keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Joulukalenterissa matkahaave aakkoset

Hip hei huomenna se alkaa, meinaan joulukuu ja sehän tarkoittaa sitä että joulukalenterista saa avata ensimmäisen luukun! Tänä vuonna Martan Matkassa -joulukalenterin teemana on haaveilu ja matkustus eli päätin koota joulukalenteriin matkahaaveitani. Minulla on useita kohteita missä haluaisin käydä, jotkut niistä liittyvät tiettyyn maahan, kaupunkiin, nähtävyyteen, tapahtumaan tai harrastukseen. Joistakin kohteista olen haaveillut jo vuosia ja joidenkin osalta mielenkiinto on herännyt vasta hiljattain. En osannut laittaa matkahaaveitani tärkeysjärjestyksen, sen sijaan päätin päätin toteuttaa tämän kalenterin aakkosten mukaan. Eli joulua kohti mennään aakkosten merkeissä ja aakkoset jatkuvat vielä aaton jälkeen joten välipäiville jää myös luettavaa.


Haastoin itseni kirjoittamaan matkahaaveen jokaiselle kirjaimelle ja voin kertoa ettei se ollut helppoa! Suunnitteluvaiheessa alku meni aivan loistavasti ja löysin hyvin aakkosia vastaavia matkahaaveita, sitten huomasin että moni todella kiinnostava paikka alkaa samalla kirjaimella, joten oli pakko suoritettaa jonkin sortin karsintaa. Jonkun kirjaimen kohdalla jouduin tekemään kompromissin ja kirjoitin useamman jutun. Olin ajatellut että paikat olisivat minulle uusia kohteita, mutta se osottautui haasteelliseksi ääkkös-kohteiden (Å,Ä,Ö) osalta, sillä uusia kiinnostavia kohteita ei heti tullut mieleen, mutta menisin mieluusti uudelleen muutamaan kohteeseen uudella teemalla. Sitten oli vielä vaikeat konsonantit (Q, X, Z), kyllä näillä konsonanteilla löytyy vaikka kuinka paljon kohteita, mutta minulle ei heti tullut yhtään ensisijaista kohdetta. Muutama teema olisi vienyt liikaa aakkosia joten näiden osalta tein kanssa kompromissin ja keräsin useamman kohteen kyseisen teeman alle. Esittelen lyhyesti jokaisen kirjaimen kohteen ja kerron miksi se minua kiinnostaa.


Minkälaisia ovat sinun matkahaaveesi? Huomisesta lähtien pääset arvuuttelemaan minun matkahaaveitani, käy kirjoittamassa kommenttiin oma haaveesi tai jaa kyseisen kohteen parhaat matkavinkit!


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.