maanantai 25. kesäkuuta 2018

Laivavierailulla Jätkänsaaressa

*kaupallinen yhteistyö Risteilykeskuksen kanssa


Kuten eilisessä postauksessa kerroin, niin seuraava kohteemme on Läntisen Välimeren risteily ja minä odotan jo meidän lomaa kuumeisesti! Risteilyn aikana tulemme vierailemaan kolmessa eri maassa ja seitsemässä eri kaupungissa. Risteilyt on kiva tapa nähdä monta kohdetta yhden reissun aikana, eikä siirtymien aikana tarvitse pakkailla ja raahata laukkuja. Risteilyn aikana laivassa vietetään paljon aikaa ja näin ollen paatteihin on panostettu paljon enemmän kuin esimerkiksi Tukholman tai Tallinnan lauttoihin. Laivojen hytit ovat kuin hotellihuoneita, niissä mahtuu paremmin oleskelemaan, eikä tarvitse pelätä että hytti sijaitsee autokannen alapuolellta tai moottorin vieressä. Risteilylaivat ovat varsinaisia huvituskeskuksia, tekemistä sekä puuhaa riittää varmasti kaikille ja tarjolla on paljon kaikenlaista ohjelmaa, joten tylsistymään sielä ei pääse.


Minä kävin jo etukäteen vähän fiilistelemässä tulevaa risteilyä ja vierailin Celebrity Silhouette- laivalla, joka oli parkissa Jätkänsaaressa. Kesäaikaan Helsingissä käy harva se päivä risteilijöitä, tiesitkö että niihin voi päästä tutustumaan Risteilykeskuksen mukana? Nuo tutustumiskäynnit antavat hyvän kuvan laivasta, olisin mieluusti tutustunut etukäteen siihen laivaan, millä me aiomme risteillä, mutta se seilaa tällä hetkellä Välimerellä.

Suosittelen ehdottomasti laivavierailua, mikäli mietit risteilyn tilaamista, sillä vierailun aikana pääset tutustumaan laivaan perusteellisesti ja lopuksi pääset nauttimaan laivakeittiön antimista. Varoitan kuitenkin etukäteen että laivavierailu saattaa aiheuttaa risteilykuumetta! Näin kävi ainakin minulle, sillä ihastuin tuohon Celebrity Silhouette- laivaan ja aion kyllä jatkossa kyttäillä missä päin tuo laiva seilaa.    
Tapasin laivavierailulla Lapsennimi.com –blogia kirjoittavan Heidin ja hän on kirjoittanut todella kattavan blogikirjoituksen tuosta Celebrity Silhouette laivasta, eikä minulla ei ole siihen mitään lisättävää, postauksen voit lukea täältä. Sen sijaan minä kerron mikä minua viehätti tuossa laivassa.Mikä viehätti Celebrity Silhouettessä?

Yleensä en lomasuunnitelmissani perusta ja mieti juurikaan majoitusta, sillä sehän on vain pakollinen paha, mikä tarvii olla että voi reissata. Inhoan etsiä hotelleja, sillä niitä on ihan liikaa tarjolla ja koskaan ei tiedä minkälainen se lopulta on. Kuten asuntoa etsiessä haluan nähdä kuvia huoneesta ja minkälaisia maisemia ikkunasta näkee, enkä niinkään asetelmia tai sisustusideoita, niitä etsin muualta. Isännälle sen sijaan tämä majoituspuoli on tärkeämpi, niin jätän mieluusti sen osuuden hänelle. Laivavierailu oli kiva idea, sillä näet etukäteen livenä missä tulet majoitttumaan. Voisipa Provencen hotelleissakin käydä vierailemassa ennen varaamista…


Meikäläisen Top- listalle pääsi seuraavat asiat:Ravintolat

Tykkäsin erityisesti kun laivan ravintolat olivat isojen salien sijaan paljon pienempiä ja niiden sisustukseen oli panostettu, nämä oli kaukana noista autolauttojen buffet-pöydistä tai kanttiineista. Laivassa oli useita eri ravintoloita ja ne olivat todella tyylikkäitä, et välttämättä edes hoksaa olevasi laivassa. Aikaisemmissa laivoissa on ollut vain iso sali tai kanttiini.


Yleiset tilat

Celebrity Silhouettessä on vähemmän hyttejä, joten matkustajiakin on vähemmän kuin muilla saman kokoisilla risteilylaivoilla. Tämän vuoksi laivassa ei juurikaan ole kapeita käytäviä, vaan siellä on enemmän yleisiä tiloja. Jokaiseen kerrokseen on tehty viihtyisiä oleskeluryhmiä, josa voi viettää aikaa ja seurustella. Sisustuksessa oli käyetty paljon tyylikkäitä huonekaluja, sen sijaan että siellä olisi ollut nukkavieruja jo parhaat päivänsä nähneitä kalusteita. Seiniltä löytyi upeita maalauksia.
Kuntosali ja Sauna

Kaverit hei! Uskokaa tai älkää, mutta laivan kuntosali nousi aika korkealle sijoitukselle laivan varustelussa. En ehkä itsekään vielä hetki sitten uskonut ajattelevani näin, mutta mikä ettei! Kuntosali oli todella hyvin varusteltu ja mikäli laivassa olisi luppoaikaa, niin menisin ehdottomasti! Saunojakin oli muutama, niille olisi ollut tarvetta syksyisellä Adrianmeren risteilyllä. Hytit ja kansikerros ovat mielestäni aika lailla vastaavia kuin muissakin laivoissa, tosin yläkannella oli erikoisuutena aito nurmikko! Riippukeinut ja lounget näyttivät houkuttelevalta. Vastaavasti laivalta löytyy teatteri, Casino ja muita huvituksia sekä Aqua Spa pieneen hemmotteluun.
Ensi kerralla risteilyä varatessa aion kyllä etukäteen kiinnittää vähän enemmän huomiota myös laivaan…


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 2 kommenttia:

  1. Vau mikä rivi kuntolaitteita, aloittaisin laivaan tutustumisen varmaan noista! Tämä näyttää kyllä loistavalta paikalta viettää loma totaalirentoutumisen parissa. Kiitti esittelystä. :)

    VastaaPoista
  2. Eikö näytäkkin aika hulppealta! Me lähdemme tänään tosiaan kokeilemaan toisen yhtiön laivaa ja toivottavasti siellä on yhtä upea sali, niin voisien ehkä uskaltautua sinne mymmeleiden kanssa ;)

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.