maanantai 26. syyskuuta 2016

Bistron herkkuja: Nyt iski raparperikiisseli himo!





Miten ihanaa! 

Tulin kotiin ja ystäväni oli jättänyt ovenkahvaan nipun raparperia. Täältä on ollut vaikea löytää raparperiä ja ystäväni pihalla tuo puska kuulemma rehottaa. Olen edelleen suruissani siitä että minun oma raparperini jäi edellisen asunnon pihalle, tuo raparperi oli Irene-mummon kasvattama ja tuotu Karjalasta hänen entiseltä kotipihalta. 

Olen oireillut pitkään raparperikiisselihimosta ja nyt pääsin pitkästä aikaa kiisselin tekoon. Turvauduin ohjeessa tietenkin Marttoihin ja löysin heidän sivulta kyseisen ohjeen, alkuperäinen ohje oli tehty 8 dl vesimäärän mukaan, mutta puolitin ohjeen sillä ajattelin että voisin tehdä lopuista raparpereista vaikkapa jonkun makian raparperitortun! Kiisselistä tuli oikein hyvää ja se oli oikein maukasta ilman mitään lisukkeita! 


Mikä on sinun raparperi bravuurisi?




Raparperikiisseli






350 g raparperia
4 dl vettä
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja


Kuori raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää raparperit ja keitä kunnes raparperit ovat pehmeitä. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suuruste keitokseen ohuena nauhana, varovasti sekoittaen. Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle sokeria. Kiisseli on hyvää sellaisenaan tai tarjoa kermavaahdon tai vaniljakasteikkeen kera jälkiruokana tai välipalana. 





4 kommenttia:

  1. Oi että! Ihanaa! Mun täytynee odottaa ensi kesään että voin herkutella raparperikiisselillä. Hyviä herkutteluja sinne!

    VastaaPoista
  2. Minun suosikkini on raparperi-marenki-piirakka. Ohjeen olen napannut Allun "dit un dat sitä sun tätä" - blogista. En edes ole kakkujen suuri ystävä, mutta tätä menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaapa hyvältä, täytyy käydä kurkkaamassa tuo ohje! Huomasin että unohdin lisätä mansikoita tuohon kiisseliin...

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.