torstai 17. heinäkuuta 2014

Ihana Hietsun kirppis!


Ei oo kesä mitään ilman Hietsun kirpparia! Hietsun torilla on aina ihana käydä kääntymässä, sillä sieltä voi löytää vaikka minkälaisia aarteita ja vaikka et olisi ostoaikeissa, niin torin tapahtumia on kiva seurata kahvilasta käsin tai muuten vaan kiertelemällä pöytiä. Itse olen jo 80-luvulta lähtien käynyt Hietsussa aina silloin tällöin myymässä tavaroita tai etsimässä edullisia löytöjä. Alkuun kävin hakemassa torilta lisätienestejä, myymällä omia tavaroita sekä tavaroita vanhempien varastoista, myöhemmin olen käynyt myymässä lasten pieniä vaatteita, leluja, astioita, kirjoja ja muita tarpeettomia tavaroita, saadakseni lisätilaa kotiin. Hietsun torilla menee tavara kuin tavara kaupaksi ja olemmekin ystävieni kanssa pitäneet leikkimielistä kilpailua siitä, mikä on ihmeellisin tavara, joka menee päivän aikana kaupaksi. 

Kirpparipäivä on usein pitkä ja sitä edeltää useiden päivien tavaroiden läpikäyminen, aamulla aikainen herätys ja sitten lähdetään torille eväskorien kanssa. Ensin torilla vastassa on trokarit, jotka kaivelevat laatikoita ja kasseja heti, kun niitä saa kannettua myyntipisteelle, heidän tarkoituksena ostaa parhaimmat päältä, mahdollisimman edullisesti joko omiin pöytiin tai liikkeisiin. Kirpparille kannattaa lähteä myymään tavaroita avoimin mielin ja unohtaa hinnoittelussa, mitä tavarat ovat joskus maksaneet, vaan miettiä sitä, mitä itse olisit valmis maksamaan tavarasta. Kotiin kannattaa jättää suosiolla kaikki sellaiset tavarat, joista ei ole valmis vielä luopumaan tai myymään niitä kirpputorihinnoin, ne kannattaa myydä netin kautta, niin välttyy pettymyksiltä. Mielestäni parhaimmat myyntitilanteet ovat niitä, kun kaupan jälkeen näkee ostajan iloisen ilmeen, hänen poistuessa uuden lelun, "aina haluamansa" tai muuten vaan tarpeellisen tavaran kanssa. Torilla on mukava jutustella ostajien kanssa ja aurinkoisen sään suosiessa nauttia päivästä perheen tai ystävien kanssa.
Kesäkotini on kävelymatkan päässä Hietsun torilta ja siellä tulee käytyä useasti ohikulkumatkalla tai kahvilla. Torilla on myynnissä vaikka ja mitä ihania asioita, astioita, sisustustavaroita, vaatteita sekä kirjoja ja usein vielä edulliseen kirpputorihintaan. Itselläni on hirveä tilanne, mieleni tekisi hankkia vaikka mitä ihanuuksia, mutta valitettavasti en saa kuljetettua ostoksia kotiin, kun matkalaukut ovat ihan täynnä ja tilaa pitää varata vielä Suomi-herkuille. Harmittelin kun unohdin pakata mukaan lomalukemista, mutta torilla on onneksi iso kirjasto mistä valita mukavaa lukemista.Hietalahden kauppahalli on kokenut upean muodonmuutoksen, viimeksi kun kävin siellä, se oli ns. nuhvainen ja siellä myytiin mielestäni ylihinnoiteltua "antiikkia". Nyt halli on remontoitu ja todella siisti. Hallissa on erilaisia pikkuravintoloita ja kahviloita sekä siellä myydään erilaisia elintarvikkeita, lihaa, kalaa, vihanneksia, hedelmiä, leipää ym. Hietalahden kauppahallissa on vielä useita tyhjiä myyntipaikkoja jäljellä, sillä moni myyjä on muuttanut takaisin Helsingin kauppatorilla sijaitsevaan kauppahallin, sen remontin valmistuttua.  Hietalahden torin kulmilla on myös aivan mahtava kampaamo Hiushuone Rubion ja liikkeen omistaja Anne on todellinen taikuri! Kerrankin löytyi sellainen kampaaja, joka uskaltaa kysyttäessä ehdottaa erilaisia uusia malleja ja värivaihtoehtoja. Annella on kyllä silmää ja lopputuloksena oli oikein onnistunut väri ja leikkaus. Annelle uskaltaa myös antaa vapaat kädet ja häneltä saa hyvät vinkit, miten uusia hiuksia voi laittaa jatkossa kotona.  Mikä parasta sain uuden värin jälkeen kalpeisiin kasvoihin myös väriä kulmiin ja lähtiessä hiukset olivat todella nätisti laitettu. Iloinen äiti ja tytär astui ulos liikkeestä uudessa kesälookissa, eikä tarvinnut seuraavan kaupan näyteikkunan edessä alkaa korjaamaan. Suosittelen!


Ihana vanha jäätelökioski Hietsun nurkallaHietalahden kauppahalli
Hietalahden Kauppahalli sijaitsee Bulevardinkadun päässä lähellä Hietalahden laituria. Kauppahallin suunnittelu alkoi vuonna 1889, mutta rahanpuutteen vuoksi halli valmistui vasta joulukuussa 1903. Selim A. Lindqvist suunnitteli kauppahallin ja sinne rakennettiin 116 puista myyntitiskiä elintarvikkeiden myyntiä varten. Kauppahallista tuli suosittu kauppapaikka aina 1970-luvulle asti, jolloin kaupankäynti alkoi hiljentyä. Kauppahallisa myytiin antiikkia, keräilyesineitä sekä taidetta vuosina 2004-2012. Kauppahalli remontoitiin ja uudistettiin taas elintarvikkeiden myyntiä varten vuonna 2012 ja uusiin tiloihin muutti kauppiaita Etelärannan kauppahallista oman hallin remontin vuoksi vuonna 2013. Osa kauppiaista on palannut takaisin Etelärantaan, mutta tänä päivänä Hietalahden kauppahallissa myydään edelleen elintarvikkeita sekä siellä on kahviloita ja ravintoloita. Kauppahallissa on vielä vuokrattavia tiloja tarjolla. 

Avoinna: ma-pe 8-18 / la 8-16 / kesäsunnuntait 10-16 (=> 31.8.2014)


Hietsun kirppis eli Hietalahden kirpputori

 
Hietsun kirppis sijaitsee Hietalahden kauppahallin edustalla ja kun aikoinaan kauppahallin toiminta hiljentyi, sen edustalla sijaitsevalla torilla alettiin 80-luvulla järjestää kirpputoria. Tänä päivänä Hietsun kirppis on Helsingin suurin ulkoilmakirpputori, joka on avoinna ympäri vuoden. Hietsun toria on kutsuttu myös punaiseksi toriksi, sillä 90-luvulla torilla harrastettiin Venäläisten turistien toimesta laitonta viina- ja tupakkakauppaa. Kirpputorilla on noin 130 myyntipaikkaa ja jonkin verran torimyyntipaikkoja. Kesäisin Hietsu on suosittu käytetyn tavaran myynti- ja ostospaikka paikallisten ja turistien keskuudessa. Torille tullaan myymään ja ostamaan tavaroita mhyös pidemmän matkan päästä. 

Avoinna: arkisin 8-18 / la 8-16 / su 10-16 
suljettu 24-26.7.2014 rallitapahtuman vuoksi


Torilla tapahtuu


Neste Oil Ralli Helsinki Battle 26.7.2014

Jyväskylän MM-osakilpailuun suuntaavat rallitähdet ottavat mittaa toisistaan Hietalahdenrannassa suljetulla katuosuudella. Mukaan ovat lupautuneet mm. Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala ja Thierry Neuville. Tähtikuljettajien lisäksi nähdään myös kotimaisia rallilegendoja, kuten Markku Alén, Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen ja Marcus Grönholm.Neste Oil Ralli Helsinki Battle käynnistyy klo 12.45 lämmittelyajoilla, jolloin kuskit pääsevät tutustumaan rataan tarkemmin. Mittaa kahden kierroksen suoritukselle tulee yhteensä 1650 metriä. Lyhyt rata ei vaadi kartanlukijan apua, mutta kuskien hallittava täydellisesti kinkkisen kaupunkiradan kurvit ja hidasteet. Varsinkin 360 asteen pyörähdys vaatii huolellisen testauksen. Jokaisella kuskilla on viisi minuuttia aikaa lämmittelyajoon.
Kello 15 käynnistyvät aika-ajot, jossa autot ajavat kelloa vastaan. Ensin radalla nähdään vuorollaan kaikki suomalaisen rallimaailman legendat. Tämän jälkeen oman suorituksensa esittävät tämän päivän tähtikuskit. Yksi ajosuoritus pitää sisällään kaksi ratakierrosta, josta muotoutuu loppuaika. Kaikilla kuskeilla on kaksi aika-ajosuoritusta, joista parempi huomioidaan. Vain nopeimmat pääsevät jatkoon.
Päivän huipentava battle-kamppailu starttaa klo 17, kun vuorollaan viivalle asettuvat aika-ajojen nopein legendakuski ja nopein tähtikuski. Molemmilla on kaksi kahden kierroksen suoritusta. Nopein kruunataan Neste Oil Ralli Helsinki Battlen mestariksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.