perjantai 11. heinäkuuta 2014

Minne mennä tänään? -heinäkuu-Heinäkuun tapahtumat Kesä-Helsinki 

Tässä kuussa saan nauttia kesäisestä Helsingista ja sen nähtävyyksistä sekä tapahtumista. Ihana olla taas Helsingissä ja pitkän tauon jälkeen moni tuttu paikka tuntuu ihan uudelta ja erilaiselta. Tein listauksen kiinnostavista tapahtumista ja huomasin että Kesä-Helsingissä on lukuisia kivoja tapahtumia ja käyntikohteita. Täytyy tietenkin päästä kokeilemaan Finnair Sky Wheel näköalapyörää sekä ehkä käyn tutustumassa myös yleisölle avattuun Lonna-saareen. 


Heinäkuu tapahtumakalenteri:


7.7. maanantai - 12.7. lauantai Helsinki Cup

Love The Ball - vuodesta 1976
Kautta aikain ensimmäinen Helsinki Cup- turnaus pelattiin kesällä 1976. Jo ensimmäisessä turnauksessa oli mukana lähes 300 joukkuetta. Helsinki Cup ottikin heti oman paikkansa Suomen suurimpana nuorten ja lasten jalkapalloturnauksena. 
Vuosien saatossa turnaus on kerännyt satojatuhansia osallistujia lähes sadasta eri maasta. Kaukaisimmat vieraat ovat saapuneet Afrikasta, Aasiasta sekä Etelä-Amerikasta saakka.
Viime vuosien turnauksiin on osallistunut jo vajaa 1000 joukkuetta noin 20 eri maasta kerrallaan. Tämä tarkoittaa kerrallaan noin 19 000 osallistujaa sekä 250 000 cuppilaista turnausviikon ajan.  Tänä päivänä Helsinki Cup on Suomen tunnetuin, perinteisin ja kansainvälisin nuorten ja lasten jalkapalloturnaus ja samalla eräs koko Euroopan suurimmista lasten ja nuorten turnauksista.

Kesän Helsinki Cup on järjestyksessään jo 39. ja se järjestetään 7.-12.7.2014. Kaikki turnauksen kentät ovat huippukuntoisia Helsingin kaupungin nurmi- ja tekonurmikenttiä. Turnausotteluita pelataan myös legendaarisella Helsingin Olympiastadionilla. Kenttäalueita on yhteensä 15 ja yksittäisiä pelikenttiä noin 60. Näitä pelikentiltä ovat nousseet parrasvaloihin aikanaan sellaisetkin nimet kuin Jari Litmanen, Aki Riihilahti, Mikael Forssell, Laura Kalmari-Österberg, Joel Pohjanpalo, Anne Mäkinen, Sami Hyypiä sekä Brasilian maajoukkuepelaaja Julio Baptista.
Helsinki Cup toivottaa kaikki kotimaiset ja ulkomaiset tyttö-ja poikajoukkueet lämpimästi tervetulleeksi mukaan tähän koko viikon kestävään ainutlaatuiseen turnaustapahtumaan. Luvassa on aitoa kansainvälistä suurturnauksen tunnelmaa kesäisen kauniissa ja viehättävässä pääkaupungissamme. 

11.7. perjantai, Vartioparaatit ja MIL-Espa -konsertit Helsingissä


Vartioparaatit tuovat lähes kaikki suomalaiset sotilassoittokunnat kesän 2014 aikana Helsingin keskustaan. Vartioparaatipäivinä Espan lavalla järjestetään myös viihteellinen MIL-Espa -konsertti kello 14.00.
Kaikki vartioparaatit alkavat Senaatintorilta kello 12.30. Muutamaa minuuttia ennen kuullaan kuitenkin viihdemusiikkiesitys ja joukkojen ilmoittaminen oman joukko-osaston komentajalle.
Paraatireitti kulkee Unioninkadun kautta Esplanadille ja Päävartioon, missä tapahtuu vartionvaihto. Paluumatka kulkee Esplanadin puiston ympäri, ja sieltä Kasarmikatua pitkin Kasarmitorille.

Vartioparaateissa esiintyvät soittokunnat ovat:
11.07. Laivaston soittokunta
18.07. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta
25.07. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta11.7. perjantai, Ravintola Tulisuudelma / Neljä Ruusua
Klo 23:45 / Liput: 18 € / Osoite: Hertaksentie 2

12.7. lauantai - 13.7. sunnuntai, Tule museoratikka-ajelulle!Oy Stadin Ratikat Ab järjestää säännöllistä museoraitiovaunuliikennettä Helsingin keskustassa! Lähtöpysäkki on linjan 1 päätepysäkki Kauppatorilla Havis Amandan patsaan luona. Reitti näkyy allaolevassa kartassa.
Kesällä 2014 liikennettä on lauantaisin ja sunnuntaisin viimeinen liikennöintiviikonloppu on 30.8.–31.8.2014
Ensimmäinen lähtö on klo 10.00 ja viimeinen lähtö klo 17.00. Vuoroväli on 20–30 minuuttia. Liikenne tapahtuu säävarauksella.

Lipun hinta on 5 euroa sekä aikuisilta että lapsilta, 0–2-vuotiaat pääsevät maksutta vanhempien sylissä.
Museoliikenne hoidetaan vuoden 1909 moottorivaunulla, jonka on valmistanut ruotsalainen ASEA, sekä vuoden 1919 avoperävaunulla, jonka on valmistanut Hietalahden telakka. Moottorivaunu on kulkenut linjaliikenteessä vuoteen 1956 asti. Avoimella kesävaunulla puolestaan on päässyt matkustamaan viimeisen kerran olympiakesänä 1952. Vaunujen entisöinnistä voi lukea enemmän Kunnostusprojektit-sivulta.- 13.7. sunnuntai Tennispalatsin historiaa

Tennispalatsin värikäs historia on on koottu näyttelyksi, jossa on valokuvia ja filminpätkiä, rakennuksen monimuotoisesta menneisyydestä vuosilta 1938-2005. 

Sijainti: 
Tennispalatsi, Jaakonkadun ja Eteläisen-Rautatiekadun kulma

Avoinna: päivittäin 11-21 
Sisäänpääsy: vapaa pääsy
Lisätietoja: Helsingin taidemuseo
(14.7.2014 Tennispalatsi suljetaan remontin vuoksi ja avataan uudelleen 2015) 

13.7. sunnuntai, Pasilan Vanha Veturitalli kirpputori

Sunnuntaisin Pasilan Vanhalla Veturitalleilla järjestetään uusi  perinteinen  kirppis,  jossa  myyjä  ja  ostaja  kohtaavat  tarpeellisten  ja  jopa  hämmästyttävien  löytöjen  äärellä.  Tavoitteena  on  luoda  leppoisa,  kiireetön  sunnuntainen olohuone  ja  kohtaamispaikka,  jossa  voi  viipyä  ja  viihtyä  vaikkei  mitään  olisi  aikeissa  ostaakaan. Kahvion  aurinkoterassi  palvelee klo  10-­16,  tarjolla  kahvia, teetä, virvokkeita ja  leivonnaisia.
Kerran  kk:ssa  vietetään  teemapäivää,  jolloin  toivomme  myyjien  tuovan  jotain  teemaan  sopivaa  tavaraa  kaiken  muun  tähdellisen  myytävän  lisäksi.  Mitä  nyt  kultakin  sattuu  löytymään.  Ja  jos  ei  itseltä  löydy,  ehkä  lähipiiristä  liikenee jotain  aiheeseen  liittyvää  myyntiin.
Toivotamme  kaikki  kierrätyksen  ja  kirpputorien  ystävät tervetulleiksi  tutustumaan  Veturitallin  kirppikseen!
  • myyntipaikat  sisällä  n.  70+10  käsityöläisille  + n.  120  ulkona
  • teemapäivä  kerran  kuussa  normi  kirppiksen  yhteydessä:  20.7. teemana loma ja puuhailu
  • erinomaiset  julkiset  yhteydet:  kaikki  paikallisjunat, bussit  23,  58  ja  69,  ratikat  7A  &  B
  • runsaasti  ilmaista  parkkitilaa
  • kahvio
  • Avoinna: su  klo  11-16Osoite: Pasilan  Vanhat  Veturitallit,  00520  Helsinki

17.7. torstai, Koko Jazz Club, Koko kesä Kalliossa, Olavi Uusivirta


Koko kesä Kalliossa on Koko Jazz Clubin kesäkonserttien sarja, joka järjestetään nyt kolmannen kerran. Koko kesä Kalliossa tuo yhteen koko kansan rakastamat artistit sekä talon oman orkesterin, Koko Jazz Orchestran, jonka ytimen muodostavat vibrafonisti Arttu Takalo, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen. Ydinryhmän lisäksi eri artistien kanssa esiintyy joukko vierailevia muusikoita.

Koko Jazz Orchestra sovittaa jokaisen artistin tuotannon helmiä maustaen ne jazzilla ja luo näin sekä itse artistille tuoreen näkemyksen hänen tuotantoonsa sekä antaa yleisölle mahdollisuuden kuulla tutut kappaleet erilaisessa musiikillisessa valokeilassa.

Kesän 2014 artistivieraina ovat ansioituneet konkarit ja koko kansan valovoimaiset suosikkiartistit Pave Maijanen, Arja Saijonmaa, Tapani Kansa, Pepe Willberg ja Paula Koivuniemi sekä nuorempaa polvea edustavat Zarkus Poussa ja Tuure Kilpeläinen. Ja teatterissa kun ollaan, mukana ovat myös niin teatterin kuin musiikin parissa sujuvasti sukkuloivat artistit Olavi Uusivirta ja Laura Malmivaara. Oman mausteensa soppaan hämmentävät omalle tyylilleen uskolliset Kauko Röyhkä ja Severi Pyysalo.

Sisäänpääsy: 15€/20€
Osoite: Hämeentie 3
Lisätietoja: Koko Jazz Club


18.7. perjantai, Ravintola Tulisuudelma 23.45 / Irina
Liput: 20 €
Os: Hertaksentie 2


21.7. maanantai Raffaellon terassi, klo 20.00 Laura Voutilainen 
Osoite: Aleksanterinkatu 46
Lisätietoja: Raffaellon terassi


23.7. Keskiviikko 
Maalaisten iltatori Kellohallissa ja Teurastamon pihalla klo 15-20

Maailman paras Maalaistentori on taas täällä!
Rakastettu Maalaistentori on viljelijöiden itsensä organisoima tapahtuma, jossa kaupunkilaiset pääsevät ostamaan tuotteita suoraan viljelijöiltä ilman välikäsiä.
Lisätietoja Maalaistentorista löydät Facebookista. Myös alueen ravintolat palvelevat tapahtuman aikana. Tervetuloa!
Teurastamo sijaitsee Helsingin Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa osoitteessa Työpajankatu 2, 00580 Helsinki.

24.7. perjantai - 26.7. lauantai Suuret oluet – Pienet Panimot 
Suomen suurin pienpanimojuhla on Rautatientorilla torstaista lauantaihin 24.–26.7.14 päivittäin klo 12–01. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy klo 18.00 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 10,00 euron pääsymaksu, joka sisältää lasin. Rautatientorilla käytetään 3n euron pestäviä laseja, jotka voi ottaa mukaan muistona olutfestivaalista tai niistä palautetaan 2 €. Lasit on varustettu tapahtuman omalla logolla. Lasipisteistä ja pesun opastuksesta vastaavat Olutliiton jäsenseurojen talkoolaiset.
Käsityöoluiden juhla tuo pienpanimot jälleen Helsinkiin. Jo yhdettätoista kertaa Rautatientorilla järjestettävä Suuret Oluet – Pienet Panimot -festivaali tarjoaa maistettaviksi n. 150 kotimaista pienpanimotuotetta.Festivaalilla pääosassa ovat pienpanimoiden oluet, siiderit, long drinkit, tisleet ja virvoitusjuomat. Tapahtumassa on tarjolla yli 100 olutta ja sahtia. Käsityövalmistajien siidereitä, virvoitusjuomia ja long drinkkejä on noin kymmentä eri laatua kutakin. 

Vuosi sitten Suuret Oluet – Pienet Panimot keräsi Rautatientorille yli 15 000 hengen yleisön. Pienten panimoiden valmistamia juomia kului tuhansia litroja. Olutjuhlan järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy.


Suomalainen olutfestivaali Suuret oluet – Pienet Panimot -tapahtuman ajaksi Rautatientorista on aidattu yli 2500 neliömetriä anniskelualueeksi, jossa tuotteiden esittely ja myynti tapahtuu. Alueella on tarjolla myös monipuolista kotimaista ruokaa panimojuomien kyytipojaksi. 

Rautatientorin iltaohjelmasta vastaavat mm. Pave Maijanen, Mies ja kitara (to), Puolikuu-yhtye (pe) Moog in Bändi (la). 26.7. lauantai, klo 11-16 Teurastamo Flea Market & Bake Sale
Teurastamon nurmikolle levittyy lauantaina viltti ja pöytä jos toinenkin, kun pihan valtaa Teurastamo Flea Market & Bake Sale. Tuo vanhat vaatteet, kengät tai vaikka kalastustarvikkeet, tai jos leivontakärpänen puree, voit pistää myyntiin esimerkiksi omatekoiset keksit ja dallaspullat!
Myyntipaikat eivät maksa mitään, eikä niitä tarvitse varata - tule siis ajoissa niin pääset parhaille paikoille. Teurastamo vuokraa myös myyntipöytiä haluaville 10 euron hintaan niin pitkään kuin niitä riittää.
Luvassa on kevyttä livemusiikkia ja kesäinen DJ -kattaus, ja jos jano pääsee yllättämään, Ravintola Kellohallin ja Ho’s Foodin terassit ovat avoinna. Artistilistaus päivitetään lähempänä tapahtumaa.
Jos tuot myyntiin omia leivonnaisia, tarkistathan Ympäristökeskuksen ohjeet ulkomyyntiin täältä. Pienestä pullamyynnistä ei tarvitse enää tehdä ilmoitusta, mutta ohjeet on hyvä pitää mielessä. Tervetuloa!

28.7 maanantai - 2.8. lauantai Jazz-Espa-festivaali


Jokakesäinen Jazz-Espa-festivaali järjestetään jo 15. kertaa Esplanadin puistossa kesällä. Esityksistä nautitaan tänä vuonna aiempaa tiiviimpänä viikon pakettina 28.7.–2.8.
Tapahtuman päätteeksi jammaillaan JazzPiknik-ulkoilmatapahtumassa 3. elokuuta, jolloin Espan lavalla esiintyy kuusi kotimaista yhtyettä ja tapahtuma levittäytyy myös Lasipalatsin aukiolle.
Jazz-Espan ja Piknikin ohjelmisto on räätälöity viikon paketiksi, jossa esiin pääsevät niin perinteisempi ilmaisu, kuin vapaa improvisaatio, elektroninen crossover ja tanssittava klubijazzkin. Espalla esiintyy viikon aikana kuusi erityylistä kokoonpanoa, ja Piknik-illassa kuullaan neljää yhtyettä, sekä levymusiikkia huippu-DJ:den tahtiin.
Jazz-Espan konsertit joka päivä Espan lavalla klo 16 (Huom! Lauantain konsertti pidetään klo 18.)
Ma 28.7. William Suvanne Quartet
Ti 29.7. Sami Linna Quartet
Ke 30.7. Eliina Mäkiranta Quartet
To 31.7. Equally Stupid
Pe 1.8. Eero Koivistoinen Quartet
La 2.8. Young Nordic Jazz Comets - Suomen edustaja 2014

JazzPiknikin konsertit 3.8. mbarin terassilla klo 14 – 1.30.
Timo Lassy Band feat. Joyce Elaine Yuille
Dalindèo
Manuel Dunkel Quartet
Virta
We Jazz DJs

Konsertteihin on vapaa pääsy.
Lue lisää: jazzespa.fi

- 7.9.2014 Ateneum, Tove Jansson juhlanäyttely

Tove Janssonin syntymästä tulee vuonna 2014 kuluneeksi sata vuotta. Ateneumin laaja juhlanäyttely esittelee Janssonin mittavaa uraa taidemaalarina, kuvittajana, poliittisten pilapiirrosten tekijänä, kirjailijana sekä Muumi-hahmojen ja kertomusten luojana.
Avoinna: ti, pe 10-18 | ke, to 9-20 | la, su 10-17
Lippukassoillamme on myynnissä yhteislippu (18/16 €), jolla pääsee sekä Tove Janssonin näyttelyyn Ateneumiin että Naisten matkassa -näyttelyyn Sinebrychoffin taidemuseoon.
Lisätietoja: Ateneum
Ateneumin näyttely on osa Tove Janssonin juhlavuoden ohjelmaa: www.tove100.fi


- 14.9.2014 Suomen kansallismuseo, Mannerheimintie 34
Aleksanteri III ja Suomi - keisarillista kesälomaa

Näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia, vesiväritöitä mm. Ivan Kramskoin maalaamat keisariparin muotokuvat ja Albert Benois'n maisema-akvarelleja Ahvenanmaalta sekä huonekaluja ja metalliesineitä, mm. Fabergén hopeakannuja.


Näyttelyn kirjoa laajentaa esineistö, johon kuuluu esimerkiksi Pietarin Keisarillisen posliinitehtaan lautasia, vateja, ruoka- ja jälkiruoka-astiaston osia, pääsiäismunia sekä pienoisveistoksia. Osa näyttelyn teoksista on ensi kertaa esillä Suomessa.


Avoinna: ti-su 11-18
Sisäänpääsy: vapaa pääsy perjantaisin klo 16-18
Aikuiset 8 € / S-etukortilla 7 € / erityisryhmät 6 € / alle 18 ei pääsymaksua Lisätietoja: Suomen kansallismuseo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.