja väenpaljous esti paremman perehtymisen ohjelmaan.
  Kiva tapa muuten listata tulevan kuun tapahtumia postauksen loppuun, sieltä voi sitten halutessaan poimia itselle mielenkiintoisia juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi! Kiinalaista Uutta vuotta on juhlittu pitkään, mutta se on aina mennyt jotenkin minulta ohi ja tänä vuonna todella panostin asiaan, niin kuinka ollakaan kelit eivät olleet suotuisat... Ehkä sitten ensi vuonna taas! Pakko kirjata nykyään ylös noita kiinnostavia tapahtumia etukäteen, muuten saattaa vielä unehtua ja ehkä joku muukin voisi näistä kiinnostua ;)

   Poista
 6. Paljon on mahtunut teidänkin arkeen. Nuo uutiset oli kyllä aika surullisia. Täältä merten takaakin on ollut pysäyttävää seurata. Ihanaa kevättä sinne! Mekin kävimme omalta osaltamme juhlimassa kiinalaista uuttavuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikot ovat olleet todella hektisiä ja meidän perheessä on tapahtunut monia isoja asioita... Teilläpäin tuo Kiinalaisen uuden vuoden juhlinta taitaa olla vähän toisessa mittakaavassa, en oikeastaan tiennyt mitä odotin ehkä enempi jotakin esityksiä, tansseja yms. Niin aika täällä on rajallista ja pistää miettimään kun muutamia vuosia vanhempia ihmisiä alkaa kaatumaan sen sijaan että lähtisi iäkkäämpiä ihmisiä. Kaikkea hyvää sinne :)

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.