keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Sunnuntaiajelulla: Aina niin ihana Annecy ja Venetsialaiset karnevaalit
Viime sunnuntaina lähdin ajelemaan Annecyyn ja olin itsestäni NIIN ylpeä, sillä tällä kertaa en tarvinnut edes navigaattorin apua, vaan löysin hyvin perille ilman eksymisiä. Sunnuntai oli upea aurinkoinen päivä, mukava keli ajella ja viettää päivää kauniissa Annecyssä katsellen upeita upeita Venetsialaisia karnevaaliasuja.

Kaupat olivat kiinni, joten kuljin ja ihailin tuota kaunista kaupunkia, aina sieltä löytää jotakin uutta ihmeteltävää, tällä kertaa piipahdin myös sisällä Notre Damen kirkossa. Vanhassa kaupungissa oli suhteellisen helppo liikkua, kun kaikki olivat jo pakkaantuneet Parc d’Europelle odottamaan ”Venetsialaisten karnevaalien” pukujen esittelyä. Upealle paikalle puiston päätyyn  oli rakennettu ”Catwalk”- lava, aivan Annecy-järven rannan tuntumaan, taustalla oli huikeat järvimaisemat,  takana näkyi lumiset vuoret sekä Ile des Cygnes-saari.

Nämä karnevaalit olivat minulle jo kolmas kerta, tällä kertaa huomasin että lavan edustan sijaan, koko matkan rannan tuntumassa kulki aidattu kuja, mitä pitkin osallistujat kulkivat karnevaaliasuissaan ja jäivät poseeraamaan yleisölle. Onnistuin hivuttamaan itseni melkein paalupaikalle, kaikkien mummojen keskelle, joten näkyvyys oli taattu. Sain muutamia upeita kuvia, mutta olisi pitänyt vielä käyttää vähän kyynerpäätä ja hivuttautua ihan eturiviin niin jokaisessa kuvassa ei näkyisi mummeleiden puhelimet. Tällä kertaa ymmärsin juontajan puheista sanan sieltä ja toisen täältä kun hän esitteli pukuja, upeita luomuksia vai mitä tykkäät?Tässä pieni kollaasi tämän vuoden upeista puvuista!

Onneksi karnevaaliväki jäi vielä puistoon poseeraamaan ja sainkin muutaman kivan otoksen lempipaikastani, lähellä Le Pont des Amours-siltaa. Niin kaunista!
Kulkueen jälkeen vanha kaupunki oli täynnä ihmisiä, ravintolat ja terassit olivat turvoksissa. Ostin sämpylät mukaan ja lähdin etsimään vanhan kaupungin yläpuolella sijaitsevaa näköalapaikkaa Annecy-järvelle. Näköalapaikat eivät olleet ihan tien vieressä, vaan sinne olisi pitänyt patikoida, alkoi olla jo myöhä ja asuvalintani ei ollut paras patikointiin, joten päätin jättää näkymät seuraavaan kertaan. Täytyy pitää mielessä, että Annecyn yläpuolella on hyvät patikointireitit. Lähdin ajelemaan kotia kohti ja osuin tämän upean Basilique de la Visitation kirkon luokse, kirkko oli valitettavasti juuri mennyt kiinni, parkkipaikalta pääsi kuitenkin hieman vilkuilemaan upeita näkymiä järvelle. Annecyssä on useita kirkkoja mutta tämä oli kerrassaan näyttävän näköinen!


Carnaval vénitien d’Annecy


Joka vuosi laskiaistiistain jälkeisellä viikolla Annecyssä järjestetään aidot Venetsialaiset karnevaalit, jossa Annecyn Italia-seuran jäsenet sekä vapaehtoiset pukeutuvat värikkäisiin naamioihin ja näyttäviin pukuihin. Osallistujat tekevät ja suunnittelevat upeat pukunsa itse ja heitä voi karnevaalien aikana nähdä poseeraamassa Annecyn vanhan kaupungin kaduilla lukuisille valokuvaajille. Tapahtuman aikana on erilaista ohjelmaa, Parc d’Europella järjestetään kulkue, jossa esitellään pukuja. Karnevaaleja on järjestetty vuodesta 1996 lähtien, ne kestävät kolme päivää, tapahtuma kerää vuosittain noin 50 000 kävijää.

Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni Annecyn karnevaaleista, lisää Annecystä voit lukea täältä, Annecyn Desalpe tapahtumasta on pari juttua täällä ja täällä.


Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tapahtuma! Annecy on kyllä muutenkin mielenkiintoinen kohde, olen käynyt siellä pari kertaa päiväseltään, kun asuimme Grenoblessa. Harmi, ettemme silloin tienneet tällaisesta tapahtumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, désalpe ja joulumarkkinat ovat kanssa kivoja tapahtumia, Annecy on aivan ihana, tykkään kovasti! Taas viikonloppuna totesin että siellä tulee käytyä liian harvoin, meiltä ajaa sinne vain noin 40 min, sama aika kuin Helsingistä Porvooseen! Annecyssä on ihania putiikkeja, ravinteleita sekä jaksan ihailla vanhan kaupungin kujia ja taloja vaikka kuinka kauan. Pitääkin muistaa ottaa nuo markkinat haltuun! Grenoblessa en ole vielä ennättänyt käydä, mutta se on must see listallani, odotan että lumet lähtee ja tulee kuivemmat kelit niin voisin patikoida sinne mainitsemallesi näköalapaikalle, eikö siellä ollut joku linnakin? Kevättä odotellessa, tänään näin ensimmäiset valkovuokot, mitenkäs teillä?

   Poista
  2. Grenoblessa on vanha linnoitus eli Bastille ja vielä ylempänä joku muistomerkki. Kyllä siinä kunto nousee, kun ylös asti kiipeää, mutta maisemat upeat! Ja Grenoblen lähellä on upea Vizillen linna. Täällä Kölnn lähellä on jo kevät pitkällä. Metsä täynnä valkovuokkoja ja mantelit- ja kirsikkapuut aloittelevat kukintaansa. Ihanaa, kaunista aikaa! Nyt vielä lämpöaalto on hellinyt useamman päivän eli iltapäivisin sellaista +15 :)

   Poista
  3. Muistelin oikein, sinne siis ;) Tänään +26 Me like!

   Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.