perjantai 7. lokakuuta 2016

Kynttilät ojennukseen


Syksy tuli tänne meille ihan yllättäin, vielä viikonloppuna oli suhteellisen lämmintä ja alkuviikosta sitten viileni ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta. Kun kerran illat pimenevät niin päätin kaivaa kynttilät esiin ja niitä etsiessäni huomasin että kynttilöitä oli vähän siellä sun täällä, joten ajattelin kerätä kaikki yhteen pinoon että ne löytyisivät helpommin ja niitä tulisi poltettua useammin. No niitä kynttilöitähän sitten löytyi ja niitä löytyi lisää ja sitten niitä löytyi vielä lisää, puhumattkaan kynttilänjaloista ja -alustoista sekä tuikkukupeista. Martalle tyypilliseen tapaan keräsin kaikki mahdolliset kynttilät ja niihin liittyvät tarvikkeet keittiön ruokapöydälle ”häpeän hetkeksi”, nähdäkseni minkälainen määrä niitä on ja onkohan niistä kaikki ihan tarpeellisia??? "häpeän hetki"


Löytyi mieletön määrä tuikkuja tavallisten valkosten lisäksi eri väreissä, useita tuoksuja avattuja ja avaamattomia paketteja. Tuikuille löytyi myös hurja määrä erilaisia kuppeja, yksittäisiä kappaleita, joulunvärisiä, halpiksia sekä ihania Iittalan ja Pentikin kuppeja, mutta värimaailma ei enää miellytä. Tuikkukuppeja ja kynttilöiden jalkoja on saatu lahjaksi, arpajaisvoittoina joitain on ostettu, mutta kaikki ovat niin erilaisia, eivätkä ole keskenään kivannäköisiä. Kynttilöistä puhumattakaan tuikkujen lisäksi löytyy pöytäkynttilää, kruunukynttilää, koristekynttilöitä, osittain poltettuja, erilaisiin juhliin hankittuja tai teemojen mukaan esim. joulu, pääsiäinen, sisustuskynttilöitä, joista aika on ajanut jo ohi, joistain on ostettu kun halavalla sai ja erilaisia asetelmia varten löytyi hiekkaa, kiviä yms. Tilpehööriä.

Kaikkien näiden näkeminen ruokapöydällä sai hien pintaan, yritin kooklailla ja pinnailla löytääkseni jotain kivoja ideoita sekä huutelin apua eräästä FB-ryhmästä. Löysin muutamia kivoja käyttökelpoisia ideoita ja vinkkejä, joita aion hyödyntää jatkossa kun tämä kynttilähässäkkä joskus selkiää. Pari päivää kattelin tuota tavaramäärää ruokapöydällä, kunnes lajittelin kaikki samanlaiset kynttilät, jalat ja kupit omiin ryhmiin, nähdäkseni minkälaisen tilan ne vaativat. Jostain tuli mieleeni ”niksipirkkamainen” ohje kodinraivaajille: Täytä tyhjänä olevat kauniit koriste-esine purkit ja purnukat, äläkä pidä niitä turhaaan tyhjinä! 


Siitä se sitten lähti!
Kukkavaasit ja lasiesineet saivat täytettä


Olohuoneen kirjahyllyssä on hurja määrä vaaseja, kukkamaljakoita, lasiesineitä, joten päätin ottaa ne käyttöön. Tyttäreni lahjaksi saadut kynttiläleivonnaiset laitoin pienelle kerrosvadille ja hänen ripijuhlista jääneet vaaleanpunaiset kynttilät sijoittelin erilaisiin lasivaaseihin ja yhteen maljakkoon sain mahtumaan koristehiekkapakkauksen. Avasin kaikki tavalliset tuikkupussit, laitoin tuikut isoon lasiseen konjakkilasiin ja halusin sijoittaa sen kädenulottuville, kuten myös valkoiset kruunukynttilät, joita käytän usein. Kruunukynttilät saivat uuden kodin pienestä pullokorista ja kynttilöiden lisäksi siihen mahtui vielä sytytin, tulitikut sekä sammu. Muut kruunukynttilät ja tuikut laitoin erilaisiin tyhjiin kukkamaljakoihin kirjahyllyn alimmalle hyllylle piiloon. Päivitin  samalla uusilla valkoisilla tuikuilla viime vuoden Itsenäisyyspäivksi tekemäni Suomen lipun. Punaisia kynttilöitä oli jonkin verran, keräsin ne kaikki yhdelle kynttilälautaselle ja nyt minulla on jo jouluksi valmis kynttiläasetelma. Aikaisemmin ostamani pyöreät ruskeansävyiset sisustuskynttilät saivat paikan Mariskool-vaaseista ja odottavat siellä vuoroansa.Rosan kakkugalleria ja tietysti Roosan väriset juhlakynttilät


Niin oon tyytyväinen kruunukynttilöiden uuteen kotiin 


Tuikut ja vanhat kruunukynttilät piilossa alahyllyllä 


Itsenäisyyspäivän kynttilät jo hankittu


Itsenäisyyspäivän kynttelikkö


Joulun kynttiläasetelma valmiinaKaikki erilaiset tuikkukupit sain mahtumaan Ikean säilytyslaatikkoon, jonka sain näppärästi laitettua ruokailutilan hyllykön mustaan laatikkoon, jonne sujahtivat myös isot pyöreät kynttilänalustat, kaikki avaamattomat tuoksulliset tuikkupaketit, asetelmien koristeluun tarkoitetut hiekat ja kivet sekä muut materiaalit, tulitikkuja ja käyttämättömät pikkukynttilät. Seuraavaksi keräsin kaikki jämäkynttilät Candles-laatikkoon, jonka paikka on keskeisellä paikalla TV-tasolla, aikaisemmin säilytin laatikossa tuikkuja, jotta ne olisisvat helposti saatavilla, mutta kaikki tuikut eivät sinne mahtuneet. Jämäkynttilöissä oli jonkin verran kruunukynttilöiden jämiä, otin hyötykäyttöön poistolistalla olevat tuikkukupit ja täytin ne harmaalla koristehiekalla, lykkäsin sinne kruunukynttilän jämän ja vein ne ulkokäyttöön. Tein toisen samanlaisen asetelman yksittäisestä lasivaasista ja siinä pystyn hyödyntämään nuo järkyttävät keltaiset kruunukynttilät, jotka olen joskus hankkinut kevätsisustusta varten. Enää oli jäljellä muutama lasiin tehty kynttilä ja ne vein meidän pihan susääntulokäytävälle valoa näyttämään, myöhemmin niitä voi hyödyntää ulkokynttilöiden kuppeina. Viime jouluksi tein ystäville tuikuista muistamisia, sydämenmuotoisia asetelmia. 
Tuikkukupit mahtuivat mukavasti Ikean laatikkoon


Näppärä säilytyspaikka kynttilöille


Jämäkynttilät odottavat vuoroaan


Käden ulottuvilla


Ulkokynttilöiden tuunausta


Uudet DIY-ulkokynttilät


Ulkokynttilöiden testikäyttö


Valoa sisäääntuloon


Jouluinen tuikku-DIY


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.