perjantai 5. tammikuuta 2018

Jouluhöperön tapahtumat 2017


Joulun aika päättyy loppiaisena ja tuolloin kodeista korjataan joulu pois koristeineen päivineen. Sen sijaan katolisissa maissa loppiainen on joulun keskeinen juhla, jolloin kolme kuningasta saapuu ja tuo lahjat lapsille. Myös Suomessa joulun aikaa vietettiin pidempään, tuolloin pelottava Nuuttipukki tuli Nuutinpäivänä 13.1 ja vei joulun mukanaan. Vielä voi siis hyvin kirjoittaa muutaman tarinan joulusta.

Joulu on todella mun juttu, tykkään puuhastella kaikenlaisia joulujuttuja ja käydä erilaisissa jouluisissa tapahtumissa. Tein pienen joulukimaran ja kokosin tähän postaukseen erilaisia joulun ajan tapahtumia, missä tuli käytyä ja toiseen postukseen ”Höperönä jouluun Martan joulupuuhastelut 2017” keräsin erilaisia joulupuuhasteluita.


Jouluisia tapahtumia
Tänä vuonna nautin joulukuusta erityisesti, sillä pitkästä aikaa oli ihana olla Suomessa ja osallistua perinteisiin suomalaisiin joulutapahtumiin, sen sijaan että yrittäisi keksiä niiden tilalle jotain vastineita. Joulukuussa järjestetään useita erilaisia tapahtumia, tänä vuonna oman lisämausteen antoi Suomi 100 juhlavuosi, jonka vuoksi tapahtumia oli runsaasti. Joulumarkkinat ja Kauneimmat Joululaulut kuuluvat Joulun ”must”- tapahtumiin, niiden lisäksi olen pitkään halunnut käydä katsomassa Joulukadun avajaisia sekä Lucia- kulkuetta.


Joulukadun avajaiset
Helsingissä Aleksanterinkatu saa joka vuosi ylleen upeat jouluvalot ja muuttuu viralliseksi joulukaduksi, tänä vuonna valot sytytettiin jo 69. Kerran. Ihmettelen suuresti miksi en ole aikaisemmin ollut avajaisissa? Toki olen aina käynyt ihailemassa noita jouluvaloja, mutta itse avajaisiin en ole osallistunut, tänä vuonna saavuin tapahtumaan tyylikkäästi metrolla! Avajaisia vietettiin Senaatintorilla, itse ehdin paikalle kuuntelemaan viimeisiä lauluesityksiä sekä pormestarin puhetta, jonka jälkeen hän sytytti Senaatintorin joulukuusen valot palamaan.

Kun joulukadun valot olivat sytytetty lähti suuri jouluparaati etenemään Aleksanterinkatua pitkin rumpuen soidessa, tuo kulkue toi elävästi mieleeni Sveitsin helmikuiset karnevaalit. Kulkueessa oli mukana tietenkin Joulupukki ja muumit, useita eläinhahmoja, koiria  sekä HIFK:n jääkiekkojoukkue. Seurasin kulkueen lähtöä Senaatintorilta sekä myöhemmin Espan nurkilla, ihanaa kun Suomessakin on vähän karnevaalimeininkiä ja ihmiset osaavat iloita. Ratsupoliisit johtivat kulkuetta ja pientä säpinää oli ilmassa, kun hepalta valahti tonttulakki silmille. Mukava tapahtuma, ensi vuonna ehdottomasti uudelleen.


Pientä jännitystä tonttulakki silmillä

Ihanat Koffin hevoset

Juhlavuosi myös HIFK:lle

Muumimamma ja muumipappa <3


Mikä karnevaali!


Joulukadun lisäksi Helsingissä on tänä vuonna näkynyt paljon upeita jouluvaloja, Espalla oli upea jouluinen valoteos, läheiset poikkikadut sekä Mannerheimintie on saanut upeat valot, unohtamatta tietenkään Stoccan vuotuista jouluikkunaa. 


Espan upeat jouluvalot

Espan talvivalot

Mannerheimintien valot

Jouluinen Keskuskatu


Vuodesta 1949 Stoccan näyteikkunat Aleksanterinkadulla ovat saaneet jouluisen ilmeen, nuo taidokkaasti tehdyt ikkunat kuuluvat oleellisesti Joulunodotukseen ja niitä ihailevat niin lapset kuin aikuiset. 


Yksi joulun kohokohta, minkälainen satuikkuna tänä vuonna?


Sveitsin Chateau d'Oex?Tänä vuonna tuo ikkuna toi heti mieleeni Sveitsin, se voisi olla mikä tahasa kylä siellä, mutta erityisesti nuo kuumailmapallot tuovat mieleeni pienen Château d’OEx kylän, jossa järjestetään joka vuosi kuumailmapallofestivaalit. Lue lisää kuumailmapallofestivaaleista aikaisemmasta postauksesta ”Satoja pallojaliitelee taivaalla”. Oheisesta linkistä voit käydä katsomassa Stoccansatuikkunoita aikaisemmilta vuosilta.Itsenäisyyspäivä


Suomi 100-vuotta 6.12.2017


Itsenäisyyspäivä ei varsinaisesti liity jouluun, mutta joulukuussa sitä vietetään ja tänä vuonna sitä juhlittiin vähän näyttävämmin. Minä kävin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Itsenäisyyspäivän konsertissa, se oli todella upea tapahtuma. Helsingissä oli tänä vuonna useat rakennukset saaneet sinisen juhlavalaistuksen Itsenäisyyspäivän kunniaksi, käy katsomassa "Sininen Suomi 100. Itsenäisyyspäivä" kuvia täältä.


Joulumarkkinat


Mantan markkinatJoulumarkkinat ja niiden tunnelma vaan kuuluu joulunodotukseen, torille on ihana lähteä kuljeskelemaan ja katselemaan erilaisia myyntikojuja sekä nauttimaan lämmintä hehkuviiniä. Minä aloitin markkinat jo hyvissä ajoin, sillä kävin ensimmäisillä joulumarkkinoilla jo marraskuun puolella, tuolloin Kaapelitehtaalla järjestettiin Martin markkinat. Suomi-Viro yhteisö on järjestänyt Martin Markkinoita jo useamman vuoden, mutta tämä oli minulle ensimmäinen kerta.


Tuomaan tori
Nykyiset Tuomaan markkinat Senaatintorilla muistuttavat kovasti Keski-Eurooppalaisia joulutoreja karuselleineen päivineen, vielä kun sinne saisi ne hehkuviinit.


Tallinnan vanha kaupunki


Joulun jälkeen piipahdimme vielä Tallinnassa ja ehdimme käyd vanhan kaupungin upealla Joulutorilla. Vink, vink! Tallinnan Joulumarkkinat ovat avoinna loppiaiseen asti.


Lucia-kulkue
Lucianpäivää vietetään 13.12, olen jo useana vuonna halunnut päästä seuraamaan Lucia-kulkuetta Senaatintorille ja tänäkin vuonna yritin kyllä kovasti, mutta toisin kävi… Mikäli olisimme hoksanneet ottaa ravintolasta ikkunapaikan, niin olisimme nähneet tuon kulkueen ja vielä aitiopaikalta! Täytyypä muistaa ensi vuonna...


Kauneimmat joululaulut


Olarin kirkko


Joulu ei vaan tule ilman Kauneimpia joululauluja! Tänä jouluna huomasin että meilläpäin järjestetään useita eri laulutilaisuuksia, jopa kauppakeskuksessa. Odotin että Rosa tulee kotiin ja saan houkuteltua hänet laulamaan kanssani joululauluja, saimme bonuksena Rosan ystävän Moonan mukaamme. Tällä kertaa olin kuitenkin hieman pettynyt tapahtumaan, se oli aika lattea, laulamassa oli vain kourallinen ihmisiä ja kuorokin oli todella pieni. Moni perinteinen joululaulu jäi kokonaan laulamatta.

Jouluntunnelmaa vanhoissa taloissa


Joulun tunnelmaan kuuluu oleellisesti joulukoristelut, huomasin että joulun aikaan Loviisan vanhat puutalot avaavat ovensa yleisölle, kuten syksyllä, mutta tällä kertaa talot ovat saaneet jouluisen ilmeen. Olin todella innoissani tästä tapahtumasta, kodit olivat todella upeita ja nätisti laitettu. Loviisan ihanat puutalot jouluasussa tapahtumasta voit lukea lisää täältä


Loviisan vanhojen talojen lisäksi kävin katsomassa kuinka Glimsin talomuseon vanhaan kestikievariin oli laitettu joulua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.