lauantai 19. heinäkuuta 2014

Paraatiperjantai


Eilen aamulla olin viemässä pyykkejä ulos kuivumaan ja hämmästelin kun sakea sumu leijui joka puolella. Luulin jo, että lähellä palaa jokin rakennus, vaikka savun tuoksua ei tuntunut. Otin lainapyöräni ja lähdin polkemaan kohti Espan puistoa katsomaan perjantain paraatia. Matkalla huomasin, että tuo sama sumu oli myös keskustassa, joten sankka sumu oli onneksi vain kylmän ja kuuman ilman kohtaamisen aiheuttama sääilmiö. 
Saavuin Senaatintorille paraatin lähtiessä liikenteeseen ja kyllä se oli vaikuttava. Soittokuntaa oli kiva katsella ja paraati oli näyttävä, soittajat uniformuissaan, mahtavat soittimet sekä upeaa musiikkia. Ihanaa, kun Helsinkiin on myös saatu  vähän suuren maailman tuntua ja vastinetta kuninkaallisiin vahdinvaihtoihin. Vain upeat ratsukot puuttuivat Helsingin paraatista, mutta muuten se ei kalpene yhtään verrattuna muiden maiden vahdinvaihtoihin. 
Satoja ihmisiä seurasi paraatia ja poliisit pysäyttivät liikennettä paraatin edetessä Senaatintorilta kohti Päävartiota, missä tapahtui seremoniallinen vahdinvaihto. Pääsin seuraamaan vahdinvaihtoa ihan lähietäisyydeltä ja kuulemaan soittokunnan upeaa soittoa. 
Vahdinvaihdon jälkeen lähdin piipahtamaan Sofiankadun museossa ennen soittokunnan konserttia Espan lavalla. Museossa oli kiva Hulluna Helsinkiin-näyttely, jossa oli esilä kuvia helsinkiläisten lempipaikoista sekä Menneen talven lumia-näyttely, jossa oli talvisia kuvia Helsingistä eri aikakausilta. 
Museon jälkeen suuntasin Espan lavalle ja lavanedusta oli jo täyttynyt kuuntelijoista, joten päätin mennä Kappelin terassille kuuntelemaan konserttia. Ihmettelin hieman sillä lavalle viriteltiin bändin soittimia eikä suuren soittokunnan soittimia. Konsertti alkoi ja WAU! Tuo Puolustusvoimien soittokunta soittikin viihdemusiikkia ja enimmäkseen Suomi-Poppia. Pääsin siis kunnon konserttiin sillä, laulaja ja soittajat olivat todella hyviä, sekä heidän biisilistansa olivat suurimmaksi osaksi tältä vuosituhannelta. Kuuntelin konserttia tyytyväisenä ja satuin puheisiin viereisen pariskunnan kanssa, he tiesivät kertoa, että soittokunta on Lahdesta ja muusikot soittavat sekä laulavat omissa bändeissään siviilissä. Soittokunnan viihdeorkesteri tekee kuulemma keikkaa ja sitä voi varata myös omiin juhliin soittamaan. Espan lavan edusta ja Kappelin terassi täyttyi kuuntelijoista ja musiikki kyllä tempaisi mukaan. Konsertti oli todella loistava ja huomasin, että he esiintyvät täällä myös ensi perjantaina, joten pakko tulla uudestaan kuuntelemaan. Olipa mukava aloitus viikonlopulle, voi kun Kaivarin ilmaiskonsertit tulisivat takaisin!   

Nyt hellemekko päälle ja ulkoilemaan, mukavaa viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.