Hyvää ystäväpäivää kaikille lukijoille <3
Ystävänpäivä on joka päivä, mutta kummasti ystävänpäivänä
kortti, soitto tai lämmin ajatus tuo aina hymyn huulille. Minä päätin järjestää
ystävänpäivänä nyyttikestit ja kerätä ystävykset saman pöydän ääreen. Teemaksi
valitsin ehkä hieman yllättäin Italian…
Olin innoissani sillä nyt saan vihdoin uudet bistrotuolini koekäyttöön,
halusin muutenkin kattauksella luoda bistromaista tunnelmaa. Olin ilahtunut
kuinka moni pääsi paikalle ja voi vitsi minkälaisia herkkuja meidän pöydässä
notkui! Me voisimme hyvin perustaa Italialaisen ravintola ja sen nimeksi
varmaan valikoituisi ”Donnat”, vai mitä pidätte meidän menusta?
Alkudrinkkinä oli tietenkin Prosecco, sen jälkeen taisi
alkuruuat ”antipastot” ja ”primi piatti” mennä samaan syssyyn, tarjolla oli erilaisia
vihanneksia dippeineen, juustoja, oliivejä, kinkkua, salamia, hunajamelonia,
munakoisopiirakkaa, tomaatti-mozzarellasalaattia sekä kinkulla höystetty
vihersalaatti italian väreissä. Tässä vaiheessa voisin jo huutaa kuten Aina
Inkeri Ankeinen että ”Voi Luoja!”
Onneksi söin maltilliseti alkupaloja sillä pääruuaksi
”secondi piatti” olin valmistanut Minestronekeittoa, hieman jännitti etukäteen,
sillä kokeilin reseptiä ensimmäistä kertaa, mutta turhaan, tuo resepti oli
juuri sellainen mitä olin toivonut. Minestronekeiton kyytipojaksi saimme
kotitekoista Foccaciaa ja vielä jäi tilaa jälkiruuille.
Jälkiruokana ”dulci” oli tietenkin tiramisua ja lisukkeena
mansikoita sekä kaupan kesto ”stracciatellakakkua”, jotka huuhdeltiin alas
kahvin ja Limoncelloin kanssa.
Täytyy sanoa että ystävänpäivälounas oli aivan mahtava ja
mikä parasta, saimme jälleen kerran syyn kokoontua saman pöydän ääreen! Vietin
tänään mukavan päivän ystävieni kanssa, milläköhän teemalla seuraavaksi kokoonnutaan?
Lämmin ajatus kaikille ystävilleni ja lukijoilleni siellä jossain!
Tässä tulee tämän vuoden ensimmäinen Bistron herkkuja-resepti
postaus, tätä kasvisminestronekeittoa kannattaa kokeilla!
Minestronekeitto on vihannes- ja lihakeitto, joka
valmistetaan kauden kasviksista, perusraaka-aineita ovat: sipulit, porkkana,
pavut, selleri, lihaliemi, tomaatti ja yleensä siihen lisätään pastaa, riisiä
tai perunaa. Minestronekeittoa valmistetaan ympäri Italiaa, Minestra tarkoittaa
Italiaksi keittoa, toiset sanovat alkuperäisen keiton syntyneen tähteistä ja
toiset ovat sitä mieltä, että keitto on aluperin syntynyt kauden kasviksista.
Kasvis-minestronekeitto
(noin kuudelle)
Öljyä
1 Sipuli
Purjosipulia
Selleriä
1 Naurista
1-2 Porkkanaa
1 vihreä paprika
Valkosipulinkynsiä
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 tlk (á 200g) plaseerattua tomaattia
4 dl pastaa, kuvio mielen mukaan
1 rkl basilikaa (oregano yms. yritit)
mustapippuria
Pese ja leikkaa kaikki vihannekset samankokoisiksi
kuutioiksi tai suikaleiksi.
Kuullota vihannekset kattilassa paprikaa lukuunottamatta.
Lisää vesi, liemikuutio, plaseerattu tomaatti sekä mausteet
ja anna kiehahtaa.
ja anna kiehahtaa.
Lisää valitsemasi pasta ja keitä 6
minuuttia,
lisää paprika ja anna kiehua hetki.
Käytä kauden kasviksia,
lisäksi voit käyttäää maissia, herneitä tai papuja,
keiton voi tehdä myös pakastevihanneksista.
lisäksi voit käyttäää maissia, herneitä tai papuja,
keiton voi tehdä myös pakastevihanneksista.
Mikäli haluat
keitosta ruokaisamman niin lisää pekonia, kinkkua tai jauhelihaa.
Ystäviä on kiva tavata. Hyviä tulevia päiviä Martalle.
VastaaPoistafani