lauantai 12. syyskuuta 2020

My Corona!





Hei taas!


Siitä on kulunut jo tovi kun olen viimeksi blogia päivittänyt, ihan kokonaan en ole kadonnut, Instan puolella olen ollut hieman aktiivisempi. Syitä radiohiljaisuuteen on monia, mutta ehkä päällimmäisenä kuitenkin My Corona! 


Aina kun yritän aloittaa kirjoittamisen niin päässäni alkaa soida ”My Corona”, Boycott-yhtyeen My Sharonan nuotin mukaan, enkä saa raapustettua yhtikäs mitään. Matkustaminen ulkomaille tuntuu jotenkin kaukaiselta ajatukselta ja yllättäen kaikki kirjoittavat kotimaan matkailusta tai patikoinnista, jään miettimään tuleeko sitä jo liikaa joka tuutista?


Korona, korona, korona!!!



Tällä hetkellä Korona koskettaa kaikkia, se on läsnä joka puolella, uutisissa, puheissa, kuvissa, teksteissä ja teoissa, aina kyllästymiseen asti. Koronalla on suuri vaikutus monen arkeen ja tulevaisuuteen, vielä emme edes tiedä, mitä kaikkea tuo kirottu tauti tuo mukanaan.


Tuon kirosanan myötä moni on menettänyt läheisiä, joutunut taloudellisesti ahtaalle työt ovat loppuneet, yritykseltä lähtenyt pohja, harrastukset ja sosiaaliset suhteet ovat kärsineet, perhesuhteet ja oma hyvinvointi on tiukilla.


Tuo kirosana on tuonut mukanaan myös hyviäkin asioita, voin vain toivoa, että ne jäävät vielä elämään, kun tilanne helpottaa. Yritykset ja ihmiset ovat herättäneet oman luovuutensa, joka on ruokkinut toteuttamaan uusia ideoita ja ajatuksia, virtuaalisuus, verkkokauppa ja etätyöt ovat lisääntyneet, vapaa-ajan vietto on muuttanut muotoaan.


Viime viikolla taistelin jälleen kerran tietokoneen ja sen tilan kanssa, aloitin valokuvien selaamisella ja huomasin että paljon on tullut tehtyä ja nähtyä, mutta valitettavasti ne ovat jääneet koronan varjoon. Kuvien mukana tuli elettyä myös tätä Koronaa ja ajattelin nyt pullauttaa ilmoille ”My Coronan”, jos vaikka tämän myötä saisin poistettua oman kirjoituslukkoni ja voisin keskittyä taas oleelliseen…



Korona-aikakausi



12.3.2020 Valtioneuvoston tiedote 132/2020


”Hallitus on tänään torstaina 12. maaliskuuta pitämässään neuvottelussa keskustellut koronavirustilanteesta ja päättänyt suosituksista ja varautumisesta.


Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Valtion järjestämät isot seminaarit ja tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.”



Työskentelen tapahtuma-alalla ja tämän uutisen myötä työsähköposti alkoi vilkkua peruutuksista kuin New Yorkin kiihkeä pörssi. Rajoituksia tiukennettiin ja voimaan tuli kokoontumislaki, joka kielsi yli 10 henkilön kokoontumisen julkisilla paikoilla, tämän myötä peruuntui kevään viimeisetkin tapahtumat.



Kuluneella viikolla järjestettiin Red Alert 
mielenilmaus eduskuntatalon edustalla 
tapahtuma-alan ja sen tekijöiden puolesta. 
"ilman tapahtumia ei tapahdu mitään"


Tähän asti tilannetta oli seurattu hieman vähätellen jopa naureskellen, kuitenkin Euroopan uutisia seurattiin tiukasti. Toimistomme hiljeni ja etätyösuosituksen myötä, myös minä sain vihdoin vihreää valoa työskennellä kotoota käsin, mutta vain hetkeksi, sillä muutaman päivän päästä sain käteeni jo lomautuslapun. Tästä hetkestä on nyt kulunut puoli vuotta, tuolloin kuvittelimme että tilanne alkaa normalisoitua kesällä ja syksyllä ollaan jo toivottavasti täydessä touhussa.



Korona-Suomen rajoitukset


 



Tilanteet kuitenkin muuttuivat nopeasti, hetken päästä suljettiin koulut, ravintolat, kirjastot, uimahallit, elokuvateatterit, museot, konsertit ja esitykset peruttiin, harrastustoiminta lakkasi, kauppakeskukset hiljenivät, ainoastaan ruokakaupassa ja apteekissa oli asiakkaita. Moni pakkasi perheensä autoon ja lähti kaupungista maalle tai mökille tautia pakoon.





Koronan myötä Suomessa koettiin historiallisia hetkiä, kansalaisten vapaata liikkuvuutta rajoitettiin, maan rajat suljettiin, ainoastaan välttämätön työmatkaliikenne sallittiin ja suomen kansalaiset saivat palata kotimaahan.



 



Yli 70-vuotiaat kuuluvat koronan riskiryhmään, heidät määrättiin noudattamaan karanteenia vastaavia olosuhteita, välttämään lähikontakteja ja pysymään enimmäkseen kotioloissa. Tämä aiheutti vanhempien ihmisten joukossa närää, he eivät pitäneet holhouksesta ja soraääniä kuului.




Karanteeniaikana Italiassa laulettiin ja soitettiin musiikkia parvekkeilla, Espanjassa taas iltaisin taputettiin käsiä ja meillä Suomessa ikkunoille ilmestyi nalleja ja muita pehmoleluja viihdyttämään lapsia ja ulkoilevia aikuisia. ”Kaikki järjestyy” tekstistä tuli korona-ajan slogan, sitä ja muita kannustusviestejä alkoi ilmaantua ikkunoihin sekä muihin näkyviin paikkoihin.



Uusi maa syntyi




Maaliskuun lopulla tapahtui jotakin hyvin erikoista, Uusimaa eristettiin muusta Suomesta, koska alueella oli todettu runsas määrä koronatartuntoja. Poliisi vartioi rajalla ja sen yli pääsi ainoastaan työmatkalaiset ja rahtiliikenne tai jonkun muun painavan syyn varjolla. 





Näin syntyi Suomen rajojen sisälle uusi maa, alun perin Uudenmaan eristyksen piti kestää kolme viikkoa, mutta se kuitenkin purettiin aikaisemmin jo muutaman viikon kuluttua.



Miten korona näkyi Ruokakaupassa?




Ihmiset alkoivat hamstraamaan elintarvikkeita, vaikka kaupoista kerrottiin että toimitukset kulkevat normaalisti. Kauppojen hyllyt kuitenkin tyhjenivät  tiuhaan ja yllättäen suosituin tuote oli wc-paperi, jonka hyllyt loistivat tyhjyyttä. Hymy nousi huulille, kun huomasin että moni käveli kadulla wc-rulla paketin kanssa. Mikä lienee wc-paperin suosion tausta? Mahdetiinko ajatella, että yksi pandemian oireista on ripuli?! Vai syntyikö hysteria uutisesta, jossa kerrottiin Brittien hamstraavan wc-paperia.


Aloin myös tuomaan kaupasta normaalia suurempia määriä elintarvikkeita, ajattelin että noita pelottavia kauppareissuja ei tarvitse tehdä niin usein. Pidin huolta turvaväleistä ja huomasin, että kavahdin aina automaattisesti, kun joku yski tai niiskautti. Kun ollaan kotona 24/7 ja kaikki ateriat syödään koulun ja työn sijaan kotona, niin  ruokavarastot hupenivat nopeasti. Tuntuu että ruokaa sai olla tekemässä koko ajan ja ideat alkoivat jo loppua kesken.




Hauska sattuma sillä vain kuukautta aikaisemmin päivitin meidän kotivaran ja kirjoitin siitä blogiin hätäpäivänä 11.2. Tuolloin en tiennytkään miten  ajankohtainen kirjoitus oli ja kuinka nopeasti jouduin kotivaraamme turvautumaan. Kaupassa sai juosta usein, hyllyttäjät eivät ehtineet täyttää hyllyjä, sitä mukaa kun ne tyhjenivät. Automaattiset tilausjärjestelmät eivät pystyneet reagoimaan tarpeeksi nopeasti tuotteiden uusiin menekkeihin.





Päätimme kokeilla kauppareissua verkossa, ensin tilasimme maltillisesti kokeilumielessä, viimeksi käytin ruokakaupan verkkopalveluita 90-luvulla, hieman sivut ovat siitä muuttuneet. Tilaus toimi hyvin, mutta korvaaviin tuotteisiin en ollut tyytyväinen, saimme tilalle tuotteita, jotka eivät mielestäni vastannut tilaamiani. Seuraavalla kerralla huomasimme, että moni muukin on siirtänyt ruokaostokset verkkoon, sillä vapaat toimitusajat olivat kortilla.


Verkkokauppa oli ihan näppärä, heräteostokset jäävät kauppaan ja etukäteen tulee mietittyä mitä tänään syödään? Kaipasin kuitenkin, että saan itse valita tuoretuotteet ja tarkistaa, että päiväykset riittävät mahdollisimman pitkälle. Jatkossa tulee varmasti hyödynnettyä verkkokauppaa enemmän, isommat ostokset ja painavat kantamukset siirrän mielelläni kotiinkuljetukseen.



Korona-arki




Yllättäin arki muuttui toisenlaiseksi, millä ihmeellä se nyt täytetään? Lomautuksen myötä vapaata aikaa riitti, mutta ihmisten ilmoille arvellutti lähteä, kävelylenkeistä tuli päivän kohokohta. Uutisia seurattiin tarkkaan, korona oli melkein niiden ainoa aihe, pidemmän päälle uutiset alkoivat ahdistaa ja kyllästyttää.





Päivistä puuttui kokonaan se työn tuoma sosiaalinen kanssakäyminen, joka on minulle kuin happea. Lähipiirissä kaikilla oli töitä ja huomasin että alan erakoitua, oli päiviä etten tainnut kommunikoida kuin kissojen kanssa. Onneksi kaikki eivät luovuttaneet kanssani, vaan jaksoivat olla läsnä, vaikka korttitalo alkoi luhistua monesta nurkasta.



Kotona tuli siivottua, järjestettyä kaappeja ja laatikoita sekä karsittua pois turhaa tavaraa. Sitten alkoi leipomisbuumi, kävin läpi vanjoja reseptejä ja aamuisin paistoin Sikke Sumarin ihania rapeita sämpylöitä. Tein leipiä, erilaisia leivonnaisia ja herkkuja, harmi että tuolloin ei voinut kutsua kahviseuraa. Leipomisen jälkeen alkoi remonttibuumi...







Asunto oli jo pitkään odotellut pientä pintaremonttia. Nyt nurkat alkoivat kaatua ja kyllästyttää toden teolla, joten oli aika pistää tapettia seinään ja näyttää vähän maalipensseliä muille pinnoille. Pintojen freesaus piristi kummasti, samalla tuli tuunattua muutama huonekalu, nekin saivat vähän maalia pintaan.





Talonyhtiössämme alkoi piharemontti, hyvästi kodin rauha! Työmiehet saapuivat kukon laulun aikaan ja alkoi kova meteli, joka kesti koko päivän. Onneksi koronatilanne oli jo vähän helpottanut, rajoituksia poistettiin ja turvavälien puitteissa uskalsi laajentaa omaa reviiriä ja tavata jo tuttavia. Töiden suhteen tilanne ei muuttunut, joten lomautusta jatkettiin.




  

Kesä ja lomat alkoivat lähestyä, perinteisten ulkomaanmatkojen sijaan moni joutui tänä vuonna tyytymään Suomi-lomaan. Vihdoin hotellit pääsivät avaamaan oviaan, mökit ja matkailuautot vuokrattiin käsistä. Suomi-kohteiden lisäksi Viro, Liettua ja Norja nousivat lomalaisten kärkikolmikkoon. 



Lisää kuvateksti



Omaa ”lomaa” ei voinut juurikaan suunnitella, sillä kaikki riippui jalan kuntoutumisesta, kesän lopulla onnistuin kuitenkin vaihtamaan maisemaa parin viikon ajaksi ja lomailemaan kohtuullisesti ilman suunnitelmia. Kotimaanmatkailu on lähellä sydäntä, joten minulle ei ollut ongelmia löytää mieluisia käyntikohteita. Sain toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni Saariston rengastiestä ja samalla tuli kierrettyä Länsi-Suomea, tästä reissusta myöhemmin lisää.



Korona -summa summarum




Koronan rajoitustoimista huolimatta pidän meitä suomalaisia onnekkaina, sillä olemme kuitenkin saaneet olla aika vapaasti, kun vertaa muihin maihin. Olemme saaneet ulkoilla ja liikkua ilman mitään suurempia rajoituksia, meillä ei ole ollut maskipakkoa, olemme voineet käydä kaupoilla ja elää suhteellisen normaalia elämää. Elämä alkoi jo tuntua hieman normaalilta, ennen kuin loppukesästä alkoi ilmetä lisää tartuntoja. Kokonaisuudessaan positiivisien koronatartuntojen määrä on hyvin pieni, vaikka tällä hetkellä ne näyttävät olevan jälleen nousussa. Tällä hetkellä matkustusrajoituksia kevennetään, mutta kuinka moni uskaltaa matkustaa?



eKa = aika ennen Korona aikaa



Paskin vuosi ikinä!


Ajattelin että tämä vuosi on nimeltään ”Jubilee” eikä mikään ”koronavuosi”, suunnittelin itselleni 50 asiaa mitä haluan tämän vuoden aikana toteuttaa, mutta toisin kävi ja juhlavuosi saa nyt odottaa.


Korona näyttää riehuvan edelleen keskuudessamme, loppuuko tämä milloinkaan? Niin ne tilanteet muuttuu, vielä viime syksynä töitä oli niin paljon, ettei niitä ehtinyt millään tehdä, olimme pulassa ja samaan syssyyn haluttiin painaa läpi uudet tuulet. Väsymyksen ja uupumuksen seurauksena kaaduin joulukuussa rappusissa, loukkasin nilkkani ja tästä alkoi kuntoutumisen pitkä ja kivinen tie. Kuntoutuminen ei kuitenkaan edennyt toivotulla tavalla ja edessä oli uusintaleikkaus, joka suoritettiin kesäkuun alussa. Leikkauksen piti olla vain pieni operaatio, jonka jälkeen kuntoutuminen sujuisi nopeasti, valitettavasti kuntoutuminen taitaa vaatia hieman pidemmän ajan.


Joulukuun tapaturman vuoksi kauan odotettu joululoma jäi vain haaveeksi. Odotin innolla tyttären ja sulhon saapumista, saimme kuitenkin unohtaa kaikki lomasuunnitelmat, sillä olin kahlittuna vuoteeseen. Kaikki tuntui kurjalta. Alkuvuodesta olin toiveikas ja katse oli tulevaisuudessa, haaveilin kesän patikointireissuista sekä suunnittelin erilaisia matkoja. Päätin odottaa, että jalka alkaa kestää rasitusta, enkä ehtinyt vielä varata yhtään reissua ennen kuin KORONA iski. Jälleen sain heittää kaikki matkahaaveet romukoppaan.


Moni juttu on painanut mieltä, päällimmäisenä on epävarmuus ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Vuosi on ollut haasteellinen, kipuilen tällä hetkellä koronan lisäksi, nilkan kuntoutumisesta ja töiden loppumisesta ja milloin mahdan nähdä tyttären seuraavaksi?





Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 




20 kommenttia:

  1. Hienoa ettei korona tappanut tätäkin blogia. Kuulumisiasi on aina kiva lukea. Matkajutuistasi niin Suomessa kuin muuallakin, erit. Sveitsissä, saa hyviä vinkkejä. Kunhan tästä (joskus) taas pääsee liikenteeseen.
    Toukokuussa päästiin Euroopan läpi seikkaillen Suomeen ja kyllä täällä on ollut paljon vapaampaa viettää aikaa kuin eteläisemmässä Euroopassa.
    Tuo nilkka on todella kurja juttu, mutta ehkä kuitenkin onni onnettomuudessa on, kun sattui nyt koronan aikaan kun kuitenkin liikkumista on rajoitettu. Kumpaakaan ei tietysti olisi tarvittu. Toivottavasti kuntoudut pian.
    Reipasta syksyä toivottelen fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista ja zempeistä!
      Nilkan osalta oli sinänsä harmi, että sen piti oikutella juuri nyt, kun olisi ollut hyvä tilaisuus hyödyntää tätä luppoaikaa patikointiin. Totta tuokin, että nyt on hyvä aika kuntoutua, vaikka siihen meni upea kesä...

      Korona kyllä pistää miettimään tulevaisuuden matkailua monelta kantilta. Juuri kun meillä täällä Suomessa alkoi olla maailma auki, hinnat olivat jo kohtuullisia ja tarjolla oli yhä enemmän vaihtoehtoja, meillä kun on aina tuo meri ylitettävänä. Sveitsin ajassa oli mahtavaa, kun välimatkat olivat lyhyitä ja hetkessä pääsit ihan toiseen tunnelmaan. Minäkin olin jo suunnitellut pitkiä viikonloppuja Eurooppaan, mutta ne taitavat nyt siirtyä kotimaan puolelle. Olen alkanut karsastamaan väkijoukkoja, sitten joskus tulevaisuudessa aion matkailla sesonkien ulkopuolella. Matkailu tällä hetkellä pistää miettimään.

      Kiva kuulla että pääsitte turvallisesti Suomeen, näiden tilanteiden varjossa Suomessa on varmasti enemmän mahdollisuuksia normaaliin eloon ja kesäinen Suomi on aina upea.

      Mukavaa syksyä myös sinulle!

      Poista
  2. Tsemppiä! Olet todella saanut koko paketin, kun työt kadonnut ja terveyshuolia. On tosiaan piinaavaa, kun tilanne jatkuu. Oliko Saariston rengastiellä oikeasti liikaa jengiä? Olen itse mennyt neljä eri reittiä saaristossa ja aina ollut hiljaista (tänä vuonna kesäkuussa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaima kommentista!
      Me olimme liikenteessä elokuussa kun koulut olivat jo alkaneet, silloin oli väljää ja pääsimme lautoille hyvin lukuunottamatta Iniö-Kustavi osuutta, jossa jouduimme jäämään odottamaan seuraavaa lauttaa. Saariston Rengastien yhteydessä puhutaan aina ruuhkista ja osittain tämän vuoksi olen aikaisemmin arkaillut sinne lähteä. Luettuani uutisen jäin miettimään että kannattaako sinne saaristoon nyt lähteä? No sain kuulla, että myös moni muu oli ajatellut samoin, sillä uutisen jälkeen matkustajat olivat kuulemma kadonneet ja saaristossa oli aivan hiljaista, kertoi opas Kultarannan kierroksella.

      Poista
  3. Tästä koronayhteenvedosta käy hyvin ilmi se, kuinka paljon tauti meihin vaikuttaakaan. Niin paljon epävarmuutta, taloudellista ja terveydellistä huolta sekä sosiaalisten kontaktien vähentymistä. Ei ihme, että ahdistaa. Vaikka tautimäärät ovatkin lisääntyneet, niin hyvä, että vakavia tautimuotoja ei ole paljon. Tsemppiä tulevaan, ja kyllä se jubilee vielä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika zempeistä! Ei todella uskoisi, että tavalla tai toisella ollaan oltu tämän taudin kourissa jo puoli vuotta. Tauti on koko ajan mielessä ja, vaikka rajoja hieman höllätään, niin ei tee mieli vielä matkustaa, vaikka tein edellisen ulkomaanreissuni viime lokakuussa!

      Poista
  4. Parasta jättää iltapäivälehtien lööpit omaan arvoonsa ja tehdä mitä mieli tekee. Olin Saaristossa melkein koko kesän, kesäkuussa oli Ahvenanmaalla suorastaan autiota, heinäkuussa Saaristomerellä riitti kyllä väkeä, varsinkin Nauvossa, mutta sekaan toki mahtui. Jaan kanssasi tuon jalkapotilaan tuskan, polveni kun leikattiin marraskuussa ja olin toipilas kuukausikaupalla. Varmasti kurjaa myös olla lomautettuna jollei ole mahdollisuutta tehdä mitään muutakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mielenkiintoista kuulla lööppien vaikutus heti tuoreeltaan ja jäin miettimään kuinka paljon media meitä ohjaa. Ihastuin saaristoon ja uskon että nyt kun tietää vähän mistä on kyse, niin on helpompi lähteä uudemman kerran ja ties vaikka sooloilla siellä. Kiva kuulla että sinulla tämä leikkauksen jälkeinen aika jo helpottaa, toivottavasti itselläkin alkaa kohta helpottamaan, nyt kun näen jonkun liikkuvan keppien kanssa niin myötätuntoni herää heti!

      Poista
  5. Olipa hyvä juttu koronan liittyen.
    Melkoisesti tuo pahuksen virus muutti elämäämme. Hyvin muistuu mieleen keväinen aivan uudenlainen outo fiilis, kun kaikki alkoi. Useat aikomuksetkin kaatuivat. Saa kattoo kuinka kauan kestää.
    Muuten itsellä kanssa ei kotimaan jutut oikein tahdo syntyä.
    Ei väliä jos tulee tauko kirjoittamisessa mutta älä silti luovuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari palautteesta ja zempistä, kiva kun kävit kommentoimassa, mukavaa syksyä sinulle.

      Olin myös itse unohtanut kuinka paljon keväällä tapahtui lyhyessä ajassa. Tuolloin kun seurasi uutisia maailmalta, jossa oltiin jo muutama viikko meidän edellä, niin sitä jännittyneenä odotti, mihin suuntaan täällä meillä asiat etenevät.

      Näitä taukoja on tässä blogivuosien aikana ollut muutamia, mutta nyt ensimmäisen kerran alkoi tuntua siltä, että kaikki aiheet on jo kirjoitettu ja käsitelty. Kirjoittamattomia juttuja riittäisi moneksi vuodeksi eteenpäin, en vaan saa aikaiseksi kirjoitettua...

      Poista
  6. Hauskaa, mulla nimittäin soi jatkuvasti päässä tuo sama kappale My Corona-sanoilla :D . Ihan hirveä korvamato ollut tänä vuonna – toivotaan että ens vuonna olisi uusi biisi ja uudet sanat (ei mielellään pandemiateemaiset!).

    VastaaPoista
  7. Aika paljon samantyylisiä ajatuksia. Kuinkahan moni koti ja parveke muuten tuli rempattua tässä kulunen vuoden aikana :) Mäkin laitoin peruuntuneista matkoista säästyneet rahat parvekeremonttiin ja sisustin kotonakin oikein olan takaa. Jossain vaiheessa sekään ei enää jaksanut innostaa. Mutta onneks sentään pääsi ulos, niinkuin kirjoititkin. Aika paljon tuli koluttua lähitienoita ja mieskin jopa innostui lähtemään metsäkävelyille mun kanssa.
    Mulla oli myös tälle vuodelle suunnitelmissa hankkia paljon uusia kokemuksia, mutta aika laihaks taitaa lista jäädä.. Nyt ei jaksa enää ees oottaa sitä aikaa, et millon tää kaikki loppuu. Kai se joskus kuitenkin loppuu ja päästään taas jatkamaan elämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cilla kommentista. Näinhän se on kun on paljon kotona, niin siitä haluaa tehdä mielekkään. Nyt kun meillä vihdoin alkaa tuo piharemontti olla valmis, niin moni taimitarha myy ei oota, sillä pihat ja puutarhat ovat saaneet myös koronan myötä uutta ilmettä. Kiva kuulla että olet saanut seuraa lenkkipoluille ja hauska todella huomata, kuinka paljon kivoja paikkoja on ihan lähellä, missä ei ole aikaisemmin tullut käytyä. Zemppiä myös sinulle, ja pakkohan tämän on joskus loppua!

      Poista
  8. Kuulostaa monilta osin tutulta, mutta kevät ei tuonut minulle yhtään ekstra-aikaa, vaan työt päin vastoin lisääntyivät. Olin jopa hieman kateellinen niille, jotka ehtivät siivota kaappeja ja laittaa kotia kuntoon, vaikka tiedän kyllä, että olen ehdottoman onnellisessa asemassa, kun töitä riitti ja riittää edelleen!

    Tämä kotimaanmatkailu on kyllä ollut ihanaa! Eipä olisi minun tullut toteutettua pitkäaikaista haavetta karhunkatselukojusta tai nukuttua heinäladossa tai linnunpöntössä. Tai oltua niin paljon rauhassa mökillä. On tässä paljon hyviäkin puolia, vaikka todella toivon, että saisi jo riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin varmasti nauttinut tästä lisääntyneestä vapaa-ajasta enemmän, jos liikkuminen olisi normaalia. Minä taas kaipaan töihin ja sosiaalista kanssakäymistä! Enää en kuitenkaan halua vetää itseäni ihan piippuun töiden vuoksi, sillä kruunua siitä ei palkinnoksi saa. Kivoja juttuja olet tosiaan tehnyt ja hyvä että olet osannut myös rentoutua. Kotimaanmatkailun osalta oma ideapankki alkaa olla myös tyhjä, vain Lappi puuttuu :)

      Poista
  9. Olen samaa mieltä kanssasi: paskin vuosi ikinä! Alkuun sitä yritti tsempata ja keksiä kivaa tekemistä lähiympäristössä, mutta kesälomalla alkoi pää hajota, kun ei oikein kotimaan matkailu napannut. Ainoa hyvä asia mitä tänä vuonna on tapahtunut oli alkuvuodesta tehty Australian reissu. Toivottavasti tilanne helpottaa, että ensi vuonna voisi tehdä muutakin kun kuljeskella luontopoluilla (sekin on ihan kivaa, mutta alkaa pikkuhiljaa riittämään)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä ehdit sentään tehdä sen unelmamatkan Australiaan! Näyttää siltä, että oman Australian reissu toteutus siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Teillä kun on mökki, niin ymmärrän että kotimaan matkailu ei höntsitä. Vaikka tykkäänkin matkustella kotimaassa, niin kyllä piristäisi pieni irtiotto jossakin ulkomailla. Olin ajatellut tehdä tänä vuonna ensimmäisen soolomatkan, tavallaan teinkin sen, mutta tällä kertaa kohteena oli Hämeenlinna :D

      Poista
  10. Onpa ollut hankala vuosi koronoineen ja jalkavammoineen! Tämä vuosi on jo nyt roskiskamaa, mutta näillä mennään.
    Oli kiinnostavaa lukea yhteenveto koronavuodesta virallisine toimenpiteineen. Saa nähdä millaisia rajoituksia vielä nähdään ennenkuin tämä hullunmylly on ohi. Tämä vuosi menee kuralle, mutta toivotaan pöpön rauhoittuneen/menettäneen tehoaan ensi vuonna. Tai rokotteiden toimivan. Nyt mennään päivä kerralaan. Ja joustavuus on valttia.
    Matkailusta en ole luopunut minäkään… onneksi SUomessa(kin) on ihania kohteita.
    btw: kiva symbolinen kissa&koira -kuva!

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoinen oli lukea ajatuksia ja paljon samansuuntaista on ollut ilmassa. Olet muuten kolmas henkilö tällä viikolla, joka käytti sanontaa "paskin vuosi ikinä".

    Itsellä kariutui aika monta todella odotettua matkaa, mutta ajattelen, että ne siirtyi toiseen ajankohtaan. Vaikka en ole reissannut Baltiaa pidemmällä, niin vuosi on ollut myös matkailun saralla tosi kiva. Viimeksi eilen nautin Vanhan Rauman arkkitehtuurista ex-tempore. Ehkä tämä on oma selvitymiskeinoni tästä vuodesta, mene ja tiedä.

    Voimia ja uskoa uuteen nousuun reissujen muodossa!

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.