tiistai 23. helmikuuta 2016

Hiihtolomalla Lontoota, ystäviä ja laskettelua Toblerone maisemissa






Olihan viikko ja nyt on vähän sellanen ”matkakrapula”, eli arki pitäis aloittaa mutta ei saa oikein kiinni, pyörii vaan ympyrää eikä saa mitään aikaiseksi… Pitäis ottaa niskasta kiinni pyykit koneeseen ja romut paikoilleen, mutta… Mielummin tulin koneelle kirjoittamaan.

Onhan se niin, kun sitä lähtee pienestä Miehen kylästä Lontoon suureen maailmaan, jossa ihmisiä on muutama enemmän ja kaikki toimii vasemmalta, niin  kaikki tekeminen ja liikkuminen ottaa hurjasti enemmän aikaa ja kaikkea kivaa ei vaan ehdi tehdä!!! Toki matkan tarkoitus oli tutustua yliopistoihin mutta…


Niin Lontoota, niin Lontoota




Westminster


Etukäteen olimme tutkailleet muutamia kohteita missä halusimme käydä ja moni niistä olikin Lontoo-passin kohteita, mutta ainoa huono puoli oli siinä, että passi oli voimassa vain päivän eikä 24h. Passista ei ollut meille hyötyä, sillä moni nähtävyys meni yllättävän aikaisin kiinni ja päivisin meillä oli sovittuja vierailuja kouluihin. New York-passi oli mielestäni näppärä, sillä  sitä pystyi hyödyntämään kahtena päivänä, kun kello lähti tikittämään siitä hetkestä kun leimasit passin ensimmäistä kertaa.

Ensimmäisenä päivänä vierailtiin lyhyesti Tower of Londonissa, se oli todella upea Unesco-kohde ja mielenkiintoinen paikka, siitä teen myöhemmin ihan oman postauksen. Vapaa-ajalla kävimme katsastamassa muutamia must-kohteita, kuten  Buckinghamin Palatsia (taas missasimme sen vahdinvaihton kun sekoilimme päivämäärien kanssa), Westminsterin kaupunginosan nähtävyyksiä sekä Brightonin upeaa satama-aluetta. Musikaalit jäivät tällä kertaa väliin, sillä emme löytäneet ohjelmistosta sellaista mikä olisi heti napannut kaikille ja minä olin vain muutamia päiviä aikaisemmin nähnyt Lausannessa upean Mamma Mia-musikaalin.



Tower of London, Unesco-kohde 


Taas kerran oli päivät hukassa, mutta nähtiin ainakin nämä upeat hepat


Paljon tuli käveltyä ja jonkin verran ehdimme käydä kaupoilla, mutta ruokailut oli hieman pettymys, sillä aikataulujen kanssa tuli elettyä pitkälti sämpylöillä ja roskaruoalla. Martan Matkassa Facebookissa ja Martan Matkassa Instagramissa on ollut nähtävissä aikaisemmin jo joitain kuvia reissusta.

Yliopistokierrokset olivat kiva kokemus ja kävimme  tutustumassa neljään eri paikkaan. Moni lukija oli kiinnostunut kuulemaan näistä vierailuista, joten teen niistä ihan omat postaukset: Royal Holloway, Westminster, Queen Mary sekä Sussex Brightonissa.



Hieman huikopalaa, ei pöllömmät maisemat


Royal Holloway University


Brightonin upea satama-alue


Laskettelua ja ystäviä tapaamassa



Matterhorn

Lontoon reissun jälkeen olimme varanneet majoituksen Italiasta Aostan lähistöllä sijaitsevasta pienestä Antey-Saint-Andrén kylästä. Tuttavaperheemme oli viettämässä siellä hiihtolomaa ja kun he olivat vain muutamien tuntien ajomatkan päässä, niin halusimme käydä heitä tapaamassa. Papi sai kuitenkin jonkun pöpön Lontoossa ja oli ihan kaput, mutta minä päätin kuitenkin lähteä tapaamaan heitä. Hieman jännitti lähteä yksin matkaan ajelemaan pieniä serpentiiniteitä Alppien yli Italiaan, mutta suoriuduin matkasta kunnialla. 

Oli niin ihana nähdä ystäviä pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Pääsin vihdoin toteuttamaan yhden haaveeni ja pääsin näkemään tuon Sveitsin ikonin, Matterhorn-vuoren, jonka mukaan Toblerone-suklaa on saanut muotonsa. Tästäkin reissusta ajattelin tehdä oman postauksen sillä kaikkea hassua voi sattua Martan Matkassa…



Hotelli-anksti



Pientä remonttia Lontoon hotellissa


Lopuksi vielä hieman rutinaa majoituksesta, miten löytää sopiva majoitus? Pitääkö nettisivujen esittelyt paikkansa? Meidän perheessä minä en ole mikään luksus-hotellien asiakas, olen tyytyväinen vaatimattomaan majoitukseen sillä useimmiten käyn hotellissa vain nukkumassa ja suihkussa. Muutama asia on minulle kuitenkin erityisen tärkeä, kunnon aamiainen ja WI-Fi, etenkin jos maksan niistä ekstraa että ne on saatavilla.

Hotellin valinta on usein todella haastavaa, varsinkin suuressa kaupungissa kuten esim. Lontoo hotelleja on pilvin pimein, mistä niitä sitten lähtee karsimaan? No joo sijainti tietenkin ja kulkuyhteydet, mutta silti niitä on vielä vaikka kuinka monia jäljellä. Tuskastuin kun  yritimme etsiä hotellia Lontoosta ja vaihtoehtoja oli ziljoona. Sitten paikan päällä huomasimme hotellin olevan remontissa (kaipa se olisi sielä nettisivuilla jossain lukenut) ja lopuksi saimme huoneen kellarikerroksesta. Saimme huoneen vaihdettua onneksi, mutta minua hieman häiritsi kun virkailija arvosteli kärkkäästi kolleegaansa. Muutenkin jäin miettimään, että eikö kannattaisi aamiaisvuoroon valita sellaista henkilökuntaa, joka osaa hymyillä tai sanoa huomenta myös huonona päivänä, sillä siitähän se asiakkaan päivä saa alkunsa.



Lontoon hotelli


Hotelli Italiassa

Mikään ei ole ärsyttävämpää kun valitset hotelleja ja maksat majoituksesta enemmän, koska hotelli mainostaa että heillä on Wi-Fi ja käytännössä Wi-Fi toimiikin vain yhteisillä alueilla tai kun sanotaan että WiFi-toimii huoneissa ja todellisuudessa se toimii vain hetken, jossain tietyssä kohdassa huonetta, parvekkeella tai miksi me sitten saadaan aina se huone mihin se Wi-Fi ei ulotu???

Italian hotelli oli aivan ihana tai ainakin oli ihanat puitteet, halusin uskoa omaan tarinaan perhehotellista jonka olin jo kehitellyt omassa päässäni sisäänkirjautuessa. Mitä muuta voit kuvitella hotellista, jonka pöydällä on kännykkä mihin on laitettu iso tarralappu jossa lukee ”nonna”? No se Wi-Fi ei sitten toiminut ja se runsas aamiainen, jonka halusin syödä ennen mäkeen lähtöä oli aina loppu, esillä oli kyllä kauhiasti yksittäispakkatuja keksejä…



Aamupalapöytä suurimmaksi osaksi yksittäispakattuja snackseja

Summa summarum, ensi kerralla taidan aloittaa hotellien metsästämisen ajoissa ja ehkä lisätä ainakin yhden tähden sekä alkaa kartoittaa jotain mielekästä hotelliketjua, ainoo vaan et mä en tykkää noista moderneista hotelleista…

Miten te varaatte majoituksen???

4 kommenttia:

  1. Meillä Isäntä varaa. Hän normaalisti käyttää booking.com, ainakin tarjonnan tsekkaukseen ja jaksaa lukea arvosteluja... Nappiin ei kyllä aina ole mennyt. Yritämme kuitenkin varata aina huoneen suoraan hotellista ja suosimme pieniä perhehotelleja. Helmiäkin on löytynyt ja niistä pidetään kynsin hampain kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin on meilläkin ollut, isäntä jaksaa tehdä esikarsinnan ;) Onneksi booking.com sivustolla on hyvät rajaukset (myös arvosteluissa), mutta silti vaihtoehtoja on joissain kohteissa todella runsas määrä ja valinta vie aikaa. Pikku perhehotellit on kivoja, mutta välillä on ihana hukkua isoon hotellikompleksiin...

      Poista
  2. Teillä on ollut upea reissu ja hienoa, että uskaltauduit serpentiiniteille ajelemaan! Meillä on aika lailla samat kriteerit majoitusten suhteen. Hyvä sijainti ja wifi on tärkeä. Ollaan käytetty useamman vuoden Airbnb:tä, ainoa vain, että sielläkin on hinnat nousseet. Me tykätään kodinmukaisista paikoista ja omasta kokkausmahdollisuudesta jos ollaan pidempään reissussa ja siksi nuo on hyviä. Lontoossa kylläkin on valittu hotelli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kokeilin ekan kerran tänä vuonna Suomessa tuota Airnbnb-majoitusta ja se oli aivan loistava, ulkomailla emme ole vielä kokeilleet. Usein meilläkin on pidemmillä reissuilla apartementos tai vastaava, sillä kiva syödä aamiaista omaan tahtiin, mutta välillä on kiva mennä ihan valmiiseen pöytään ;)

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.