keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Armeija kutsuu, hiuksilla hyvää
Kädessäni on varumiehen opas ja uskottava se on, että nuorimmainen on tullut siihen ikään ja aloittaa armeijan lähipäivinä. Itselläni ei ole juuri minkäänlaista käsitystä armeijasta, siitä on jo niin monta vuotta kun veljeni tai kaverini kävivät palveluksessa ja Papikaan ei ole paljoa puhunut omista armeija-ajoista. Mitä armeijassa sitten tehdään nykyään? 

Tuntuu että kaikki ovat sitä mieltä, ettei armeijaa enää tarvita. minä taas olen sitä mieltä, että kyllä Suomessa edelleen armeija tarvitaan, mutta nykyaikana sen tehtäväkenttä saattaa olla muuttunut. No kuten sanoin minähän en tuosta armeija asiasta mitään tiedä, mutta olen siitä enemmän innoissani kuin poika ja syystä, sillä toivon että puolustusvoimat viimeistelevät kasvatustyöni ja tekevät pojasta miehen.
Olen useasti jutellut aiheesta ulkomaalaisten ystävieni kanssa ja olemme vertailleet eri maiden käytäntöjä, Suomi on yksi niistä harvoista maista jossa on asevelvollisuus eli pakollinen armeija, monissa maissa ei ole asevelvollisuutta laisinkaan vaan voidaan puhua ammattiarmeijasta. Moni on pitänyt asevelvollisuutta positiivisena asiana ja kyllähän sillä saattaa on merkitystä tulevaisuudessa esim.  työrintamalla sekä verkostoitumisesta, sillä tunnetusti jokainen armeijan käynyt muistaa jonkun inttikaverin.
Tällä hetkellä meillä siis eletään jännittäviä aikoja. Minä aion nyt sivistää itseäni, tästä armeija-asiasta pojan asevelvollisuuden myötä ja haluan päästä ehdottomasti kokeilemaan sotkun munkit ym. muut armeijan klassikot. Tosin poikani taitaa olla vähän eri mieltä kanssani. Eilen huomasin tuttavani FB-päivityksestä että Yle Arenalla on meneillään ”naissotilaat”-sarja, katsoin siitä yhden jakson ja se oli todella mielenkiintoinen, joten taidan imaista kaikki jaksot.Hiuksilla hyvää…
Pojalta lähti hiukset jo viime viikolla, parturista hän sai kuulla että hiuksilla voi tehdä myös hyvää ja haluankin tässä yhteydessä vinkata tästä kaikille heavyleteille ja naisalokkaille, jotka ovat menossa kutreja leikkaamaan ja miksei myös puolustusvoimat voisi osallistua kampanjaan. Parturissa oli sanottu että mikäli hiukset ovat yli 16 cm pitkät, niin ne voi lahjoittaa peruukkien valmistukseen syöpäpotilaille. Poikani hiukset ei ihan tavoittaneet tuota maagista 16 cm rajaa, mutta innostuin tuosta aiheesta ja googlailin siitä vähän enemmän tietoa siitä. Päädyin Hiusextra Heinilän sivuille ja sieltä löytyy hyvät ohjeet miten hiuksia voi lahjoittaa.


Huom!

Tämä postaus ei ole yhteistyöpostaus, eikä mainos, vaan ainoastaan vinkki hyväntekeväisyyteen niille, jotka joutuvat leikkaamaan pitkät hiuksensa lyhyiksi  tai ovat päättäneet hankkia uuden lookin vuodelle 2018. Itselläni ei ole asiasta kokemusta, tarkemmat ohjeet sekä kyselyt suoraan HiusextraHeinilälle.
2 kommenttia:

 1. Tyttäreni, joka asuu Englannissa, lahjoitti hiuksensa Little Princess Trustille.
  http://www.littleprincesses.org.uk/donate-hair/

  Onnea armeijaan!!!
  "Kaikki" eivät suinkaan pidä armeijaa tarpeettomana! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestö on sama, kuin minkä kanssa tämä Hiusextra Heinilä tekee yhteistyötä ja kiva kuulla, että lahjoistus toimii ja onnistuu järjestön kautta. Kiitos Zempistä :)

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.