sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Turistina Tukholmassa -ABBA The Museum

"Maaliskuussa tuli tehtyä tämän vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka ja yllätys, yllätys kohteeksi valikoitui Tukholma. Lähdin valloittamaan Tukholmaa monien vuosien jälkeen, edellisestä Ruotsin reissusta on kulunut melkein 10 vuotta ja enkä edes tiedä, milloin viimeksi olin Tukholmassa. Oli siis jo aika palata Tukholmaan!

Heti kun kuulin että Ruotsiin on avattu Abba museo, päätin että seuraavalla Tukholman reissulla haluan ehdottomasti päästä käymään siellä. Päivä Tukholmassa risteily on nykyään niin lyhyt, että maissa ei ikävä kyllä ehdi tehdä yhtään mitään, joten museon lisäksi minulle sopi hyvin olla vain turistina Tukholmassa.

Tukholman kartasta olin katsonut muutaman näköalapaikan ja Visit Swedenin sivuilta löysin niistä enemmän tietoa. Yksi näköalapaikoista oli Södermalmilla sijaitseva Monteliusvägen ja sieltä oli upeat näkymät vanhaan kaupunkiin. Lisää Tukholman reissusta kerron tulevassa postauksessa Turistina Tukholmassa."


Abba The Museum
Museo oli todella mielenkiintoinen, siellä sai kokeilla omia laulu ja tanssitaitoja, osallistumalla erilaisiin Abba taltiointeihin. Otimme audiolaitteet, joka oli hyvä ratkaisu, sillä ei tarvinnut yrittää tihrustaa tekstejä ja mikä parasta opastus oli Suomeksi. 

Ensimmäiseksi museossa esiteltiin Abban jäsenet Agneta, Frida, Björn ja Benny, kerrottiin heidän tarina ja kuinka Abba syntyi, tämän jälkeen siirryttiin Euroviisuista Abba maniaan.


Tämän puistokuvan muistan nuoruudesta


Euroviisut Brighton 1974

Euroviisujen jälkeen siirryttiin Abban managerin toimiston kautta äänitys studiolle ja minun mieleeni jäi erityisesti upea kuva pienestä rantamökistä Tukholman saaristossa, jossa oli pianon ja kitaran lisäksi upeat merimaisemat. Ihastuin tähän maisemaan, museossa meri laineili, joka ei näy kuvassa


Abban jäsenet ostivat Viggsön saaresta mökit, missä he pääsivät rauhoittumaan ja pois julkisuudesta. Pieni rantamökki sopi hyvin laulujen tekemiseen, Benny ja Björn viettivät siellä paljon aikaa ja tuossa rantamökissä syntyi useita Abba-kappaleita.Alkuperäinen rantamökki Viggsön saaressa
Äänitysstudiolla pääsi kokeilemaan oman Abba nauhoitteen tekemistä sekä kuvaamaan itsensä yhtyeen jäsenenä.  Mekin kokeilimme nauhoittaa Dansing Queenin, mutta aika loppui tietenkin juuri silloin,  kun pääsimme vauhtiin ja oivalsimme miten tuo nauhoitus toimii.

Verhon takana oli jo hieman jonoa, joten jätimme nauhoituksen siihen. Valitettavasti ohjeet olivat hieman puutteelliset, miten näitä taltiointeja tehdään ja  emme onnistuneet ottamaan kuvia bändin jäsenten kanssa. Samassa tilassa näytettiin kuinka Abba liikkui kiertueella ja miten heidän esiintymisasuja suunniteltiin ja tehtiin.Täällä huikeat esiintymispuvut syntyivät


Seuraavassa huoneessa olisi päässyt lavalle Abban kanssa laulamaan ja tanssimaan, jätin tämän suosiolla väliin, mutta oli kiva katsella muiden esityksiä. Meidänkin seurueesta muutama meni lavalle mieluusti ja he nauttivat suunnattomasti erilaisten taltiointien tekemisestä.

Tämän pöydän ääressä on syntynyt yksi minulle tärkeä biisi: Slipping through my fingers


Seuraavaksi saavuimme tilaan missä oli mahdollista tehdä Abban kanssa musiikkivideo, lopuksi kerrottiin Abban tarinan päättymisestä ja nähtiin hurja määrä heidän palkintolevyjä sekä esiintymisasuja.


Viimeisenä oli jäljellä huone mihin oli koottu osio yhtyeen jäsenten tekemisiä Abban hajoamisen jälkeen. Mamma Mia elokuva näytteli tietenkin tässä huoneessa suurta osaa. Lopuksi tulimme museokauppaan ja sieltä taisi tarttua jotakin mukaan kotiinviemiseksi.Mamma Mia I yksi suosikkielokuvistani
Museo oli mielestäni kivasti toteutettu, vaikka se oli aika pieni ja välillä jopa ahdas, mutta audiokapulan avulla pystyi kuitenkin kuulemaan tarinoita. Jopa seurueen mieshenkilöt tykkäsivät museosta ja he osallistuivat innolla kaikkiin aktiviteetteihin, kuulemma paras museo ikinä. Plussaa tulee suomenkielisestä audio oppaasta ja pienen miinuksen voisi antaa siitä uutta opastukset tallenteiden tekemiseen olivat olemattomat.

Abba-museo sijaitsee Djurgårdenilla aivan Grönä Lundin vieressä, museoon pääsee lautalla Slussenilta, bussilla 67 Frösundavik - Skanssen tai 7 raitionvaunulla Kungsträdgården - Waldemarsudde. Museon yhteydessä on POP House hotelli sekä ravintola. Lue lisää Abba-museon omilta sivuilta.
Lähdimme museosta ja saimme kuulla, että sen takaa Gröna Lundin vierestä lähtee lautta Slussenille vanhaan kaupunkiin. Lauttamatka kesti noin kymmenisen minuuttia ja ihailimme sen aikana kaupunkia mereltä käsin. Meillä oli vielä muutama tunti aikaa ennen kuin pitäisi hypätä laivalle menevään bussiin... Lue lisää Turistina Tukholmassa postauksesta...


Tervetuloa blogiini
www.martanmatkassa.fi
Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.