torstai 31. heinäkuuta 2014

Minne mennä tänään? -elokuu Helsinki-

Vielä ehdin nauttia muutaman viikon verran Kesä-Stadin tapahtumista, joten tämän kuukauden Minne Mennä Tänään?- postaukseen kokosin osittain Helsigin ja Geneven alueen tapahtumia. Tapahtumia oli kuitenkin sen verran paljon että selkeyden vuoksi jaoin ne kahteen eri postaukseen eli Helsinki ja Geneven alue. Kesä lähenee loppua, mutta monia mukavia tapahtumia missä voisi käydä...


Elokuun tapahtumakalenteri Helsinki28.7 maanantai - 2.8. lauantai Jazz-Espa-festivaali
Jokakesäinen Jazz-Espa-festivaali järjestetään jo 15. kertaa Esplanadin puistossa kesällä. Esityksistä nautitaan tänä vuonna aiempaa tiiviimpänä viikon pakettina 28.7.–2.8.

Tapahtuman päätteeksi jammaillaan JazzPiknik-ulkoilmatapahtumassa 3. elokuuta, jolloin Espan lavalla esiintyy kuusi kotimaista yhtyettä ja tapahtuma levittäytyy myös Lasipalatsin aukiolle.

Jazz-Espan ja Piknikin ohjelmisto on räätälöity viikon paketiksi, jossa esiin pääsevät niin perinteisempi ilmaisu, kuin vapaa improvisaatio, elektroninen crossover ja tanssittava klubijazzkin. Espalla esiintyy viikon aikana kuusi erityylistä kokoonpanoa, ja Piknik-illassa kuullaan neljää yhtyettä, sekä levymusiikkia huippu-DJ:den tahtiin.
Jazz-Espan konsertit joka päivä Espan lavalla klo 16 (Huom! Lauantain konsertti pidetään klo 18.)
Pe 1.8. Eero Koivistoinen Quartet
La 2.8. Young Nordic Jazz Comets - Suomen edustaja 2014

JazzPiknikin konsertit 3.8. mbarin terassilla klo 14 – 1.30.

Timo Lassy Band feat. Joyce Elaine Yuille
Dalindèo
Manuel Dunkel Quartet
Virta
We Jazz DJs

Konsertteihin on vapaa pääsy.

Lue lisää: jazzespa.fi

1.8. perjantai - 2.8. lauantai, Teurastamo, 

World Bites -maailmanruokafestari 

Elokuu polkaistaan tänäkin vuonna käyntiin ruokamaailman ja makujen kirjon keskipisteestä, kun viime vuonna suuren suosion saavuttanut World Bites –maailmanruokafestivaali levittäytyy jälleen Teurastamolle! 

Kaksipäiväinen ulkoilmatapahtuma houkuttelee kaupunkilaiset syömään itsensä maailman ympäri; pihalta löytyy toistakymmentä ruokakojua, jotka edustavat eri maiden, maanosien ja kulttuurien keittiöitä tarjoten parhaita herkkuja pallomme eri nurkista.

World Bites -festivaalin ydin on pienemmissä, maistelukokoisissa annoksissa, joita jaksaa päivän (tai kahden!) aikana syödä useampiakin. Makeaa, hapanta, tulista, pehmeää ja kaikkea siltä väliltä. Sitä tarjoaa World Bites!

Syömisen ohessa voi nauttia Kellohallille vain kahden päivän ja illan ajaksi avautuvasta Mojito Embassyn meiningistä. Tämä maamme uusin ja erityislaatuisin baari avaa ovensa kaupungin cocktail-faneille, muuttaen Kellohallin kuubalaiseksi torimiljööksi, jossa minttu ja lime tuoksuvat kilpaa. Pala aitoa Havanaa keskellä Helsinkiä! Ammattitaitoiset baarimestarit opastavat kävijät rakastetun kuubalaisen cocktailin, Mojiton, saloihin ja kuumista rytmeistä vastaa Suomen vauhdikkaimmaksi salsabändiksi luonnehdittu Tri Cohiba.

Lauantaina Teurastamon hiekkaympyrässä nähdään myös Bollywood-tanssiesitys Studio Sfinksin toimesta, jonka jälkeen Bollywood-tanssin pyörteisiin pääsee ammattilaisten opastuksella itsekin. 

Koko tapahtuman leppoisasta DJ-menosta vastaavat legendaariset veteraani-DJ:t Njassa & Borzin. 

Päivätapahtuma on täydellinen koko perheelle ja sinne on vapaa pääsy. 

pe klo 15-21 & la klo 12-20


Ruokalistat, niiden tarjoajat sekä tarkemmat päiväkohtaiset aikataulut löytyvät täältä ja Facebook-tapahtumasta lähempänä festariviikonloppua!


4.8. maanantai Raffaellon terassi, klo 20.00 Jore Marjaranta
Osoite: Aleksanterinkatu 46, Lisätietoja: Raffaellon terassi

5.8. tiistai - 10.8. sunnuntai, Helsinki Rautatientori, Dinner in the Sky

Dinner in the Sky -tapahtuma nostaa 22 vierasta kerrallaan ruokailemaan tai nauttimaan lasin kuohuvaa 50 metrin korkeuteen. Dinner in the Sky palaa Helsinkiin tänä vuonna juhannusviikolla ja elokuun alussa. Yli 40 maassa kiertänyt Dinner in the Sky tarjoilee upeita makuelämyksiä päivittäin vaihtuvien huippukeittiömestareiden johdolla. Dinner in the Sky -illallisiin on mahdollista osallistua Helsingissä: 5.-10. elokuuta Rautatientorilla 

Tänä kesänä Helsingin taivaalla nähdään Michelin-tähtikokit Filip Langhoff ravintola Askista sekä Samuli Wirgentius ravintola Postresista. Juhannusaattona ja -päivänä keittiötä johtaa Vladislav Djatšuk ravintola Tchaikovskysta Tallinnasta. Dinner in the Skyn Head Chefinä toimii Mihkel Heinmets.

Illallisen yhteydessä päivän menusta vastaava keittiömestari nousee yläilmoihin pöydän mukana valmistamaan ateriaa ja seurustelemaan vieraiden kanssa. Tarjolla on samppanjanostoja, lounaita ja illallisia. Hinnat ovat alkaen 49,00 euroa / vieras.7.8. torstai, Koko Jazz Club, Koko kesä Kalliossa, Tapani Kansa

Koko kesä Kalliossa on Koko Jazz Clubin kesäkonserttien sarja, joka järjestetään nyt kolmannen kerran. Koko kesä Kalliossa tuo yhteen koko kansan rakastamat artistit sekä talon oman orkesterin, Koko Jazz Orchestran, jonka ytimen muodostavat vibrafonisti Arttu Takalo, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen. Ydinryhmän lisäksi eri artistien kanssa esiintyy joukko vierailevia muusikoita.

Koko Jazz Orchestra sovittaa jokaisen artistin tuotannon helmiä maustaen ne jazzilla ja luo näin sekä itse artistille tuoreen näkemyksen hänen tuotantoonsa sekä antaa yleisölle mahdollisuuden kuulla tutut kappaleet erilaisessa musiikillisessa valokeilassa.

Kesän 2014 artistivieraina ovat ansioituneet konkarit ja koko kansan valovoimaiset suosikkiartistit Pave Maijanen, Arja Saijonmaa, Tapani Kansa, Pepe Willberg ja Paula Koivuniemi sekä nuorempaa polvea edustavat Zarkus Poussa ja Tuure Kilpeläinen. Ja teatterissa kun ollaan, mukana ovat myös niin teatterin kuin musiikin parissa sujuvasti sukkuloivat artistit Olavi Uusivirta ja Laura Malmivaara. Oman mausteensa soppaan hämmentävät omalle tyylilleen uskolliset Kauko Röyhkä ja Severi Pyysalo.

Sisäänpääsy: 20€/25€
Osoite: Hämeentie 3
Lisätietoja: Koko Jazz Club


8.8. ja 29.8. perjantai, Vartioparaatit ja MIL-Espa -konsertit Helsingissä


Vartioparaatit tuovat lähes kaikki suomalaiset sotilassoittokunnat kesän 2014 aikana Helsingin keskustaan. Vartioparaatipäivinä Espan lavalla järjestetään myös viihteellinen MIL-Espa -konsertti kello 14.00.
Kaikki vartioparaatit alkavat Senaatintorilta kello 12.30. Muutamaa minuuttia ennen kuullaan kuitenkin viihdemusiikkiesitys ja joukkojen ilmoittaminen oman joukko-osaston komentajalle.

Paraatireitti kulkee Unioninkadun kautta Esplanadille ja Päävartioon, missä tapahtuu vartionvaihto. Paluumatka kulkee Esplanadin puiston ympäri, ja sieltä Kasarmikatua pitkin Kasarmitorille.


Vartioparaateissa esiintyvät soittokunnat ovat:

08.08. Kaartin soittokunta

29.08. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

8.8. perjantai, Helsinki Kamppi, The Circus, Jari Sillanpää Liput 25€


8.8 perjantai - 10.8 sunnuntai, Helsinki Suvilahti, Flow Festival

Musiikki- ja kaupunkikulttuuri-tapahtuma Flow Festival täyttää Suvilahden alueen jälleen elokuussa kiinnostavilla kotimaisilla ja kansainvälisillä esiintyjillä. Luvassa on ajankohtaista musiikkia indie-rockista soulin, jazzin ja maailmanmusiikin kautta tuoreimpiin klubisoundeihin. Suvilahden historiallinen voimalamiljöö tarjoaa ainutlaatuiset puitteet kaupunkikulttuurin, visuaalisen taiteen, laadukkaiden palveluiden sekä viihtyisän ja eläväisen ilmapiirin kohtaamiselle.
Flow Festivalilla konserttien lisäksi taidetta, designia ja elokuvia. Lisätietoa www.flowfestival.com.


12.8. tiistai, Santa Fé terassi, Pepe Willberg klo 21.00, vapaa pääsy14.8. torstai - 23.8. lauantai, Art goes Kapakka

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaali järjestetään 20. kerran Helsingin keskeisissä kapakoissa, baareissa, kahviloissa ja ravintoloissa. Tarjolla kymmenen päivän ajan mitä kekseliäimpiä kulttuurielämyksiä, tieteellisiä paneelikeskusteluja, mahtavia rock-keikkoja, teatteria, sirkusta ja kaikkea poikkitaiteellista. Piipahda tai pysähdy pidemmäksikin aikaa.
Seuraa ohjelmajulkistusta ja muita uutisia nettisivuilta www.artgoeskapakka.fi.


Art goes Kapakka -ravintolat eli Art goes Kapakat ovat Helsingin keskeisimpiä ja kiinnostavimpia ravintoloita, kahviloita ja kapakoita. Tänä vuonna mukana on 34 tapahtumapaikkaa keskustassa, Töölössä, Kalliossa, Punavuoressa ja Sörnäisissä. Osa kahdennenkymmenennen Art goes Kapakan festivaaliravintoloista on ollut mukana ensimmäisestä vuodesta lähtien. Vuonna 1995, ensimmäisessä AgK:ssa mukana nykyisistä festivaaliravintoloista olivat Café Engel, Corona Baari, Helmi, Zetor, O’Malley’s, Botta & Urho’s Pub, Vanha, Kosmos, Juttutupa ja Elite. Useat muutkin tämän vuoden festivaaliravintolat ovat olleet mukana melkein alusta lähtien, mutta mukana on myös aivan uusia tuttavuuksia AGK-kävijöille. Tutustu ihaniin Art goes Kapakoihin täällä!

15.8. pejantai - 31.8. sunnuntai, Helsingin juhlaviikot 2014

Suomen suurin monitaidefestivaali täyttää Helsingin elämyksellisellä ohjelmallaan. Pariviikkoinen kokonaisuus esittelee kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle tapahtumia klassisesta musiikista pop- ja maailmanmusiikkiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Oheisohjelmasta mm. Art goes Kapakka tuo kaupunkikulttuuria kaduilta kuppiloihin ja osana Juhlaviikkoja juhlitaan myös Taiteiden yötä, jossa taide ja ihminen kohtaavat Helsingin yössä yllättävillä ja odottamattomilla tavoilla.

16.8. lauantai, Helsinki City Marathon

Suomen suurinta juoksutapahtumaa Helsinki City Marathonia voi hyvin luonnehtia meren ja puistojen maratoniksi: lähes puolet reilun 42 kilometrin matkasta taittuu Itämeren rantaviivaa seuraten sekä hienoja puistoja halkoen. Vuosittain noin 6000 juoksijaa lähtee koettelevalle matkalle, joka päättyy historialliselle Helsingin Olympiastadionille. Perheen pikkusäntäilijöitäkään ei ole unohdettu, sillä HCM:n yhteydessä järjestettävän Chiquita Mini Marathonin 400 m – 3 km matkan taittaa vähän pienemmilläkin lenkkitossuilla. Chiquita Minimarathon järjestetään lapsille Helsinki City Marathon -juoksupäivän aamuna


16.8. lauantai - 17.8 sunnuntai, Helsinki, Malmin lentokenttä

Finland International Airshow, 

Malmin lentoaseman elokuussa valtaava tapahtuma esittelee ilmailutaitureita sekä kokoelman lentokoneita, helikoptereita ja muuta ilmailuun liittyvää koneistoa. Viikonlopun ohjelmaan kuuluvat mm. kiitävien lentokoneiden siivillä taituroiva Breitling Wingwalkers -ryhmä, taitolentoryhmät The Yakovlevs Team ja The RV8tors sekä Pohjoismaiden parhaisiin taitolentolentäjiin lukeutuva Daniel Ryfa. 
Musiikkivieraina nähdään lauantaina Jenni Vartiainen ja Haloo Helsinki! sekä sunnuntaina JVG ja Anna Abreu.17.8. sunnuntai, Helsinki, Ravintolapäivä

Noin kolmen kuukauden välein tapahtuva Ravintolapäivä on kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Vapaaehtoisuuteen ja oma-aloitteisuuteen perustuvan tapahtumapäivän ajaksi kuka tahansa voi avata oman ravintolan. Suosittuja paikkoja ovat olleet puistot, kadunkulmat ja sisäpihat, talvisin oma koti tai vaikka työhuone. Vain mielikuvitus on oman erikoisemman ravintolakonseptin ja ruokalistan rajana. Ravintolapäivän ajatuksena onkin ravintolakokemusten jakaminen, hauskanpito sekä yhteisestä elinympäristöstä nauttiminen.
Lisätietoja: Ravintolapäivä21.8. torsatai - 22.8. perjantai, Helsinki Night Market Teurastamolla 

Kalasatamaan kantautuu tuulahdus Aasiaa, kun Teurastamon pihan palsamipuiden katveeseen ilmestyy illan hämärtyessä karnevaalihenkiset yömarkkinat. Helsinki Night Market ottaa mallia idän legendaarisilta markkinoilta lisäten soppaan aimo annoksen Helsinkiä.
Teurastamon uniikki miljöö kokoaa yhteen viimevuotiseen tapaan kahden päivän ajaksi lukuisia taide-esityksiä ja performansseja, augmented reality –taiteesta aikuisten pomppulinnoihin ja dixieland jazzista sirkuskulkueeseen. Alueella nähdään jonglöörejä, näyttävät tulishowt, tanssiesityksiä ja paljon erilaista lastenohjelmaa.
Nurmikon laitaan ja biitsin kupeeseen nousee telttoja, joista löytyy herkullista ruokaa, käsityöaarteita, designlöytöjä sekä kaikenmoista taidetta ja musiikkia. Tulevaisuuttaan voi tiedustella ennustajalta ja katuruokia voi maistella vaikkapa autenttisten thaimaalaisten nuudelikärryjen kyydistä. Lyhtyvalaistulla pihalla voi törmätä myös kukkakauppiaaseen, sirkustaiteilijaan tai trubaduuriin. Lisäksi pihaa ympäröivistä putiikeista löytyy mm. ruokaluentoja ja -maistajaisia.

Ajankohta: klo 16-23 & pe klo 16-23, tarkempi aikataulu ja lista näytteilleasettajista päivitetään lähempänä tapahtumaa. Tapahtuma on sisäänpääsymaksuton.

Listätietoja: Teurastamo tapahtumat


30.8. lauantai, Helsinki, Espoo, Siivouspäivä

Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä. Siivouspäivän ajaksi kaupunki muuttuu yhdeksi suureksi pihakirppikseksi, kun kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodissaan. Jokainen osallistuja on vastuussa omasta pienestä tapahtumastaan. Myy tai anna ylimääräiset tavarasi pois, ja tee unohtumattomia löytöjä. Siivouspäivän ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivän sivuilta voi käydä katsomassa onko omalla paikkakunnallasi myyjiä, tällä hetkellä ainakin, Haukiputaalta, Hämeenkyröstä, Lahdesta ja Jyväskylästä löytyy osallistujia. Ties vaikka saisin järjestettyä oman siivouspäivän Sveitsissä...
Lisätietoa: Siivouspäivä


lauantaisin ja sunnuntaisin, Tule museoratikka-ajelulle!


Oy Stadin Ratikat Ab järjestää säännöllistä museoraitiovaunuliikennettä Helsingin keskustassa! Lähtöpysäkki on linjan 1 päätepysäkki Kauppatorilla Havis Amandan patsaan luona. Reitti näkyy allaolevassa kartassa.
Kesällä 2014 liikennettä on lauantaisin ja sunnuntaisin viimeinen liikennöintiviikonloppu on 30.8.–31.8.2014

Ensimmäinen lähtö on klo 10.00 ja viimeinen lähtö klo 17.00. Vuoroväli on 20–30 minuuttia. Liikenne tapahtuu säävarauksella.

Lipun hinta on 5 euroa sekä aikuisilta että lapsilta, 0–2-vuotiaat pääsevät maksutta vanhempien sylissä. Museoliikenne hoidetaan vuoden 1909 moottorivaunulla, jonka on valmistanut ruotsalainen ASEA, sekä vuoden 1919 avoperävaunulla, jonka on valmistanut Hietalahden telakka. Moottorivaunu on kulkenut linjaliikenteessä vuoteen 1956 asti. Avoimella kesävaunulla puolestaan on päässyt matkustamaan viimeisen kerran olympiakesänä 1952. Vaunujen entisöinnistä voi lukea enemmän Kunnostusprojektit-sivulta.


sunnuntaisin, Pasilan Vanha Veturitalli kirpputori

Sunnuntaisin Pasilan Vanhalla Veturitalleilla järjestetään uusi  perinteinen  kirppis,  jossa  myyjä  ja  ostaja  kohtaavat  tarpeellisten  ja  jopa  hämmästyttävien  löytöjen  äärellä.  Tavoitteena  on  luoda  leppoisa,  kiireetön  sunnuntainen olohuone  ja  kohtaamispaikka,  jossa  voi  viipyä  ja  viihtyä  vaikkei  mitään  olisi  aikeissa  ostaakaan. Kahvion  aurinkoterassi  palvelee klo  10-16,  tarjolla  kahvia, teetä, virvokkeita ja  leivonnaisia.
Kerran  kk:ssa  vietetään  teemapäivää,  jolloin  toivomme  myyjien  tuovan  jotain  teemaan  sopivaa  tavaraa  kaiken  muun  tähdellisen  myytävän  lisäksi.  Mitä  nyt  kultakin  sattuu  löytymään.  Ja  jos  ei  itseltä  löydy,  ehkä  lähipiiristä  liikenee jotain  aiheeseen  liittyvää  myyntiin.
Toivotamme  kaikki  kierrätyksen  ja  kirpputorien  ystävät tervetulleiksi  tutustumaan  Veturitallin  kirppikseen!


  • myyntipaikat  sisällä  n.  70+10  käsityöläisille  + n.  120  ulkona
  • teemapäivä  kerran  kuussa  normi  kirppiksen  yhteydessä
  •         20.7. teemana loma ja puuhailla
  • runsaasti  ilmaista  parkkitilaa
  • kahvio avoinna: su  klo  11-16

Hyvät yhteydet, kaikki  paikallisjunat, bussit  23,  58  ja  69,  ratikat  7A  &  B
Osoite: Pasilan  Vanhat  Veturitallit,  00520  Helsinki- 7.9.2014 Ateneum, Tove Jansson juhlanäyttely


Tove Janssonin syntymästä tulee vuonna 2014 kuluneeksi sata vuotta. Ateneumin laaja juhlanäyttely esittelee Janssonin mittavaa uraa taidemaalarina, kuvittajana, poliittisten pilapiirrosten tekijänä, kirjailijana sekä Muumi-hahmojen ja kertomusten luojana.Avoinna: ti, pe 10-18 | ke, to 9-20 | la, su 10-17

Lippukassoillamme on myynnissä yhteislippu (18/16 €), jolla pääsee sekä Tove Janssonin näyttelyyn Ateneumiin että Naisten matkassa -näyttelyyn Sinebrychoffin taidemuseoon.

Lisätietoja: Ateneum

Ateneumin näyttely on osa Tove Janssonin juhlavuoden ohjelmaa: www.tove100.fi
- 14.9.2014 Suomen kansallismuseo, Mannerheimintie 34Aleksanteri III ja Suomi - keisarillista kesälomaa
Näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia, vesiväritöitä mm. Ivan Kramskoin maalaamat keisariparin muotokuvat ja Albert Benois'n maisema-akvarelleja Ahvenanmaalta sekä huonekaluja ja metalliesineitä, mm. Fabergén hopeakannuja.

Näyttelyn kirjoa laajentaa esineistö, johon kuuluu esimerkiksi Pietarin Keisarillisen posliinitehtaan lautasia, vateja, ruoka- ja jälkiruoka-astiaston osia, pääsiäismunia sekä pienoisveistoksia. Osa näyttelyn teoksista on ensi kertaa esillä Suomessa.


Avoinna: ti-su 11-18
Sisäänpääsy: vapaa pääsy perjantaisin klo 16-18

Aikuiset 8 € / S-etukortilla 7 € / erityisryhmät 6 € / alle 18 ei pääsymaksua Lisätietoja: Suomen kansallismuseo


-30.11 Hankasalmen Huvila, Rasvaletti-näyttely

Hakasalmen huvilan valokuvanäyttely vie 1950-luvulle, jälleenrakennuksen aikaan. Koskettavissa kuvissa herää henkiin Helsinki, jossa sodan varjot väistyivät ja optimistinen tulevaisuudenusko valtasi alaa. 
Avoinna: ti–su klo 11–17, to klo 11–19.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.