torstai 25. helmikuuta 2016

Yliopistotour, Royal Holloway ja ihana historiallinen päärakennus





Tähän on tosiaan tultu että olen kartoittamassa tyttärelleni yliopistoja! Hiihtoloman aikana kävimme Lontoossa ja sen lähiympäristössä tutustumassa eri yliopistoihin. Aloitimme yliopistoihin tutustumisen Eghamista ja Royal Holloway yliopistosta, tämä oli tyttären ennakkosuosikki ja minäkin odotin innolla, että pääsen tutustumaan tähän upeaan rakennukseen. Royal Holloway sijaitsee Eghamissa, noin 40 minuutin junamatkan päässä Lontoon keskustasta. Yliopisto on yksi Lontoon pienimmistä ja siellä on noin 9000 opiskelijaa, 130 eri kansalaisuutta ja noin kolmasosa oppilasta tulee Englannin ulkopuolelta. Royal Holloway on osa Lontoon Yliopistoa, jossa on yhteensä noin 120 000 oppilasta.

Vaikka olin nähnyt koulusta etukäteen upeita kuvia, niin kuitenkin rakennuksen näkeminen livenä sai haukkomaan henkeä. Olimme varanneet etukäteen Campus-kierroksen ja meille koulua esitteli 2. vuoden opiskelija. Aloitimme kierroksen koulun upeasta kappelista ja sen jälkeen siirryimme sisäpihalle, jossa oli Kuningatar Victorian patsas ja toisella sisäpihalla oli koulun perustajien Thomas Hollowayn ja hänen vaimonsa Jane Hollowayn patsas.





Upea Kappeli

Koulun vihki Kuningatar Victoria


Ensimmäinen sisäpiha

Koulun terassi...

Rakennuksen ihania yksityiskohtia

Thomas Holloway oli yrittäjä ja hyväntekijä, joka oli rikastunut patentoimalla lääkkeitä. Thomas Holloway perusti vaimonsa ehdotuksesta korkeakoulun tytöille vuonna 1886. Arkkitehti joka suunnitteli koulurakennuksen, on ottanut vaikutteita Ranskasta Loiren jokilaaksossa sijaitsevasta 1500-luvun Chanbord kartanosta. Yliopiston vihki käyttöön Kuningatar Victoria vuonna 1886 ja 1900-luvun alussa Royal Holloway tuli osaksi Lontoon yliopistoa. Yliopistoon hyväksyttiin ensimmäisen mies oppilaat vuonna 1965



Perustajat Thomas ja Jane Holloway

Opiskelijoiden asuntoja

Suurin osa koulurakennuksen tiloista on opiskelija-asuntoja, jonkin verran opetustiloja, ruokala sekä kirjasto, joka oli aivan huikea. Olisin niin kovin halunnut ottaa kuvan tuosta kirjastosta, sillä se oli kuin suoraan jostain elokuvasta, missä päätähti menee kirjastoon etsimään arkaluontoista tietoa tai missä kuvataan opiskelijoita pänttäämässä. No en kehdannut ottaa kuvaa kyseisestä paikasta, mutta otin kuvan toisesta kirjastosta, missä vierailimme.



Perinteisempi krjasto

Perinteisempi kirjasto

Kiersimme ulkopuolelta muitakin koulurakennuksia, mutta ikävä kyllä emme nähneet kierroksen aikana yhtään luokkatiloja. Kampusalue oli huikean kokoinen, siellä on useita kahviloita, ravintoloita ja jopa Starbucks coffee, Tiistaisin koululla käy vihannes- ja hedelmämyyjiä sekä kampuksella on myös Union-kauppa josta voi ostaa elintarvikkeita. Kampusalue on kuin oma kylä, siellä on opiskelijoille on tarjolla paljon erilaista ohjelmaa, oma radio ja tv-kanava sekä terveydenhuoltopalvelut. Lisäksi kampusalueella oli jalkapallokenttiä sekä vapaa-ajan viettoon tarkoitettu rakennus, missä järjestetään erilaisia tapahtumia.



 lisärakennuksia

Tiistaisin kampuksella hedelmä- ja vihannesmyyntiä

Alueella on erilaisia opiskelija-asuntoloita, päärakennuksen majoitustilat sisältävät huoneen, yhteiset pesutilat sekä ruokailun. Päärakennuksen lisäksi alueella on useita kerrostaloja joissa on asuintiloja, ensisijaisesti kampusalueeen asunnot ovat tarkoitettu ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Pääsimme kurkistamaan yhtä asuntoa, huone oli aika pieni, mutta näppärästi sisustettu, sinne mahtui hyvin työtilat, sänky sekä oma suihku/wc ja yhteisiä tiloja olivat keittiö ja ruokailutila.



Kampusalueen kartta


Yliopistokierroksella

Kierros oli ihan loistava, vetäjän nopea puhetta ja aksenttia oli välillä vaikea ymmärtää, mutta saimme hyvän kuvan paikasta. Koululla on paljon erilaisia kerhoja, klubeja ja niiden kautta voi saada osa-aikatyötä. Urheilupaikkoja emme ehtineet käydä läpi, mutta päätimme käydä itse katsastamassa ne ja samalla jatkoimme matkaa kampukselta kohti juna-asemaa. Matkan varrella tuli ihania, niin englantilaisia taloja ja moni niistä taisi olla opiskelijoiden kimppakämppiä.


Ihania Englantilaisia taloja, kirsikat kukkii jo helmikuussa

Minulle jäi ihan mukava kuva kampusalueesta, hieman häiritsi alueen keskelle rakennusvaiheessa oleva kirjasto, jäin miettimään kuinka paljon siitä mahtaa lähteä meteliä?  Uuden kirjaston pitäisi olla valmis keväällä 2017, joten ensimmäinen syksy menisi rakennustyömaan keskellä ja suunnitteilla on kuulemma aloittaa myös päärakennuksen asuintilojen restaurointi. Tuo päärakennus oli kyllä todella mukava, mutta muut rakennukset olivat hieman sekavia.



Royal Holloway University

Eghamin kylään emme ehtineet tällä kertaa tutustua, katotaan jos kylä tulee vielä tutuksi meille…


 Lontoon keskustaan noin 40 minuuttia


2 kommenttia:

  1. Hei Martta! Hieno, etta tykkasitte Royal Holloway:n vierailustanne. Opiskelen yliopistossa paraikaa ja olen viihtynyt oikein hyvin. Hieman on keskenerainen tyomaa hairinnyt tana vuonna. Ei meteli niinkaan, vaan hankaloitunut kampuksella kulkeminen on ollut ikavaa. Tosin, tyttarisi paase nauttimaan viimeiset kaksi vuotta uuden upean kirjaston tiloista, joten ehka ensimmaisen vuoden voi karsia. Varsinkin viimeisten kahden vuoden aikana kirjasto tulee huomattavasti tutummaksi paikaksi.
    Mikali tyttarellenne tai sinulle tulee kysymyksia, vastailen niihin mielellani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olipa kiva kuulla kommenttejasi :) Minusta se nykyinen kirjasto oli aivan ihana! Asumisesta olisi kiva kuulla, miten nuo järjestelyt menevät ensimmäisen vuoden jälkeen? Egham vaikutti kovin pieneltä kaupungilta, osaatko kertoa siitä enempi? (tosin näimme vain kaupunkia matkalla campukselta juna-asemalle...

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.