perjantai 14. heinäkuuta 2017

Hengailua Montreuxin Jazzeilla

Nyt on festarikausi on parhaimmillaan, tomaattien jälkeen lähdimme kuuntelemaan Jazzia Montreuxiin. Halusin vielä päästä käymään Montreuxissa jazzien aikaan ja antaa tapahtumalle uuden mahdollisuuden, tällä kertaa emme ostaneet lippuja mihinkään konserttiin. Edellisellä kerralla olin olin hieman pettynyt tuohon Jazz-tapahtumaan, ehkä odotukseni olivat vain liian korkealla tuon suositun tapahtuman suhteen, mutta mielestäni se ei ollut kovinkaan kummoinen. Tässä aikaisempi postaus "Hurja festariviikko" Montreuxin Jazz-festivaaleista.Työt hengailee JazzeillaPäätimme Rosan kanssa lähteä Montreuxiin fiilistelemään Jazz-tunnelmaa ja hengailemaan rantakadulle. Olin etukäteen lukenut ohjelmasta, että ilmaiskonsertteja järjestetään 15.00 ja 17.00, joten päätimme lähteä päiväsaikaan liikenteeseen. Lähdimme hyvissä ajoin liikenteeseen, sillä meidän oli tarkoitus vierailla ennen Jazzeja Montreuxin vanhassa kaupungissa, missä olen jo pitkään halunnut käydä.


Montreux "Vieille Ville", vanha kaupunki

Ajoimme autolla vanhan kaupungin keskustaan ja jätimme sinne auton parkkiin. Vieille Ville eli Montreuxin vanha kaupunki sijaitsee keskustan yläpuolella ja mikäli sinne ei jaksa kävellä ylämäkeä pitkin, voi rautatieasemalta ottaa furnikulaarin ylös, joka kulkee Glionin kautta aina Roches de Naye vuorelle. Myöhäisen lähdön vuoksi, ehdimme olla vanhassa kaupungissa vain hetken ajan, ihastelimme maisemia sekä upeita vanhoja taloja. Kävelimme alas keskustaan ja lähdimme tutkimaan Jazz-katua.


Näkymät Vanhasta kaupungista keskustaanNäkymät Chillonin linnalleHengailua Jazz-kadullaMontreux Jazz-katu


Lounas oli jäänyt meiltä kokonaan syömättä, eli aloitimme heti Jazz-kadun ruokakojujen kartoittamisen. Kadulla oli useita erilaisia ruokakojuja, mutta me päädyimme kuitenkin tylsään vaihtoehtoon ja tilasimme pitzzat. Söimme pizzoja terassilla, joka oli rakennettu järven rantaan, nautimme lounaasta sekä maisemista. Päivä oli aurinkoinen, mutta todella tuulinen, nautiskelimme rauhassa lounasta ja seurasimme ohikulkevia jazz-vieraita.

Lisää kuvateksti

Emme ehtineet tuohon ensimmäiseen ilmaisiskonsertttiin, joten lähdimme kävelemään Jazz-katua pitkin ja tutkimme myyntikojuja. Vastaan tuli eräs myyntikoju, jota olen ihaillut pitkään, heillä on myynnissä hauskoja figuureita, joista voi tehdä oman perheen taulun, esim. kotioveen tai eteiseen toivottamaan vieraita tervetulleeksi. Olen aina pitänyt tuota taulua aika kalliina, mutta nyt ajattelin että haluan hankkia sen muistoksi. Valitsimme Rosan kanssa pitkään figuureita meidän ”perhe albumiin” ja onnistuimme löytämään jokaiselle oman figuurin. Olimme todella tyytyväisiä lopputulokseen, hintaa tuolle teokselle tuli 79 rahaa.Vihdoin sain hankittua tämän "perhe albumin"


Jazz-kadulla tuli vastaan useita soittajia ja joitakin katutaiteilijoita, joita jäimme seuraamaan. Oli ihana vain hengailla ja jäädä kuuntelemaan erilaisia soittajia, eikä ollut mihinkään kiire. Mieleeni jäi erityisesti akrobaatin upea esitys sekä nuoret miehet, jotka soittivat erikoista kitaraa ja käyttivät rumpuna laatikkoa. Miehillä oli tippihatun vieressä hauska kyltti jossa luki: ”Me emme valehtele teille, haluamme olutta”. Kyllä alkoi hymyilyttää, kun eräs rouva toi soittajille kylmät oluet! 
Olimme seuranneet kadulla esityksiä niin pitkään, että meiltä meni myös tuo toinen ilmaiskonsertti ohitse. Meitä ei haitannut yhtään vaikka emme nähneet noita konsertteja, reissu oli oikein onnistunut ilman niitäkin ja meillä oli hauska iltapäivä. Lähdimme ajelemaan kotiin ennen isojen konserttien alkua, me saimme ajella ihan rauhassa, sen sijaan kaupunkiin päin oli isot ruuhkat. Tällä kertaa tykkäsin  tapahtumasta ja mieleni taisi muuttua Montreux Jazzien suhteen.


Montreux Jazz FestivalMontreux Jazz festival 2017 

Ensimmäiset Jazz-festivaalit Montreuxissa pidettiin vuonna 1967 Montreuxin Casinolla ja pienimuotoiset festivaalit kestivät kolme päivää, tänä päivänä festivaalit kestävät kaksi viikkoa. Nykyään konsertteja järjestetään kolmessa eri musiikkisalissa Stravinski Auditoriumissa, Jazz Clubilla ja Montreux Jazz Labilla sekä näiden lisäksi rantakadulla järjestetään useita ilmaisia esityksiä. Montreuxissa on vuosien aikana esiintynyt monia kuuluisia artisteja mm. Miles Davis, Ray Charles, David Bowie, Steavie Wonder ym.

Rantakadulla on useita ruoka- ja juomakojuja sekä muita myyntikojuja (vaatteita, koruja, taidetta yms.) Viikon aikana Jazzeilla vierailee noin 250 000 musiikin ystävää.

Lisätietoja: Montreux Jazz


Vielä ehtii käydä käydä Montreuxin Jazz-festareilla, ne päättyvät lauantaina 15.7.2017!


2 kommenttia:

  1. Ihanan rennon kuuloista kun on kiva sää, kesäpäivä, katusoittajia ja muita katutaiteilijoita - muuta ei tarvita! Ja kiva, että tämä oli kaikki ilmaiseksi. "Tylsä" pizzakin varmasti maistuu noissa maisemissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen Kaisa kommenttisi on mennyt minulta ihan ohitse! Tämä oli todella mukava päivä ja kaiholla katselen noita kuvia! Olisipa mahtavaa olla tuolla myös tänä vuonna! Montreux on kyllä todella kaunis paikka <3

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.