keskiviikko 10. elokuuta 2016

Geneve Lake Festival valtaa kaupungin

Kaupunki on täynnä ihmisiä musiikki soi ja ihmiset tanssivat, keskustan autotiet Geneve-järven ympäriltä ovat osin suljettuja ja ne toimivat kävelykatuina. Järven molemmin puolin rannan tuntumaan on ilmestynyt huvipuistolaitteita, ruoka- ja juomakojuja, ravintoloita ja baareja sekä lukuisa määrä erilaisia katutaiteilijoita, jotka esittävät musiikkia, tanssia ja muita esityksiä. Se on taas täällä! Geneven kesän suosituin tapahtuma Fêtes de Geneve- kaupunkifestivaali, tänä vuonna tapahtuma on uusiutunut ja se kulkee nimellä Geneve lake festival.

Itse kävin pyörähtämässä festivaaleilla ja huomasin niiden eroavan hieman viime vuodesta, useiden konserttilavojen sijaan rantakadulla oli nähtävillä enemmän katutaidetta, joita ihmiset kiersivät katsomassa sen sijaan että ravintolat olisivat täyttyneet konserttiyleisöstä. Kaduilla oli soittajia, tanssijoita sekä muita erilaisia katutaiteilijoita ja niiden esityksiä oli hauska seurata, mutta jäin kuitenkin kaipaamaan kunnon konserttia. Toki tämä oli vain yhden päivän otanta ja ohjelma muuttuu päivittäin. Porukkaa oli liikenteessä paljon, tuntuu että paikalliset asukit olivat paenneet turistien jaloista muualle. Tänä vuonna järvellä on nähtävillä hauska ”The Fountains Parade” vesisuihkuparaati, jossa 32 vesisuihkua liikkuu järvellä musiikin soidessa kolmesti päivässä (14.40 / 19.20 ja 22.30).Venäläinen nuorten yhtye soitti mukavaa kantria ja innostuivat jodlaamaan


Upea vesisuihkuparaati Geneve-järvellä 

Les Fêtes de GeneveIlta hämärtyy mutta juhlat jatkuvat  


Genevessä järjestetään joka vuosi heinä-elokuussa 10 päivän mittainen kaupunkifestivaali “Les Fêtes de Geneve”, tapahtumaa on järjestetty jo 92 vuotta Geneven Matkailun toimesta. Tätä keskikesän juhlan “Fête de mi-étén” aikaan järjestettävää tapahtumaa kutsuttiin alunperin nimellä “Fête de Fleurs” eli “Kukkien festivaali” ja nyt nimi on vaihtunut kansainvälisemmäksi “Geneva lake festival”. 

Geneven kaupunkifestivaali on yksi Sveitsin suurimpia ulkoilmatapahtumia ja tuolloin koko kaupunki juhlii. Fêtes de Geneve tarjoaa satoja ilmaisia konsertteja ja aktiviteettejä, alueella on huvipuisto, yli 200 ruokakojua sekä myyntikojuja joissa myydään käsitöitä ja taidetta. 

Festivaalialue on järven molemmin puolin, vasemman rannan puolella Jardin Anglais- puistossa sekä rantakatu Quai Gustave-Adorilla ja oikean rannan puolella, Quai Mont Blancin sekä Quai Wilsonin rantakaduilla. Rantojen välillä kulkee ilmainen laivayhteys.

Joka vuosi festivaali kerää non 2 miljonaa kävijää ja tapahtuman kruunaa viimeisenä lauantaina järjestettävä ilotulitus, joka kestää jopa 55 minuuttia, ilotulituksen parhaille paikoille myydään erikseen lippuja. 

Tänä vuonna festivaalit järjestetään 4-14.8.2016, oheisesta linkistä selviää kivasti festivaalien ohjelma, tapahtumat ja esiintyjät näkyvät myös päivätasolla. 
Lisätietoa: www.fetedugeneva.ch


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.