torstai 20. lokakuuta 2016

Paketointitarvikkeiden perkaus


  

Muutama viikko sitten syksyn pimeiden iltojen innoittamana aloin kaivamaan kynttilöitä esille ja niitä löytyikin aikamoinen määrä, joten päätin laittaa kynttilät ojennukseen ja nyt noita kynttilöitä on polteltu melkein joka ilta. Olin niin tyytyväinen itseeni ja aikaansaannoksiini, joten päätin vihdoin ottaa härkää sarvista ja siirtyä meidän työhuoneen tavaroiden kimppuun. Päätin selvittää mitä nuo kaapit ovat oikeen syöneet, sillä kohta tulee jo vuosipäivä, siitä kun viimeksi teimme uusia huonejärjestelyitä ja nämä työhuoneen tavarat ovat vain tungettu kaappeihin pois näkyvistä.


Tämä projekti taitaa olla loputon...


Otin työhuoneenkaapeista kaikki tavarat pois, sieltä löytyi askarteluun ja sisustukseen liittyviä tavaroita, kortteja, lahjojen paketointia varten naruja, pusseja, laatikoita, kasseja ja muita paketointitarvikkeita, paperikauppatavaraa (vihkoja, välilehtiä, muovitaskuja, kansioita yms.) valokuvia, negoja sekä niiden säilytykseen albumeita ja kehyksiä, juhliin liittyviä koristeita eli siis ihan kaikkea. Ryhmittelin kaikki tavarat erilaisiksi kokonaisuuksiksi, keräsin koko huushollista vastaavat tavarat näihin kekoihin ja ajattelin ottaa ne sitten yksitellen käsittelyyn.  Se oli muuten aikamoinen tavaramäärä!


Kappas tälläinenkin löytyi jostain, on ainakin joskus yritetty...

Kyllä näillä muutaman paketin paketoi ja kortin lähettää! Onneksi näitä ei tarvitse yksin

mietiskellä, kuvassa oikealla alhaalla on mun assistentti...


Aikani sitä kasaa katselin, etsiskelin uusia ideoita ja mietin mistä aloittaisin... Joulu lähestyy uhkaavasti joten päätin iskeä kiinni paketointitarvikkeisiin, sillä huomasin että edelleen viime vuoden joulukorttien askartelutarvikkeet olivat edelleen hujan hajan laatikossa jota kantelin aina mukana. Siitä se punainen lanka sitten löytyi, aloin käymään kortteja läpi, keräsin kaikki joulu- ja pakettikortit erikseen sekä niiden askarteluun tarvitttavat materiaalit ja sain laitettua molemmat pienempiin laatikoihin, sillä joulukortteja tehdään vain kerran vuodessa ja muita kortteja tarvitaan useammin. Joulukorttitarvikkeet laitoin yhteen kenkälaatikkoon jonka koristelin jouluteemalla.


Ihanaa että on apulainen... Tässä testataan juuri soveltuuko tämä laatikko joulukorttitarvikkeille!

Tämän jälkeen menin alakertaa tutkimaan ”tyhjien säilytysratkaisujen vuorta” ja löysin sieltä vanhan rottinkisalkkuni, jolle olen jo pitkään miettinyt uutta käyttötarkoitusta. Päätin tehdä tästä salkusta ”ensiapulaukun” paketointia varten ja keräsin sinne pienet lahjapussukat, lahjanarut, koristenauhat, korttipohjat, pakettikortit sekä laitoin pieneen peltilaatikkoon sakset, kynät, teipit, liimat ym. tarvikkeet mitä tarvitaan paketoinnissa ja korttien askartelussa. Olin tähän salkkuun oikein tyytyväinen.


Tää on ehkä paras keksintö evö, "paketoinnin ensiapusalkku"

Tälläisiäkin on joskus värkätty yksittäisille koristenauhoille

Kävin läpi kaikki lahjakassit, -paperit ja –laatikot ja laitoin ne rantakassiin missä olin säilyttänyt aikaisemmin paperikasseja. Paperikasseista säästin mieleisimmät joita voi käyttää esim. tavaroiden säilytyksessä ja loput vein samaan paikkaan muiden roskapussien luokse. Rantakassiin mahtui myös osa lahjapaperirullista ja loput laitoin lehtien säilytysmappiin korttiaskarteluun tarkoitettujen materiaalien kanssa. Tänäkään vuonna en aio ostaa yhtään joululahjapapereita tai kasseja, joten toivottavasti nämä määrät vielä pienentyvät joulun jälkeen. Vinkkejä kysellessäni kuulin että Suomessa on myynnisssä erillisiä lahjapapereille tarkoitettuja säilytyspussukoita, täytyypä tutkaista tulevalla Suomen reissulla.

Suomessa möin paljon tavaroita huutonetin kautta ja tuon vuoksi minulla on varmaan paljon erilaisia pakkausmateriaaleja säilössä. Kävin nuo pakkausmateriaalit läpi ja heitin huonokuntoiset pois, osan otin askartelukäyttöön ja loput siirsin Ikean pussiin odottamaan seuraavaa muuttoa, joka saattaa hyvinkin tulla vuoden sisään.Apulainen esittelee tämän huikean lopputuloksen, nämä kaikki säilytys systeemit jäivät
tyhjäksi paketointitarvikkeiden perkaamisen jälkeen, oikean puolen laatikoiden ja kassien
tavarat siirrettiin toisiin säilytysratkaisuihin, mutta muut jäivät järjestelyn myötä tyhjäksi.

Nyt jokaiselle tavaralle on oma paikka rantakassi täynnä erilaisia paketointimateriaaleja,
korteille omat laatikot, "ensiapulaukku" paketointia varten, paperikassit ja
lopuksi ylimääräiset paperikassit sekä suojapaperit vietiin pois 

Ensimmäiset tavarat saatu työhuoneen kaappiin

Paketointitarvikkeet odottavat joulun sesonkia

Pakkaustarpeiden perkaus onnitui mielestäni aivan loistavasti, pienellä karsimisella, järjestelyllä ja uusilla säilytysratkaisuilla onnistuin saamaan tavarat paljon pienempään tilaan, monta laatikkoa jäi ylimääräiseksi ja kaapissa on nyt enemmän tilaa. Seuraavaksi syöksyn askartelu, sisustus ja juhlakoristeiden kimppuun…


Hyvät vinkit ovat tervetulleita!


2 kommenttia:

  1. Siis vau! Huikea suoritus ja tsemppiä seuraavaan urakkaan! Itse olen nyt sellaisessa vaiheessa että koitan taistella kotiin kertyvää "tätä voi joskus käyttää-kasaa" vastaan ja toisaalta ärsyttää kun vaikkapa pakkausmatskua ei ole. Ei ole helppoa saada kaikkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos zemppaamisesta :) Nyt on jatkettava kun on intoa päällä ja kyllä helpottaa kummasti kun tavarat löytyvät yhdestä paikasta sen sijaan, että on ns. "käsivarastoja" joka puolella ja sitten loppujen lopuksi esim. lamput ovat loppu jokaisesta säilytyspaikasta tai vastaavasti pattereita on joka puolella eikä niistä tiedä mikä on käytetty ja mikä ei...

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.