perjantai 4. tammikuuta 2019

Tapahtui JoulukuussaSinne se joulukuu taas katosi! On se vaan jännä juttu, kun joka vuosi sitä joulua odottaa kovasti, tekee pitkään valmisteluja sen eteen ja sitten se on hetkessä ohitse. Tänä vuonna kalenteri oli kuitenkin suosiollinen, sillä joulusta kertyi mukavat vapaat ja jos otti vähän vielä ekstraa, niin sai rentoutua oikein kunnolla. Joulukuussa on aina paljon kivoja tapahtumia sekä ihanat jouluvalot ja -markkinat ilmestyvät kaupunkeihin. Missä kaikkialla sitä oikein käytyä joulukuussa? Ohessa vähän tarinaa mitä tuli tehtyä ja postauksen loppuun keräsin muutamia kiinnostavia tapahtumia tammikuussa…


Loviisan Wanhat talot jouluasussa

Tänäkin vuonna tuli käytyä Loviisan joulutapahtumassa, jossa vanhat puutalot ovat saaneet jouluisen ilmeen ja asukkaat avaavat kotiovensa yleisölle. Loviisan tapahtuma järjestettiin kahtena viikonloppuna ja perinteisesti Strömforsin ruukissa tapahtuma järjestetään vain toisena viikonloppuna. Minä halusin nimenomaan päästä käymään ruukin tapahtumassa ja tämän vuoksi suunnistin Loviisan suuntaan heti ensimmäisenä viikonloppuna. Strömforsissa oli nähtävillä neljä taloa sekä jouluiset markkinat, piipahdimme myös Loviisassa muutamassa talossa ja hain perinteisen joululimpun. Loviisan joulusta voi lukea lisää täältä.
Strömforsista tarttui mukaan tonttuovi tuliaiseksi!
Uusia ja vanhoja jouluperinteitä
Kauneimmat joululaulut tapahtuma on pitkään kuulunut minun joulun odotukseen ja tänäkin vuonna kävin niitä muutamaan otteeseen laulamassa. Viime vuoden tapaan kävin Itsenäisyyspäivänä Espoon järjestämässä tapahtumassa ja Lucian päivänä menin seuraamaan Lucia-kulkuetta Senaatintorille, samalla piipahdin Tuomaan markkinoilla. 
Joulun alla Rosakin saapui kotiin ja loihdimme kotiin hieman jouluista tunnelmaa. Joulu meni mukavissa merkeissä, oli ihana rauhottua kotona ja nauttia joutenolosta. Joulupukki piti huolta että pääsin tänäkin vuonna nauttimaan Vain Elämää konsertista ja lahja oli oikein mieluinen.
Englannin tuliaisena kokeilimme näitä Brittien jouluun liittyviä Crackkereitä


Vihdion koitti päivä että Mösjöö sain luvan kanssa availla paketteja!
Joulukuusi ja sen koristeet saivat tänä vuonna sellaista kyytiä!Kyllä pukki tietää...


Pikavisiitti etelään
Joulukuussa tuli käytyä myös ulkomailla, sillä lähdin välipäivinä käymään ystävän kanssa Tallinnassa! Lähdimme sinne hetken mielijohteesta ja saimme edulliset liput Tallinkilta. Aikataulut olivat mukava yllätys, sillä pystyimme hyödyntämään niitä siten, että ehdimme olla maissa peräti 9 tuntia. 


Kävimme Tallinnan lähettyvillä katsomassa upeita Jägalan vesiputouksia ja osallistuimme Kiek in de Kök museon opastetulle kierrokselle joka vei meidät vanhan kaupungin muurien alle sekä tietenkin nautimme Joulumarkkinoiden tunnelmasta. 


Tämä Tallinnan reissukin tavallaan on uusi perinne sillä viime vuonna kävimme myöskin välipäivänä Tallinnassa. Ensi vuonna voisi välipäivinä suunnistaa joulumarkkinoille ehkä jonnekkin muualle. Tallinnan reissusta kirjoittelen myöhemmin hieman enemmän.


Blogikuulumisia

Uusi vuosi sujui myös perinteisissä merkeissä ystävien kanssa ja samalla blogi siirtyi viskareiden ryhmään, saavuttaen 5 vuoden iän! 

Viime vuosi alkaa nyt olla tämän postauksen myötä kirjoissa ja kansissa, Martanmatkavuosi 2018 -haastepostauksessa käydään läpi kulunutta vuotta kuvien ja eri teemojen mukaan, Martan Matkassa hitit ja hudit 2018-postauksessa käydään blogivuotta läpi eri tilastojen varjossa ja Vuoden parhaat kuvat 2018- postaus esittelee teidän lukijoiden mielestä vuoden parhaimmat kuvat tykkäyksien perusteella    ja tarinat niiden taustalta. Tämä viimeinen postaus ”Vuoden parhaat kuvat 2018” sisältää arvonnan, jossa voit voittaa liput Matka & Caravan 2019 -messuille, käy lukemassa postaus ja osallistu arvontaan! 

Kuluneen vuoden aikana postaustahti on hieman harventunut, mutta nämä tiivistetyt ”kuukausipostaukset” pitävät teitä ajantasalla ja näiden loppuun ajattelin koota  ”Minne mennä?”- osion, jossa katsastetaan tulevan kuun mielenkiintoisia tapahtumia. 


Minne mennä Tammikuussa?

5.1 la -9.1 ke Lux Helsinki  klo 17-22


Valofestivaali Lux Helsinki tarjoaa kiinnostavaa valotaidetta ja festivaalitunnelmaa vuoden pimeimpänä aikana. Festivaali esittelee kotimaisten ja ulkomaisten valotaiteilijoiden näyttävimpiä töitä Helsingin keskustassa.

5.1 la -6.1. su Retro & Vintage + Design Expo / Kaapelitehdas


Retro & Vintage + Design Expo järjestetään Helsingissä, Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa loppiaisena, lauantaina kello 10-17 ja sunnuntaina kello 10-16.

Retrotavaraa, vintagetavaraa, antiikkia, keräilytavaraa…

HRVDE tarjoaa messuvieraille viehättävintä vintagea, reteintä retroa, nostalgiaa ja mummolan muistoja! Myynnissä on mm. 20-80-lukujen kalusteita, valaisimia, lasia, keramiikkaa, koruja, POP-"antiikkia", industriaalia, vintage-vaatteita, asusteita, sisustustekstiilejä, julisteita, postikortteja, lehtiä, kirjoja, leluja, levyjä, vintage-audiolaitteita, ja paljon muuta - pallomekoista pastilleihin ja tattikulhoista tynelleihin!

Pääsyliput aikuisilta 10 €, alle 18-vuotiaat maksutta. Eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 8 €.

9.1 ke Lux Helsinki aamu klo 7-10.00


13.1 SU Espoo, Talomueo Glims klo 12.00 - 12.15

Espoon Kaupunginmuseo (Glimsintie 1)
”Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti poies viepi.” Joulunajan päätteeksi Nuuttipukki vierailee Glimsin tuvassa ja vie joulun mennessään.

18.1 pe - 20.1 su Matkamessut Helsingin Messukeskus

Pe klo 9-19.00 / la ja su klo 10-18.0
Lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta! Matka tarjoaa ajankohtaisia ilmiöitä, kohdevinkkejä sekä puheenvuoroja alan vaikuttajilta.


Tapahtumat pienellä budjetilla
Helsingin Kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16

Yleisöopastukset Helsingin valitut palat -näyttelyssä
Tervetuloa maksuttomalle yleisöopastukselle! Avoimia yleisöopastuksia järjestetään joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 17 ja sunnuntai klo 14.

Kevään 2019 yleisöopastukset

Torstaisin: klo 17 
3.1.2019 / 7.2.2019 / 7.3.2019 / 4.4.2019 / 2.5.2019

Sunnuntaisin: klo 14 
6.1.2019 / 3.2.2019 / 3.3.2019 / 7.4.2019 / 5.5.2019


Espoon Kaupunginmuseo KAMU, Ahertajantie 5

Sunnuntaisin klo 14 KAMUssa matkataan kivikaudelta kaupunkiin. Opastuksella tutustutaan elämään kivikauden hylkeenpyytäjien saarella, keskiajan kylässä, kartanoissa ja tuvissa, Kauklahden tehtaantyöläisen torpassa sekä Suomen toiseksi suurimman kaupungin lähiöissä.

su   6.1.2019 klo 14.00 - 15.00  
su 13.1.2019 klo 14.00 - 15.00  
su 20.1.2019 klo 14.00 - 15.00  
su 27.1.2019 klo 14.00 - 15.00  
su   3.2.2019 klo 14.00 - 15.00  
su 10.2.2019 klo 14.00 - 15.00  


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 


5 kommenttia:

 1. Tuo Loviisa on meilläkin ollut kevyesti muutaman kerrankin mielessä, mutta on se sen verran kaukana kuitenkin, että on jäänyt lähtemättä. Porvoo on vielä Espoosta sillä etäisyydellä, että päiväretken tekee ihan ex temporekin niin halutessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisa ei itseasiassa ole ajallisesti kauhean kaukana Porvoosta ja se on todella pieni paikka eli sinne ehtii hyvin tehdä päiväretken, vaikka extempore ainakin kesällä kun on valoisaa...

   Poista
 2. Tuonne Loviisaan kannattaisi kyllä joskus joulun alla piipahtaa. Pitää pitää mielessä. Harmi, että Hesan lux juttu tulee aina niin puskista, että jää vaan suu auki ihmettelemään, että onko se nyt jo! Jää siis välistä.

  VastaaPoista
 3. Oi apua, miten kivoja tapahtumia. Mulla meni koko joulukuu melkoisen "jouluvapaasti", sillä olin Aasiassa. olihan sielläkin muutama joulukuusi, mutta jos vieressä huojuvat palmut, niin ei siinä oikein joulufiilikseen pääse :D

  T: Anna / Tämä matka -blogi

  VastaaPoista
 4. Loviisa on täälläkin vielä kokematta. Ja se olisikin helppo yhdistää Porvoon reissuun. Matkamessuilla nähdään!

  VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.