keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Tapahtui Kesäkuussa

Vaikka onkin heinäkuu onkin jo paremmalla puolella, niin palataan kuitenkin vielä kesäkuun tapahtumiin, ennen kuin aletaan purkamaan lomakuulumisia.

Kesäkuu alkoi mukavissa merkeissä Rosalta loppui koulut ja hän tuli piipahtamaan kotona. Olimme varanneet liput Mamma Mia esitykseen ja odotin sitä innolla, mutta samalla mietitytti miten nuo Abban biisit saadaan kuulostamaan hyvältä suomalaisittain äännettynä? Tämä tosin oli turha huoli sillä sanoitukset olivat aivan loistavat ja kaikki suoriutuivat kunnialla lauluista, ei jäänyt yhtään paha mieli, sen sijaan esitys oli sopivasti humoristinen. Tykkäsin!

Loma alkoi ihan kesäkuun lopulla ja joku tarkkaavainen lukija on saattanut huomata että osan lomasta vietimme Läntisen Välimeren risteilyllä, täältä voit lukea mihin kaikkialle laiva meidät vei. Ennen reissua kävin hakemassa vähän risteilyfiilistä Jätkänsaaressa, siellä oli ankkurissa upea Celebrity Silhouette-alus ja kun risteilyvieraat olivat viettämässä päivää Helsingissä, niin minä kävin katsastamassa laivan. Täältä voit lukea laivavierailustani. Laivavierailulla fiilistelemässä ennen lomaristeilyä Upea Alppipuutarha


Alkukuusta kyttäilin Haagan Alppipuiston tilannetta, sillä halusin ehdottomasti nähdä nuo Rodot kukassa tänä vuonna, kun en ole aikaisemmin päässyt niitä ihailemaan syystä tai toisesta. Puisto on kyllä ihan huikea, kävin siellä pariin otteeseen ja onnistuin näkemään nuo upeat Rodot kukassa. Täältä voit lukea lisää tuosta Alppipuistosta ja katsoa kuvia upeista kukista. 


Karnevaalihumua Helsingissä

Samba saapui jälleen Helsinkiin!
Siitä on kulunut ainakin 15 vuotta kun olin viimeksi seuraamassa Sambakarnevaaleja, tuolloin olin huoltojoukoissa kun Rosa oli mukana kulkueessa. Tällä kertaa olimme molemmat katsomon puolella seuraamassa kulkuetta ja täytyy sanoa että on niin ihanaa kun tuo tapahtuma on vielä olemassa. Senaatintori, suurkirkon portaat ja katujen varret olivat täynnä iloista karnevaalikansaa. Tänäkään vuonna ei sääolosuhteet pettäneet, sillä karnevaalien aikaan on aina turkasen kylmä, se taitaa pitää tanssijat liikkeessä. Noin 15 vuotta sitten viimeksi mukana ja samat värit vielä pitää pintansa ;) 


Brasilian Riossa sambakarnevaali liittyy oleellisesti Pääsiäiseen, karnevaali on suuri juhla ennen paaston alkamista, kun taas Suomessa Sambakarnevaali on samalla Sambakoulujen välinen kilpailu.  Karnevaalit on sambaajien vuoden odotetuin tapahtuma ja koulut järjestävät pukutalkoita, uuden teeman mukaan tehdään pukuja ja koristeita hartaudella, koreografioita harjoitellaan ja tanssikenkiä kiilotellaan, lauluja hiotaan loppuun asti, vaunuja rakennetaan ja kun bateriat soittavat rumpuja siitä alkaa tunnelma.

Tänä vuonna sambakarnevaalit järjestettiin Helsingissä jo 28. kerran, kulkueisiin osallistuu yli 1000 esiintyjää ja kulkuetta seuraa vuosittain noin 30 000 katsojaa. Karnevaalien jälkeen käytiin vähän ihailemassa Helsingin kattojaMartan touhut

Uskomattomat kelit ovat hellineet meitä tässäkin kuussa, joten sadetta ei ole tarvinnut pitää museoissa. Kävin kuitenkin piipahtamassa Kiasmassa, nykytaide ei ole ihan meikäläisen juttu, joten enää en ihmettele, että edellisestä Kiasman vierailusta on kulunut jo useita vuosia. 

Helsinkipäivää vietettiin jälleen 12.6 ja musiikkitalolla oli upea megakaraoke, voisiko saada yhteislauluja Helsingin keskustaan? 
Tässäkin kuussa tuli käytyä Helsingin kaupunginmuseon järjestämillä opastetuilla kävelyretkillä, tällä kertaa oli vuorossa kummistuskävely ja saimme kuulla minkälaisia kummituksia täällä Helsingissä on nähty. Näistä tarinoista teen vielä myöhemmin ihan oman postauksen.

Juhannusta vietimme Helsingissä, lähdimme Kauppatorilta Kokkoristeilylle ja ajelimme Seurasaaren lähistölle katsomaan perinteistä juhannuskokkoa. Sain kuulla pöydässämme istuneilta Mymmeleiltä, että kokko sytytetään kirkkoveneestä ja sen sytyttää tuore hääpari.Siitä onkin kulunut aikaa kun olen viimeksi nähnyt Lauttasaaren sillan ylhäällä!


Ulkoilu

Kesäkuussa päätin ryhdistätyä ja aloitin pienen kuntokuurin, löysin netistä treeniohjelman kävely / juoksu, jonka tavoitteena on lopuksi juosta 5 km. Viime kuussa on tullut sahattua Rantaraittia edestakaisin ja samalla olen ihastellut maisemia. 

Kävimme Papin kanssa pitkästä aikaa patikoimassa, lähdimme Helsingin vanhankaupungin ulkoilualueelle ja suuntasimme sieltä  Lammassaareen. Olen nähnyt useita upeita kuvia Lammassaaren pitkospuista, joten halusin päästä näkemään, mikä vetää ihmisiä sinne. Enää en ihmettele oleenkaan, patikointireitti oli oikein mieluisa täältä voit lukea siitä lisää. Vanhankaupunginkoski

Juhannuspäivänä lähdimme Inkooseen patikoimaan, sillä olin kuullut kehuja Barösundistä Inkoon osastolla, joillain messuilla. Barösundissa oli parikin reittiä me lähdimme kokeilemaan Elisaarta, hetki meni ennen kuin keksimme, miten pääsemme aloittamaan patikoinnin, oli meinaan pieni hidaste matkan varrella. Tästä retkestä lisää myöhemmin oman postauksen kera. Inkoossa kokeilimme ensimmäistä kertaa Geokätköilyä, sekin taitaa olla oman postauksen arvoinen tarina! Kotimatkalla kävin kurkistamassa Fagervikin ruukkialuetta ja se näytti juuri sellaiselta, että sinne täytyy tehdä ihan oma retki.


Loma

Loppukuu sujuikin lomavalmisteluissa, lennot ja majoitus oli vielä varaamatta, mutta onneksi ne sitten saatiin hoidettua! Täältä voit lukea lisää meidän lomasuunnitelmista Läntisellä Välimerellä ja täältä lomasuunnitemistamme ProvencessaTuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 4 kommenttia:

 1. Hauskaa lukea vaihteeksi kesäpäivän arjesta. Tuo kuntoiluohjelma vaikuttaa mielenkiintoiselta, tosin näin helteillä täytyisi varmaan tehdä juoksuharjoitukset yöaikaan. Minä en jaksa edes kävellä päivisin eivätkä koiratkaan jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi kommentista. Kyllä minäkin olen joutunut taukoa pitämään, ensin tuli flunssa ja sitten tosiaan nämä helteet tekee asian haastavaksi, josko elokuussa alottaisi uudestaan ;)

   Poista
 2. Mukava tapa kerrata kuukauden touhut ja muistella missä kaikkialla onkaan tullut käytyä. Samalla mukaan saa kivasti myös tavallista arkea ja rutiineja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Virpi kommentista! Tuntuu että aika menee nykyään ihan hurjaa vauhtia ja kun kuukauden lopussa katselee kuvia välillä hämmästyy mitä kaikkea yhteen kuukauteen on oikein mahtunut!

  VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.