sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Lukuhaaste 2021 – Miten haaste etenee ja Martan kirjalista


Lukeminen on mukavaa ajanvietettä ja parhaimmillaan kirjaa ei malta millään laskea käsistä, vaan juoni koukuttaa ja tempaa mukaan, sitä suorastaan janoaa saada tietää, mitä kirjassa seuraavaksi tapahtuu… 


Lukuhaaste vuonna 2021 
Olen jälleen mukana lukuhaasteessa, tämä on itselleni kolmas kerta ja täytyy sanoa, että odotin uuden haasteen julkistamista enemmän kuin joulupukkia! 

Toiveena on tänä vuonna lukea mahdollisimman paljon kirjoja, tämän vuoksi päätin, että aion lukea joka päivä noin 30-60 minuuttia ja nämä ovat minulle hetkiä rentoutua. Omassa kirjahyllyssä riittää lukemista vielä pitkään, joten uusia kirjoja ei tarvitse hankkia ihan heti, ellei sitten kirpparilla joku helmi osu kohdalle. Viime aikoina olen kuunnellut paljon äänikirjoja ja myönnän, että olen jäänyt vähän niihin jumiin, jatkossa aion kuunnella kirjoja ainoastaan siivotessa tai pitää niitä kävelyseurana.

Osallistun haasteeseen nyt jo kolmatta kertaa ja minulla on ollut tapana tehdä loppuvuodesta juttu, miten lukuhaasteen mahtoi käydä. Tänä vuonna ajattelin tehdä seurantaa täällä blogissa ns. online ja päivittää tänne aina kuukauden lopussa, mitä olen lukenut tai minkälaisia kirjoja olen löytänyt haasteen eri kohtiin. 
Mikäli sinulta löytyy hyviä lukuvinkkejä, niin käy ihmeessä raapustamassa ne postauksen kommenttikenttään, kaikki vinkit ovat tervetulleita! Laita linkki talteen, niin voit seurata lukuhaasteeni etenemistä ja kuulen mielelläni miten sinun lukuhaaste etenee.


Joulukuu 

Lukuhaasteen julkaisupäivänä en suostunut lähtemään liikenteeseen, ennen kuin näkisin mitä uusi haaste tuo tullessaan. Naputtelin sormiani ja rullasin hiirtä edestakaisin odotellessa ja vihdoin puolilta päivin haaste julkaistiin. Luin haaste kohdat nopeasti läpi ja löysin sieltä monta mieluista kohtaa, menin kirjahyllyn luokse ja aloin etsiä haaste kohtiin sopivia kirjoja. Omasta kirjahyllystä löytyi heti alkuun 10 kirjaa, ja kun luin kirjojen takakansia, niin kirjahyllystä lähti vielä 12 kirjaa. Olin enemmän kuin tyytyväinen, sillä melkein puolet haasteen kirjoista löytyi omasta kirjahyllystä. Seuraavaksi aloin selailla äänikirjapalvelua, löysin sieltä 16 äänikirjaa, mutta vielä jäi kysymysmerkkejä ja 11 kohtaa jäi odottamaan sopivaa kirjaa.


Tammikuu
Lukuhaaste on lähtenyt hyvin käytiin, ensimmäinen kuukausi ei ole edes vielä päättynyt, niin minulla on jo haasteesta ruksittuna kuusi kohtaa. Tähän mennessä olen kuunnellut neljä äänikirjaa, jotka sijoitin kohtiin 4,9,36,44 sekä olen lukenut jo kaksi kirjaa, ne sopivat kohtiin 11 ja 37 ja kolmas kirja on aloitettu. 

Voitte uskoa, että kotona kiiltää ja askelia on kertynyt mittariin! 

🎧 4 Joku kertoo kirjassa omista muistoistaan => 
Satu Rämö: Islantilainen voittaa aina -elämää hurmaavien harhojen maassa 👍 👎
(6,8,22,45)

🎧 9 Kirjailijan etunimi ja sukunimi alkavat samalla kirjaimella => 
Veera Vala, Kuolema sypressin varjossa  (9,14,31,45) 👍

📖 11 Kirja kertoo köyhyydestä => Lennox Judith, Jäljet rantahiekassa (3,6,8,22,41) 👍

🎧 36 Kirjassa liikutaan ajassa => Gabaldon Diana, Muukalainen (3,5,6,14,16,29) 👍

📖 37 Kirjan henkilön työ on tärkeä tarinassa => 
Binchy Maeve, Punaisen höyhenen keittiö (5) 👍 👎

🎧 44 Kirjassa on reseptejä => Jenny Colgan
Majakakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua (6,15,22,29,37,39,44,46) 👍Kirjavalinnat lukuhaaste 2021  

Lukemisen lisäksi tämä kirjahaaste on minulle myös mielenkiintoinen palapeli, tykkään etsiä kirjoja haasteen eri kohtiin, mutta kirjalistani elää vuoden aikana. Kirjalistani ei ole kiveen hakattu, se on suunnitelma ja usein osuvimmat löydöt haasteen eri kohtiin tulee kirjoja lukemalla tai kuuntelemalla. Kun löydän haastekohtaan sen ihan parhaimman kirjan, niin muutan kirjalistaa ja palapelin tekeminen alkaa. 


??? 1 Kirjassa kirjoitetaan päiväkirjaa
Etsitään vielä
Anne Frankin päiväkirja tuli luettua 2019 haasteessa

📖 2 Kirjan on kirjoittanut opettaja
Minna Rytisalo, Lempi
Dan Brown, Murtamaton linnake 

📖 3 Historiallinen romaani
Hejborg Wassmo, Minä olen Dina, Dinan kirja
Falcones Ildefonso, Meren katedraali (3,5)
Lennox Judith, Jäljet rantahiekassa 3,6,8,11,22,41

✔️🎧 4 Joku kertoo kirjassa omista muistoistaan => Satu Rämö
Islantilainen voittaa aina -elämää hurmaavien harhojen maassa 👍 👎

Aluksi kirja oli todella mielenkiintoinen ja ahmin sitä toden teolla, mutta kun kirja alkoi pureutua Islannin talouteen, niin mielenkiintoni lopahti. Kirja on ilmestynyt vuonna 2015, kun kuuntelin sitä kuusi vuotta myöhemmin, niin nuo vuosien takaiset talouden haasteet olivat tähän hetkeen liian yksityiskohtaisia, mutta toki tuohon aikaan varmasti hyvin mielenkiintoista. Kirja kiinnosti minua erityisesti matkailun näkökulmasta, sillä Islanti on pitkään ollut toivelistallani, mutta myös ulkosuomalaisuus ja bloggaus kiinnostivat, sillä ne yhdistävät minua ja kirjailijaa.

Sopii myös:
6 Kirja kertoo rakkaudesta
8 Kirja, jossa maailma on muutoksessa
22 Kirjassa ajetaan polkupyörällä
45 Kirjan on kirjoittanut pohjoismainen kirjailija

 

”Islanti vie sydämen!

Miten käy, kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita?

Islanti on maailman kiehtovimpia mutta myös eriskummallisimpia maita. Siellä voidaan tietyöt keskeyttää maahisten takia, voi päätyä kävelyltä kahville presidentin kanssa, juoda olutta maailmankuulujen pop-tähtien vieruspöydässä tai huomata sukulaistensa pukeutuneen putkimiehen valepukuun päästäkseen ensimmäisenä katsomaan vastasyntynyttä. Kaikki tämän maan 300.000 kansalaista tuntuvat olevan sukua toisilleen. Kaikki he uskovat olevansa maailman parhaita. Miten luonnistuu suomalaiselta naiselta kotoutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle? Seikkailusta islantilaiseen yhteiskuntaan ja mielenmaisemaan ei totisesti puutu vauhtia ja hersyviä tilanteita.

KTM, kirjailija, bloggaaja, kolumnisti ja designkaupan pitäjä Satu Rämö (s. 1980) astui Islannin vulkaaniselle maaperälle ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Pohjoistuuli raivosi 20 metriä sekunnissa ja räntää satoi vaakatasossa. Lentokentällä vastassa olleet islantilaisnaiset olivat pukeutuneet tyylikkäisiin kesämekkoihin. Reykjavikin kaduilla kävelevät kauniit naiset olivat paksuhiuksisia, miehet meri-ilman komistamia ja lyhyenä suomalaisena kaikkia vastaantulevia piti katsoa ylöspäin. Maaseudulla maisemaa hallitsivat jäätiköt ja kuumat lähteet. Päätös syntyi heti: tällaiseen paikkaan on tultava uudestaan! Kymmenen vuotta myöhemmin kirjan kirjoittajalla on islantilaisen aviomiehen kanssa yksi lapsi ja koti Reykjavikin keskustassa. Vaikka vuosikymmenessä ehtii islantilaistua, suomalainen tapa katsoa maailmaa ei häviä minnekään. Sateella käytetään sadetakkia, kokouksiin saavutaan ajoissa eikä kuumaa vettä sovi tuhlata. Rämö kirjoittanut aiemmin Islannin matkaoppaan Mondolle, sekä yhdessä Katja Lahden kanssa ilmiöksi nousseet Vuoden mutsi ja Vuoden mutsi 2 -kirjat.” -Nexstory-


📖 5 Kirja liittyy tv-sarjaan tai elokuvaan
Falcones Ildefonso, Meren katedraali (3,5,)
Elena Ferrante, Napoli-sarja
Gabaldon, Diana: Matkantekijä-sarja (engl. Outlander)
Golden, Arthur: Geishan muistelmat
Tess Gerritsen kirjat

📖 6 Kirja kertoo rakkaudesta
Bronte Charlotte, Kotiopettajaren romaani
Evans Nicholas, Suden läheisyys
Cogan Jenny, Majakakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua 6,15,22,29,37,39,44,46
Lennox Judith, Jäljet rantahiekassa 3,6,8,11,22,41

📖 7 Kirjassa on kaveriporukka
Susanne Foster, Sydänviini
Rae Lawrence, Intohimot

📖 8 Kirja, jossa maailma on muutoksessa
Lennox Judith, Jäljet rantahiekassa 3,6,8,11,22,41
Deforges Regina, Sininen polkupyörä 8,22

✔️ 🎧 9 Kirjailijan etunimi ja sukunimi alkavat samalla kirjaimella => 
Veera Vala, Kuolema sypressin varjossa 2013 👍

Pienessä italialaiskylässä tapahtuu, aluksi oli vaikea päästä kirjaan mukaan ja pysyä kärryillä kaikissa sukulaissuhteissa, mutta kirjan edetessä romanttista jännäriä oli viihdyttävä seurata. Kirjahyllyssä odottaa sarjan toinen osa.  

Sopii myös:
9 Kirjailijan etunimi ja sukunimi alkavat samalla kirjaimella
14 Kirja on osa kirjasarjaa
31 Jännityskirja tai dekkari 
45 Kirjan on kirjoittanut pohjoismainen kirjailija

”Italia tulvii iholle jännittävässä ja nautinnollisessa dekkarissa. Etsivätoimiston osakas, italialais-suomalainen Arianna de Bellis elää ylellistä mutta yksinäistä elämää Roomassa. Nuori, leskeksi jäänyt punapää on miehensä Giovannin kuoleman jälkeen ryhtynyt ratkomaan rikoksia. Tolfan pikkukylässä on surmattu vaalea amerikkalaiskaunotar. Lily Montgomery pani eläessään kylän miesten päät pyörälle, ja Arianna huomaa pian, että viettelijättäreksi leimatulla naisella on riittänyt vihamiehiä. Hänen ruumiinsa löytyy kosteasta mullasta muinaiselta etruskien palvontapaikalta. Lilyn lanko, Realen hotellisuvun hurmuri Luciano pyytää Ariannaa etsimään murhaajan. Jäljittäessään kylmäveristä tappajaa Arianna huomaa, että Tolfan kylä kuhisee kateutta, menetettyä rakkautta ja kostonjanoa. Tutkimusten edetessä ja salaisuuksien paljastuessa Arianna saa huomata joutuneensa seuraavaksi tappolistalle. Eikä kukaan pääse pakenemaan taustalla häälyvän mafian synkkää varjoa.

Vera Valan esikoisromaani aloittaa aistikkaan Arianna de Bellis tutkii -sarjan. Italiaan sijoittuvan dekkarisarjan ensimmäinen osa on auringonpaahteinen ja rehevästi tuoksuva tarina, jonka tihenevä juonikuvio pitää otteessaan ja joka kohottaa lukijansa arjen yläpuolelle.” 
-Gummerrus-

Muita vaihtoehtoja:
Veera Vala, Kuolema sypressin varjossa / Kosto ikuisessa kaupungissa
Muita kirjailijoita: Catherine Cookson / Katja Kettu / Leena Lehtolainen /
Sally Salminen, Katrina / Sidney Sheldon / Veera Vala, Kuolema sypressin varjossa / Kosto ikuisessa kaupungissa

📖 10 Kirjan nimessä on numero
Diane Setterfield, Kolmastoista kertomus
Taru sormusten herrasta, Kaksi tornia

✔️📖 11 Kirja kertoo köyhyydestä => Lennox Judith, Jäljet rantahiekassa 👍

Kirja on ollut pitkään hyllyssä ja ollut ehdolla jo kahteen aikaisempaan lukuhaasteeseen, joten nyt päätin lukea sen alun perin kohtaan 8 Kirja, jossa maailma on muutoksessa. Kirja kertoo Mulliganin perheestä, joka on kiertänyt pitkin ja poikin, maita ja mantuja, mutta eivät ole asettautuneet mihinkään. Tämä juurettomuus vaikuttaa kaikkien elämään ja jokainen etsii omalla tavallaan, jotakin pysyvää. Köyhyys, rakkaus ja muuttuva maailma ovat vahvasti esillä. 

 Sopii myös:

3 Historiallinen romaani
6 Kirja kertoo rakkaudesta
8 Kirja, jossa maailma on muutoksessa
22 Kirjassa ajetaan polkupyörällä
41 Kirjassa matkustetaan junalla

”Koskettava tarina ihmisistä, jotka sota sekoittaa kuin korttipakan. Viisihenkinen Mulgraven perhe viettää iloista boheemielämää 1900-luvun alkukymmeninä. Isä Ralph kuljetuttaa pesuettaan maailmalla Kaukoidästä Etelä-Eurooppaan. Levottoman vaelluksen turvasatamana toimii kesästä toiseen vain talo Ranskassa. Kun Saksa sitten miehittää Ranskan 1940, perheen on pakko palata Englantiin.

Ralph, hänen vaimonsa Poppy ja perheen lapset Faith, Jake ja Nicole tekevät parhaansa selviytyäkseen uusissa, oudoissa oloissa, mutta juurettomat kulkurivuodet ovat jättäneet heihin jälkensä. Jake on mies, joka ei yrityksistään huolimatta pysty rakentamaan mitään pysyvää. Kaunis Nicole puolestaan etsii jatkuvasti sitä oikeaa ja Faith tarrautuu nuoruutensa haavekuviin.” -kirjan takakansi-

Muita vaihtoehtoja:
Salminen, Sally, Katrina
Enni Mustosen kirjat

📖 12 Kirjassa ollaan metsässä
Nora Roberts, Pakkomielle
🎧 Anni Kytömäki, Kultarinta, Margarita

🎧 13 Kirja liittyy teatteriin, oopperaan tai balettiin
Sauli Miettinen, Jorma Uotinen

📖 14 Kirja on osa kirjasarjaa
Vera Valan kirjat
Tess Gerritsen kirjat
Anna Holt kirjat
Lars Kepler

??? 15 Kirjassa on jotain samaa kuin omassa elämässäsi
Etsitään 

🎧 📖 16 Kirjassa eletään ilman sähköä 
=>1840-luvulla keksittiin sähköt
📖 Charlotte Bronte, Kotiopettajattaren romaani (1847)
🎧  Sally Salminen, Katrina
🎧  Enni Mustosen kirjat

📖 17 Kirjan nimessä on kirjan päähenkilön nimi
Karin Fossum, Rakas Poona
Hejborg Wassmo, Minä olen Dina, Dinan kirja

🎧 18 Kirja kertoo sateenkaariperheestä
🎧 Tommi Kinnunen: Lopott
🎧 Laura Lehtola, Minä valitsin sinut

??? 19 Kirjassa leikitään
Etsitään vielä

??? 20 Kirjassa on ammatti, jota ei enää ole tai joka on harvinainen
Etsitään vielä

??? 21 Kirja liittyy johonkin vuodenaikaan
Etsitään vielä

📖 22 Kirjassa ajetaan polkupyörällä
Deforges Regina, Sininen polkupyörä 8,22
Cogan Jenny, Majakakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua 6,15,22,29,37,39,44,46
Lennox Judith, Jäljet rantahiekassa 3,6,8,11,22,41

📖 23 Kirja, jota luet ulkona
Varmaan joku Ilkka Remeksen kirja tai sitten joku äänikirja

📖 24 Kirjan nimessä on kysymysmerkki tai huutomerkki
Melissa Bank, Nyt Nappaa!

📖 25 Kirjan on kirjoittanut kaksi kirjailijaa
Anne Holt / Eve Holt, Kuoleman tahdissa

🎧 26 Elämäkerta henkilöstä, joka on elossa
Samu Haber, Forever Yours
Katri Merikallio: Tarja Halonen – Erään aktivistin tarina
 
??? 27 Kirjan päähenkilö on eläin
Etsitään vielä

🎧 28 Kirja, jonka lukemisesta on sinulle hyötyä
Julia Thurén, Kaikki rahasta, Näin säästin kymppitonnin vuodessa
=>sopii myös kohtaan 50, kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä

📖 29 Kirjan henkilön elämä muuttuu
Binchy Maeve, Talo Dublinissa
Cogan Jenny, Majakakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua 6,15,22,29,37,39,44,46

🎧 30 Kirja on julkaistu kirjoittajan kuoleman jälkeen 
=>Maeve Binchy, Seitsemän talvista päivää
=>Hella Wuolijoki, Työmiehen perhe
=>Jane Austen, Leikkiä ja totta
=>Robert Ludlum Merkitty mies
=>Stieg Larsson
=>Arto Paasilinna, Laki vaatii vainajia

📖 31 Jännityskirja tai dekkari 
Patricia Cornwell, Vaarassa
Tess Gerritsen kirjat
Vera Vala

🎧 32 Kirjan kansikuvassa tai takakannen tekstissä on kissa 
Frida Skbäck, Kirjakauppa Thamesin varrella 🎧 Tulee äänikirjana 4.5.2021

??? 33 Kirjassa opetetaan jokin taito
Etsitään

📖 34 Kirjassa tarkkaillaan luontoa
??? Nicholas Evans, Suden läheisyys

35 Kirja, jonka ilmestymistä olet odottanut
Gabaldon Diana, Outlander Matkantekijä 
Sudenkorento tulossa (8.3.2021) 3,5,6,14,16,29,35,36

✔️ 🎧 36 Kirjassa liikutaan ajassa => Gabaldon Diana, Muukalainen 👍
Gabaldon Diana, Outlander Matkantekijä kirjat
Muukalainen 34h 28min, 3,5,6,14,16,29,36
Sudenkorento tulossa (8.3.2021) 3,5,6,14,16,29,35,36

Tämä haastekohta suorastaan huutaa ottamaan käsittelyyn Diana Gabaldonin Matkantekijä kirjat!

Muutamia vuosia sitten kuulin tästä Outlander tv-sarjasta, en voinut lopettaa sarjan katsomista, jäin siihen ihan koukkuun. Yleensä en ole kiinnostunut näistä epäuskottavista aikamatkoista, sekä niihin liittyvistä kirjoista tai elokuvista, taisin kuitenkin ihastua komeaan Jamieen. Katsoin sarjan ensimmäisen kauden hujauksessa, jatkoin sarjan seuraamista, mutta sitten se jäi kesken, enkä ole palannut sen pariin, sillä muistikuvat tapahtumista ovat hatarat. 

Tämän haastekohdan myötä ajattelin, että voisin päivittää tapahtumat ja jatkaa sarjan katselua. Matkantekijä kirjat ovat kuitenkin mielettömiä tiiliskiviä ja käteni ei kestä niiden painoa. Ilokseni huomasin, että sarjan ensimmäinen osa löytyy äänikirjapalvelusta ja päätin ottaa Jamien seurakseni kävelylenkeille. Kävelylenkit pitenivät huomattavasti, eikä enää tarvinnut katsoa tuon tuosta selän taakse. Mielestäni Karoliina Kudjoi sopi hyvin lukijaksi, hänen ääntä jaksoin kuunnella 34h 28min. 

Pääsin jälleen jyvälle tuosta Jamien ja Clairen tarinasta, mutta vielä en ole siinä kohdassa, mihin sarjan katselu aikanaan jäi, joten odotan innolla seuraavan kirjan julkaisua äänikirjana. Mielestäni molemmat kirja sekä TV-sarja ovat hyvin tehtyjä ja mukavaa viihdettä. 

Sopii myös:
3 Historiallinen romaani
5 Kirja liittyy tv-sarjaan tai elokuvaan
6 Kirja kertoo rakkaudesta
14 Kirja on osa kirjasarjaa
16 Kirjassa eletään ilman sähköä 
29 Kirjan henkilön elämä muuttuu

”Unohtumaton Matkantekijä-sarja alkaa! Toinen maailmansota on juuri ohi, kun Claire ja Frank Randall lähtevät lomalle Frankin esi-isien synnyinseudulle Skotlannin ylämaalle. Sillä aikaa kun Frank tutkii vanhoja papereita, Claire vaeltelee nummilla ja keräilee lääkekasveja. Pahaa aavistamatta Claire astuu muinaisen kivikehän halkeamaan. Yhtäkkiä hän löytää itsensä keskeltä 1700-lukua ja klaanisotien riepomaa Skotlantia. Clairen on pakko hyväksyä uskomaton tosiasia: hän on siirtynyt ajasta toiseen ja hänestä on tullut muukalainen, sassenach. Pian hän tutustuu punatakkikapteeni Jonathan Randalliin ja moneen muuhun Frankin tarinoista tuttuun aikalaiseen. Frankin esi-isät eivät Clairea kuitenkaan viehätä - sen sijaan salskea nuori skotti alkaa vetää Clairea vastustamattomasti puoleensa. Claire saa pian vakoojan ja noidan leiman otsaansa, siksi oudolta hän sairaanhoitajan taitoineen vaikuttaa. MacKenzien klaanin suojissa hän kokee pakoretken toisensa perään. Ja pian Claire saa havaita, että hänellä on aviomies yhdellä ja rakastettu toisella vuosisadalla. Diana Gabaldonin maailmanmenestykseksi kohonnut historiallinen romaanisarja tunnetaan myös huippusuositusta Outlander-sarjasta, joka on valloittanut katsojat kaikkialla.” -Nextroy-

”Matkantekijässä eletään 1960-lukua ja Claire on menestyvä lääkäri Bostonissa. Miehensä Frankin kuoltua Claire lähtee Brianna-tyttärensä kanssa lomalle Skotlannin ylämaalle. Jamien muisto on läsnä kaikkialla: aavoilla nummilla, ihmisten verhotuissa katseissa, sammaloituneessa kivessä. Claire saa selville, ettei Jamie ehkä kuollutkaan Cullodenissa, vaan saattaa elää edelleen.

Claire on tuskaisan valinnan edessä. Uskaltaako hän palata kivikehään Craigh na Dunilla ja jättää tyttärensä silläkin uhalla, ettei enää koskaan tapaa häntä? Vai joutuuko hän kitumaan koko loppuelämänsä kaukana rakastamastaan miehestä? Lopulta vaihtoehtoja ei ole: Clairen on jälleen kerran tehtävä hyppy tuntemattomaan ja palattava 1760-luvun Edinburgiin.” -Gummerus-


Muita vaihtoehtoja:
🎧 Alec Schulman, Polta nämä kirjeet


✔️ 📖 37 Kirjan henkilön työ on tärkeä tarinassa =>
Binchy Maeve, Punaisen höyhenen keittiö 👍 👎

Alun perin olin ajatellut sijoittaa kirjan kohtaan 6, kirja kertoo rakkaudesta, mutta luettuani kirjan, vaihdoin sen tähän kohtaan. Kirjassa kerrotaan paljon uudesta pitopalveluyrityksestä ja sen haasteista, mielestäni se sopi paremmin tähän haastekohtaan. 

Tom ja Cathy ovat tutustuneet kokkikoulussa ja heidän haaveena on perustaa pitopalvelu. Kirjassa seurataan tuoreen yrityksen alkutaivalta, yrittäjien intoa, kipuilua ja haasteita, niin työssä kuin rakkaudessa. Maeve Binchyn tapaan kirjassa seurataan useampaa henkilöä, jotka liittyvät oleellisesti päähenkilöiden elämään. 

Tämä kirja on ollut pitkään kirjahyllyssä ja odottanut omaa vuoroaan. Aikaisemmin tykkäsin kovasti Binchyn kirjoista, mutta viime aikoina niiden lukeminen on jostain syystä tökkinyt. Lukeminen on mukavaa ajanvietettä, parhaimmillaan kirjaa ei malta millään laskea käsistä, vaan juoni koukuttaa ja tempaa mukaan, sitä suorastaan janoaa saada tietää, mitä kirjassa seuraavaksi tapahtuu. 

Sopii myös:
5 Kirja kertoo rakkaudesta

”Cathy ja Tom päättävät perustaa Dublinin parhaan pitopalvelun, Punaisen höyhenen keittiön. Heillä on siihen loistavat edellytykset, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Lähipiirissä kaikki eivät kuitenkaan ole ihastuneet ajatukseen. Tomin vanhemmat ovat pettyneitä, koska poika ei halua töihin perheyritykseen. Cathyn hienosteleva anoppi ei hyväksy miniänsä urahaaveita - hän näkisi Cathyn mieluiten kotirouvana palvelemassa Neiliä. Neil itse taas on kiireinen asianajaja, joka hautautuu työhönsä ja etääntyy vaimostaan. Tomin suhde kauniiseen Marcellaan joutuu koetukselle, kun tämä ei halua sitoutua vaan luoda valokuvamallin uran. Romaani on sykähdyttävä kuvaus rakkaudesta ja ystävyydestä, ilosta ja pettymyksistä, ihmisten vahvuudesta ja heikkoudesta. Irlantilainen Maeve Binchy luo lämpimän ja sympaattisen ilmapiirin. Hän saa lukijan nauramaan ja itkemään yhdessä Cathyn, Tomin ja heidän läheistensä kanssa.” 
-teksti takakannesta-


Muita vaihtoehtoja:
Gerritsen Tess kirja, Kuolinsyytutkija Maura Isle tai rikospoliisi Jane Rizzoli
Cogan Jenny, Majakakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua 6,15,22,29,37,39,44,46

🎧 38 Kirja on käännetty hyvin 
=> Salminen Sally, Katrina
=> Jane Austen, Järki ja tunteet

🎧 39 Kirjassa kuunnellaan musiikkia
=> 🎧 Liina Putkonen, Jäätynyt tyttö 2018
=> 🎧 Liina Putkonen, Palava poika 2020

📖 🎧 40 Kirjassa kerrotaan eläinten oikeuksista
? Nichola Evans, Suden läheisyys
🎧 Suvi Auvinen, Lihan loppu

📖 🎧 41 Kirjassa matkustetaan junalla
📖 ? Jan Guilou, Sillanrakentajat
🎧 Kristina Olsson, Nukketalo
Judith Lennox, Jäljet rantahiekassa 3,6,8,11,22,41

📖 42 Satukirja
Karhuveljeni Koda

??? 43 Kirjassa ei kerrota sen päähenkilön nimeä
Haastava! Etsitään

✔️ 🎧 44 Kirjassa on reseptejä => Jenny Colgan, Majakakanvaloa ja tuoreen leivän tuoksua 👍

Kirjaa kuunnellessa teki koko ajan mieli alkaa leipoa leipää! 

Kiva tarina, joka antaa myös itselle ajattelemisen aihetta. Pitäisikö vaihtaa maisemaa? Uskaltaa kokeilla jotakin ihan uutta? En malttanut lopettaa kirjan kuuntelemista. 

Sopii myös:
6 Kirja kertoo rakkaudesta
15 Kirjassa on jotain samaa kuin omassa elämässäsi => etsitään töitä
22 Kirjassa ajetaan polkupyörällä
29 Kirjan henkilön elämä muuttuu
37 Kirjan henkilön työ on tärkeä tarinassa
39 Kirjassa kuunnellaan musiikkia
44 Kirjassa on reseptejä
46 Kirjassa syödään herkkuja

”Konkurssin ja kipeän eron jälkeen Polly Waterford päättää muuttaa kauas pois entisen elämänsä raunioilta. Sattumalta hän löytää Cornwallissa sijaitsevalta vuorovesisaarelta rapistuneen asunnon, jonka ikkunoista näkyy vain aava meri ja harmaa taivas. Täydellinen paikka hänen nykyiseen mielentilaansa, Polly toteaa ja tekee vuokrasopimuksen.

Piristääkseen itseään Polly antautuu lempipuuhansa pauloihin: leipomaan leipää. Rentouttavasta harrastuksesta kasvaa uusi ura, kun hän päätyy avaamaan vanhan saaristolaisleipomon uudelleen. Polly löytää myös uutta valoa elämäänsä aivan arvaamattomasta paikasta. ” -Gummerus-


📖 45 Kirjan on kirjoittanut pohjoismainen kirjailija
Larsson Åsa, Musta polku
Guilou Jan, Sillanrakentajat
Wassamo Hejborg, Minä olen Dina, Dinan kirja
Vala Vera

??? 46 Kirjassa syödään herkkuja
Etsitään

??? 47-48 Kaksi kirjaa, jotka kertovat samasta aiheesta
Haastava! Etsitään

??? 49 Kirja on julkaistu vuonna 2021
Anna Jansson, Katoavat jäljet, Kristoffrer Bark-dekkari uusi sarja

🎧 50 Kirjaa on suositellut kirjaston työntekijä
Ninni Schulman - Hagfors-sarjaJoko sinä olet osallistunut lukuhaasteeseen?

Jos et ole vielä ollut mukana niin ohessa 
3 hyvää syytä osallistua lukuhaasteeseen!

1. Innostut lukemisesta ja saat uusia lukukokemuksia 
2. Tutustut uusiin kirjailijoihin sekä kirjoihin ja eri genreihin
3. Saat raivattua lisää tilaa kirjahyllyyn


Tuoreimmat kuulumiset löydät 
Martan matkassa Facebookista tai Instagramista

6 kommenttia:

 1. Jos siis luet sen 30-60 minuuttia päivässä, niin montako kirjaa vuodessa ehkäpä lukisit? Tai jos määrä on lähempänä tuntia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Minun matematiikalla se olisi 182,5- 365 tuntia! Kuulostaa ihan hurjalta määrältä kun sen noin asettelee, en edes uskalla miettiä kuinka paljon vietän aikaa läppärillä, somessa ym...

   Poista
 2. Sellainen kysymys heräsi, kun tätä luin, että koetko, että muiden eniten tykkäämät kuvat olivat myös sinusta onnistuneimpia otoksiasi? Itse koen, että vain osa on minusta minun parhaimpia, mistä muutkin pitävät. Siitä tulee myös hieman ristiriitainen olo.

  Ja nyt olen nimetön, kun koen, etten vielä ole sopivaa blogialustaa löytänyt.
  T. Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia kommentista!
   Mahdatko viitata tuohon "ihan parhaat kuvat" tekstiin? Mikäli näin, niin pakko myöntää tykkään itse myös jokaisesta kuvasta. Toki "Best nine"-joukkoon olisi voinut valikoitua muitakin kuvia, monesti tykkäyksiin vaikuttaa julkaisuajankohta, kuinka monta katselijaa kuva tavoittaa. Monesti jonkun kuvan muisto tai tunnelma saattaa tehdä siitä erityisen, mutta olen huono laittamaan asioita paremmuus järjestykseen.

   Poista
 3. Näitä on aina mielenkiintoista lukea, vaikka kirjamaku ei täsmäisikään toisen kanssa. Kiehtova ajatella aina kuinka eri tavalla haasteen voi toteuttaa :)

  T. Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on ihan mahtavaa että lukuhaaste ei ole mikään suoritus tai kilpailu, vaan se voi jokainen toteuttaa tavalla mikä sopii itselle parhaiten. Seuraan myös mielelläni mitä muut lukevat ja usein löydän niistä hyviä vinkkejä.

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.