maanantai 1. huhtikuuta 2019

Maaliskuu - kevätfiilistelyä ja muistoja Sveitsistä


Ihan mahtavaa Aurinko paistaa, linnut laulaa ja nyt on huhtikuu. Minulla on tällä hetkellä kovasti kevättä rinnassa, sisustuslehtien sivut ovat käperyneet selailusta ja Pintrestissä on vietetty aikaa useita tunteja. Lunta ei näy juuri missään ja jäitäkin täällä etelässä on vain siellä täällä.

Laskiaisen riehat jäivät tänä vuonna välistä, enkä ehtinyt tämän talven aikana käydä edes hiihtämässä. Jää ei ehtinyt kantaa siten että olisi päässyt jäälle kävelemään saati sitten luistelemaan, toivottavasti ensi talvena.


Normaalisti esikot on hankittu jo tammikuun loppupuolella!


Maaliskuussa tuli kaiholla muisteltua Sveitsiä ensin sen kevättä ja sitten intouduin kirjoittamaan muutamia Sveitsi aiheisia postauksia meidän RoadTripiltä. Luzern ja upea puusilta, Nähtävyyksiä ja tarinoita Luzernista ja Tremola - Gotthardinsolan serpentiinitie.


Kuukauden kulttuuripläjäykset
Pitkästä aikaa kävimme Linnanmäen Peacokissa, siellä meni huippu hauska Sketsijengi esitys, joka oli ihan loistavaa viihdettä lauantai-illan iloksi. Ensimmäisen osan sketseille sai nauraa vedet silmissä, niin että vatsalihaksissa tuntui, mutta väliajan jälkeen esitys valitettavasti hieman notkahti.


Linnanmäki Peacock


Luonnontieteellinen museo
En muista milloin viimeksi olen käynyt Luonnontieteellisessä museossa, mutta kuluneen vuoden aikana olen kulkenut siitä useasti ohitse ja aina miettinyt että siellä pitää päästä käymään. Museorakennus on upea ja kun vuoden alussa kävin LUX-valotapahtumassa, niin kuljin museon ohitse ja kun vilkaisin ikkunasta sisään, niin huomasin huikeita dinosauruksen luurankoja. Mieleeni tuli heti Museoiden yö -elokuva ja hieman pelotti että jäisin vahingossa museoon jäisi yöksi.


Mieleeni tuli elokuva Yö museossa...


Museokäynnillä tuli tutuksi rakennuksen historia, suomalainen luonto, muinaisajan eläimet sekä eläimiä eri puolilta maailmaa. Jälkimmäisen ehdin nähdä vain pikaisesti, sillä museo oli menossa kiinni. Kerron museovierailusta lisää mhyöhemmin ja teen siitä oman postauksen

Nyt täytyy jälleen aktivoitua tuon museokortin kanssa, sillä en ole käyttänyt uutta korttia ollenkaan, vaikka uusin kortin viime lokakuussa.


Go Expo ja Horse Fair

Messukeskuksessa järjestettiin maaliskuussa Go Expo messut ja yhtenä osana messuja oli Horse Fair hevostapahtuma. Viime vuonna kävin tässä hevostapahtumassa ensimmäistä kertaa, se oli mielestäni mukava tapahtuma ja siellä esitettiin eri hevosrotuja sekä erilaisia hevosharrastuslajeja.
Näin ensimmäistä kertaa Suomessa ratsastusjousiammuntaa, se näyttää vihdoin rantautuneen myös Suomeen. Lajia esiteltiin areenalla sekä kävin kuuntelemassa lajin esittelyä.

Täytyy sanoa että kieltämättä taas jälleen hevostelu ja ratsastuskipinä heräsi eloon ja tekisi ehdottomasti mieli päästä jälleen turpaterapian pariin. Täytyypä keksiä jotakin, ensi hätään voisin lähteä vaikka ratsastelemaan issikoilla. Messualueella oli hurja määrä erilaisia Hevostarvike ja -välinekauppoja sekä myyjiä, joiden ohitse olisi vaikea kulkea, jos kävisin ratsastamassa. Taisin päästä näistä messuista edullisesti. Seurailin hetken estekisoja ja sitten siirryin Go Expon retkeily puolelle.

Retkeilypuolella kävin kuuntelemassa muutaman mielenkiintoisen luennon, toinen kertoi suomalaisia kansallispuistoja ja toinen oli mielenkiintoinen rantareitti, joka kulkee Suomen vastarannalla eli Tallinnan ja Liettuan rannikkoa pitkin. Reitti kuulosti todella mielenkiintoiselta ja videon kautta välittyi houkuttelevan upeita maisemia. Kiertelin aikani Retkeily puolella ja odotan jo nyt innolla tulevaa patikointi kautta, kesää ja ihania metsäreittejä.

Messuille pieni miinus opasteista ja näkyvyydestä, sillä aikaa meni esiintymislavojen ettimiseen. Lavat voisi olla selkeämmin merkitty ja niiden opasteet tulisi olla mahdollisimman näkyvästi esillä.


Uunisaaressa ulkoilemassa


Olen ehkä kerran elämässäni käynyt Helsingin Uunisaaressa ja nyt jostain syystä, tuo saari on kutkuttanut mielessäni pitkään ja olen halunnut mennä siellä käymään. En tiedä mistä syystä en saanut aikaiseksi mennä sinne viime kesänä, mutta nyt halusin ehdottomasti päästä käymään siellä, kun sinne talvella pääsee siltaa pitkin. Päivä oli upea, aurinkoinen, mutta hyvin tuulinen. Lähdin Uunisaareen alkuillasta sopivasti siten, että ehdin kierrellä saaressa ja samalla ihailla auringonlaskua. Saari oli kerrassaan upea ja sinne on palattava kesällä, uimaranta ja kalliot ovat varmasti mukavia paikkoja piknikille tai haaveilulle.


Matkustus
Maaliskuussa tuli tehtyä tämän vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka ja yllätys, yllätys kohteeksi valikoitui Tukholma. Lähdin valloittamaan Tukholmaa monien vuosien jälkeen, edellisestä Ruotsin reissusta on kulunut melkein 10 vuotta ja enkä edes tiedä, milloin viimeksi olin Tukholmassa. Oli siis jo aika palata Tukholmaan!

Heti kun kuulin että Ruotsiin on avattu Abba museo, päätin että seuraavalla Tukholman reissulla haluan ehdottomasti päästä käymään siellä. Päivä Tukholmassa risteily on nykyään niin lyhyt, että maissa ei ikävä kyllä ehdi tehdä yhtään mitään, joten museon lisäksi mGoinulle sopi hyvin olla vain turistina Tukholmassa.

Tukholman kartasta olin katsonut muutaman näköalapaikan ja Visit Swedenin sivuilta löysin niistä enemmän tietoa. Toinen näköalapaikoista oli Södermalmilla sijaitseva Monteliusvägen ja sieltä oli upeat näkhymät vanhaan kaupunkiin. Lisää Tukholman reissusta kerron tulevassa postauksessa ”Turistina Tukholmassa”.

Woohou! Vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka on siis tehty ja onnistuin tekemään sen vielä ensimmäisen kvartaalin aikana! Tälle vuodelle minulla ei ole mitään reissuja suunnitelmissa, joten päätin alkuvuodesta,että kunkin kvartaalin aikana pitää käydä edes kerran ulkomailla! Ehkä kesäkuussa Tallinnaan…


Minne mennä huhtikuussa?

Temppeliaukion kirkko
Huhtikuusta 2019 alkaen Temppeliaukion kirkkoon on vapaa pääsy keskiviikkoisin iltapäivällä ja illalla. Loka-huhtikuussa vapaa pääsy alkaa kello 15 ja touko-syyskuussa kello 16.

4-14.4 Naisten jääkiekon MM-kisat, Espoo Metro-Arena

6.4 Oittaan perhepäivä Geokätköilyä klo 11-14.00

6.4 Leppävaaran maalaismarkkinat

6.4 Suomi-Love konsertti, Hartwall-arena

7.4 Hakaniemen Maalaismarkkinat kk. 1. sunnuntai

12-14.4 Helsinki kahvifestivaalit, Kaapelitehdas

12-14.4 Kotimaan matkamessut, piha ja koti, Tampere

13.4 Teurastamon Pääsiäismarkkinat

14-17.4 Pääsiäisen vietto entisaikaan, Espoo Glims

20.4 Seurasaaren pääsiäiskokot klo 18.30

21.4 Via  Crusis- ristin tie, pääsiäisvaellus klo 21.00 alkaen
Kärsimystien reitti kulkee Kaisaniemen puiston ja Suomen Pankin kautta Tuomiokirkon portaille, jossa tapahtumat huipentuvat Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen.

26-28.4 Jäätelö- ja suklaakarnevaalit, Kaapelitehdas

27.4 Espoon keskuksen kevätmarkkinat

  Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa
  8 kommenttia:

 1. Täällä toinen heppafani :) Harrastin ratsastusta ihan tosissaan muutamia vuosia sitten, mutta innostus lopahti pikkuhiljaa Lahteen muuton myötä ja nyt en ole hevosen selässä istunut moneen vuoteen. Go Expo -messuilla en ole koskaan käynyt, mutta pitäisi varmaan ensi vuonna ryhdistäytyä, kun oli aika kivankuuloista ohjelmaa. Minä haluaisin myös Abba-museoon. Se oli yhtenä ohjelmavaihtoehtona meidän helmikuun risteilyllä, mutta koska osa porukasta oli siellä jo käynyt, niin jätettiin se sitten väliin. Päivä Tukholmassa -risteilyllä ei kyllä kaikkea ehdi tehdä mitä haluaisi. Haaveena olisi viettää Tukholmassa pari yötä, niin sitten ehtisi kunnolla koluta nähtävyyksiä ja kesällä nauttia ihanista terasseista sekä meren läheisyydestä.

  VastaaPoista
 2. Go Expo messut on kiva kokemus ja mikäli todella hevosista tykkäät tuo Horse Fair on loistava tapahtuma päivittää hevosharrastusta, siellä näkee uskomattoman määrän eri hevosrotuja, jopa vieraampia. Minä taas jälleen mielin ponin penkkiin, pitäisi varmaan jälleen yhdistää hevostelu sekä matkailu ja lähteä vaellukselle. Tukholmasta todella ehdin nähdä vain murto-osan, sinne olisi kiva päästä vielä kevään tai kesän aikana... Abba-museo oli ihan loistava, lämmin suositus kirjoitin siitä juuri postauksen.
  https://martanmatkassa.blogspot.com/2019/04/turistina-tukholmassa-abba-museum.html

  VastaaPoista
 3. No kylläpä tapahtuu huhtikuussa! Aloin oikein itsekin kaivamaan kalenteria esille, että mihin sitä oikein tässä kuussa osallistuisi. Mutta piru, kun koko kuukausi näyttää olevan jo aivan täysi. Mutta kesää täytyisi jo alkaa suunnitella. Siihen on vasta yksi reissu buukattuna, vielä pitäisi jotain lapsimatkailua keksiä. Ehkä Pärnuun.

  Ja tuo Tukholma on minulla toukokuun listalla, jos vain ajankohta nyt onnistuisi. Luonnontieteellinen museo uppoaa aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on varmasti hyvä ajankohta Tukholman reissulle, Ruotsissa kuten Suomessa näyttää siltä että moni paikka on avoinna vain kesäaikaan, sinänsä harmi kun moni reissaa koulujen loma-ajan ulkopuolella. Omatkin lomasuunnitelmat ovat vielä ihan hajallaan, mutta eiköhän sitä sitten taas jotakin keksi.

   Poista
 4. Helsinki on kyllä tosi kiva paikka! Siellä tuntuu aina olevan jotain tapahtumaa ja nähtävää. Itse pidän myös samojen paikkojen kiertämisestä uudestaan ja uudestaan. Aina saa vähän eri perspektiivin esimerkiksi vuodenajasta riippuen tai esimerkiksi joku uusi näyttely on avautunut. Itsellä olisi tähtäimessä käydä vielä tänä keväänä Kiasmassa katsomassa Shoplifter - näyttely :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuo tullessaan useat tapahtumat, pikkuhiljaa talven horroksen jälkeen lisääntynee valon myötä, jaksaa taas lähteä pois kotiympyröistä!

   Poista
 5. Tykkään kovasti tuosta luonnontieteellisestä museosta! Viimeksi kävin siellä pari vuotta sitten ja siellä vierähti helposti tunti jos toinenkin! Minullekin tulee noista luurangoista mieleen se elokuva! :)

  Paljon hyviä menovinkkejä olet listannut, jäätelö- ja suklaakarnevaalit täytyykin laittaa korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inka kommentista! Tuohon museoon pitää kyllä vielä palata uudemman kerran, vaikka jo seuraavana sadepäivänä ;) Pakko kirjata tapahtumia vähän ylös, jotta pysyy mielessä!

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.