perjantai 11. elokuuta 2017

Heinäkuun hetkiä Ranskassa


Heinäkuussa ei helteet hellittänyt vaan mittari kipusi harva se päivä yli 30 asteen ja kotona tuulettimet pauhasivat viimeistä päivää. Heinäkuun teemana on selkeästi ollut Ranska, ollaan tehty sinne useita päiväretkiä, seurattu Tour de Francea ja juhlittu kansallispäivää. Sveitsin puolella ollaan kuitenkin käyty muutamissa mukavissa tapahtumissa sekä kirpputoreilla metsästäässä aarteita. Muuttohommelit eivät ole juurikaan edenneet, sillä heinäkuu on tunnetusti Suomessa lomakuukausi, joten toivottavasti asunto- ja työmarkkinatkin vilkastuvat tässä kuussa.
 


Elämää SveitsissäSveitsi, Les MossesTomaattifestivaalit CarougessaGeneven vaakuna tomaateista tehty


Tomaattifestivaaleista tulee ensimmäiseksi mieleen lentelevät tomaatit, mutta onneksi ei sentään Carougessa. Olen aina missannut tämän tapahtuman, mutta tällä kertaa hoksasin tapahtuman ajoissa. Piipahdimme festareilla ja se oli oikein mukava tapahtuma, tomaatteja, tomaatteja ja tomaatteja, lue lisää täältä.
Tour de FranceVihdoinkin näkee Tour de Francea livenä


Tänäkin vuonna Ranskan ympäriajon pari etappia ajettiin suhteellisen lähellä meitä ja päätimme lähteä seuraamaan kilpailua. Monena kesänä on tullut seurattua Tour de Francea televisiosta ja olen aina ihaillut, niitä maisemia ja kyliä, joita on näkynyt matkan varrella. Päätimme lähteä kerrankin katsomaan Tour de Francea ja onnistuimme näkemään pyöräilijät yhdellä etapilla Seysselin kaupungin lähellä. Nopeastihan ne pyöräilijä vilahtivat ohitse, mutta oli aika huikeata seurata tuota kilpailua ihan livenä. Lue Tour de France postaus täältä.
Montreux JazzJammailua Montreuxin Jazz-festivaaleilla


Tuttuun tapaan Montreuxissa jammaillaan heinäkuussa, Jazz kansa täyttää kadut ja konserttisalit. Tänä vuonna en löytänyt esiintyjien joukosta mitään mielekästä, joten houkuttelin Rosan Jazz-kadulle hengailemaan. Onnistuimme näkemään kadulla erilaisia esitykisiä ja useita soittajia, muutenkin Jazz-kadulla oli oiken rento meininki, täältä voit lukea postauksen ja pasta mukaan tunnelmaan.14 JuillietDivonne: 14 Juliet Ranskan kansallispäivä


Ranskan kansallispäivää vietetään arvokkaasti, televisiosta voi seurata Pariisin kaduilla kulkevaa sotilasparaatia ja illalla useissa kaupungeissa järjestetää ilotulitus. Tuoreessa muistissa oli vielä viime vuoden tapahtumat Nizzasta, mutta lähdimme kuitenkin Rosan kanssa Divonneen katsomaan ilotulistusta. Tällä kertaa lähdimme liikenteeseen ajoissa, teimme pienen leirin lähelle järveä ja nautimme suunnattomasti tuosta mahtavasta ilotulituksesta. Voi kunpa Suomessakin voisi joskus nauttia ilotulituksista ilman pakkasia!Marche des GrottesGenève, Les Grottes: Markkinat vai ?Work out"?


Pitkään olen halunnut päästa käymään Grottesin iltamarkkinoilla, jotka järjestetään torstaisin, se on tallipäivä ja usein markkinoiden aikataulut eivät sovi tai väsymys vie voiton. Grottesin kaupungiosa sijaitsee Geneven rautatieaseman Cornavanin takana, alue on aika värikäs ja hieman hämäräperäinen, se on tunnettu smurffitaloista.

Menin tallille vartavasten aamupäivällä, jotta ehtisin iltamarkkinoille, olen muutaman kerran ajanut niiden ohitse ja siellä on ollut aina todella pajon porukkaa ja niin oli nytkin. Markkinat eivät olleet mitkään perinteiset, vaan toivat enemmänkin mieleen “after Work” tapahtuman, alue oli tälläkin kertaa aivan täynnä, ihmiset istuivat kaduilla, maistelivat viiniä ja söivät pientä purtavaa. Toki siellä oli myös vihannes-, leipä- ja juustomyyjiä, mutta asiakkaat olivat enemmänkin “after work” drinksuilla, kuin vihannesostoksilla.  Grottesin iltatori oli todella erikoinen tapahtuma, tunsimme itsemme hieman ulkopuoliseksi tuossa tungoksessa, emme jääneet drinksuille vaan jatkoimme matkaa. Täältä voit lukea aikaisemman postauksen Grottesin kaupunginosasta.Martan TouhutGeneven suosituimpia nähtävyyksiä, Mur de Reformation 100-vuotta


Kuukauden ensimmäinen sunnuntai oli hieman sateinen, joten se sopi aivan loistavasti museopäiväksi, tällä kertaa menin Maison Taveliin katsomaan “Faire le mur?”-näyttelyä. Maison Tavel on Geneven vanhin yksityisasunto, joka toimii tänä päivänä museona, museoon on vapaa pääsy, mutta vaihtuvat näyttelyt ovat maksullisia, paitsi kuukauden 1. Sunnuntaina niihin on vapaa pääsy. Olin odottanut tätä näyttelyä jo jonkin aikaa, se kertoo Geneven suosituimman nähtävyyden Reformation Mur suunnittelusta ja toteutuksesta. Tykkäsin näyttelystä kovasti, sillä aikaa kun odottelette siitä postausta, niin voit käydä täällä lukemassa lisää Maison Tavelista.


Viime kuussa sain blogikaimaltani Matka Martalta ensimmäisen blogihaasteeni, aiheena oli “10 + 1 kysymystä ulkosuomalaiselle”, kysymykset olivat kivoja ja niitä piti todella pohtia. Käy lukemassa minun vastaukseni täältä.  
Arabian kannu ihana kirppislöytö Sveitsistä


Konmari-projektini kyllä etenee, mutta hyvin hitaanlaisesti, välillä saan mielettömiä innostuspuuskia ja tuolloin saan paljon aikaiseksi, mutta välillä tuntuu että homma ei etene ollenkaan. Tiedän että en saisi ostella yhtään mitään, kun yritän kerran pasta tavaroista eroon. Olen pysynyt todella hyvin ostolakossani, mutta viime kuussa tein aivan mielettömiä kirppislöytöjä, enkä vaan voinut kävellä niiden ohitse! “Nuo tavarat todella huusivat minua nimeltä”, nyt tiedän tarkalleen mitä tuokin sanonta tarkoittaa! Moniin kuukausiin en ole löytänyt mitään kirppiksiltä tai sitten olen pitänyt hintoja liian kalliina, mutta kun pääsin käymään kirpparilla tuolla järvenpäässä, niin hinnat olivat kohtuullisia ja tavarat hyväkuntoisia. Viime vuonna tein samalta kirpputorilta useita löytöjä ja tälläkään kertaa en tullut sieltä todellakaan tyhjin käsin kotiin. Löysin sieltä jopa Arabian vanhan kannun aivan naurettavan halvalla, kysyin ainakin kolmeen kertaan hinnan uudelleen! Hyvä onni seurasi minua myös meidän lähikirpparille ja tein pitkästä aikaa myös sieltä löytöjä. Voipi olla, että tuo paluumuutto tekee minusta hieman hövelimmän ostajan kuin aikaisemmin. Aamutee on kyllä maistunut erikoisen hyvältä uudesta Arabian kannusta.MatkailuDijon melkein kuin PariisiDijon ja Dole


Ranska: Dole 


Kuten tuossa alussa totesin niin heinäkuussa on kierretty paljon Ranskan puolella. Alkukuusta kävimme Dijonissa, joka on tunnettu sinapista ja matkan varrella poikkesimme lounaalla Dolen kaupungissa. Molemmat kaupungit ovat olleet pitkään toivelistallani ja oli kiva päästä näkemään ne. Päivä oli hieman sateinen, joten pysähdyimme Dolessa vain pikaisesti ja söimme siellä lounasta. Lounaskuppilassa löysimme heti Suomi-yhteyden ja jutustelimme naapuripöydän kanssa, tuosta tuokiosta ja Dolesta voit lukea lisää täältä.
Dijon: 
Dijonissa piti tietenkin käydä sinappiostoksilla ja onneksi tuo sade hellitti, jotta pääsimme tutustumaan paremmin kaupunkiin. Dijon yllätti minut todella, pikkuruisen kaupungin sijaan se oli kohtuullisen kokoinen ja siellä riitti paljon katseltavaa. Dijonista tulossa postaus myöhemmin.Salin de Bains ja Arc et BainsSalins et Arc, suolatehdas kiinnitti huomioin Tour de France etapilla Tänä vuonna Tour de Francen lähetyksestä bongasimme upean puolikuunmuotoisen rakennelman, joka on vanha suolatehdas Arc et Salinsin kylässä. Kiinnostuimme kylästä sillä se sijaitsee suhteellisen lähellä meitä ja varsinkin kun tuo suolatehdas ja sen aikaisemmat tilat ovat UNESCO-kohteita. Teimme päiväretken Juralle, vierailimme molemmissa kaupungeissa ja ihailimme upeita maisemia, postaus tulossa myöhemmin.
Salins des Bains kuvattuna Mont Poppet vuoreltSainte Claude

Lähdimme helteitä karkuun Juralle ja teimme päiväretken Sainte Clauden kaupunkiin, joka on tunnettu piipuista sekä timanteista. Turistitoimiston hemmo oli suuri Rovaniemi fani ja saimme häneltä kivoja vinkkejä, tosin kaupunkikävely helteessä oli aika rankkaa. Tuosta reissusta on postaus tekeillä.Viilentävä vesiputous, turistitoimiston vinkkejä 


Upea näköalapaikka turistitoimiston vinkkejä 
UlkoiluVia Jacobi, matka jatkuuViime kuussa helteet veivät mehut ihan kokonaan ja ulkoilu jäi vähemmälle, ainoastaan iltamyöhällä olisi ollut sopiva kävellä. Päiväretkillä tuli kyllä käveltyä ihan reippaasti ja tein muutaman etapin Via Jacob pyhiinvaellusreittiä.La Côten alueen viiniviljelmiäEsimmäinen etappi lähti Allamanista ja reitti kulki osittain joenvartta pitkin metsän suojassa ja osittain auringossa viiniviljelmien kautta, pikkkuruisen Perroyn kylän kautta Rolleen.Bursins


Seuraavalla kerralla jatkoin matkaa Rollesta ja tuon reitin löytäminen oli todella haasteellinen, merkit olivat huonosti näkyvillä ja remontit vaikeuttivat niiden seuraamista. Rollesta matka jatkui peltoja ja viiniviljelmiä pitkin Dullyn kylän ja metsien kautta Glandiin, josta pitäisi aloittaa seuraava etappi.
Rollen kaunis rantakatu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.