sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Seyssel ja Tour de France huumaa


Viime aikoina olemme todella olleet Tour de Francella, sillä meidän viimeaikaiset retkikohteet ovat olleet Ranskan puolella. No pakkohan meidän oli lähteä katsomaan tuota Tour de Francea, kun se kerran oli ihan lähistöllä. Yritimme eilen päästä katsomaan 8. Etapin päättymistä Jura-vuorille, Les Roussesin lähistölle, mutta valitettavasti reitti oli muuttunut eikä tuo letka tullutkaan siitä meidän ohitse. Päätimme että kokeilemme onneamme vielä uudelleen ja lähdemme seuraamaan 9. Etappia, joka lähti tänään Nantuasta ja päättyi Chamberyyn. 


Tour de France 2017 9. etappi Nantua - Chambery 181,5 kmPohdimme pitkään mihin menisimme kilpailua seuraamaan, Nantua on suhteellisen lähellä meitä, mutta toisaalta olisi kiva seurata myös jotakin vuoriosuutta, aamulla satoi ja ilma näytti hieman epävakaiselta, joten valitsimme etapin varrelta lähimmän kaupungin Seysselin. Tour de Francen 9. Etappi on pituudeltaan 181,5 km, lähtö tapahtui Nantuasta ja me olimme noin 50 km kohdalla.
Ajoimme niin autolla niin pitkälle kuin pääsimme ja kerrankin oli hyötyä pienestä autosta, sillä se mahtui hyvin pieneenkin rakoon. Saimme hyvät paikat Seysselin kaupungin jälkeen eräästä mutkasta, joka sijaitsi joen yli menevän sillan jälkeen. Olimme eilen hankkineet upeat ”Tour de France”-paidat ja kuinka ollakaan minulla ja papilla on ensimmäistä kertaa samanlaiset paidat!!! Minä hankin tietenkin sen punapilkulisen, sillä onhan se ”Vuorten kuningattaren” paita ja sitä voi sitten käyttää hyvin vaikka tomaattifestivaaleilla. Tuo paita tulee jatkossa olemaan aina päälläni kun käyn patikoimassa Ranskan puolellla!


Vuorten kuningatar... 


Kohta alkaa...

Kisan kärki 50 km kohdalla
Peräpään pyöräilijätIlmassa oli pientä jännitystä kun odottelimme kilpailijoita, belgialaiset kannattajat olivat tehneet kunnon leirin ja saimme nauttia heidän musiikinmausta. Ilmassa pörräili helikopterit, huoltoautot, turvamiehet sekä ja vartijat ajelivat ohitsemme hurjaa vauthia, kunnes sitten viimein saapui ensimmäiset pyöräilijät ja ne vaan hujahtivat ohitsemme. Autoja tuli koko ajan lisää, hetken päästä tuli suurempi ryhmä pyöräilijöitä ja sitten tuli vielä muutama pieni rypäs ja se oli siten siinä! Vaikka itse H-hetki oli meni todella nopeasti ohi, niin oli se kyllä huikea kokemus! Tänään ensimmäisenä maaliin tuli Kolumbialainen Rigoberto Uran.Tour de France
Ranskan ympäriajo pyöräilykilpailu on yksi maailman tunnetuimpia urheilutapahtumia, se järjestetään heinäkuussa ja se kestää kolme viikkoa. Kilpailun aikana pyöräillään noin 3500 km ja reitti kulkee vuorilla ja tasangoilla, tänä vuonna reitti kulkee Ranskan viiden vuoriston läp (Vogeesit, Jura, Pyreneet, Raskan keskiyänkö ja Alpit) Kilpailussa on yhteensä 21 etappia ja kilpailu alkoi Saksan Düsseldorfista viime lauantaina ja matkaa on tehty Luxenburgin ja Belgian kautta Ranskaan ja päättyy Pariisiin 23.7.2017. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 1903 ja tänä vuonna kilpailuun osallistuu 18 joukkuetta, joissa yhteensä 198 pyöräilijää. Kilpailun johtaja pitää yllään keltaista paitaa ”Maillot Jaune” ja muita paitoja ovat valkonen pohja punaiset pilkut ”Vuorten kuningas”, vihreä paita kuuluu ”parhaalle kirimiehelle” ja valkoista paitaa käyttää ”paras nuorin  ajaja”. 


4 kommenttia:

 1. Näin urheilufriikkinä oli tosi mielenkiintoista luettavaa - olisi kyllä joskus hienoa kokea tuota paikan päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Olen itse enemmänkin penkkiurheilija ja useana vuonna olen seurannut tätä kilapailua, lähinnä sen takia että maisemat reittien varrella ovat todella upeat. TV- lähetykset ovat kuvattu hyvin ja niistä saa kivoja vinkkejä ja tietoa kaupungeista, jotka ovat reitin varrella. Ainahan TV:stä näkee paremmin, mutta se tunnelma välittyy vain tapahtumapaikalla, Formula, Wimbledon ja Olympialaiset olisivat kivoja urheilutapahtumia päästä katsomaan paikan päälle.

   Poista
 2. Me seurataan usein näitä pyöräilykilpailuja, Tour de France on parhaillaankin auki telkkarissa. Ja juuri maisemien takia! Paljon olen linnoja ym poiminut bucket listilleni Ranskasta, Espanjasta ja Italiasta ja se on niin ihanan kätevää, kun ruutuun tulee aina ne linnojen ym nimet näkyviin ��

  Olisi hauska joskus nähdä pätkä ihan paikan päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kilpailu pyörii taustalla, tänä vuonna bongasin kanssa yhden mielenkiintoisen UNESCO-kohteen tästä meidän läheltä :) Kilpailijat menevät nopeasti ohitse, mutta tunnelma on loistava!

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.