maanantai 3. elokuuta 2015

What´s on Helsinki? Elokuu

Suomi-loma mielessä ja miten ihmeessä mahduttaa pariin viikkoon kaikki kivat vierailukohteet ja tapahtumat? Ihanaa oli päästä käymään Suomenlinnasa, Porvoossa jne. sekä Helsingissä on monia ihania kesätapahtumia. Tässä otos muutamista kiinnostavista tapahtumista Helsingissä ja näyttää siltä, että musiikki ja festariteema jatkuu myös Suomessa. Elokuussa kun kaupunkilaiset palaavat lomilta, niin on oiva aika järjestää kaupunkifestareita. Mielestäni ihan järjettömän kiva idea on tuo ”Illallinen kaikkialla” ja sitä olisi NIIN kiva päästä kokeileman…


Elokuun 6.8. Helsinki, Illallinen kaikkialla
Tänä iltana syödään illallista yhdessä ulkona – pihalla, puistossa, oman kotimme edessä. Kutsutaan mukaan ystävät ja tutut – ja illallistetaan taivaan alla – kaikkialla 6.8. 2015 klo 19–22. Kannetaan pöydät ulos ja laitetaan niille yhteiseksi merkiksi valkoinen pöytäliina. Katetaan astiat, tuodaan ruoat pöytään ja nautitaan. Kaupunki on meidän kaikkien yhteistä tilaa. Käytetään sitä – hauskasti, kauniisti ja vastuullisesti. Illallistetaan yhdessä, kaikkialla – taivasalla. Tapahtuman järjestää Yhteismaa ry. Mukana mahdollistamassa Helsingin kaupungin rakennusvirasto.


6.8 to Helsinki, Töölönlahti, 70 vuotta Hirosimasta
Atomipommien uhreja muistetaan eri puolilla maailmaa ja Suomea Hiroshima-päivänä 6. elokuuta. Helsingissä päätilaisuus järjestetään Töölönlahden rannalla, Oopperan amfiteatterilla. Illan ohjelmaan kuuluu musiikkia ja puheita. Illan hämärryttyä Töölönlahteen lasketaan japanilaisen perinteen mukaan kynttilälyhtyjä. Puheet: Erkki Tuomioja ja sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa. Musiikista vastaa mm. Koiton Laulu. (Myymme kynttilälyhtyjä 2€/kpl, mutta oman kynttilän voi hyvin tuoda mukaan.)
Töölönlahti, Oopperan amfiteatteri klo 21.00


Espan lava
Espan lavalla ohjelmaa vapusta elokuun loppuun. Espan lava on keskellä Helsinkiä, Esplanadipuistossa sijaitseva, lasiseinäinen kesäestradi, jonka runsaasta ohjelmatarjonnasta voi nauttia ilmaiseksi. Espan lavalla on tapahtumia vapusta elokuun loppuun. Lavalla esiintyy kesäisin noin 200 esiintyjäryhmää Suomesta ja eri puolilta maailmaa. Espan lavalta kantautuvat usein jazzin, bluesin, kansanmusiikin ja rockin rytmit. Suomen pisimmäksi jazzfestivaaliksi kutsuttu Jazz-Espa sekä uutta kansanmusiikkia esittelevä Etno-Espa ovat vakiinnuttaneet paikkansa kesän ohjelmistossa. Espan lavan ohjelmisto ilahduttaa niin helsinkiläisiä kuin Helsingissä vierailevia matkailijoitakin. Lavalla on muutamia tapahtumia myös syys- talvikaudella.


=> pe 7.8 Espan lava, Jazz-Espa
Lisätietoja ohjelmasta ja esiintyjistä http://www.jazzespa.fi
pe 7.8 ja pe 14.8 Vartioparaatit Helsingissä
Vartioparaateissa esiintyvät suomalaiset sotilassoittokunnat jälleen kesäperjantaisin. Vartioparaatit starttaavat Senaatintorilta klo 12.30. Itse tapahtuma alkaa jo varttia aikaisemmin klo 12.15 viihdemusiikilla. Paraatin reitti kulkee Senaatintorilta Kauppatorin kautta päävartioon ja sieltä Esplanadia pitkin Kasarmitorille. Jokaisena paraatipäivänä järjestetään lisäksi MIL-Espa-konsertti kello 14 Espan lavalla. Sekä paraatiin että Espan konserttiin on vapaa pääsy
7.8 ja 14.8 Puolustusvoimien varusmiessoittokunta


10.8-20.8 Etno-Espa
Etno-Espa on kotimaisen nykykansanmusiikin ilmaiskonserttisarja, joka järjestetään Espan lavalla elokuussa. Tänä vuonna ohjelmistossa on muun muassa bluegrass-sävyjä Tuomas Logrén & Savuavan Kirnun tulkitsemana, elektroniikkaa ja muinaiskarjalaisia sävyjä yhdistävän Maaran musiikkia sekä tunnelmointia inarinsaamenkielisen Aila-duon kanssa. Etno-Espan päätöstapahtuma pidetään tänä vuonna Helsinki Altaalla. Lisätietoja esiintyjistä: http://www.etno-espa.fi


13.8-22.8 Art goes kapakka
Art goes Kapakassa kotimaiset huippunimet ja uudet tekijät kohtaavat yleisönsä intiimisti erityisissä esiintymispaikoissa: Helsingin keskeisimmissä ravintoloissa, kapakoissa ja kahviloissa. Festivaali esittelee vuosittain ajankohtaisia taiteilijoita, makuja, kotimaisen vaatesuunnittelun uusia nimiä ja tuoreinta tutkimustietoa. Kaikkiin tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy!

21. Art goes Kapakka järjestetään 13.-22.8.2015. Festivaalille osallistuu 32 ravintolaa ja kymmenpäiväisen aikana nähdään 346 esitystä.  Art goes Kapakka -ohjelma julkaistaan nettisivuilla ti 4.8.2015. Lisätietoja: http://artgoeskapakka.fi/ohjelma14.8-30.8 Helsingin juhlaviikot
Ei esittelyjä kaipaa! Lisätietoja ohjelmasta ja tapahtumista http://www.helsinginjuhlaviikot.fi


14.8 pe Senaatintori 18.00, 100guitarsfromhel 
Maailman paras metallikitaristi haluaa sinut! Children of Bodomin Alexi Laiho tekee Senaatintorista hetkeksi hulppean metalliareenan. Alexi säveltää Juhlaviikoille tilausbiisin ja valitsi 100 sähkökitaristia  Listätietoja: http://www.100guitarsfromhel.fi

.
14-16.8 Helsinki, Flow Festival
Flow Festival esittelee musiikkia laajasti vanhan koulun legendoista ajankohtaisiin tulokkaisiin. Musiikin lisäksi festivaali panostaa visuaaliseen taiteeseen ja ravintolaelämyksiin. Vain lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta festivaali sykkii elämää ja imaisee kävijänsä ainutlaatuiseen Flow-tunnelmaan.

Flow Festivalin ikäraja on 18v
Perjantai 14.8. / 16.30 – 02.00
Lauantai 15.8. / 14.00 – 02.00
Sunnuntai 16.8. / 14.00 – 24.00

Lisätietoja esiintyjistä: http://www.flowfestival.com/artists/


15.8 la Helsinki City Marathon
Suomen suurinta juoksutapahtumaa Helsinki City Marathonia voi hyvin luonnehtia meren ja puistojen maratoniksi: lähes puolet reilun 42 kilometrin matkasta taittuu Itämeren rantaviivaa seuraten sekä hienoja puistoja halkoen. Vuosittain noin 6000 juoksijaa lähtee koettelevalle matkalle, joka päättyy historialliselle Helsingin Olympiastadionille. Perheen pikkusäntäilijöitäkään ei ole unohdettu, sillä HCM:n yhteydessä järjestettävän Mini Marathonin 1 km matkan taittaa vähän pienemmilläkin lenkkitossuilla. Minimarathon järjestetään lapsille Helsinki City Marathon -juoksupäivän aamuna


15.8 la Senaatintori, Kullervo klo 16.00
Helsingin kaupunginorkesteri ja Ylioppilaskunnan laulajat
Mahtava sointivoima kajahtaa kohti Senaatintorin rappusia! Tule kaupungille juhlimaan Sibeliusta ja nauttimaan Kullervo-suurspektaakkelista. Helsingin kaupunginorkesteri tekee harvinaisen ulkoilmakonsertin. Uhmakkaan Kullervon kuorona on Ylioppilaskunnan Laulajat, joka oli aikanaan mukana kantaesittämässä Sibeliuksen suurimittaista sävelrunoa. Suuri kansanjuhla käynnistyy YL:n kajauttaessa ilmoille Sibeliuksen rakastettua mieskuoromusiikkia, mm. Metsämiehen laulun ja Finlandia-hymnin. #juhlaviikot / Vapaa pääsy


16.8 Helsinki, Fredrikintori, Kivijalkakauppiaiden antiikki- ja designtori
Fredrikintorilla Helsingin Punavuoren ytimessä avautuu ensi kesänä kivijalkayrittäjien antiikki-, design- ja vintagetori. Paikalliset kauppiaat ja Punavuoriseura aloittavat ainutlaatuisen sunnuntaitorin, joka on avoinna toukokuusta syyskuulle pääosin joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas sunnuntai klo 10-16.

Mukaan torille on tulossa kauppiaita, joista osalla on oma antiikkimyymälä lähikortteleissa. Kauppiaat haluavat omalla panoksellaan olla mukana kehittämässä kaupunkia ja elävöittämässä torikulttuuria. Antiikki- ja designtorin lisäksi ravintola Torin pyörittämä ulkokahvila tarjoilee omia herkkujaan teeman mukaan vintageastioilta.

Antiikki- ja designtori on avoinna klo 10-16 säävarauksella.

16.8.2015 - 10:00
6.9.2015 - 10:00
20.9.2015 - 10:00
16.8 Ravintolapäivä
Noin kolmen kuukauden välein tapahtuva Ravintolapäivä on kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Vapaaehtoisuuteen ja oma-aloitteisuuteen perustuvan tapahtumapäivän ajaksi kuka tahansa voi avata oman ravintolan. Suosittuja paikkoja ovat olleet puistot, kadunkulmat ja sisäpihat, talvisin oma koti tai vaikka työhuone. Vain mielikuvitus on oman erikoisemman ravintolakonseptin ja ruokalistan rajana. Ravintolapäivän ajatuksena onkin ravintolakokemusten jakaminen, hauskanpito sekä yhteisestä elinympäristöstä nauttiminen.

Ravintolapäivää vietetään tänä vuonna 15. helmikuuta, 16. toukokuuta, 16. elokuuta ja 21. marraskuuta. Lisätietoja: http://www.restaurantday.org/fi/


18.8 Olympiastadion, Jari Sillanpää 50-vuotisjuhlakonsertti klo 19.00


1.6-31.8 Linnanmäen kesä
Linnanmäki viettää kesällä 65-vuotisjuhlaansa ja juhlavuoden julistus on “Sata toivottua uudistusta, jotka saavat hihkumaan riemusta”. Juhlavuoden yhtenä uutuutena on Linnanmäen torstaipäivien ohjelma-anti, eli torstaisin Linnanmäki laulaa ja tanssii. Linnanmäen Estradin valloittavat iskelmätähdet ja yleisö pääsee tanssimaan Suomen parhaiden artistien ja orkestereiden tahtiin. 
Linnanmäen keskiviikot kulkevat teemalla kulttuuria ja nostalgiaa. Silloin estradilla nähdään mm. Musiikkiesitys Laulaja Olavi Virta sekä Tapio Rautavaara -konsertti.

Perjantaisin vauhdikkaasta menosta vastaa tunnetut artistit ja bändit popin ja rockin saralta.

Lauantaisin estradin valloittaa huumori, mm. suuren suosion saanut Roope Salmisen luotsaama Improteatteri Kolina, joka nähdään useampana lauantaina.

Sunnuntaisin pääosassa ovat lapset ja nuoret, mutta ohjelma sopii myös vanhemmille.

Koko kesän Linnanmäellä viihdyttävät lisäksi lukuisat taikurit, jonglöörit ja muut hauskat ja jännittävät sirkusesiintyjät. Elokuussa jatkuvat jälleen suositut kaikille sopivat ulkoelokuvaesitykset.
Vapaa pääsy, tarkka ohjelma www.linnanmaki.fi
=> 6.9 Virka Galleria, Sibeliuksen maailma
Näyttely intohimoisesti viulua soittaneesta miehestä, josta piti tulla lakimies, mutta josta tulikin säveltäjä. Millainen oli Jean Sibelius (1865–1957) ihmisenä ja luovana taiteilijana? Kertojina ovat sukulaiset, huippukapellimestarit, muusikot, laulajat ja Sibelius-asiantuntijat. Virka Gallerian näyttelyssä selviää myös Sibeliuksen suhde Helsinkiin. Monet hänen teoksistaan kantaesitettiin Hotelli Seurahuoneella eli nykyisellä kaupungintalolla. Musiikkinäyttely koko perheelle. 

Avoinna ma-pe 11-19, la-su 10-16, vapaa pääsy
Sijainti: Helsingin kaupungintalo, Sofiankatu 1 tai Pohjoisesplanadi 11-13
Lisätietoja: http://www.virka.fi/fi/galleria/index


=> 12.9 Helsinki, Info- ja näyttelytila Laituri, Veteen piirretty viiva
Helsingissä jokainen kaupunkilainen asuu alle 10 kilometrin päässä rannasta. Kaupungin rantaviiva on yli 130 kilometriä pitkä ja saaria kaupungissa on noin 300.

Helsingissä rantaviivan äärellä kulkeva reitti on kaikille avoin. Reitillä kulkiessaan voi kokea monenlaista ympäristöä: uusia urbaaneja asuinalueita, hoidettuja puistoja, kantakaupungin torielämää ja koskematonta luonnonrantaa. Laiturin kesänäyttely kertoo Helsingin rantaviivan ja sen reittien tarinaa. Sijainti: Narinkka 2


=> 31.12 Helsinki, Akateeminen kirjakauppa, Sibelius ja kuvia Helsingistä
Akateemisen Kirjakaupan 3. kerroksessa Helsingin keskustassa on avattu upea Sibelius ja kuvia Suomesta -näyttely, jossa esitellään ainutlaatuisia ajankuvia 1930–1960-luvun Suomesta. Näyttelykokonaisuus sisältää kuusi erilaista valokuvanäyttelyä, ja se on avoinna Akateemisen Kirjakaupan aukiolojen mukaisesti. Vapaa pääsy


=> 31.12 Helsinki, Tamminiemi, Miss Universum 1975
Anne Pohtamo valittiin Miss Universumiksi San Salvadorissa heinäkuun 19. päivänä 1975. Kansallismuseo hankki vuonna 2014 Anne Pohtamo-Hietasen vaatekokoelman, johon kuuluu Miss Suomi 1975 kruunajaispuku sekä Miss Universum 1975 kilpailu- ja kiertuepuvusto. Puvut ovat pääosin Rauni Palosen suunnittelemia ja Kirjokankaan valmistamia.

Näyttelyssä nähdään Miss Universumin 1975 kruunajaispuku valtikkoineen ja kruunuineen. Kansainvälistä muotia edustavat mm. Diorin aamutakkiasu sekä Roberto Cavallin suunnittelema cocktail-asu. Lisäksi esillä on valokuvia sekä filmimateriaalia. Sijainti: Seurasaarentie 15
=> 8.1.2017 Hankasalmen huvila, Musiikkia! Kaupungin soivat muistot
Helsingin kaupunginmuseon näyttelyssä soitto, laulu ja tanssi vievät Helsingin moniääniseen sävelmaailmaan ennen ja nyt. Säveltäjien ja ammattimuusikoiden sijaan pääroolissa ovat tavalliset helsinkiläiset musiikinystävät, kuuntelijat ja harrastajat. Heidän kanssaan kuunnellaan kappelin holvien kaikuja, salongin sulosointuja ja bändikellarin jytkettä.

Toiminnallisessa näyttelyssä saa testata musiikkimakunsa, jännittää kansakoulun laulukokeessa, opetella menuettia ja kurkistaa euroviisufanin kaappiin. Vapaa pääsy. Hakasalmen huvilassa järjestetään myös konsertteja ja musiikkiesityksiä näyttelyn aikana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.