lauantai 5. maaliskuuta 2016

Yliopistotour Lontoon keskustassa





Ensimmäinen yliopistovierailu takana ja Royal Hollowaysta jäi ihan mukavat fiilikset, sekä saimme hieman käsitystä siitä, minkälaista tuo yliopistoelämä ulkomailla oikein on. Tästä oli hyvä jatkaa kierrosta ja seuraavaksi meillä oli sovittu tutustumiskäynnit kahteen yliopistoon Lontoon keskustassa Wesminster ja Queen Mary Mile Endissä.

Yliopistot järjestävät ”open days” eli avoimia vierailupäiviä, jolloin niihin pääsee paremmin tutustumaan ja mahdollisesti keskustelemaan oman opinto-ohjelman opettajien kanssa. Nuo seuraavat yliopistojen avoimet päivät olisivat olleet meidän tapauksessa liian myöhään ja päädyimme siis osallistumaan perinteisille yliopistokierroksille, joita koulun oppilaat pääsääntöisesti vetävät.

Meillä oli hieman haasteita saada näitä yliopistovierailuita sopimaan aikatauluihin, sillä aikaa piti varata myös siirtymisiin. Yliopistotourin suunnitteluvaiheessa joiltain yliopistoilta oli vaikea saada vastauksia, joka hankaloitti suunnitelmien tekemistä ja loppupeleissä meillä oli jo monta lusikkaa samassa sopassa, sähköpostiviestejä, soittoja ja keskusteluita eri henkilöiden kanssa, joten ei ihme jos jossain kohtaa menee paletti sekaisin.


Westminster, Regent Street

Queen Mary


Tutustumiskierroksen aikana monelle muodostuu ensimmäinen mielikuva yliopistosta, siihen vaikuttaa huomattavasti tourin vetäjä, minkälaiset tiedot hänellä on ja kuinka hän onnistuu markkinoimaan. Paperilla moni asia saattaa näyttää todella hyvältä, mutta paikan päällä voi tulla pieni pettymys tai toisin päin. On toki selvää että opiskelijoiden ja henkilökunnan vetämät kierrokset ovat erilaisia ja niin pitääkin, mutta tourin vetäjäksi olisi hyvä valita sellainen henkilö, joka on motivoitunut ja perehtynyt asiaan.




Westminster



Westminster,  Vilkas Regent Street


Yliopisto sijaitsee aivan keskustassa Regent Streetillä ja olimme sopineet sinne vierailun aamupäiväksi. Saavuimme ennen sovittua aikaa ja kun ilmottauduimme vastaanottoon kuulimme, että meille ei olisikaan varattuna aikaa. Ihmettelimme hieman, sillä olimme varanneet ajan koulun nettisivujen kautta ja kaiken piti olla ok. Reseptionisti selvitteli laiskasti asiaa ja kertoi meille että emme ole vastanneet johonkin e-mailiin. Näin ei kuitenkaan ollut, sillä tyttäreni muisti vastanneensa kaikkiin viesteihin, joita oli tullut ja aloimme kaivella niitä esille. Luurin toisessa päässä ollut henkilö väitti kovasti vastaan ja alkoi jo näyttää siltä, että emme pääse vierailemaan ollenkaan, sillä meidän aikataulumme ei antanut myöten. Sitten piti ottaa järeämmät aseet käyttöön ja sanoa: ”olemme tulleet tänne Sveitsistä asti…”, loppu voi olla hieman painokelvotonta tekstiä, mutta se taisi tehota, sillä jonkin ajan kuluttua eräs mieshenkilö tuli viemään meidät esittelykierrokselle. Tosin heti toisessa lauseessa hän sanoi että me emme ole varmasti vastanneet hänen lähettämään e-mailiin… Näissä tunnelmissa sitten aloitimme kierroksen.



Westminster, modernisoituja oleskelutiloja


Tämä yliopisto sijaitsi siis aivan keskustassa ja päärakennus oli keskellä vilkasta Regent Streetiä. Vanhaa rakennusta oli uusittu ja sisustettu modernisti, mutta minä sain siitä enempi sekavan kuvan. Ravasimme kiireellä eri kerroksia ylös ja alas, joka puolella oli paljon yhteisiä oleskelutiloja ja koulussa opiskeluun kuuluu paljon ryhmätöitä. Rakennuksen vanha uimahalli oli muutettu ”speaker corneriksi” missä käy paljon puhujia ja järjestetään tapahtumia. Rakennuksessa oli myös pieni kirjasto, siellä toimi kampuksen radio, tv ja ravintola.



Westminster, uima-altaan paikalle rakennettu puhujan koroke


Westminster, kahvila-ravintola


Rakennuksen yhteydessä oli myös elokuvateatteri, joka on kuulemma Lontoon vanhin ja siellä on käynyt jopa Dalai Lama puhumassa, teatteri on koulun käytössä ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja välillä voi käydä elokuvissa. Päärakennuksen lisäksi yliopistolla on muita rakennuksia, yksi oli kävelymatkan päässä ja siellä sijaitsi kirjasto sekä luokkahuoneita. Yliopistolla on kuuleman mukaan asuntoja eri puolilla ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Yliopiston rakennuksessa oli oma kuntosali, muut urheilumahdollisuudet jäivät hieman epäselväksi, mutta tällä yliopistokierroksella tuli ainakin hiki.



Westminster, Lontoo ensimmäinen elokuvateatteri


Westminster, elokuvateatter


Westministerin yliopisto sijaitsee Lontoon keskustassa kolmessa eri rakennuksessa, Regent Streetillä, Cavendish ja Marylebone sekä Harrow jonne kestää metrolla noin 20 minuuttia. Regent Streetillä sijaitsee yliopiston keskuspaikka, vanhassa vuonna 1838 valmistuneessa rakennuksessa, joka sijaitsee Oxford-Circus metroaseman lähellä.   Rakennuksen yhteydessä on elokuvateatteri joka tunnetaan Britannian elokuvan synnyinpaikkana, sillä siellä on nähty ensimmäisen kerran liikkuvaa kuvaa. Kampuksella opiskelee yli 20 000 oppilasta. Kampuksella on oma radio- ja tv-kanava sekä erilaisia harraste ja vapaa-ajan klubeja.



Queen Mary




Queen Mary, upea päärakennus


Kävimme myös toisessa yliopistossa Lontoon keskustassa, Mile Endissä sijaitsevassa Queen Maryssä. Odottelimme pitkään vastausta sähköpostilla lähetettyihin vierailupyyntöihin, kunnes sitten soitimme ja saimme sovittua ajan kierrokselle, joka oli jo täynnä nettisivujen mukaan. Hieman jännitti etukäteen että, mitenköhän tässä taas käy…

Jäimme Mile Endin metropysäkillä pois ja siitä oli lyhyt kävelymatka koululle. Meidän piti mennä vastaanottoon ilmottautumaan, mutta opasteet olivat todella huonot ja päädyimme kiertelemään ympäri kampusaluetta, kunnes vihdoin löysimme oikean paikan.



Mile End metroaseman läheinen puisto

Queen Mary, päärakennus


Tällä kertaa meillä oli oppaana toisen vuoden opiskelija ja hänellä oli mukana muistiinpanot. Aloitimme kierroksen upeasta hallista, joka toimii seremoniahuoneena, kiersimme aluetta ja siellä oli vieri vieressä useita rakennuksia ja keskeisellä paikalla oli suuri rakennustyömaa. Hämmästelimme alueen keskellä sijaitsevaa juutalaisten vanhaa hautausmaata, jonka ohi mahtaa olla jännittävä kulkea illalla. Kävimme katsomassa ulkoa kampusalueen asuntoloita ja osa niistä sijaitsi upealla paikalla joen vieressä, ikävä kyllä emme päässeet käymän sisällä. Olin hieman pettynyt kierrokseen, sillä oppaamme toisti aika lailla samoja asioita ja eikä osannut vastata esitettyihin kysymyksiin.



Queen Mary, seremoniasali


Queen Mary


Queen Mary, juutalaisten hautausmaa keskellä kampusta


Queen Mary, kahvila


Queen Mary yliopisto sijaitsee Lontoon keskustan itäpuolella hyvien kulkuyhteyksien vieressä. Queen Mary on muokkaantunut neljästä eri yliopistosta, joista vanhin on aloittanut toimintansa jo vuonna 1785. Yliopisto koostuu viidestä eri kampusalueesta: Mile End, Whitechapel, Charterhouse Square, West Smithfield ja London´s Inn Field, joista Mile End on ollut vuodesta 1887 Queen Maryn kotipaikka. Queen Maryn yliopistossa on yhteensä yli 20 000 opiskelijaa, 151 kansalaisuutta ja noin 4000 työntekijää. Kampusalueella on useita eri rakennuksia, joiden keskellä on Englannin toiseksi vanhin juutalaisten hautausmaa vuodelta 1726. Kampusalue on vartioitu ja siellä on majoitustilat noin 2000 oppilaalle. 



Queen Mary, joenrannan asuntoloita


Queen Mary opiskelija-asuntoloiden luota


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.