torstai 19. marraskuuta 2015

Marraskuun 3. torstai Ranskassa on Beaujolais Festival!

Kävin tänään ruokakaupassa ja huomasin että viinihyllyjen luokse oli tullut erilaisia viiniständeja, joissa oli iloisilla etiketeillä varustettuja viinejä. Aloin ihmettelemään noita viinejä ja sitten hoksasin että viinien valmistusvuosi oli 2015 eli tämä vuosi. Olin aikaisemmin lukenut Ranskassa vietettävästä Beaujolais Festivaaleista, mutta viime päivien tapahtumien myötä olin unohtanut koko tapahtuman.

Tapahtumaa vietetään kun viininvalmistus on päättynyt ja  voidaan myydä satokauden ensimmäistä viiniä. Viininystävät odottavat näitä  uuden sadon hedelmäisiä viinejä ja ne on tarkoitus nauttia mahdollisimman tuoreena. Viinit ilmestyvät joka puolella kauppoihin samaan aikaan ja marraskuun 3. torstai on yksi viinivuoden tärkeimmistä päivistä.


Pakkohan minunkin oli napata mukaani yksi pullo ja minä kun en ole mikään viiniasiantuntija, niin valitsin sen täysin etiketin perusteella. Valinta oli todella vaikea, mutta tämä Georges Dubceufin pullon etiketti oli niin upea, etten voinut jättää sitä kauppaan. Tässä riisipuuroa keitellessä ja postausta kirjoitellessa  maistelen tuota Beaujolais Noveau-viiniä ja ei se mitään pöllömpää ole! Nyt jokainen hankkimaan viikonlopupksi oma Beaujolais Noveau-viini!

Beaujolais festivaalia vietetään perinteisesti Les Sarmentellesissä, Beaujoun kaupungissa, josta lähtee valaistu kulkue jossa pyöritetään sekä kannetaan tynnyreitä ja kun kello lyö 12.00 keskiyöllä viinintuottajat avaavat ovensa kellareihin ja vierailijat pääsevät maistelemaan viinejä. Festivaalin aikana on paljon erilaista ohjelmaa, musiikia ja ravintoloitsijoilla on erityisiä Beaujolaismenuja. Beaujolaisin viinit tehdään gamay-rypäleistä ja alueella on 22 500 hehtaaria viiniviljelmiä.Sante!
2 kommenttia:

  1. Voi, meillä oli tapana käydä ostamassa uutta Beaujolais'ta Ranskan vuosina! Tärkeä talven tulon merkki ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoksasin tuon päivän vasta muutamia kuukausia sitten ja halusin tietenkin heti kokeilla noita viinejä. Käyppä kurkkaamassa teiän Carrea, sieltä löytyy varmasti! Ymmärsin että viinejä viedään useisiin maihin ja jopa Alkon sivuilta löysin aikaisempaa tietoa...

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.