perjantai 15. heinäkuuta 2016

Seuraava kohde: Amalfin rannikko ja lähiseutu







Tadaa! 

Päätettiin Papin kanssa kuitenkin lomailla tänä kesänä ja extempore varattiin lennot Napoliin ja majoitus Sorrentosta. Olen yhtä hymyä sillä tuo Amalfin rannikko ja sen lähiseutu on ollut jo pitkään Must see! Lisatallani kiitos kaikkien hömppäromaanien… Odotan reissua jo innolla, mutta pikaisen lähtö ajankohdan vuoksi suunnittelu jää hieman viimetinkaan, ystäväni tuli juuri Sorrentosta ja sain häneltä muutamia hyviä vinkkejä sekä matkaesitteitä tuliaisena. Moni ystäväni on jo oppinut tuomaan minulle reissuiltansa tuliaisena matkaesitteitä, sillä he tietävät kuinka rakastan pläräillä niitä. Itse koluan aina kaikki turistitoimistot, niin lähellä kuin kaukana ja myönnän että piilottelen esitteitä matkalaukkuihin, kasseihin ja tämän vuoksi kotona niitä onkin jo aikamoinen kokoelma, tulisikohan niistä korkeakin toteemi???



Näiden paikkojen näkemistä odotan!



1. Amalfin rannikko






Hömppäkirjoja lukiessa tämä rannikko on mainittu useaan kertaan ja tämän vuoksi se on ollut pitkään mielessäni. Cinque Terren kauniit pikkukylät nähtyäni odotan tämän rannikon näkemistä todella paljon. Viime kesänä ajelimme Papin kanssa ”mopedilla” Ranskan rivieran rannikkoa pitkin ja se oli todella mahtava kokemus, joten nyt olisi tarkoitus ajella pitkin Amalfin rannikkoa, joka on myös listattu Unescon kohteeksi <3


2. Sorrento





Valitsimme tukikohdaksemme Sorrenton, sillä sen sijainti ja yhteydet mm. Napoliin, Amalfille, Caprile ja Pompejille näyttivät kerrassaan loistaville. Onnistuimme vielä viime tinkaan löytämään hotellin joka lupaa jokaiseen huoneeseen merinäköalan, joten näitä auringonlaskuja odotan kuin kuuta nousevaa, ehkä onnistun näkemään vielä vaikka auringonnousun? Hauska sattuma sillä Sorrentossa on samaan aikaan muitakin tuttuja 


3. Pompeji ja Vesuvius





Vaha Pompejin kaupunki jäi 2000 vuotta sitten Vesuviuksen tulivuorenpurkauksen alle, kaupunki löydettiin vuosisatoja myöhemmin ja kaivettiin esiin tuhkan alta. Molemmat ovat Unesco-kohteita.  


4. Capri






Tämä saari mainitaan myös useissa hömppäkijoissa ja siellä viihtyvät niin elokuvatähdet kuin taiteilijat ja Turistit, sinne siis bongailemaan. Monessa sinisessä luolassa on tullut käytyä, mutta olisiko tämä nyt se oikea? 


5. Napoli 





Mitenkäs se sanonta menee ”nähdä Napoli ja kuolla?”, eli pakko käydä katsomassa mitä siellä oikein on, jo ihan tuon klassisen sanonnan vuoksi! Sanotaan että Pizza on kotoisin Napolista, joten paikallista pizzaa pitää päästä maistamaan ja jälkkäriksi tietenkin gelatoa.  eli alkuperäistä pizzaa on sitä tarvitsee ainakin maistaa. Vanha kaupunki on Unesco-kohde joten siellä on päästävä käymään.


6. Ruoka ja juoma






Lomalla parasta on kun ei tarvitse miettiä mitä ruokaa tekee, sen sijaan suuri ongelma on miettiä mihin ravintolaan menee. Italialaisen keittiön antimet on niin herkullisia, suussa maistuu jo Foccacia sekä Limoncello, kuulin että sitä kannattaa kokeilla Proseccon kanssa, pakko testata!







Onko sinulla hyviä vinkkejä Amalfin rannikolle? 

Linkkaa oma matkakertomuksesi ja parhaat vinkit!



2 kommenttia:

  1. Hyvät suunnitelmat! kirjoitan pian jutun+kuvia Caprista jossa kävin nyt kesällä. Olin Välimeren risteilyllä ja otin katamaraanin Napolin satamasta Caprille, maksoi 40e sinne ja takaisin. Tuli kuitenkin huomattavasti edullisemmaksi kuin Msc laivayhtiön valmisretki joka olisi maksanut 80e. Suosittelen todellakin, oli huikeat maisemat mutta runsaasti turisteja. Lipunmyyntikioskit oli molemmissa ja katamaraaneja menee noin puolen tunnin tai tunnin välein. Caprilla on kiipeämistä jos haluaa kävellä rinnettä ylemmäs ihailemaan maisemia, joten hyvät kengät mukaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna vinkeistä, tuonne Napoliin voisi olla todella huikeeta mennä tuolla katamaraanilla :)

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.