sunnuntai 23. tammikuuta 2022

”Ihan parhaat kuvat” vuonna 2021


Täällä taas!

Edellisestä blogikirjoituksesta on kulunut jo tovi, jostain syystä tekstiä ei vaan ole syntynyt ja kirjoittelu on jäänyt. Useasti olen miettinyt, lukeeko kukaan enää blogeja? Vai pitäisikö kaikki tulla nopeasti tajuntaan videoiden, klippien ja podcastien myötä? 

Kaikki jää kesken…


Keskeneräisyys kuvaa omalta osalta vuotta 2021 tuntuu, että kaikki jäi viime vuonna kesken! En saanut vietyä loppuun asioita mitä halusin, blogi jäi kesken, työt jäi kesken, sosiaalinen elämä jäi kesken, tapahtumat, harrastukset ja muut vapaa-ajan virikkeet katosivat kokonaan. Jotain uutta sentään tapahtui viime vuonna, aloitin opiskelut ja ilokseni huomasin, kuinka kiva on jälleen oppia uusia juttuja. Elämä neljän seinän sisällä alkaa jo pikkuhiljaa tympiä, joten toivottavasti tämä vuosi 2022, toisi tullessaan parempia aikoja meille kaikille. 

Päätin nyt herätellä blogiani ja ajattelin aloittaa perinteisellä alkuvuoden postauksella, vuoden 2021 tykätyimmät Instgram-kuvat. Tein jälleen viime vuoden IG kuvista TopNine kollaasin ja alta selviää mistä mahdettiin tykätä viime vuonna?


Mistä kuvista tykättiin vuonna 2021?


Mielenkiintoinen suosituimpien @MartanMatkassa Instakuvien kuvakollaasi taas tänä vuonna! Hauska huomata, että kaikki TopNine kuvat ovat Uudeltamaalta, vaikka postasin ahkerasti kuvia kahden viikon Lapin reissulta.

Mitähän nämä kuvat kertovat minusta? Seitsemän kuvaa kävelyreitin varrelta, neljä Espoon rantaraitilta ja kaikki kolme patikointikohdetta olivat minulle uusia polkuja. Kuusi kuvaa on otettu veden ääreltä neljä kuvaa kotikulmilta ja neljä auringonlaskua, näiden lisäksi löytyy lähimatkailun helmet Porvoo ja Fiskars. Alla kuvat järjestyksessä tykätyin kuva ensimmäisenä, listauksesta löydät tarinan kuvien taustalta.

Kollaasi on satunnaisesti poiminut yhden otoksen tykätyimpien Instapostauksien kuvakimarasta, muut kuvat voit käydä katsomassa instatililtäni @martanmatkassa, jätä kommentti mistä sinä tykkäsit eniten. 


1 Porvoo”Aina niin ihana Porvoo 😍”


Ei liene yllätys, että kuvat Porvoosta saavat paljon tykkäyksiä! Vuoden tykätyin Instapostaus oli Porvoon kuvakimara ja tämä on yksi niistä kuvista, joka nousi TopNine kollaasiin. Kuva on marraskuulta, jolloin Porvoossa oli pienet joulumarkkinat ja lähdimme hakemaan joulun tunnelmaa. Harmillisesti markkinat eivät olleet idyllisessä vanhassa kaupungissa vaan Porvoon torilla. 

Porvoo viettää tänä vuonna juhlavuotta ja täyttää 675 vuotta! Tänäkin vuonna olen ehtinyt käydä Porvoossa ja olen varma siitä, että nuo kuvat ovat ensi vuoden TopNine listalla.  2 Haukilahti, rantaraitti”Sunset at Pikebay Marina 😍”


Istahdin iltakävelyn aikana hetkeksi ihailemaan auringonlaskua ja oli helppo kuvitella olevan, jossakin Välimeren rannikolla. Nautiskelin tovin ja muistelin lämmöllä aikoja, kun vielä matkustettiin ulkomaille… 3 Koukkuniemi, rantaraitti“Mahtavaa viikonloppua 😊”

Iltakävelyllä rantaraitilla auringonlaskua ihaillen, lomat loppuu ja hieman haikea fiilis. Kyllä Suomen luonto on kaunis ja kesä on vaan niin ihanaa aikaa. Nimipäivä!4 Lähteelä, Kirkkonummi”Matkalla Porkkalaan ajetaan Lähteelän ohi, 
usein on pitänyt patikoinnin jälkeen käydä 
lintutornilla, mutta aina on väsy painanut…💤"


Evästauko kalliolla! Lähteelä on Helsingin kaupungin ulkoilualue lähellä Porkkalaa, tällä kertaa lähdin varta vasten sinne, halusin päästä katsomaan maisemia ylhäältä lintutornista. Kävelin ulkoilualueella ja kuuntelin samalla Yle Areenalta Armi Aavikosta kertovaa kuunnelmaa, lapsuuteni idoli! 


"Tänään päätin poiketa siellä ja samalla tutustua 
Lähteelän ulkoilualueeseen, joka oli oikein mukava paikka. 👣 
Lintutornista oli huikeat näkymät, katso stoorin puolelta. 🦅🪜🔭”5 Vihti, Pääkslahti”Ulkoilua Vihdissä, uudet 👣 polut toivat hieman haasteita, 
mutta onneksi olin hyvässä seurassa 😍”


Uusilla poluilla! Sain seurakseni ystävän, jota en ollut hetkeen nähnyt ja niinhän siinä sitten kävi… Eksyimme, kun keskityimme opasteiden sijaan pulisemaan… Reitille tuli huomattavasti enemmän mittaa ja lisää haasteita toi kävely rantakivikossa. 6 Fiskars, Antiikkimarkkinat”Fiskars sijaitsee kauniissa jokilaaksossa, metsien, järvien, jalopuiden ja kulttuurimaiseman ympäröimänä. 🤩 "

Billnäsin ja Fiskarsin antiikkimarkkinat on minun uusi lempparitapahtuma! Kaunis kesäinen päivä ja upeat ruukkimiljööt ihan mahtavaa. Tällä kertaa keskityimme Billnäsissä antiikkimarkkinoihin ja Fiskarsissa nautimme upeasta miljööstä ruoan kera. 


"Fiskarsin ruukki on perustettu vuonna 1649 ja tänä päivänä kylässä on 
käsityöläisten pajoja, museoita, kulttuurikohteita sekä luontopolkuja.

Fiskarsin ruukilla on tehty rautaa, taottu kupariesineitä
ja valmistettu ensimmäiset oranssikahvaiset sakset. ✂️”


7 Espoo, Vaakkoi”Ihanat Vaakkoin lammet 😍 
#väärämusta#saarenmusta #lehmälampi #vaakkoi 

Tänään patikoimassa uusia polkuja pitkin, 
hieman jännitti, kun ei ollut opasteita…”


Vaakkoi oli pitkään kummitellut mielessäni, se on Helsingin kaupungin omistama metsäalue, joka sijaitsee Nuuksiossa. Alueella on useita lampia ja siellä kulkee paljon polkuja, joita ei ole merkitty. Eli juuri sellainen paikka, mihin minun ei missään nimessä pitäisi mennä yksin. Menin kuitenkin, ihastuin, eksyin ja palaan uudelleen. 8 Haukilahti, rantaraitti”Talvi taitaa tehdä tuloaan... ❄️⛄️”

Jälleen yksi upea auringonlasku, sitä kuvatessa löysin Haukilahden rannasta kallioita, johon on kaiverrettu viestejä. Hämmästyin huomatessani, että Paavo on ollut samalla paikalla noin 100 vuotta sitten ja kirjoittanut omat puumerkkinsä. 9 Matinkylä, rantaraitti"Just beautiful 😍"


Voiko olla kauniimpaa kuin Pink sky? Iltakävelyllä ihailemassa syksyn upeita värejä!Mitä pidit vuoden tykätyimmistä kuvista?14 kommenttia:

 1. Porvoossa ja Fiskarsissa tuli käytyä viime vuonna, ensimmäisessä itse asiassa pariinkin kertaan. Suurin osa muista kuvauskohteista enemmän tai vähemmän tuntemattomia. Näyttää kuitenkin kivoilta paikoilta, joten saapa nähdä, jos joissain noista tulee kuluvana vuonna käytyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämmöllä Espoon rantaraittia <3 Myös muut patikointikohteet olivat kivoja uusia tuttavuuksia.

   Poista
 2. No ainakin vuodesta 2021 on jäänyt kasa upeita kuvia :) Ihanaa alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Ihania arki/viikonloppukuvia kaikki. Selvästi iltakävelyillä olet hetkessä, ihailtava piirre!! Viimeinen pinkkitaivas etenkin ihana.

  VastaaPoista
 4. Rantaraitti on kiva, mutta etenkin näinä koronakuukausina, kun kuntosalit ja uimahallitkin ovat olleet kiinni ja jäljelle jää vain käveleminen, niin sekin alkaa välillä tympiä. Meiltä Iirislahdesta lähdettäessä on vaihtoehtona lähteä länteen tai itään tai sisämaahan Niittykummun suuntaan (ei toki enää Rantaraittia), ja välillä kun arpoo kävelyretken suuntaa, niin tuntuu, että ne kaikki on niin nähty :-) No, juuri nyt olemmekin sitten talsineet Espanjassa, kun päätimme ottaa tauon liukkaista/loskasta - ja Rantaraitistakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä ne samat reitit alkaa jo hieman tympiä. Viikonloppuisin yritän keksiä jotakin muuta, ruuhkaisen rantaraitin tilalle. Nauttikaa valosta!

   Poista
 5. Kuis siinä sillei kävi, että kaikki jäi vähän kesken viime vuonna? :) No, tänä vuonna on hyvin aikaa viedä hommia taas eteenpäin. Tsemppiä alkaneeseen vuoteen siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sen kun tietäisin... Kiitos ja mukavaa kevään odotusta!

   Poista
 6. Ihanan rauhallisia ja kauniita kuvia! Itseäni nämä kaikki muistuttaa Suomesta ja viime kesästä kun päästiin taas käymään. Oli niin ihanaa olla näissä maisemissa ja taas on kova ikävä. Tuo penkki ja punainen taivas kyllä puhuttelee, mutta ehkä numero 8 on suosikkini.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Totta on niin perus Suomea, kun olla voi ja kaikki kuvat vielä Uudeltamaalta :) Tykkään pinkistä ja tuo nro 8 tuo ripauksen nostalgiaa.

  VastaaPoista
 8. Taitaa olla aika monella viime vuoden parhaat kuvat kotimaasta ja moni varmasti myös katseli mielellään kuvia Suomesta, löytääkseen inspiraatiota lähialueen kohteiden löytämiseen.
  Me onnistuttiin tekemään syksyllä neljä matkaa, Kyprokselle, Maltalle, Suomeen ja Montenegroon, muuten aika meni kotona Belgradissa. Ei tosin harrastettu edes kotimaanmatkailua rajoitusten takia. Josko tänä vuonna pääsisi vähän jo reissuun, ainakin meidän on tarkoitus vaihtaa asuinmaata, niin onpa sitten uusia kulmia tutustuttavaksi ihan kotinurkillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, tehän olette reissanneet! Itse kärvistelen vielä ja odotan parempia aikoja reissujen suhteen. Tällä hetkellä valitsen elokuvia sen mukaan mihin haluaisin matkustaa 😂

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.