perjantai 8. kesäkuuta 2018

Uskomaton Alppiruusupuisto Haagassa

 Useita vuosia sitten leikkasin lehdestä pienen ilmoituksen missä kerrottiin Haagan Alppiruusupuistosta ja siitä lähtien olen halunnuut päästä käymään siellä. Puistovierailu kuitenkin jäänyt tekemättä, sillä minulle tuo Alppuruusujen kukinta-aika on ollut aina vähän hämärän peitossa ja usein se on mennyt minulta kokonaan ohitse. Nyt kuitenkin Alppiruusupuisto tuli mieleeni kun kävin Roihuvuoressa katsomassa kirsikkapuiden kukintaa. Muutama viikko sitten ajelimme ystäväni kanssa Haagan kautta kotiin ja kävimme katsomassa, joko nuo Alppiruusut kukkivat!

Saavuimme puiston luokse ja molemmat hämmästyimme, kun näimme tuon mahtavan puiston. Alppiruusut olivat poikkeuksellisen korkeita ja ne muistuttivat lähinnä puita! Puisto sijaitsee entisellä suoalueella, aivan metsän keskellä, puistossa kuljetaan osittain upeita pitkospuita pitkin ja siellä on kaksi näköalatasannetta. Tuo puisto teki meihin molempiin suuren vaikutuksen, vaikka olimme kukintojen näkövinkkelistä liian aikaisin liikenteessä. Tuolloin oli vain muutama Alppiruusu kukassa ja Atsalat kukkivat jo jonkin verran. Päätimme tulla puistoon vielä uudemman kerran.

Viime viikonloppuna lähdimme uudemman kerrran käymään Alppiruusupuistossa ja tällä kertaa siellä kukki upeasti. Eriväriset Alppiruusut rönsyilivät ja kukkivat, Atsaleat kukkivat jo valtoimenaan. Alppiruusupensaat olivat vaikuttavan näköisiä ja niitä oli kiva katsella myös yläilmoista. Puisto houkutteli valtavan määrän porukkaa ja se oli oiva kuvauspaikka tuoreille ylioppilaille. Alppiruusupuisto on upea käyntkohde ja juuri nyt todella ajankohtainen, sillä kukinta on nyt parhaimmillaan.


Alppiruusupuisto
Alppiruusupuisto sijaitsee Haagassa Laajasuontien päässä, lähellä Huopalahen juna-asemaa. Puisto on perustettu vuonna 1975 tutkimus- ja kasvinjalostusta varten, tarkoituksna oli jalostaa Suomen oloihin sopivia Alppiruusuja. Puistoon istutettiin 3000 Alppiruusua ja vanhimmat niistä ovat tänä päivänä noin 6 metrin korkuisia. Voimalinja jakaa puiston kahteen osaan Atsaleat sijaitsevat aurinkoisella pohjoispuolella ja Alppiruusut eteläpuolella.


Atsaleat ja Alppiruusut kukkivat kesäkuun alkupuolella, niiden kukinta ei ole yhtä runsasta joka vuosi, vaan usein runsaan kukintavuoden jälkeen seuraa usein niukempi vuosi. Alppiruusut eli Rodot ovat kukassa noin kolme viikkoa lajista riippuen, Atsaleat saattavat kukkia Juhannukseen asti.


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 

12 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Oli tarkoituksena myös käväistä Alppiruusupuistossa nyt menneenä viikonloppuna, mutta harmillisesti sairastuin. Jos loppuviikosta pääsisi sitten ihailemaan muutenkin kuin kuvien kautta :)

  http://mielenmaisemakuva.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit näkemään nuo Alppiruusut kukassa, ne ovat kyllä todella upeat! Minultakin menivät nuo kukinnat useana vuonna ohi ihan huomaamatta, mutta tänä vuonna panostin asiaan ja seurasin tilannetta koko ajan.

   Poista
 2. Olen törmännyt tuonne aikana, jolloin ei ollut muistaakseni kovinkaan kummoinen kukinta, olikohan kukkia laisinkaan. Tuo oli kuitenkin eräs paikka, mitä exäni, Peetu-vainaa, minulle suositteli ennen kuin hänestä tuli vainaja. Hän asui jossain vaiheessa Pohjois-Haagassa ja hörhöili hörhöjen kanssa siellä, tukevasti päihtyneenä. Mutta siis joskus hän oli ollut päihtynyt kukkien kauneudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alppiruusut eivät ole pitkään kukassa, joten ei ole mikään ihme jos niiden kukinta menee huomaamatta ohi. Tosin sanotaan että, runsaan kukintavuoden jälkeen ne kukkivat seuraavana vuonna vaatimattomasti.

   Poista
 3. Asuin vuosia varsin lähellä tuota puistoa, mutta en tiennyt sen olemassaolosta. Viime vuosilta olen nähnyt paljon valokuvia paikasta, ja kieltämättä upeahan tuo on. Ehkä sitten ensi kesänä piipahdan jo itsekin katsomaan alppiruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä käydä tuolla puistossa, mielestäni tuo metsän keskellä sijaitseva puisto on ihan vaikuttava vaikka Alppiruusut eivät olisi kukassa. Pitkospuut ja korkea puiset pensaat ovat näyttäviä.

   Poista
 4. Tuo on maagisen kaunis paikka. Kävin meditoimassa siellä viime vuonna. Tänä vuonna en sitten ehtinyt, koska jouduin lepohoitoon tämän raskauteni kanssa ja kohta ei varmaan enää rodot kuki. Täytyy fiilistellä kuvien kautta sitä kauneutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puisto on kiva käyntikohde kukinta-ajan ulkopuolellakin! Koitahan jaksaa!

   Poista
 5. Tuo on niin mahtava puisto! Olen siellä vuosia sitten vieraillut. Nyt Oulussa asuvana voin vain ihailla kukkaloistoa kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo puisto on ihan huikea paikka! Minulle tosiaan ihan uusi tuttavuus, mutta aion jatkossakin käydä siellä ihastelemassa, siellä näytti olevan ihan mukavia kävelyreittejä, joita täytyy käydä testaamassa.

   Poista
 6. No voi kääk! Tuohan on ihan tuossa vieressä ja se näyttää upealta, enkä tietenkään ole eksynyt sinne! Pitääpä lähteä joku päivä tekemään iltapäiväretki. Jospa siellä vielä jokunen kukka kukkisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, kukat tosin kukkivat todella lyhyen aikaa, mutta siellä on silti kiva käydä kävelyllä.

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.