lauantai 17. helmikuuta 2018

Kissakerho kokoontui Helkatissa


Kun aikanaan kuulin että Helsinkiin on perustettu kissakahvila, kerroin siitä Rosalle ja sanoin että siellä pitää ehdottomasti käydä. Syksyllä tuo kahvila oli useasti mielessäni, mutta aina kun mietin sinne menoa sattui olemaan maanantai tai sunnuntai, jolloin kahvila on kiinni. Rosa oli käynyt ystävänsä luona Manchesterissa paikallisessa kissakahvilassa, joten sovimme että käymme Rosan joululoman aikana Helsingin kissakahvilassa. 
Tuo vierailu jäi ihan viime tinkaan ja meinasi jäädä kokonaan käymättä, sillä kuppila oli ihan täynnä, mutta onneksi ystävällinen tarjoilija suostui varaamaan meille pöydän viimeiselle tunnille. Saavuimme kahvilaan sovittuun aikaan ja saimme jaetun pöydän kahvilan perältä. Kahvila on aika pieni ja lauantain ruuhka-aikaan se oli melko ahdas. Saimme menuut, mutta en millään malttanut lukea sitä vaan etsin katseellani kissoja, jotka tepastelivat ympäriinsä, kiipeilivät puissa, leikkivät asiakkaiden kanssa tai nukkuivat omissa oloissa.


Herkules seuraa kahvilan tapahtumia 


Helkatti oli sisustettu todella hauskasti ja tientenkin kissojen ehdoilla, kahvila muistutti maalaistaloa pihapiireineen, keittiö sijaitsi tuvan sisäpuolella, vanhat huonekalut, astiat ja seinäryijy toivat mieleen vahan torpan, jonka pihapiirissä voi mukavasti oleskella ja seurailla kissojen touhuja. Kissat kiipeilevät ylhäällä koivupuiden oksilla ja seuraavat sieltä pihan tapahtumia, makoillen korkeuksissa.


Ihana kisulatte


Me istuimme torpan salongissa, josta oli upea järvimaisema. Maltoin hetkeksi keskittyä ruokalistaan ja tilasimme kahvit sekä makeat leivonnaiset, valitettavasti juustokakku oli loppu, joten otimme Alkesanterin leivoksen sekä suklaakakun jaettavaksi. Ei tämäkään ollut huono valinta, mutta Rosan ”kisu” latte kruunasi meidän kahvikestit.


Nestori varasi heti paikan Rosan huivin päältä

Tyylilyyli, yllättävä paikkavalinta...

Kissatalon vanhin asukki Pete tuli kuuloetäisyydelle

Puu osallistui kanssa kissakerhon kokoukseen

Meillä oli salongissa varsinainen kissakerhon kokous, sillä  saimme salonkiin kahviseuraa muutamista talon asukeista. Nestori varasi heti paikkansa Rosan huivin päältä, Tyylilyyli valitsi tyylikkään pinkin tuolin, Pete tuli viereiseen pöytään norkoilemaan ja Puu kissa tuli lähistölle peseytymään ja torkkumaan niin ja Herkules tarkkaili meidän tekemisiä ylhäältä korista. Uskon että Macholla ja Mösjööllä oli osansa siihen, että kissat parkkeerasivat meidän luokse, kotona jouduimme kunnon ruumiintarkastukseen molempien kissojen toimesta.
Toiset tykkää olla jemmassa...

Kahvihetki kului aivan liian nopeasti ja meidän piti lähteä, sillä kahvila oli menossa kiinni ja kisulit jäivät viettämään viikonloppua. Kaikkia kissoja emme ehtineet nähdä, yksi oli kuulemma torkkumassa kahvilan wessassa! Kahvilakäynti oli todella kiva ja pitää ehdottomasti mennä sinne uudelleen, henkilökunta oli todella ystävällistä ja jaksoivat vastailla ystävällisesti kaikille kyselijöille. Oli kiva nähdä kuinka työntekijät välittivät aidosti ”karvaisista kollegoistaan”, minua lämmitti kovasti tieto että melkein kaikki asukit ovat pelastettuja kissoja, jotka ovat saaneet uuden kodin Helkatti-kahvilasta. Mielestäni idea on aivan mahtava, sillä kaikilla ei ole mahdollisuutta ottaa kissaa lemmikiksi, mutta kahvilassa voi käydä niitä kuitenkin tervehtimässä.

Kuulin että Tampereella on myös kissakahvila Purnauskis, siellä pitää käydä ihan ehdottomasti kun seuraavaksi menee Tampereelle. Aikanaan kävin Amsterdamissa kissalaivassa, jossa pidettiin kissojen löytökotia, sekin oli erittäin mielenkiintoinen käyntikohde.


Kissakahvila Helkatti
Kissakahvila  sijaitsee  Helsingissä Fredrikinkadulla, se on avoinna tiistaista - lauantaihin, maanantaisin ja tiistaisin kahvila on suljettu. Mikäli kissakahvilassa haluaa vierailla aika kannattaa varata etukäteen helkatti.fi sivuilta, vierailu kestää 1,5 h ja se maksaa 5€, ilman tarjoiluita. Viikonloppuisin kahvilassa on paljon vilkkaampaa ja arkipäivisin siellä on paremmin tilaa ja rauhallisempaa. Helkatti on valittu Helsingin parhaaksi kahvilaksi vuonna 2016 ja siellä voi järjestää myös yksityistilaisuuksia.

Kahvilassa asustaa kahdeksan kissaa Pete, Tuli, Puu, Nestori, Tyylilyyli, Kalle, Herkules ja Helmiina, jotka ovat saaneet kodin Helkatista. Lue kissoista lisää Helkatin nettisivuilta. Kahvilassa on muutama sääntö mitä pitää noudattaa, kahvila on kissojen koti, joten siellä ollaan kissojen ehdoilla ja nukkuvaa kissaa ei saa herättää eikä koskea, henkilökunta ohjeaa  sisääntuloa ja ulosmenoa.
  
Macho ja Mösjöö olisivat varmasti onnensa kukkuloilla, jos pääsisivät tuonne kahvilaan töihin.


Mösjöö lähtisi mieluusti mukaan kissakahvilaan...


Oletko sinä käynyt jossakin hauskassa eläinkohteessa?6 kommenttia:

 1. Emme ole edes erityisiä kissafaneja, mutta Tampereella asuvat ystävämme ovat. Viime viikonloppuna tulikin käytyä Tampereella kylässä kahdessa perheessä, jossa kummassakin on 6 kissaa, eli nähtyä samana päivänä kokonainen tusina kissoja!
  Tampereella olemme myös käyneet kissakahvilassa muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä harvinaista! Meiläl ei taida tällä hetkellä olla yhtään tuttua jolla olisi kissoja, koiria sitäkin enemmän... Tuo Tampereen kahvila täytyy ehdottomasti käydä kokeilemassa.

   Poista
 2. Tervetuloa Tampereelle Purnauskikseen - ja mun mielestä vielä hauskempaan PUPUkahvilaan! Juttuni siitä täällä: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2017/03/20/pupukahvilassa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Tampereen kahvila on ehdottomasti listallani kun seuraavan kerran sinne tulen. Hauska tuo pupukahvila, mitäköhän muita kahviloita vielä löytyy?

   Poista
 3. Minun oli tarkoitus viedä New Yorkista Helsinkiin vierailulle tullut ystäväni tuonne, mutta onneksi mainitsin asiasta ensin, sillä hän olikin allerginen kissoille! Ihana konsepti kyllä, pitäisi nyt vihdoinkin joku päivä sinne suunnata kahville. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä että kysyit etukäteen, ettei tuo ihana "ullatus" muuttunut harmittavaksi tapaukseksi... Kannattaa ihmeessä käydä tuolla kahvilassa, jos vähääkään tykkää kissoista :)

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.