keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Lelex-Crozetin suosittu laskettelukeskus Juralla

Eilen kävin testaamassa Juran suosituinta laskettelukeskusta Lelex-Crozetin aluetta. Aamulla tarkistin web-kameran kautta säätilanteen ja kyllähän se sumuiselta näytti, mutta päätimme kuitenkin lähteä kokeilemaan onnea. Nousimme kabiinilla Crozetin puolelta ylös ja näkyvyys oli suht heikko ja noustessamme ylemmäksi se oli lähes olematon. Lähdimme kuitenkin laskemaan alas ja varovaisesti ja tietenkään emme huomanneet pyytää rinnekarttaa mukaan, joten menimme hieman arpapelillä. 


Siellä se aurinko paistaa Lelexin suunnalla


Päästyämme La Cathelinen alueella näkyvyys parani huomattavasti, arvoimme reittiä alas tuolihissille ja olimme hieman epävarmoja, joten jouduin laskemaan nuorien hurjapäiden kanssa, loppupätkän hissien alapuolella olevaa lumista rinnettä alas.Martta hieman paniikissa 


Otimme tuolihissin ylös Monthoiseyn huipulle (1680m) ja jo puolessa välissä nousua huomasimme olevamme taas sakean sumun keskellä. Alashan sieltä oli päästävä vaikka eteen ei nähnyt, kuin muutaman metrin verran, meno oli meikäläisen osalta hyvin rauhallista. Näkyvyys parani taas rinteiden keskiosassa, huomasin että Lelexin kylässä paistaa aurinko, joten päätin laskea koko matkan aina Lelexin kylään asti. 


Lelexin kyllä


Näkymät Crozetin rinteille  


Näkymät Crozetin suuntaan, Geneve-järvelle ja Alpeille 


Tämä lasku oli aivan mahtava ja antoi viitteitä sille, että hyvien kelien aikana täällä tulee viihtymään. Otin alhaalta kabiinihissin takaisin ylös ja jatkoin laskuja Lelexin puolella, missä olosuhteet olivat paremmat. Hassua miten kelit voi vaihdella noin paljon, Juran Crozetin puoleinen osa oli tänään sankan sumun peitossa ja Lelexin puolella oli selkeää ja paistoi aurinko. Lopuksi oli vielä suoriuduttava takaisin sankan sumun keskeltä Crozetin puolelle, missä automme oli parkissa. Tänne pitää ehdottomasti tulla uudellen, kun on paremmat kelit!


Crozet - Lelex


Lelex-CrozetAlue on yksi Monts Juran laskettelukeskuksista ja se on Juran suurimpia laskettelukeskuksia ja siellä sijaitsee myös Juran pisin rinne joka on noin 3 km pitkä. Ylhäällä Crozetin alueella on 26 rinnettä, yhteensä noin 30 rinnekilometriä ja alhaalla alue yhdistyy Valserinen maastohiihtoalueeseen. Lelex-Crozetin laskettelualueella on yhteensä 29 rinnettä 15 hiihtohissiä, joista 2 on kabiinia. Rinteiden luokse pääsee pienestä Crozetin kylästä (1766 asukasta) lähtevällä kabiinilla ja ylhäällä on upeat näkymät Geneveen, Salévelle ja Mont Blancille. Rinteiden lisäksi siellä on 3 lumikenkäreittiä. Lelexin kylä on pieni maalaiskylä (260 asukasta), jota ympäröi suuret metsäalueet, sinne avattiin ensimmäinen hiihtohissi vuonna 1936. Lelexin kylästä pääsee kabiinihissillä La Cathelinen ravintolan viereen noin puoleen väliin Crozet-Lelexin laskettelualuetta. 


Rinteitä: 28 (3 mustaa, 5 punaista, 8 sinistä ja 10 vihreätä)
Hissit: 15 (2 kabiinia, 2 tuolihissiä, 11 hiihtohissiä)
Snowpark: on Crozet
Hiihtoladut: on
Lumikenkäreitit: on
Pulkka-kelkka alue: on
Avoinna: joka päivä 9-16.15
Hinnat 2015:

Aikuisten päivälippu 25€ + magneetti lippu 1€

Huom! Rinnekartta on maksullinen ja sitä pitää osata pyytää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.