tiistai 29. maaliskuuta 2016

Nations, Geneven kansainvälinen kaupunginosa


Edellisessä postauksessa kerroin vierailusta Genevessä sijaitsevassa YK:n pääkonttorissa, joka sijaitsee Genevessä Nationsin kaupunginosassa. Matkalla päämajalle huomasin että kevät tekee nyt todella tuloaan ja ympäristö on upean näköinen. Nationsin kaupunginosaan voi helposti tutustua kävellen ja kokosin tähän postaukseen vinkkejä eri käyntikohteista.

Nations on Geneven kansainvälinen kaupunginosa ja alueella sijaitsee useita mielenkiintoisia käyntikohteita, lasi- ja keramiikkamuseo Arina, Jardin Botanique eli kasvitieteellinen puuratha sekä lukuisten eri kansallisten sekä kansainvälisten järjestöjen pääkonttoreita, joista tunnetuimpia ovat Punainen Risti ja United Nations eli YK:n Euroopan pääkonttori sekä Geneven konferenssikeskus. Place des Nations
Aukio sijaitsee YK:n Euroopan päämajan eli Palais des Nationsin sisäänkäynnin edessä keskellä Geneven kansainvälistä kaupunginosaa. Aukion graniittilaattojen värit symboloivat kansojen erilaisuutta. Aukiolla on tuhansia vesisuihkuja, jotka nousevat maasta eri korkeuksiin. Aukiolla sijaitsee rauhan symboli The Broken Chair- veistos.


Rauhan symboli - The Broken Chair

 

                Broken Chair, Place des Nations


Jättimäinen 12 metriä korkea, puinen tuoli symboloi kampanjaa maamiinoja vastaan. Tuoli seisoo kolmella jalalla ja sen neljäs jalka on rikkoontunut puoleen väliin asti sirpaleista. The Broken Chair on muistomerkki maamiinojen uhreille. Veistoksen teki kuvanveistäjä Daniel Berset vuonna 1997. Veistos sijaitsee Place des Nationsilla vastapäätä Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan pääkonttoria.


Rauhan frescoRauhan Fresco


Palais des Nationsin edustalla on kahdella seinällä sveitsiläisen taiteilijan Hans Ernstin suunnittelema 60 metriä pitkä mosaiikkinen rauhan fresco. Luzernilainen taiteilija oli 100-vuotias kun fresco vihittiin ja hänen allekirjoituksenaan oli kyyhkynen, joka kuvaa rauhaa. Teos on tehty kahteen betoniseinään jotka pystytettiin, kun turvallisuusmääräyksiä kiristettiin New Yorkin terrori-iskujen jälkeen. Taiteilija on tehnyt useita töitä Genevessä eri kansainvälisiin organisaatioihin. Tämän työn myötä taiteilija toivoo, että mennessään päivittäin töihin, YK:ssa työskentelevät henkilöt, ajattelisivat myös rauhaa tämän työn myötä. 


  Palais des Nations


Kuva: Wikipedia, Palais des NationsGenevessä sijaitseva Yhdistyneiden Kansakuntien Euroopan pääkonttori on toiseksi suurin neljästä YK:n pääkonttorista, suurin sijaitsee New Yorkissa. Geneven pääkonttori on yksi suurimmista diplomaatti-konferenssikeskuksista. Siellä järjestetään vuosittain noin 9000 kokousta, joissa käy noin 28 000 osallistujaa. Diplomaattien ja kansainvälisten virkamiesten lisäksi Palais des Nationissa käy vuosittain noin 100 000 vierailijaa opastetuilla kierroksilla. 

Kooltaan Palais des Nations on Versaillesin linnan kokoinen ja kompleksi on noin 600 metriä pitkä ja siellä on 34 kokoustilaa ja 2800 toimistohuonetta. Osa näistä huoneista on sisustettu ja kalustettu osallistujamaiden antamilla lahjoituksilla. Rakennuksessa on esillä paljon taidetta, käsitöitä ja erilaisia tyylejä, jotka edustavat eri kulttuureita ympäri maailmaa. Pääkonttori sijaitsee Arianan puistossa, jossa on kokoelma lahjoitettuja veistoksia ja monumentteja. Puistosta on upeat näkymät Geneve-järvelle ja alpeille. Selkeänä päivänä sieltä voi nähdä Mont Blanc-vuorelle. Pääoven edustalla on kaikkien Yhdistyneiden kansakuntien jäsenmaiden liput. Museokauppa on käymisen arvoinen! Opastetulla kierroksella kerrotaan YK:n toiminnasta ja historiasta, nähdään mm. Istuntosalin ja eri maiden antamia lahjoituksia. Museokauppa on käymisen arvoinen!

Sijainti: Geneve, Nations, Avenue de la Paix 14
Opastetut kierrokset, Aikuiset 12 CHF, Lapset 6-18 7 CHF
Avoinna: heinä - elokuussa: ma - la, kierroksia koko ajan 10 - 16 välillä / muina aikoina:ma - pe aamulla 10 - 12 ja iltapäivällä 14 - 16
HUOM! Passi pitää olla mukana!
lisätietoa: www.unog.chAriana museo


Ariana, lasi-ja keramiikkamuseo


Sveitsin lasi- ja keramiikkamuseo, käsintehtyjä posliini, keramiikka ja lasiesineitä keskiajalta nykyaikaan. Kokoelmissa on 20 000 esinettä 1300 luvulta lähtien Sveitsistä, Euroopasta, Lähi-Idästä ja Asiasta. Museorakennus on rakennettu
vuosina 1877-1884 ja se on yhdistelmä neo klassista ja neo barokki tyyliä. Geneveläinen Gustave Revilliod rakennutti sen omalle taidekokoelmalleen ja nimesi rakennuksen äitinsä Arianan mukaan. Gustave testamettasi rakennuksen ja muun omaisuutensa Geneven kaupungille.Sijainti: Geneve, Nations, Avenue de la Paix 10
Hinta: Aikuiset 5 CHF / Lapset alle 18 ilmainen  / Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina ilmainen sisäänpääsy
Avoinna: 10-18, maanantaisin suljettu
lisätietoa: http://www.ville-ge.ch/ariana/

 

Punaisen ristin museo


Punaisen Ristin museo, Nations


Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) International Committee of the Red Cross on riippumaton ja puolueeton järjestö, jonka  tehtävänä on johtaa järjestön avustustoimintaa sodissa ja selkkauksissa. ICRC järjestön perustettiin sveitsiläisen Henry Dunantin aloitteesta vuonna 1863. Henry Dunant oli ollut Pohjois-Italiassa 1859 Solferinon sodan aikana ja nähdessään sodan uhrit, hän keräsi lähiseudun asukkaat ja he tarjosivat apua haavoittuneille sotilaille. ICRC:n toimisto sijaitsee Genevessä ja se työllistää noin 12 000 ihmistä 80 eri maassa. Järjestön toimintaa rahoitetaan hallitusten sekä kansallisten Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun vapaaehtoisilla lahjoituksilla. Punaisen ristin museo


Punaisen Ristin museo sijaitsee ICRC:n pääkonttorin yhteydessä, Geneven kansainvälisessä Nationsin kaupungiosassa, vastapäätä Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan pääkonttoria. Museo koostuu kolmesta eri näyttelystä, joiden suunnittelijat ovat tunnettuja näyttelyarkkitehtejä. Näyttelyn aiheet ovat nykypäivän humanitäärisen toiminnan suurimpia haasteita, Ihmisarvon puolustaminen (Gringo Cardia, Brasilia), Perhesiteiden ylläpitäminen (Diébédo Francis Kere, Burkina Faso) ja Luonnonkatastrofien aiheuttamien riskien pienentämien (Shigeru Ban , Japani). Ensimmäiseksi museossa esitellään Punaisen Ristin historiaa sekä järjestön toimintaa. Näyttelyn aluksi tapaat 12 eri henkilöä, joiden tarina liittyy Punaisen Ristin toimintaan joko uhrina tai työntekijänä. Museon tuloaulassa on piste mistä voi seurata pyörivän maapallon avulla, missä tämän päivän kriisialueet ovat sekä tutustua itsenäisesti aikaisempiin konflikteihin. Museokauppa sijaitsee myös tuloaulassa. Lisää voit lukea aikaisemmasta postauksesta täältä


Sijainti: Geneve, Nations, Avenue de la Paix 17
Liput: Aikuiset 15 CHF (hinta sisältää audio-oppaan)
Avoinna
huhti - lokakuussa: tiistai - sunnuntai 10 - 18
marras - maaliskuu: tiistai - perjantai 10 - 17
maanantaisin suljettu sekä 24, 25 ja 31.12 ja 1. tammikuuta
lisätietoa: www.redcrossmuseum.ch

Museokävely GenevenNationsin kaupunginosassa
Palais des Nations,Yhdistyneiden Kansakuntien Euroopan pääkonttori 
Genevan kaunis puutarha,Jardin Botanique

Tervetuloa blogiini

www.martanmatkassa.fi

Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 

 


38 kommenttia:

 1. Upeita paikkoja - etenkin toi kuva lippurivistöstä on todella kaunis. Geneve olis varmasti mielenkiintonen paikka, joskin mulla siitä tulee mieleen vain Prinsessapäiväkirjat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla :) Prinsessapäiväkirjat? Mulla taitaa olla aukko sivistyksessä, siis onko Geneve jonku kirjan tapahtumapaikka? Nyt alkoi kiinnostamaan...

   Poista
 2. Sveitsissä olen käynyt ainoastaan Baselissa, eli siis vielä on nähtävvä sielläkin! Mielenkiintoisen oloinen kaupunki.

  Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi ja täytyy sanoa, että aivan ihana tuo banneri -kuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula, kiva kun eksyit blogiini :) Pidän kanssa kuvasta, siinä on kaikki kohdallaan rakas Fiudeni, viiniviljelmät, takana siintää Geneve-järvi ja onnellinen olo :) Kävin kerran Baselissa ja se vaikutti oikein mukavalta kaupungilta, olimme karnevaalien aikaan ja tunnelma oli todella huikea! Täällä on moneksi ja mikäli ulkoilusta pitää niin lähellä on upeat puitteet kesä- ja talviurheiluun.

   Poista
 3. Olin just ennen pääsiäistä Genevessä, ja osallistuin ilmaiselle kävelykierrokselle tuolla alueella. Harmiksi YK:n tiloihin ei niinä päivinä päässyt sisälle jonkin kokouksen takia. Muuten Genevestä ei tullut mun suosikkipaikkaa Sveitsissä, ja oonkin julkaisemassa aiheesta postauksen lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, Geneve on pieni ja rauhallinen kaupunki, sopii hyvin päiväkohteeksi ja mikäli viipyy pidempään niin lähiseudulla on useita kiinnostavia käyntikohteita. Odotan mielenkiinnolla postaustasi :)

   Poista
 4. Itsellä Geneve vielä odottaa vierailuaan, mutta tässä olikin monta mielenkiintoista nähtävyyttä visiitille. Erityisesti kasvitieteellinen puutarha, Ariana museo sekä Place ja Palais des Nations olisivat ensimmäisinä käyntilistalla. Kiitos hyvistä vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvitieteellinen puutarha on varmasti juuri nyt parhaimmillaan, kun kaikki alkaa täällä kukkia, kirsikkapuut, magnoliat ja muut, valkovuokkoihin olen jo törmännyt :) Geneven vanha kaupunki on kanssa kiva paikka ja siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää. :)

   Poista
 5. Paljon on merkittävää nähtävää Genevessä. Sveitsissä en ole käynyt mutta eiköhän tilanne vielä korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sveitsi on monimuotoinen maa ja varmasti jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää :)

   Poista
 6. Sveitsin matkasta olen haaveillut tosi pitkään. Kiitokset näistä vinkeistä, nähtävää ja hyviä vierailukohteita!

  VastaaPoista
 7. Viime vuosina ei ole juuri tullut turistina tuolla pyörittyä. Työmatkat ovat vieneet Petit Lancyn alueelle joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petit Lancyn lähellä on Junctionin kaupunginosa, jossa sijaitsee l'Arve ja Rjône-joen risteys, upeat maisemat pienelle happihyppelylle tai vaikka lounastauolle :)

   Poista
 8. Me meinattiin viime kesänä mennä Geneveen, mutta päätettiinkin sitten mennä jonnekin muualle. Sinänsä harmi, koska olisihan tuolla ihan mielenkiintoista nähtävää :)

  VastaaPoista
 9. En ole koskaan käynyt Genevessä, eikä se ole ollut suunnitteillakaan koskaan. Enpä siis tiennyt lähes mistään näistä ennakkoon. Tuo lippurivistö on muuten hienon näköinen!

  VastaaPoista
 10. Paljon hienoja ja vaikuttavia rakennuksia ja taideteoksia. Kansainvälisesti merkittävä kaupunki, mikä tekee siitä erityisen mielenkiintoisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on hyvin kansainvälinen ilmapiiri, vaikea erottaa paikallisia ;)

   Poista
 11. Tällaiset kohteet eivät jostain syystä puhuttele ikinä niin paljoa, että reissua suunnittelisi niiden ympärille, mutta sitten kun niihin eksyy, niin aina löytyy jotain hienoa. Tuolla pitäisi käydä jo ihan yleissivistyksenkin nimissä. Etenkin Punaisen Ristin museo vaikutti mielenkiintoiselta.

  Hienoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...kuvia, etenkin tuo lippukuja on aivan huikea! Kommentti karkasi vähän ennen aikojaan :)

   Poista
 12. Sveitsi innostaa kyllä kovasti tällä hetkellä, milloinkohan sinne pääsisi. Geneven suhteen tosin kiinnostaa enemmän ympäristö kuin itse kaupunki. Tykkäisin kyllä käydä tsekkaamassa erityisesti nuo rauhanmerkit. Ja varmaan muissakin kohteissa tulisi käytyä, jos siellä kerran olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on niin paljon upeita pikku kyliä ja kaupunkeja, joihin ei kyllästy, aina löytyy jotakin uutta ja kaunista katseltavaa...

   Poista
 13. Geneve on yksi lempikaupunkejani. Useat pitävät paikkaa vähän tylsänä, mutta ulkoilumahdollisuudet ja veden läsnäolo tekevät kaupungista itselle mielenkiintoisen. Tässä tulikin pari kohdetta seuraavalle reissulle lisää :) // Sir Bizler

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Lähistöllä on todella upeat ulkoilumahdollisuudet, kaunis luonto ja unohtamatta viinitarhoja...

   Poista
 14. Me kiersimme Genevessä aikoinaan lasten kanssa puolipäivää. Punaisten lyhtyjen alue jäi kyllä eniten mieleen. Voi kyynel mitä menoa, ihan keskellä päivääkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla että tuo alue jäi muistijäljeksi Genevestä, siellä näkyy todella viiden tähden hotellien nurja puoli...

   Poista
 15. Varmasti oikein mielenkiintoinen vierailukohde. Suunnitelmissa ei ole ollut Sveitsiin matkustaa, mutta jos sinne tulee joskus mentyä, niin eiköhän täälläkin pyritä vierailemaan. :-)

  VastaaPoista
 16. Tiia/ReiseReise10.4.2016 klo 11.06.00

  Genevessä en ole koskaan käynyt, muualla Sveitsissä kyllä. Vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta kaupungilta, ainakin tässä oli listattuna monta paikkaa, jossa voisin käydä. Olisi myös hauska arvuutella noita maiden lippuja, sillä en kyllä kaikkia ulkoa osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippuja on todella paljon ja kieltämättä jään niitä aina ihmettelemään ohikulkumatkalla.

   Poista
 17. Olipahan todella mielenkiintoisia käyntikohteita! Etenkin YK:n päämajassa ja Punaisen Ristin museossa haluaisin ehdottomasti päästä käymään, jahka joskus Sveitsiin tulee lähdettyä. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo samat paikat olivat itselläni myös ensimmäisten käyntikohteiden listalla ja tuo Punaisen ristin museo teki minuun heti suuren vaikutuksen, muistaakseni postauksessa on linkki vanhaan postaukseen aiheesta, käy kurkkaamassa :)

   Poista
 18. Mielenkiintoisia kohteita olisi tarjolla lyhyen välimatkan päässä toisistaan! Geneve on jäänyt itsellä näkemättä, lentokentältä jatkanut autolla muualle. Geneve ehkäpä siis ansaitsisi jonkinmoisen tutustumisreissun. Ainakin The Broken Chair olisi kiva nähdä livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä kannattaa pysähtyä vaikka paluumatkalla... Geneven lentokentältä on hyvät junayhteydet ja muistaakseni lentolippua näyttämällä saa junalipun keskustaan.

   Poista
 19. Eipä ole tullut noilla suunnilla käytyä, vielä ainakaan :) Hienon näköinen toi fresco ja muutenkin varmasti näkemisen arvoisia paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nationsin alueella saa mukavasti vietettyä kokonaisen päivän, eikä varmasti ehdi kaikkia paikkoja koluta.

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.