Vielä ehtii laittaa simat pörisemään, Bistrossa tehdään tänäkin vuonna simaa oheisella sima reseptillä. Annoksesta tulee reilu, sen voi helposti puolittaa, jolloin tuorehiivan määrä on 1/5 tl. Itse teen tuon reilun annoksen sillä aion käydä simalla vaihtokauppaa munkkeja / donitseja vastaan.
Tippaleipiä tekisi kanssa mieli ptikästä aikaa...
Vappusima
3 sitruunaa
1 pss (500g) fariinisokeria
500g sokeria
1/4 tl tuorehiivaa
8 l vettä
Keitä n. 3 l vettä ja kaada se ämpäriin.
Anna seoksen seisoa seuraavaan päivään ja pullota se sitten.
Lisäksi rusinoita ja monta tyhjää pulloa.
1 pss (500g) fariinisokeria
500g sokeria
1/4 tl tuorehiivaa
8 l vettä
Keitä n. 3 l vettä ja kaada se ämpäriin.
Anna seoksen seisoa seuraavaan päivään ja pullota se sitten.
Lisäksi rusinoita ja monta tyhjää pulloa.
Harjaa sitruunat puhtaaksi hanan alla.
Purista yhden sitruunan mehu talteen.
Kuori kuorimaveitsellä kahden muun sitruunan kuoren uloin kerros,
laita kuorisiivut isoon ämpäriin.
Poista sitruunoista valkoinen osa
ja siivuta jäljelle jäänyt hedelmäliha ämpärin pohjalle.
Lisää ämpäriin sokerit.
Sekoita hyvin kunnes sokerit ovat sulaneet.
Lisää loppu vesi (n. 5 l) ja sitruunan mehu ja sekoita.
Sekoita hiiva pieneen vesitilkkaseen ja
sekoita tilkka sitten huolellisesti juomaan.
(Lisää pullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja rusinoita maun mukaan.)
(Lisää pullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja rusinoita maun mukaan.)
Huoneenlämmössä sima valmistuu noin 3 päivässä, viileässä viikossa.
Se on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
(Säilytä valmis sima viileässä.)
Hyvä idea. Voiko simaa pullottaa muovipulloihin?
VastaaPoistaOon käyttänyt usein myös muovipulloja, mutta niiden kanssa kannattaa olla varovainen, sillä kun ne turpoavat, niin ne saattavat räjähtää jos pullossa on liikaa nestettä 😉 Kokemusta on simasuihkusta ja sen siivoomisesta... Muovipulloihin olen jättänyt kunnolla varaa ja kun rusinat ovat pumpsahtaneet pintaan niin korkkeja on hyvä aukoa varovasti 😊
Poista