lauantai 22. marraskuuta 2014

Sadepäivien hommia raivausta ja sisustusta puulaatikoilla

Meillä on täällä viime viikkoina sadellut ja välillä tuntuu ettei sateesta meinaa tulla loppua. Sadesäällä on myös omat hyvät puolensa, Alpit näyttävät valkoisilta ja tulevasta hiihtokaudesta näyttää tulevan erinomainen. Sateella ei tee mieli ulkoilla tai käydä tutustumassa uusiin paikkoihin, joten olen pistänyt kotona hihat heilumaan. Vihdoin on ollut aikaa hoitaa monia tekemättömiä asioita ja kotona ollessa kaaos on alkanut ärsyttämään siinä määrin, että olen saanut uutta puhtia paikkojen raivaamiseen. Raivaamisen myötä olen saanut päivitettyä "tavara päivässä"- projektini ajan tasalle.


Ensimmäiseksi meillä sai kyytiä eteinen, joka on pitkään ollut yksi suurimmista murheenkryyneistäni. Vielä en ole onnistunut löytämään sellaista asuntoa, jonka eteiseen olisin tyytyväinen. Eteiset ovat aina liian pieniä ja ahtaita, eikä niissä ole koskaan tarpeeksi säilytystilaa ulkovaatteille ja kengille. Tällä kertaa ratkaisin kenkien säilytyksen puisilla säilytyslaatikoilla. Olen pitkään etsinyt vanhoja puisia laatikoita sisustuskäyttöön, mutta niitä ei tunnu löytyvän mistään. Olen nähnyt laatikoita useilla kirpputoreilla, mutta valitettavasti ne eivät ole olleet myynnissä, vaan myyntitavaroiden säilytyskäytössä. Aikani etsin laatikoita toreilta ja sitten päätin hankkia laatikot uutena. Hain Nyonin Landista edullisia (noin 10 CHF) vaaleita puulaatikoita ja maalasin ne valkoiseksi. Hankin jokaiselle perheenjäsenelle oman laatikon kenkien säilytystä varten ja kasasin laatikot päällekkäin kenkähyllyksi. Olin tyytyväinen lopputulokseen, sillä laatikoihin mahtuu uskomattoman paljon kenkiä.


Kenkien säilytyksen lisäksi sain päivitettyä eteistä hieman viihtyisämmäksi. Yksi eteisemme ongelmista on ollut, että siellä ei ole laskutilaa ja tämän vuoksi posti, avaimet yms. tavarat, kulkeutuvat muualle asuntoon ja niitä sitten siivoillaan tuon tuosta. Tein vaihtokauppaa tyttäreni kanssa ja nappasin hänen yöpöydän eteiseen ja tilalle annoin yhden puulaatikon yöpöydäksi :) Tuo tyttäreni vanha yöpöytä mahtui juuri sopivasti eteisemme ihmeelliseen kulmaukseen, joka sijaitsee vaatekaapin kyljessä. Nyt pöydän päällä on laatikko avaimille ja laatikkoon voi laittaa muita tarpeellisia tavaroita, kuten kynät, muistilaput ja tärkeät paperit yms. Kotiintultaessa tuleva posti ja lehdet on helppo nakata pois käsistä, yöpöydän hyllylle. Löysin messuilta aidonoloisia led-kynttilöitä, joissa on jännä vahamainen pinta ja laitoin yhden niistä valaisemaan eteistä. Kynttilät olivat messuilla todella edullisia 8 - 15 Chf koosta riippuen ja harmittelin etten ostanut niitä enempää, sillä samoja kynttilöitä myydään kaupoissa alkaen 30 Chf.
Vasarakin sai kyytiä, sillä hevosenkenkä on odottanut pitkään pääsyä ulko-oven yläpuolelle onnea keräämään. Sain myös vihdoin nakuteltua ostamani korttitelineen seinälle. Sadepäivien myötä eteinen sai uuden ilmeen ja olen siihen oikein tyytyväinen.


Puulaatikoihin ihastuneena päätin vaihtaa mustat yöpöytämme uusiin valkoiseksi maalattuihin puulaatikoihin. Edellisissä yöpöydissä säilytystilaa oli liian vähän ja tavarat putoilivat tuon tuosta lattialle. Nyt näihin uusiin yöpöytiin mahtuu paljon lukemista sekä muuta tarpeellista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.