keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kesäkuussa alkaa kesäloma






Apua, tänään jännitetään tyttären arvosanoja, saas nähdä miten käy! Kesäkuu meni jotenkin ihan ohi, en oikein voi uskoa että ollaan jo heinäkuussa! Tyttären valmistumisjuhlien jälkeen iski tyhjyys, viimeiset vieraat lähtivät heti alkukuusta ja pitkään meni etten saanut oikein mistään kiinni. Sitten tuli lamaannus ja paljon mustia hetkiä, tuntuu että koko kuukausi oli pelkkää sadetta, läksiäisiä ja tietenkin jalkapalloa. 

Sateesta huolimatta tuli tehtyä muutamia reissuja lähiympäristöön, käytiin Rollessa katsomassa upeata ”Rolle1900”-kulkuetta, johon osallistujat olivat teeman mukaan pukeutunut 1900-luvun alun vaatteisiin, kulkueessa oli mukana paljon muuta tuon ajan rekvisiittaa. Kulkue oli todella upean näköinen ja miljöö oli aivan mahtava, voin hyvin kuvitella tuon porukan liikkuneen vuosisadan alussa Rollen upealla pääkadulla sekä rantakadulla. 


































Nyt kun kaikki koulut ja harrastukset on loppu niin jää aikaa myös sunnuntaiajeluille ja ensimmäisellä ajelulla kävin sateesta huolimatta katsomassa Iiriksiä Château de Vullieresissä. Valitettavasti Iirikset olivat jo parhaat päivät nähneet, vaikka näyttelyä oli vielä jäljellä, mutta kartanon puutarha-alue oli kuitenkin näkemisen arvoinen. Kirjoitan oman jutun vielä kartanosta myöhemmin, sillä se on samalla yksi kohde ”linnasta linnaan” juttusarjassani. Kartanolta lähdin ajelemaan läheiseen Romaimôtierin kylään, joka on ollut pitkään listallani, tuo vanha keskiaikainen kylä alhaalla laaksossa oli todella upea näky, vanhoine taloineen. Kylässä ei sen kummempia nähtävyyksiä ollut, sillä se oli nähtävyys itsessään, mutta piipahdin kuitenkin kylän suurimmassa nähtävyydessä eli kirkossa. Onneksi piipahdin sillä koin siellä todella uskomattoman hetken kun kuuntelin paikallisen sellistin soittoa, kaunista! Lähistöllä sijaitseva näköalapaikka Dent de Vaulion houkutteli minua vielä jatkamaan matkaa ja halusin kiivetä ylös katsomaan mahtavia näkymiä Lac De Joux-järvelle. Sunnuntaiajelusta voit lukea lisää täältä.















Kesäkuu tuo mukanaan lukuisat ulkoilmatapahtumat, elokuvat, konsertit ja Brocantet eli kirpputorit, joissa on mukava kiertää ja viettää aikaa, usein saattaa tarttua jotakin myös mukaan. Kesäkuuhun kuuluu oleellisesti tietenkin juhannus, täällä Sveisissä sitä ei juhlisteta, mutta me juhlimme samalla hääpäivää ja vietimme sitä hemotellen Genevessä.















Kesäkuun luonto innostaa patikoimaan, viiniviljelmillä on ihana käyskennellä, niihin maisemiin ei kyllästy ja vaikka keli on sateinen se ei haittaa kun kävellään sementillä. Järjestimme myös kauden viimeisen ParentTime-retken viinin merkeissä, ensin kävelimme Rollen viiniviljelmillä ja sitten vierailimme viinimuseossa, tuosta reissusta voit lukea täältä. Sen sijaan metsä- ja vuoristoreiteille ei kannata lähteä, ennen kuin aurinko on kuivannut maastoa, sillä sateiden vouksi reitit ovat liian vetisiä ja liukkaita patikointia varten. Tällä hetkellä on kauhea patikointikuume ja pakko hyödyntää näin helteisenä päivänä nuo viileämmät yläilmat.
















Loppukuusta minulla oli ilo päästä yllättäen mukaan Papin työmatkalle Lontooseen. Innostuin lyhyestä reissusta kovin ja olin ajatellut tutkia paikkoja ”kuninkaallisten”-hengessä, osittain onnistuin oman ”Royal”-kierroksen kanssa, mutta oli hieman epäonnea matkassa ja kierros typistyi hieman. ”Royal”-kierroksesta teen myöhemmin oman postauksen, mutta täältä voi käydä lukemassa mitä kaikkea meni mönkään pikavisiitillä… 

























Heinäkuun helteitä odotellessa ;)


18 kommenttia:

  1. Hienoja tarinoita ja säät valitettavasti muuttaa pirteämmänkin ja positiivisemmankin. Mutta sateen jälkeen paistaa aina aurinko.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nina ihanasta kommentista <3 Kyllä se aurinko aina joskus paistaa ja nyt ainakin tällä hetkellä täällä meillä ;)

    VastaaPoista
  3. Hengästyttävän aktiivista elämää teillä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kesäkuu tuntuu aina olevan kovin kiireinen kun on monta juttua mitkä pitää hoitaa lomien alta pois ;)

      Poista
  4. Tosi kivan näköinen tuo kulkue! :) Uuden-Seelannin Napierissa satuin sattumalta paikalle Art Deco-viikonlopun aikaan. Viikonloppuna oli mm. kulkue ja yleisesti ihmiset olivat pukeutuneet 1930-luvun asuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta noi kulkueet ovat niin ihania ja kiva katsoa kun ihmise panostavat niihin! MIksi meillä ei ole tälläisiä kulkueita Suomessa?

      Poista
  5. Jos tuntuu lian tyhjältä niin mä voin tulla kylään ;) On taas nimittäin sen verran kivan näköisiä kuvia. Etenkin tuo linna tuossa yhdessä kuvassa.

    Kesä on aina lasten kanssa sellaista erilaista aikaa. Meilläkin, vaikka oma vasta 4-vuotias, ollaan oltu kesälomamatkalla Suomessa kuukauden verran niin onpahan jo alkanut sanomaan, että olisi kiva mennä välillä päiväkotiinkin. Nyt kun aloin miettimään niin itselläkin on paljon kesämuistoja lapsuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha ha kiva kuulla ;) Tuo linna on tuosta meidän lähikaupungista Nyonista ja sen terassilla on ihana istuksia katsellen maisemia ja nauttien herkullisesta jäätelöstä, jota voi ostaa rantakadulta ;) Kiva kuulla että ootte saanut nauttia Suomen suvesta ja siellähän löytyy paljon kivaa tekemistä. Tiedän mitä tarkoitat, omilla muksuilla on ehkä vähän liiankin pieni ikäero, mutta heistä on ollut aina kivasti seuraa toisilleen, sillä lomalla aika tulee pitkäksi ja kaivataan kavereita, itse kukin ;)

      Poista
  6. Keski-Euroopassa näyttää olevan varsin viehättäviä tapahtumia! Tästä tulee mieleen viime vuoden pääsiäisreissu, missä Luxemburgissa oli antiikkikirpputori keskellä kylää useammalla kadulla. Hinnat olivat kalliita, mutta harvoin monta sataa vuotta vanhoja kippoja myydäänkään kadulla. Kaiken kaikkiaan oli hieno katsella esineitä vaikka mitään en ostanutkaan.

    VastaaPoista
  7. Nuo kirpputorit ovat aivan ihania ja niissä on hauska lumpustella ja viettää aikaa, vaikkei mitään tarvitsisi ostaa... Täällä on niin kiva kun on todella paljon erilaista vanhaa tavaraa myynnissä ja riippuen paikasta, hinnat voivat olla edukkaita. Mutta samoin kun Suomessa myyjät kyllä tietävät mikä tavara liikkuu ja hinnat ovat sen mukaisia...

    VastaaPoista
  8. Sen verran vinkkinä, että isommat kuvat tekisivät oikeutta kiinnostaville kohteilleen? Kannattaa siis tutkia, mikä bloggerisi layoutin mitat ovat ja ladata kuvat sen mukaisina. Jos bloggerin itsensä antaa valita koon (small, original, large) tuppaa se pakkaamaan ne vähän suttaisina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä tutustua aiheeseen tarkemmin ja käydä tutkimassa miltä kuvat näyttävät muilla selaimilla, itse käytän safaria ja omien vaaleanpunaisten silmälasien läpi katsottuna kuvat näyttävät ihan selkeiltä ;) En omista mitään hienoa järjestelmä kameraa, joten kaikki kuvani ovat otettu IPhone (4,5,6) puhelimilla, nykyinen käytössäni oleva on mallia 6. Itse taas tykkään katsoa blogipostauksia missä kuvat näkyvät kokonaisena ruudulla, eikä niitä tarvitse scrollailla edestakaisin että näkisi kuvan kokonaisuudessaan... Kiitos kommentista, täytyypä pyytää apuja viisaammilta ;)

      Poista
  9. Upea tuo Rollen kulkue! Järjestetäänkö se joka vuosi vai vain tämän yhden kerran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen että viime vuonna olisi ollut kanssa joku kulkue, mutta äsken kun pikaisesti googletin niin en löytänyt tietoa kuin tämän vuoden kulkueesta. Minua taisi siis onnistaa ;)

      Poista
  10. Itselläkin kova patikointikuume ja muutenkin kova hinku seikkailemaan ihan lähistöltäkin löytyville mielenkiintoisille paikoille, mutta tuo ainainen sade tänä kesänä on hiukan haitannut tahtia.

    VastaaPoista
  11. Blogeissa on parasta se, että pääsee kurkistamaan paikkoihin, joihin ei itse välttämättä tule koskaan mentyä. Vaikka ei siinä, todella kivannäköisiä maisemia näissäkin kuvissa, joten eipä sitä tiedä vaikka jos joskus päätyisikin :). Patikointi ja linnat ja viini ovat kyllä itselle kovastikin mieleen, ja nämä eivät liene niitä pahiten turistisoituneita alueita?

    VastaaPoista
  12. Voi kun kaunis kulkue! Olen päässyt seuraamaan tuollaista paraatia vain kerran Suomenlinnassa ja se oli kovasti vaatimattomampi.

    VastaaPoista
  13. Kesä ja kesän suunnitelmat... Kunpa kesäaika olisi Suomessakin pidempi! Kuten Pirkkokin tuossa totesi, niin ette ainakaan ehdi tylsistymään. :)

    VastaaPoista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.