keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Patikointikausi avattu St Cerguessa, Balade a Beatrix


Kyllä nyt on kevät parhaimmillaan, luonto herää kukkaan ja ihanaa kun illat ovat pitkään valoisia. Lisääntynyt valon määrä antaa mahdollisuuden käydä myös illalla ulkoilemassa ja päätin että nyt on hyvä aika aloittaa patikointikausi. 

Halusin päästä pois kotinurkista ja pitkään mielessäni on ollut St Cerguen ympäristössä kiertävä alle tunnin mittainen patikointireitti ”Balade a Beatrix”. Pitkään olen etsinyt reitin alkupäätä ja talvella lumikenkäilyn yhteydessä tuo aloituspiste tuli vastaan, joten nyt oli oiva hetki käydä katsomassa missä tuossa reitissä oikein on kysymys. 


Alkuun tiukka ylämäki


Välillä voi istahtaa ja hahmottaa lukemaansa


Tästä alkaa kallioosuus, jonka onkalot saivat mielikuvituksen liikkeelle


Mahtavat kalliot, joiden yläpuolella
Vanha Château de St Cergue on sijainnut


Näkymät Châteaulta Geneve-järvelle


Aika mukava picnic-paikka


Reitti alkoi jyrkällä ylämäellä ja se kipusi pikkuhiljaa ylöspäin. Maasto oli helppokulkuista ja nuo numeroidut etapit olivat suht lyhyiden välimatkojen päässä, harmi että info tekstit olivat vain Ranskaksi. Hieman jännitti mennä korkeiden kallioiden vierustaa pitkin ja yritin pitää silmäni visusti polulla, sen sijaan että olisin nähnyt liikettä pienissä luolissa kallion sisällä. 

Lopuksi reitti vei ylätasanteelle, jossa oli picnic alue, penkkejä ja pöytiä sek grilli. Ylhäältä oli todella kivat näkymät alas järvelle ja Alpeille. Reitti kesti noin tunnin verran, mutta aikaa kului Ranskan luetun ymmärtämiseen sekä maisemien ihailuun.  Balade a BeatrixAlueella on useita patikointireittejä


Patikointireitti pohjautuu erääseen samannimiseen lauluun ja reitin varrella on 16 eri etappia, joissa kerrotaan tarinaa laulun ympärillä. Reitti kulkee Vieux Château de St Cerguen raunioiden ympäri ja viimeinen etappi sijaitsee korkealla paikalla mistä on upeat maisemat Geneve-järvelle sekä Alpeille ja siellä on Pic-Nic alue grilleineen. Reitti on pituudeltaan 1,3 km ja se kulkee vaihtelevaa maastoa, mutta on helppokulkuinen.Näköala reitin varrelta


Châteaun paikalla on nykyisin kiva viheralue 


Ballade a Beatrix- polku on samalla myös informatiivinen polku ja se kertoo elämästä Château de St Cerguessa ja sen historiasta, ennen sen tuhoutumista Burgundin sodassa. 

Frédéric-Jacques- Louis Rilliet (1794 - 1856) vietti aikaa St Cerguessa ja kirjoitti myöhemmin St Cerguen muistelmat. Hän kertoi saaneensa kylän vanhimmalta osan vanhasta tuolista, joka oli ainoa linnasta säästynyt huonekalu. Muistelmat käsittelee ajanjaksoa jolloin Château de St Cergue tuhoutui sodassa Burgundeja vastaan. Tarinan henkilöt ovat kuvitteellisia lukuun ottamatta Kaarle Rohkeaa ja Savoien herttuaa, poliittiset, sotilaalliset ja maantieteelliset kuvaukset kirjailija on kuvannut tarkasti. Suuri osa tarinan paikan nimistä löytyy edelleen tänä päivänä ja lukija voi tunnistaa paikat tapahtumien on oletettu tapahtuvan.  Balade a Beatrix reittikartta


St Cerguen vanha linnaVanha linna on sijainnut tällä alueella, jäänteitä saattaa vielä löytyä


Lordi Thoire Villars rakensi 1400-luvun alussa linnoituksen upealle paikalle, mistä on näkymät Mont Blancille ja Geneve-järvelle, linnoituksen tarkoitus oli suojata tärkeää St Cerguen tietä. Linnoitus tuhoutui kuitenkin Burgundilaisten hyökkäyksessä vuonna 1476 ja tänä päivänä siitä ei ole juuri mitään jäljellä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.