sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Genevejärven parhaat paikat


Tiedätkö sen tunteen kun sydän pakahtuu, ja tuntuu että et edes henkeä saa? Minulle kävi usein näin Sveitsin vuosina, kun katselin näkymiä Genevejärvelle ja Alpeille. Järjestelin juuri matkaesitteitä ja käteeni osui yksi mihin oli kerätty suosittuja näköalapaikkoja Genevejärven ympäristöstä. Vihkosessa oli esitelty kymmenen näköalapaikkaa, joista olen käynyt kahdeksassa. Useimmista näköalapaikoista oli näkymät Genevejärvelle, ja muutamista vuoristoon.

Esitteestä ei käynyt ilmi oliko paikat laitettu jollakin mittarilla tai äänestyksen perusteella paremmuusjärjestykseen. Minä aloin tietenkin heti arvoittamaan noita paikkoja, ja innostuin tekemään oman TOP 10- listani Genevejärven parhaista näköalapaikoista. Pistin paikat paremmuusjärjestykseen, ja lopullisen järjestyksen suhteen tunteilla saattaa olla iso merkitys.


1 Burtigny


Burtigny, Mont Blanc

Talliltani oli huikeat näkymät Genevejärvelle sekä Juravuorille, ratsastuskenttää vastapäätä näkyi Mont Blanc ja hyvällä säällä näki Geneveen asti erottaen kapungin symbolin Jet d’Eaun. Tämä oli aivan selkeä valinta.


2 Geneve, Saint Pierre Cathédral


Geneve

Muiden kuvien osalta niiden järjestykseen saattaminen on vaikeaa, toiseksi valikoitui kuva, joka on otettu Geneven katedraalin tornista opastetun kaupunkikierroksen jälkeen nousimme 157 porrasta ja näimme tämän upean näkymän.


3 Rochers de Naye, Montreux
Upean junamatkan ja kauniiden maisemien jälkeen nämä näkymät tuli heti vastaan. Näin Genevejärven ensimmäistä kertaa järven toisesta päästä, Alppien puolelta katsottuna. Rochers de Naye sijaitsee Montreuxin yläpuolella 2042 metrin korkeudella.


4 Lavaux, viiniviljelmätKun ensimmäisen kerran näin nämä Genevejärven viiniviljelmät olin pakahtua. Työskentelin päivän viinitilalla ja se oli unohtumaton kokemus. Lavauxin viinialue kuuluu UNESCON suojelukohteisiin, täällä munkit aloittivat viinin viljelemisen jo 1100-luvulla.


5 La DoleTämä kuva on sääpallon luota, joka näkyi aina pitkälle ja oli merkkinä siitä että ollaan lähellä kotia. Muutaman kerran tuli patikoitua pallon luokse ja sieltä on ihan huikeat maisemat.


6 Nyon, Chateau de NyonYksi lempipaikoistani! Nyonin linnan terassin penkeillä silmä lepää. Tämä näköalapaikka sijaitsi lähellä kotia ja tämän vuoksi täällä tuli käytyä usein. Nyon on vanha Rooman ajan kaupunki. Genevejärven vastapäätä näkyy Yvoiren kaupunki.

7 Saleve
Geneven lähellä Ranskan puolella sijaitsevalta Salevevuorelta on upea katsella maisemia toisesta näkövinkkelistä, vastarannalta.


8 Montreux, Vanha kaupunki
Upea kaupunki Genevejärven rannalla! Rantakatu ja sen upeat kukkaistutukset näyttävät kauniilta, järven pintaa vasten ja Alpit taustana. Kuva vanhasta kaupungista ja tässä lähellä Glionissa, Marsalkka Mannerheim asui viimeiset vuotensa.


9 Fruitiers de NyonSt Cerguen kylältä lähtee patikointireitti ylös Juravuorille, josta näkee Geneverjärvelle sekä Juralle. Ylähäällä on kesäisin lehmiä laiduntamassa ja juustola, josta voi ostaa tuoretta juustoa.


10 Mont sur Rolle


Mont sur Rolle

La Côten viinialueella on useita upeita paikkoja joista on upeat näkymät, viinialueella on noin 50 km kävelyreittejä.


Mikä sinun mielestä on paras maisema?14 kommenttia:

 1. Kylläpä pistit visaisen kysymyksen! Olit nostanut postaukseen hienon koosteen kiinnostavista kohteista! Koska en osaa valita niin kaikki nuo maisemat miellyttävät :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja kommentista ja kiva kuulla että tykkäsit kuvista, näitä paikkoja minulla on todella ikävä. Näköalapaikkojen laittaminen järjestykseen ei ollut todellakaan helppoa, sillä kaikki ovat todella upeita paikkoja. Taisin mennä järjestyksen suhteen kuitenkin tunne edellä, eli nämä paikat sykähdyttivät minua eniten kun näin ne ensimmäisen kerran. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Ihania maisemia, itse viihtyisin tuolla vuoristossa vihreillä niityillä. Olenkin jo pitkään haaveillut Sveitsin/Itävallan patikointireissusta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kaupunkikuvia lukuunottamatta kaikista näistä kohteista löytyy myös noita niittyjä silmänkantamattomiin, mikä on todella upeaa katsottavaa. Ei liene yllätys että suosittelen lämpimästi Genevejärven aluetta, moni näistä paikoista sijaitsee alle 100 km Genevestä ja ne on helposti saavutettavissa junalla tai autolla. Alueelta ei löydy mitään mielettömiä resortteja, vaan pieniä paikkakuntia, Genevejärven rannalta löytyy monia upeita kyliä ja kaupunkeja.

   Poista
 3. Kaikki kohteet kyllä kelpais, mutta noi viinitilanäkymät kiehtoo ehkä eniten! Mikä on sinun mielestäsi paras aika vierailla Geneve-järvellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu vähän mitä haluaa tehdä :)
   Talvikuukausina pimeä tulee aikaisin ja valoja ei ole kuin kaupungeissa. Tammi-maaliskuu sopii hyvin talvilajeille laskettelu, hiihto ja lumikenkäily. Maalis-huhtikuussa alkaa jo vihertää, magnoliat, kirsikat, rypsit ja tulppaanit kukkivat, rantakaduilla on upeita istutuksia ja vuorillakin tarkenee patikoida. Toukokuussa tarkenee jo vähillä vaatteilla ja viiniköynnöksiin alkaa tulla lehtiä. Kesällä on sen verran lämmin että kannattaa hakeutua ylös vuorille tai veden lähelle, kaupungilla on paljon mukavia tapahtumia. Loppukesästä viiniviljelmät alkavat olla jo mukavan korkuisia ja lämpöä piisaa vielä pitkään syys-lokakuulle asti, sadonkorjuu menee syyskuun lopulle. Loka-marraskuussa tulee ruska, aamut viilenee mutta lämpenee päiväksi, mikäli ei sada ja maa pysyy kuivana, niin hyvin pystyy vielä patikoimaan. Marras-joulukuussa pimenee taas aikaisin.
   Mikä olisi paras aika? Sitähän sä kysyit!
   Itse tykkään kaikkialla keväästä, on ihana seurata kun luonto puhkeaa kukkaan. Huhtikuun puolen välin aikaan lehmät ovat varmaan jo laitumilla, joten vuorilla on taas taukotuvat auki. Syksy on myös lempparini, sillä kelit ovat vielä hyvät ja ruskan värit metsissä ja viiniviljelmillä on upeat.

   Poista
 4. Kyllä vain on tuttu tuo pakahduttava tunne monessakin paikassa. Genevejärveen se liittyy, kun tulee pohjoisen suunnasta Bernistä junalla tai autolla ja pullahtaa tunnelista järvi- ja viinirinnemaisemaan. Tie on tuossa kohtaa aika ylhäällä ja näkymä on kaikkina vuodenaikoina henkeäsalpaava.
  Hyvää toipumista ja kevään odotusta. fani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Itselleni tulee sama tunne kun ajelee Lavauxin ohi ja viimeistään kun tullaan Veveyn yläpuolelle! Upea fiilis tulee myös kun ajelee Juran yli. Kiitos Fani, mukavaa kevättä myös sinulle!

   Poista
 5. Aloituskuvan hepan selästä (?) otettu kuva innosti heppatyttönä heti aiheen pariin. Kaikki nuo näköalapaikat ovat omalla tavallaan vaikuttavia, joten parasta on mahdoton valita :D Viinitilalla työskentelyä olisi kyllä kiva joskus kokeilla! Viinitilavierailuja tehneenä jonkinlainen käsitys prosessista on, mutta mielenkiintoista olisi kokeilla ihan konkreettisestikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hepan selästä on kuva otettu :) Työskentely viinitilalla oli todella mukavaa ja ne olivat todella suosittuja tapahtumia, joten oli hyvä olla ajoissa liikenteessä että sai paikat varattua.

   Poista
 6. Aivan upeita maisemia. Olin itse aivan pyörryksissä Luzerninissa, mutta nuo Genevejärven maisemat ovat vähintään upeita ja voin vain kuvitella kuinka hienoa noissa maisemissa on ratsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki paikat ovat todella Genevejärven ympäristöstä, myös muualla Sveitsissä on mieletön määrä upeita paikkoja. Tykkäsin kanssa Luzernista todella paljon, olisin viihtynyt siellä pidempääkin.

   Poista
 7. Siis vautsi mitä kuvia ja maisemia! Mielelläni näkisin livenä nuo kaikki mutta kun kysyt, että mikä oli paras maisema, niin tuon Montreux vanha kaupunki. Siinä on jotenkin ihana tunnelma ja koko kuva on vaan niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula kommentista! Olimme menossa tyttären kanssa Montreuxin Jazz-kadulle ja piipahdimme vanhassa kaupungissa, missä en ollut käynyt aikaisemmin. Tuo Genevejärvi on niin upea ja tässä kuvassa näkyy kivasti Montreux ja Alpit taustalla.

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.