sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Sunnuntain pyörälenkki
Aamulla alkoi aurinko pilkottaa ja päätimme Papin kanssa lähteä tutustumaan lähimaastoon pyöräillen. Täällä Geneve-järven ympärillä menee noin 50 kilometrin pituudelta reittejä La Côten viinitarhojen ympärillä. Route du Vignoble on tunnettu reitti ja sen ympärillä on noin 2000 hehtaaria viinitarhoja. Reitin varrella on useita viinitiloja, juustonvalmistajia, leipomoita, taiteilijoita ja käsityöläisiä joiden luona voi vierailla. Täytyykin ottaa tarkemmin selvää tuosta reitistä ja käydä tutustumassa paikallisiin tuottajiin ja käsityöläisiin. Jura-vuorten ympärillä on myös paljon eri reittivaihtoetoja, mutta ne lienevät meille vielä liian haasteellisia. Juuri kun olimme lähdössä, meidät yllätti raekuuro, mutta siitä huolimatta päätimme reippaina lähteä pyöräilemään.
Ajelimme lähimaastossa ja huomasin että pyöräillen pääsee helposti lähimpään ostoskeskukseen, jonne autolla joutuu kiertelemään monien pikkukylien läpi. Täällä on hieman erilaiset maisemat kuin Espoon rantaraitilla, sillä tiet kiemurtelevat peltojen ja viinitarhojen läpi. Matkalla eteemme tuli maalaistalo ja jäimme ihmettelemään tilan lehmiä. 


Tilalla oli istutettuja tulppaaneja ja narsisseja joita sai kerätä maksua vastaan. Pakkohan se oli poimia pieni tulppaanikimppu kotia piristämään, kun ne olivat niin houkuttelevan näköisiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.