sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Martan Matkassa 2017Tänään on vuoden viimeinen päivä ja katseet suunnataan tulevaan vuoteen, tehdään uuden vuoden suunnitelmia ja lupauksia sekä saatetaan jopa ennustaa tulevaa vuotta valamalla tinoja. Tulvevan vuoden ennustaminen ja tinojen valuu taitaa jäädä historian kirjoihin, mikäli markkinoille ei kehitetä korvaavia tuotteita Uuden Vuoden tinoille. Tänään on vielä mahdollista hankkia perinteisiä Uuden Vuoden tinoja, sillä niiden myynti lopetetaan suurten lyijypitoisuuksien vuoksi. Martat vinkkaavat jo ”sokeritinoista”, kuulostaa hyvältä, mutta mahtaako ne sihistä ja kolahtaa ämpäriin?

Yksi Uuden Vuoden puhutuimpia aiheita on joka vuosi nuo Uuden Vuoden raketit ja niistä ollaan montaa mieltä. Meilläkin on jo pari päivää kuulunut pientä rakettien pauketta ja entisenä koiranomistajana toivoisin todella, että kunnioitettaisiin niitä säännöksiä ja kellonaikoja, joita rakettien ampumiseen on annettu. Enkä pistäisi yhtään vastaan että kaupungit ja eri tahot järjestäisivät yhteisen kunnon ilotulituksen,  niin niitä raketteja ei tarvitse jokaisen hankkia ja varmasti säästyttäisiin myös monelta tapaturmalta.

Uuden vuoden aattona on myös tapana puntaroida mennyttä vuotta ja miettiä mitä tapahtui kuluneena vuonna? Pitikö Uuden Vuoden suunnitelmat ja lupaukset? Tekisinkö jotain toisin? Mitä tekisin uudelleen? Mietin pitkään miten niputtaisin vuoden 2017 pakettiin ja hahmottelin erilaisia versioita, jotka paisuivat kuin pullataikina ja teillä rakkaat lukijat olisi mennyt koko Uusi Vuosi niiden lukemiseen. Monet lukijat ovat varmasti huomanneet että olen ahkera postaamaan kuvia Instagramiin sekä Facebookiin, näiden kautta olen saanut mukavasti palautetta eli tykkäyksiä, joten päätin että vuoden 2017 yhteenveto ja viimeinen postaus perustuu teidän tykkäyksiin. Tein vuoden 2017 Instagram kuvista ”2017 best of nine”- kuvakollaasin, joka listaa Martan Matkassa 9 suosituinta Instagram kuvaa ja kerron teille tarinan niiden taustalta.


1.Lugano


Suosituin kuva on otettu Luganojärven rannalta, joka on otettu ”tyttöjen roadtripiltä”, jonka teimme Rosan kanssa kesän lopulla. Roadtripin kohteiksi valikoitui paikkoja meidän Sveitsin ”must see listalta”, joita halusimme nähdä vielä ennen paluumuuttoa. Lugano oli mukavan rento kaupunki ja tunnela oli kuin kun olisi ollut Välimeren rannalla.
2. St Gallen
Tämä kuva on myös meidän Road Tripiltä, St Gallen on upea vanha kaupunki, joka sijaitsee lähellä Zurichiä ja Liechtensteinin rajaa. Kaupungin keskustaa hallitsee mahtava luostari, joka on yksi Sveitsin UNESCO-kohde.


3. Le Pont

Kuva on otettu helmikuussa, Lac De Joux- järvi sijaitsee noin 1000 metrin korkeudessa Juravuorilla Vallee de Joux-laaksossa. Järvi jäätyy talvella ja sen jäällä voi luistella, yritin käydä helmikuussa siellä luistelemassa, mutta jää ei ollut tarpeeksi paksua, joten tein pienen patikoinnin järven ympäristössä. LePont on pieni kaupunki Lac de Joux-järven päässä, alueella on useita patikointireittejä ja se on tunnettu kelloteollisuudesta. 


4. Matterhorn

Tämä kuva tuskin esitteyitä kaipaa, Mattehorn vuori on yksi Sveitsin symboli ja tunnettu Toblerone-suklaa on saanut muotonsa tuosta vuoresta. Ihan viimemetreillä minulle tarjoutui tilaisuus päästä patikoimaan Zermatin alueelle, josta on upeat näkymät vuorelle. Tämä otos oli hetkestä kiinni, sillä koko reissun ajan vuori oli pilvien peitossa.


5. La Rippe
Tämän maagisen kuvan viljapellosta ja auringonlaskusta onnistuin tallentamaan iltakävelyllä La Rippen kylässä.


6. Bernina Express panoramajuna St Moritz-Tirano
Kuva on otettu panoramajunasta, joka kulkee Sveitsin Alpeilla, tätä junamatkaa odotin pitkään ja hartaasti! Hyppäsimme junaan Sveitsin puolelta, St Moritzin asemalta ja ajoimme Italian puolelle Tiranoon, näimme reitin varrella oli aivan huikeita Alppiaisemia.

7. Luzern
Tämäkin kuva on otettu meidän minun ja Rosa Roadtripiltä, kyseinen puusilta  on Euroopan vanhin ja se on valmistunut vuonna 1333. Upea puusilta on todella näyttävän näköinen ja kesäisin sitä koristaa upeat kukat. Kun näin ensimmäisen kerran kuvan tuosta puusillasta päätin että haluan ehdottomasti käydä siellä, kesti vain neljä vuotta löytää missä tuo upea silta sijaitsee. Puusillan lisäksi Luzern on monipuolinen matkailukohde.

8. Cullyn Jazz-festivaalit
Cully on yksi Lavauxin viinialueen pienistä kylistä, jossa järjestetään joka vuosi Jazz-festivaalit. Lavauxin viiniviljemät ovat huikeat ja kaikki pikkuruiset kylät ovat kivoja vierailukohteita. Monena vuonna halusin päästä Cullyn Jazz festivaaleilla ja viimeisenä vuonna onnistuin houkuttelamaan muutaman ystävän mukaan, sillä seurauksella että koin yhden elämäni upeimmista Jazz-konserteista pikkuruisessa viinikellarissa.

9. Uusi osoite
Minua lämmittää kovasti että tämä kuva nousi viime vuoden suosituimpien Insta-kuvien listalle, sillä tämä kuva kertoo työvoitosta. Paluumuutto päätöksen jälkeen meillä oli suuria haasteita löytää oma koti Suomesta, mikään ei tuntunut kodilta ja siinä vaiheessa kun mikä vaan olisi kelvannut ei mitään ollut tarjolla. Mikä onnenkantamoinen meille kävi, että vain muutama viikko ennen muuttoauton tuloa löysimme meille kodin ja tämä todella tuntuu kodilta!


Hyvää ja Uutta Vuotta 2018


<3 Martta
Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa

4 kommenttia:

 1. Eipä ihme että noista kuvista on tykätty ja vaiherikas vuosi takana ihan kohta. Jännitystäkin jaoit kun oli viime metreille epäselvää löytyykö Suomesta uusi koti vai ei.
  Kiittelen kirjoituksistasi ja toivottelen seikkailurikasta vuotta 2018.
  Täällä Keski-Euroopassakin on viimein aurinkoinen päivä ja oikein jo kevättä ilmassa:
  fani & kumppani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani! Kiva kun olit matkassa mukana vuonna 2017 ja Teille oikein hyvää Uutta Vuotta 2018! Tuossa kuvakimarassa on aika lailla kuvattu "MInun Sveitsi", toki moni ihana paikka kuten Geneve ja Montreux jäivät siitä puuttumaan. Kuvat toivat ihania muistoja mieleen ja viime vuosi todella kuluikin teemalla "things to do before leave", omasta mielestä onnistuin siinä aika hyvin. Lähetä tänne myös hieman aurinkoa, sillä tämä "jääkausi" alkaa jo hippasen ottaa nuppiin, sillä se rajoittaa niin paljon liikkumista!

   Poista
 2. Olen samaa mieltä kun aikaisempikin kommentoija. Noista kuvista on helppo tykätä! :)
  Hyvää uutta vuotta sinullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko! Kiva kuulla :) Tuossa kun katselin noita kuvia ja kaivelin tarinoita niiden taustalle, tuli ihan mahdoton matkakuume ja ikävä Sveitsiin...... Mukavaa uutta vuotta!

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.