tiistai 7. toukokuuta 2019

Kesäseikkailu - kappale kauneita Suomea



Suomi, Punkaharju, Maisema, Kesä, Järvi, Järvimaisema
Punkaharju Kuva: Pixabay


Kesäloma kolkuttelee jo ovelle ja olemme miettineet erilaisia vaihtoehtoja kesäloman suhteen, mutta mikään vaihtoehto ei ole tuntunut siltä, että tää on se juttu tänä kesänä. Minulla on pitkästä aikaa kuukauden palkallinen kesäloma ja en todella haluaisi viettää sitä kotinurkissa, sillä tekemättömät työt kummittelisivat koko ajan mielessä. Viime aikoina olen paljon pähkäillyt, että mitäs jos viettäisimme lomaa Suomessa? Kesä on parasta aikaa täällä koto-Suomessa joten, miksi lähteä merta edemmäs kalaan? Muille maille vierahille voi hyvin lähteä silloin kun kelit on täällä surkeita, Papikin painoi vihreää valoa tälle ajatukselle.

Minulla on heti lukuisia paikkoja mielessä, missä ehdottomasti haluaisin käydä ja useita majoitusvaihtoehtoja mitä haluaisin kokeilla. Eilen silmiini osui Matka maailman ympäri 80 vuodessa-blogin Lauran uusin postaus ”Kesän jännittävin museokierros” ja se muistutti minua Museokortin järjestämästä kilpailusta, jossa piti suunnitella ”Unelmien Museokorttikierros” Olin ajatellut osallistua kilpailuun, sillä seikkailun suunnitteleminen kuulosti todella hauskalta, ja jos hyvin käy niin palkinnoksi saa toteuttaa oman kierroksen. Minuun iski laiskuus ja annoin asian olla, mutta kun huomasin että kilpailuaikaa oli vielä jäljellä niin ajattelin että mikä ettei…

Minun kesäseikkailuni suuntautuu tällä kertaa Itä-Suomeen ja mukana on useita luontokohteita sekä tietenkin museoita ja mielenkiintoisia majoitusvaihtoehtoja. Tämä on aikuisten seikkailu, teemme matkaa autolla ja lähdemme liikenteeseen Espoosta.

Road Trip Itä-Suomessa





1 päivä Espoo => Repovesi => Verla 254 km


Repoveden kansallispuisto kuva Wikipedia

Ensimmäisenä päivänä suuntaamme kohti Kouvolaa ja Repoveden kansallispuistoa, olen jo pitkään halunnut päästä patikoimaan Repoveden kansallispuistoon ja näkemään tuon upean riippusillan. Päivän ohjelmassa on patikointia, pakkaamme auton lisäksi mukaan eväät, jotka voimme nauttia kansallispuiston taukopaikalla.

Patikoinnin jälkeen ajelemme Verlan pahvitehtaalle, joka on yksi Suomen seitsemästä Unescon suojelukohteesta. Yövymme Verlan tehtaan työntekijöiden asunnossa.


”Verlassa voi majoittua 1800-luvun lopun tunnelmaa henkivissä tehtaan työntekijöiden entisissä asunnoissa. Yöpyminen onnistuu myös perinteikkäässä uittotuvassa, uudemmissa puumökeissä tai taivasalla puussa”

Asunnosta riippuen hinnat vaihtelevat 55 €- 115 € / yö. Verlan mökit 



2 päivä Verla => Imatra 145 km


Imatran Valtionhotelli kuva: Wikipedia


Päivä kuluu tutustuessa Verlan tehdasmuseoon, tämä kohde on ollut pitkään toivelistallani, sillä se on Struven ketjua lukuunottamatta ainoa Unesco-kohde Suomessa, mikä minulta on vielä näkemättä.

Illaksi matkaamme Imatralle ja yritämme olla perillä ennen klo 18.00 että ehdimme näkemään koskinäytöksen.

Majoitumme historiallisessa Imatran Valtionhotellissa, joka on ollut myös pitkään toivelistallani.

2h huone koskinäkymällä 139 € / yö


3 päivä Imatra => Punkaharju 89 km

Punkaharju Kuva Wikipedia

Vietämme aamupäivän Imatralla ja jatkamme matkaa kohti Punkaharjua ja sen upeita maisemia. Punkaharjulla käymme Lustolla Suomen Metsämuseolla ja käymme patikoimassa Punkaharjun mahtavissa maisemissa.

Majoitumme Punkaharjun Valtionhotellissa 2h huone alk. 115 € / yö


4 päivä Punkaharju => Möhkö => Koli 303 km

Suomen itäisin piste Virmajärvessä olevalla saarella.
Suomen ja EU:n itäisin piste Kuva:Wikipedia

Ennen lähtöä käymme vielä ihailemassa upeita harjumaisemia ja teemme pienen kävelylenkin ennen pitkää automatkaa. Seuraava kohteemme on Möhkö, joka on Suomen ja samalla EU:n itäisin paikka, kun tämä piste on saavutettu, niin jatkamme matkaa kohti Kolia. Pitkän ajomatkan jälkeen on hyvä jaloiella ja käymme tutustumassa Kolin luontokeskus Ukkoon.

Majoitumme Kolin Sokos-hotellissa hinta alk. 148 € / yö



5 päivä Koli


Finland, Koli, Pielinen, Järvi, Kansallismaisema, Kesä
Kolin kansallispuisto Kuva:Pixabay

Tänään on välipäivä ja aiomme nauttia Kolin maisemista ja luonnosta sekä hotellin kylpylästä.



6 päivä Koli => Jyväskylä => Hankasalmi 355 km


Kuvahaun tulos haulle iglu majoitus wiki
Tämä Wikipedian kuva Kakslauttasen igluista on houkutellut minua majoittumaan Iglussa.
Löysin lasikattosen Iglu majoituksen Hankasalmelta. Kakslauttanen kuva Wikipedia


Vielä viimeinen vilkaisu noihin upeisiin Suomen kansallismaisemiin ja sitten matka jatkuu kohti Jyväskylää, katsomaan Alvar Aallon upeita taidonnäytteitä. Tarkoitus olisi vierailla Alvar Aallon museossa ja käydä katsastamassa Säynätsalon kunnantalo. Seuraavan yön vietämme Hankasalmella, lasikattoisessa Iglussa, tätä majoitusta odotan innolla.  Mietin mahtaako kesällä olla liian valoisaa, ettei saa unta?

Majoituksen hinta todella hurja, alk. 300 € / yö

 

7 päivä Hankasalmi => Tampere => Isokari majakka Uusikaupunki 372 km


Kuvahaun tulos haulle isokari majakka wiki
Uusikaupunki Isokarin majakka Kuva: Wikipedia


Tänään startataan Hankasalmesta, Jyväskylän kupeesta ja pitkästä aikaa pääsen käymään Tampereella. Piipahdamme Amurin työläismuseokorttelissa ja vihdoin pääsen käymään Vakoojamuseossa, joka on ollut toivelistallani jo todella kauan. Jatkamme matkaa Uuteenkaupunkiin, jossa tarkoitus yöpyä Isokarin majakassa. Tätä majoitusta odotan innolla!      

Isokarin majakkayön hintatietoja ei tähän hätään löytynyt, joten täytyy kysellä ja varmistaa että ehdimme vielä lauttaan saman päivän aikana, yöpyminen majakassa olisi ihan huikeata.




8 päivä Uusikaupunki => Turku => Kemiönsaari 281 km


Turku, Turun Linna, Maisema, Satama, Meri, Jää
Turun linna kuva: Pixabay


Uusi aamu koittaa Uudessakaupungissa ja lähdemme ajamaan kohti Turkua! Uskomatonta mutta totta, en vielä koskaan käynyt Turun linnassa. Kauan olen halunnut sillä käydä, joten nyt on aika korjata tämä erehdys! Lopuksi ennen kotiinpaluuta piipahdetaan vielä Kemiönsaarella.


Suunnittele unelmiesi Museokorttikierros


Tälläisiä seikkailuita on suunnitteilla kesäksi, miltä kuulostaa?

Toivottavasti onni suosii meitä ja saamme toteuttaa tämän retken. Osallistun tällä blogipostauksella Museokortin järjestämään ”Suunnittele unelmiesi Museokorttikierros”- kilpailuun.


Tervetuloa blogiini

www.martanmatkassa.fi

Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 






8 kommenttia:

  1. No hei kuulostaapa mielettömältä Suomen kierrokselta! Noita ihania majoituksia Suomi on pullollaan, mutta jotenkin tuntuu, etten koskaan löydä niitä juuri silloin, kun olisi tarve. Vaikuttaa kyllä todella kattavalta ja mielenkiintoiselta reitiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija kiva kuulla että tykkäsit, noita kohteita on tosiaan monia ja piti tehdä pientä karsintaa sillä kaikki ei mahtuneet listalle. Halusinkin kerätä tällä kertaa erikoisia majoituksia, sillä liian usein hotelleista ei jää mieleen juuri mitään, toki haasteena on että suositut hotellit on varattuja kesäkaudella tai hotellien hinnat pumpsahtavat raketin lailla.

      Poista
  2. Tosi kivalta reitiltä vaikuttaa, mielenkiintoisia kohteita löytyy todella paljon Suomestakin. Joskin nuo hotellien hinnat kyllä kirpaisevat :-/ Imatran koski ja tuo valtionhotelli ovat päässeet unohtumaan, ne olisi mukavaa nähdä jossain kohtaa. Onnea arvontaan, pidän peukkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada palautetta reitistä ja kyllä täällä jännätään sen puolesta! Hotellien hinnat ovat kyllä huimat ja yhtenä vaihtoehtona mietin matkailuauton vuokraamista ja että vain osa öistä vietettäisiin hotelleissa... Aika näyttää kiitos zempistä!

      Poista
  3. Oikein hyviä kohteita - etenkin tuo Verlassa yöpyminen on hyvä idea!
    Itäsuomeen mekin suuntaamme seuraavaksi, Lappeenrantaan ja Savonlinnaan - ja Lappeenrannasta käymme myös Viipurissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla että samanlaisia ajatuksia pyöritellään myös siellä! Viipuri olisi ollutkin hauska lisä matkalle... Juuri hain Pietaria varten viisumia, olisipa sittenkin pitänyt ottaa se vuosiviisumi...

      Poista
  4. Kivoja kohteita olet valinnut! Punkaharjun maisemat varsinkin ovat vertaansa vailla. Minuakin kiehtoo tuo majakassa yöpyminen. Kaikki majakat ovat vaan täältä sisä-Suomesta katsottuna tosi kaukana, mutta jos yrittäisi kesällä johonkin niistä päästä. Bengtskär olisi mulle se unelma :) Onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja, täällä jännätään kovasti miten kisassa käy. Punkaharju on pitkään ollut toiveissa ja toivottavasti sinne auton nokka tänä kesänä osoittaa... Bengtskär on myös minunkin toivelistalla...

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.