perjantai 21. elokuuta 2015

Ihana Kesä-Hesa

Missä ulkosuomalainen lomailee? No tietenkin Suomessa satoi tai paistoi, niin kotikonnuille mennään lomailemaan. Suomi-lomalla ulkosuomalainen käyttäytyy kuin turisti ja vierailee suosituimmissa nähtävyyksissä, missä ei ole koskaan aikaisemmin käynyt vaikka olisi ikänsä asunut siinä vieressä. 

Mekin lähdimme Papin kanssa ”hakemaan lapsia” kotiin ja samalla vietimme pari viikkoa lomaa pääkaupunkiseudulla. Olin ennen lomaa kerännyt listaa pääkaupunkiseudun mukavista tapahtumista sekä lisännyt listaan muutaman käyntikohteen mm. Porvoo ja Suomenlinna, missä halusin pitkästä aikaa käydä. Loman aikana sain listaani monta ruksia ja suurin osa niistä tuli ihan vahingossa ja hetken mielijohteesta. Papillakin oli loman aikana teemana ”en ole koskaan aikaisemmin käynyt täällä!” 

Ohessa muutamia klippejä ihanasta Kesä-Hesasta <3Verhon takana

Papi yllätti minut täysin ja oli tarttunut Finskin tarjoukseen kiinni ja korottanut meidät verhon toiselle puolelle. Paras asia verhon toisella puolella on nämä ihanat Thulen astiat, joita himoitsen ihan järjettömästi. Päätinkin kerätä niitä pienen sarjan pöydälle ja katselin niitä haltioissani koko matkan ajan. Lopuksi näytin lentoemännälle laukkuni, etten ollut sinne sujauttanut mitään…

Lentokentällä eteeni tuli ihana lööppi ”kesän kuumin viikko tiedossa”, jei toimme siis auringon mukanamme ja lomakelit on siis kohdallaan. Innoissani postasin kuvan Facebookkiin ja ystäväni kommentti nauratti ”ei siihen paljoa tarvita” :)Jei, lomakelit kohillaan!

Olin vuokrannut kesäasunnon Leppävaarasta, joka on minulle hieman vieraampaa seutua, sillä olen kasvanut Länsiväylän toisella puolella ja joskus nämä rajat olivat hyvin tarkkoja. Asuntomme sijaitsi Sellon lähellä ja sieltä oli hyvät yhteydet junalla Helsinkiin ja mikä parasta Sellossa oli kaikki palvelut mitä tarvitsimme. 

Asunto oli aivan loistava tukikohta meille ja sen lähistöllä oli upeat maastot ulkoiluun sekä vain muutaman kilometrin päässä oli upea Tarvaspään taiteilijakoti, Villa Elfvikin luontotalo ja Munkkiniemen ranta. Yllätyin todella positiivisesti Leppävaarasta ja sen sijainnista, pyörällä olisi helposti suhauttanut vaika mihin. 

Ensimmäiset päivät menikin hoitaessa asioita pankeissa, vakuutuskonttoreissa ym. virastoissa ja mikä onni että kaikki konttorit olivat samassa nipussa. Tuli testattua suomalainen asiakaspalvelu oikein kunnolla ja täytyy ikävä kyllä sanoa, että tänä päivänä  täytyy itse olla todella valveutunut ja pysyä hajulla kaikista asioista sekä osata käyttää kaikenmaailman järjestelmiä. Mitään ei saa kysymättä, kyllä käy sääliksi mummoja ja pappoja. 


Leppävaara, Albergan kartano

Leppävaara, Alberganesplanadi

Sillan yli Munkkinimeen, ranta on lähellä!

Tarvaspää, Akseli Gallen-Kallelan taiteiljakoti 


Kävimme loman aikana paljon Helsingissä ja junalla sinne pääsi näppärästi. Välillä piti ihan hieraista silmiä kun juna-aseman ihanat kivikasvot olivat saaneet Jokeriasusteet päällensä.
Rakkaat kivikasvot puettuna, Suomen vastine Brysselin kuuluisalle Mannekken Piss-patsaalle

Sibeliuksen 150-juhlavuosi näkyy kaupungilla ja sen tiimoilta on useita näyttelyitä sekä konsertteja, juhlaviikoillakin esitettiin Senaatintorilla Sibeliuksen Kullervoa. Tosin esityksestä ei päässyt kunnolla nauttimaan, sillä Juhlaviikkojen lava oli sijoitettu torille huonosti ja harmillisesti vain kourallinen yleisöä pystyi seuraamaan esityksiä esteettömästi. Avajaisten suuri ohjelmanumero 100guitarsfromhel keräsi paljon porukkaa paikalle, mutta ympärillä oli paljon pettyneitä ihmisiä, sillä esitystä ei voinut seurata edes screenien välityksellä.Helsingin Akateeminen kirjakauppa, Sibelius näyttely

Helsingin juhlaviikot 2015 avajaiset, mikä pettymys...

Nautimme Helsingistä sekä ihanista kesäpäivistä piipahdimme ensimmäistä kertaa kuuluisalla Kämpin terassilla ja ihmettelimme sieltä käsin kaupungin vilinää sekä terassin patsastelijoita. 

Kävimme tutustumassa Kruununhaan kaupunginosaan, teimme kivan kävelykierroksen joka jatkui Katajannokalle ja nautimme siellä ihanaa italialaista jäätelöä. Pitkästä aikaa kävimme myös Suomenlinnassa. (näistä retkistä lisää myöhemmin)Krunikka kävely ja upeat Jugend-talot

Vapise Valio, herkulliset italialaiset jäätelöt ovat tulleet!

Kesä-Hesa <3

Kaunis linnoitussaari Suomenlinna, UNESCO-kohde

Yksi loman mieleenpainuvimmista päivistä oli kun lähdimme ystäväni kanssa extempore Porvooseen. Useasti olen kaupungissa käynyt mutta tällä kertaa tulin sinne eri kautta ja sain nähdä ihanan vanhan kaupungin joelta päin sekä upeat vanhat aitat. Nappasin infosta kartan mukaani ja kiersimme sen avulla vanhaa kaupunkia aivan haltioituneena. 

Olin sopinut treffit veljeni kanssa ja he hauskuuttivat itseään seuraamalla meitä ”kameraturisteja” torin penkiltä käsin. Piipahdimme ihanissa aitoissa joissa oli myynnissä vanhoja esineitä sekä muutamissa pikkuliikkeissä. (Porvoon reissusta lisää myöhemmin)Huikean kaunis Porvoo! 

Porvoo <3

Loman kruunasi upea Siltsun 50v stadionkeikka, koskaan en ole vielä nähnyt Stadionia noin täynnä ja täytyy sanoa että on se Siltsu aika Showmies…  Onnea Siltsu! Kiitos kutsusta mahtavat synttärit!

On se shöwmies!

Kävin aamulla vaa’alla ja huomasin että Suomi-loma on tehnyt tehtävänsä… Kaupasta tuli kannettua herkkuja kotiin, käytyä ulkona syömässä, kyläillessä nautiskeltiin, ohimennen torilla, niin ja kyllähän sitä tuli käytyä viihteelläkin. 

Storyvillestä pääsee näppärästi Jasen nakkarin kautta kotiin ja pitihän  myös käydä testaamassa se Sedun uusi ravinteli Hernesaaressa, jota tituleerataan myös Suomen St Tropeziksi. Nyt vaatteet kirraa joten täytyy alkaa suunnittelemaan uusia patikointireissuja ja kätkeä Suomi-tuliaiset! Idyllinen Bembölen kahvitupa

Siskon herkullinen mustikkapiirakka

Oimennen torilta, on ne vaan NIIN hyviä!

Kuubalainen ilta Storywillessä ja tietenkin Margaritat! Hola! Hola!

Uusi näyttäytymispaikka

Nähdään taas, pala Suomea mukaan... 

Huomasin että loman aikana blogin laskuri on ylittänyt 20 000 katselua! Wau! Olen NIIN iloinen! Kaunis kiitos kaikille lukijoille ja ISO hali niille jotka ovat olleet aktiivisesti matkassa mukana <3


Matka jatkuu….Whaat??? Yli 20 000!!! Matka jatkuu....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.