maanantai 2. helmikuuta 2015

La Dôlen lumiset rinteet
Viikonloppuna kävimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna laskettelemassa ja päätimme kokeilla Juran lähirinteitä ja matkasimme La Dôlen hiihtokeskukseen. Lunta on tuiskuttanut viime päivät oikein urakalla, mutta tiet olivat onneksi sulat ja hyvässä kunnossa. Ajoimme La Curen kautta Des Dappesin alueelle, ylhäällä satoi lunta ja oli hieman sumuista, mutta lähdimme kuitenkin rinteeseen.  
Ensimmäinen lasku oli kerrassaan mahtava, en ole koskaan aikaisemmin laskenut, niin lumista rinnettä, kuin täällä. Upea tunne, kun ei tarvitse jännittää jäisiä kohtia ja sukset kulkivat sopivaan tahtiin. Tosin paikoitellen lunta oli liiankin paljon ja se oli todella petollisen upottavaa. 

Menimme tuolihissillä ylös La Dôlelle ja valitettavasti sumu oli sen verran sakeaa, että emme päässeet nauttimaan upeista näköaloista. Laskeminen La Dôlelta alas oli haasteellista sillä näkyvyys oli todella huono ja emme meinanneet löytää oikeaa rinnettä alas. La Dôlen sijaan jatkoimme laskettelua alempana siihen asti kunnes nälkä yllätti. Olimme muutaman tunnin laskettelun jälkeen jo ihan väsyneitä, joten päätimme luovuttaa ja jatkaa uudemman kerran selkeämmällä kelillä. 


La Dôle 1678 m 


Laskettelun jälkeen suunnistimme kohti St. Cerguen kylää ja halusin vihdoin päästä kokeilemaan kuuluisaa Rando Burgeria, mitä moni on minulle suositellut ja kehunut parhaaksi hampurilaispaikaksi. Meillä kävi tuuri, sillä ravintola oli vielä auki, vaikka kello olikin jo melkein kolme. 

Tilasin listalta Garlic Kiss nimisen hampurilaisen ja voin todella sanoa, että se oli paras hampurilainen mikä olen ikinä syönyt! Hampurilainen oli todella maukas, siinä maistui mukavasti valkosipuli ja jauheliapihvi oli tuhdin kokoinen 160 grammaa. Maksoihan itse hampurilainen puolet enemmän kuin Mc Donaldsin ateria, mutta kyllä se oli hintansa väärti!
St. Cergue, Route d'Arzier 12
Avoinna: 
ma-ti suljettu
ke-pe 11.30-14.00 ja 18.00-21.00
la-su 12.00-15.00 ja 18-21
Dôle, Saint-Cergue


Dôlen lasketttelualue sijaitsee noin 20 km päässä Nyonista, 1230-1678 metrin korkeudella. Alueella on yhteensä 16 rinnettä, joista pisin rinne on on 2500 metriä pitkä. Alueella on 8 hiihtohissiä sekä 4-paikkaisella tuolihissillä pääsee Dôlen huipulle (1678m). 

Huipulta on upeat näkymät järvelle sekä Sveitsin että Ranskan Alpeille ja ylös pääsee myös ilman suksia. Suurin osa rinteistä ja hisseistä sijaitsee Les Dappesin alueella, josta pääsee laskemalla Ranskan puolelle Les Tuffesin alueelle, joka on yksi Les Roussesin laskettelukeskuksista. Dôlelle on hyvät kulkuyhteydet autolla tai Nyonista viehättävällä pikkujunalla La Curen asemalle, josta on bussikuljetus rinteille, kannattaa kysyä juna-laskettelu yhdistelmälippua.
Rinteitä: 16 (2 mustaa, 4 punaista ja 10 sinistä)
Hissit: 1 tuolihissi, 8 hiihtohissiä
Snowpark: ei
Hiihtoladut: on
Lumikenkäreitit: on
Pulkka-kelkka alue: on
Avoinna: joka päivä 9-16.45
Hinnat 2015:
Dôle alue aikuisten päivälippu 31 CHF
Franco-Suisse Dôle ja Les Rousses (LesTuffes, Le Noimont ja La Serra)
aikuisten yhteispäivälippu 38,50 CHF
Saint-Cergue


Dôlen lähellä sijaitsevassa Saint Cerguen kylässä on pulkka ja kelkkamäki sekä muutma rinne, jotka soveltuvat hyvin perheille ja aloittelijoille. Saint Cerguen hissit ovat avoinna ti-la iltaisin 18.30-21.30 ja sanotaan että tämä on Sveitsin suurin iltalaskettelualue. Alueella on mahdollisuus lumikenkäilyyn. Rinteiden vieressä on viihtyisä vuoristomökki, jossa toimii ravintola Basse Ruche. Ravintolassa voi käydä lämmittelemässä tai syömässä fondueta.

Avoinna: joka päivä 9.00-17.00 / ti-la iltaisin 18.30-21.30
Avoinna: ma-ti suljettu / ke-su 10-18.00 / pöytävaraus
Puh: 022 360 16 88

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.