tiistai 11. syyskuuta 2018

Tapahtui elokuussa

Uskomatonta mutta totta, nyt on jo syyskuu! Ensi kuussa tulee vuosi siitä kun muutimme takaisin Suomeen. Viime vuonna tähän aikaan etsin meille kuumeisena asuntoa Suomesta ja yritin järjestellä parhaani mukaan paluumuuttoa! Palataan kuitenkin vielä ajassa tähän hetkeen ja katsellaan hieman mitä kaikkea mahtoi elokuussa tapahtua. 

Kesäkausi alkoi tänä vuonna Suomenlinnassa ja sinne se myös päättyy, sillä elokuu lähti käyntiin Suomenlinnan visiitillä! Elokuussa alkoi arki ja työmaa kutsui jälleen, töihin oli kiva palata, sillä aloin jo kaivata hieman rutiineja sekä ilmastointia. Kelit olivat vielä pitkään aurinkoisia ja lämpimiä, kotona oli kuuma ja öisin oli vaikea nukkua. 
Lähipiirissämme vietettiin häitä ja Rosa tuli muutamaksi viikoksi kotiin. Otin heti siitä ilosta kaiken irti ja kävimme Rosan kanssa muutamassa museossa sekä taiteiden yössä.

Elokuussa tuli harrastettua matkailua niin kotimaassa kuin ulkomailla ja osallistuin ihka ensimmäiselle Bogireissulle. Loppukuusta lähdin käymään ensimmäistä kertaa Sveitsissä paluumuuton jälkeen ja voin vain todeta että reissu oli aivan mahtava ja ihana piristysruiske, mutta kiva oli palata myös kotiin.

Tapahtumarikas Elokuu

Viime kuussa pääsin vihdoin käymään sotamuseossa, vuosia tuo museo on ollut listallani ja se on jopa ehtinyt muuttaa Kruununhaasta Suomenlinnaan. Roni lähti minulle oppaaksi ja kävimme kaikissa kolmessa museossa, sotamuseossa, sukellusvene Vesikossa sekä puolustusvoimien museossa. 
Sotamuseossa pääsi tutustumaan Suomen sotahistoriaan, museossa olisi ollut opastettu kierros, mutta valitettavasti myöhästyimme siitä, joten kiertelimme itseksemme. Sotamuseon maneesissa oli Puolustusvoimien 100-vuotisnäyttely ja käväisimme myös siellä. Ronillehan nämä oli tuttua kauraa, kun on juuri päässyt armeijasta. Samalla lipulla pääsi tutustumaan vielä sukellusvene Vesikkoon.
Suomenlinna oli Ronille tuttu paikka, joten hän johdatti minua, kuljimme luolia pitkin ja ne olivat hieman jännittäviä. En ole aikaisemmin käynyt noissa luolissa, mutta olen lukenut niistä, olin tyytyväinen kun pääsin niistä pois. Tulimme Kustaamiekalle ja meillä oli hyvä ajoitus sillä Silja ajeli juuri ohitsemme. Kävelimme linnoituksen alueella ja täytyy sanoa että maisemat ovat kyllä todella kauniit!


Keskiaikaiset markkinat Helsingin pitäjän kirkollaPapin kanssa lähdimme käymään keskiaikaisilla markkinoilla Helsingin pitäjän kirkolla, olin iloinen huomatessani että täällä Suomessakin järjestetään näitä markkinoita. Usein olen kuullut puhuttavan Helsingin pitäjän kirkosta tai nähnyt opaskyltin, mutta vielä koskaan en ollut siellä käynyt. Tuo alue oli todella viihtyisä, kiertelimme markkinoita ja katselimme esityksiä sekä piipahdimme kirkossa kuuntelemassa Raaseporin linnan arkeologisista löydöksistä. Ohessa vanha postaus Andillyn keskiaikaisista markkinoista Ranskassa.


Museopläjäys
Suomenlinnan sotamuseon lisäksi kävin Ateneumissa sekä Kansallismuseossa. Menimme Rosan kanssa Ateneumiin katsomaan Fantastico näyttelyä, odotin näyttelyltä enemmän ja olin hieman pettynyt siihen. Näytin Rosalle vielä nopeasti nuo suomalaiset klassikot ja lopuksi ihastelimme Saulin kuvaa. Ohessa linkki aikaisempaan Ateneum postaukseen, missä klassikot ovat saaneet seuraksi vastaavat teokset Ankkalinnasta. 

Kansallismuseossa oli päättymässä Barbie näyttely ja kun menimme sinne viimeisellä viikolla, niin jonot olivat valtavat. Pääsimme kuitenkin sisälle, alkuun näyttelyssä kuljettiin jonossa, mutta onneksi joissain saleissa pääsi jo ns. vapaasti kiertämään. Tuo näyttely oli aikamatka nuoruuteen, sillä oli useita satoja barbeja eri aikakausilta aina 1950-luvulta lähtien. Löysin monia tuttuja hahmoja TV:stä ja elokuvista, laulajia sekä monien muotisuunnittelijoiden malleja sekä monia muita mielenkiintoisia nukkeja. Näyttely oli erittäin mielenkiintoinen, löytyi sieltä jopa yksi barbi minkä oin Rosalle ostanut joskus lahjaksi!


Taiteiden yö
Siitä on kulunut jo jokunen vuosi kun olen viimeksi osallistunut taiteiden yöhön, lopetin käymisen kun pullot alkoivat lennellä kadulla. Kkoin että tapahtuma ei ollut enää turvallinen, kun nuoret alkoivat pitää samaan aikaan Back to School- juhlia. 

Löysin tämän vuoden taiteiden yön ohjelmasta monia mielenkiintoisia tapahtumia, mutta päädyimme osallistumaan Murhakävelylle sekä Senaatintorille katsomaan Ihmisverkkoa. Murhakävely lähti Kapteeninkadulta ja en ole vielä eläessäni ollut osallisena niin massiivisella opastetulla kierroksella. Mukana oli useita satoja osallistujia, kierros oli kuitenkin aivan loistava ja äänentoisto pelasi hyvin. Kävelimme Eirassa ja Kaivopuiston alueella ja saimme kuulla vanhoista murhista. 
Opastetun kierroksen jälkeen otimme pikaisesti huikopalaa ja sitten jäimme Senaatintorille odottamaan kun espanjalainen ryhmän La Fura dels Baus muodstamaa ihmisverkkoa. Ihmisverkko toteutetaan  nosturin avulla, joka nostaa 42 henkilöä ilmaan ja he tärisevät sekä liikkuvat musiiin tahdissa. Ihisverkko esitys oli kerrassaan mahtavan näköinen, harmi että kesti vain noin 10 minuuttia, sillä se oli todella näyttävä. 


Kotimaanmatkailu

Loppukuusta lähdin tutustumaan Kotkan ja Haminan seudun matkailutarjontaan, Visit Kotka-Haminan vieraana. Helsingistä lähti bussilastillinen bloggareita ja somettajia viettämään viikonloppua Kymenlaaksoon. Meille oli järjestetty ihan huikea viikonloppu ja pääsimme kokeilemaan erilaisia aktiviteettejä. Monista vaihtoehdoista minä valitsin ratsastuksen ja kokeilin koskenlaskua, lisäksi pääsin tutustumaan Merikeskus Vellamoon Kotkassa. Kotkasta ja koskenlaskusta kirjoitinkin jo postauksen, jonka voit lukea täältä, mutta ratsastuksesta ja Harjun oppimiskeskuksesta postaus on tulossa myöhemmin. 


Ulkomaan matkailu
Ihan kuun lopussa lähdin Sveitsiin ystäväni syntymäpäiville ja tämä oli ensimmäinen kerta kun matkustin Sveitsiin paluumuuton jälkeen. Odotin reissua innolla, sillä oli ihana päästä näkemään ystäviä ja rakkaita paikkoja. Tuo viikonloppu oli kuin pikakelaus niistä vuosista, jotka asuin Sveitsissä, sillä pääsin tekemään minulle rakkaita asioita kuten ratsastamaan Fuxilla, patikoimaan sekä onnistuin näkemään ystäviäni niin suomalaisesta kuin kansainvälisestä yhteisöstä. 


Oli ihan mahtavaa päästä näkemään Fux pitkästä aikaa sekä päästä ratsastamaan upeisiin maisemiin. Viime syksynä en ehtinyt tehdä La Dolen patikointia ja se jäi hieman kaivelemaan. Houkuttelin koulun vanhempia kahvittelun sijaan patikoimaan ja neljä ystävääni tarttuikin haasteeseen. Ehdin viikonlopun aikana pyörähtää emäntäni kanssa Nyonissa, joka on lempikaupunkini sekä ehdimme myös patikoida Toblerone-reittiä. Aloitimme patikoimisen Glandista ja onnistuimme piipahtamaan Villa Rosa museossa, joka sijaitsee reitin varrella. Itse juhlat olivat todella hienot ja onnistuneet, oli ihan mahtavaa nähdä kaikkia tuttuja sekä tutustua uusiin ihmisiin. Oheiset linkit vievät vanhoihin postauksiin, kirjoitan tuosta upeasta viikonlopusta myöhemmin omat postaukset. 


Ulkoilu
Elokuussa riitti paljon mielenkiintoisia tapahtumia ja tämän vuoksi ulkoilut jäivät hieman vähemmälle. Pirttimäen ulkoilualue on kummitellut pitkään mielessäni ja vihdoin sain Papin houkuteltua sinne. Pääsimme perille ja ehdimme kävellä vain muutaman hetken niin sade yllätti, eikä meillä ollut kunnon varusteita mukana, joten kävelimme ainoastaan lyhimmän reitin. Pirttimäen reitit ovat hyvin merkittyjä ja ne kulkevat ilmeisesti pääosin hiihtolatuja pitkin. Muutama kohta tuntui entuudestaan tutulta ja olen varma että olen ratsastellut samoissa maisemissa. Pirttimäelle pitää ehdottomasti palata uudelleen, sillä mieleeni jäi yksi reitti, joka varrella on Hiidenkirnuja. Kuun puolessa välissä Träskendan kartanolla vietettiin Auroran kesäjuhlia, muistin juhlat myöhään iltapäivällä, mutta päätin kuitenkin lähteä käymään paikan päällä. Träskendan kartano on huonossa kunnossa ja kyläjuhlia vietettiin Träskendan ystävien toimesta, kesäjuhlilla kerättiin nimiä adressiin, jotta kartanon kunnostushanke etenisi. Minua harmittaa kun en ehtinyt ajoissa kyläjuhlille, sillä siellä järjestettiin opastettuja kierroksia ja kartanoon olisi päässyt tutustumaan sisälle. 


Lähdin kävelemään kartanon maille ja huomasin että siellä kulki useita polkuja, polut olivat osittain hyvin merkittyjä, mutta syvemmällä metsässä kulki useita pieniä polkuja. Tälläkin kertaa sade yllätti ja vettä tuli oikein kunnolla, palasin pikimmiten takaisin autolle. Kartanon alue on todella upea, joten sen poluille pitää palata uudemman kerran. Träskendan polut olivat hieman sekavasti opastettuja, viime kuussa kirjoitinkin blogipostauksen ”Patikointi -eniten ärsyttää”-postauksen jossa ruodin näitä patikointireittien opasteita. 


Martan touhut
Sveitsissä asuessa suurinta huviani oli käydä kirpputoreilla ja olenkin pitkään ihmetellyt mitä minun viikonlopuista on oikein puuttunut? Kesä on kirpputorien parasta aikaa ja huomasin että en ole koko kesänä käynyt yhdelläkään torilla. Tämä tilanne piti heti korjata ja lähdin käymään Vermossa sekä tutustumaan Aleksis Kiven kadun ilmaiseen kirpputoriin. 

Hietsussa en ole käynyt vuosiin, joten sekin piti käydä testaamassa. Hietsusta oli tullut oikein ammattimainen myyntipaikka, siellä perinteisten kirpputoritavaran sijaan pöydät notkuivat Iittalasta, Marimekosta sekä muista design astioista ja vaatteista. Kävimme myös Lapinlahden sairaalan luona ja siellä oli kadun varteen kerääntynyt myyjiä, hienoa kun on tälläistä ilmaisia kirpputoreja. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja lähteä kanssa torille myymään, varsinkaan kun pöydät eivät maksa mitään!Tuoreimmat kuulumiset löydät Martan Matkassa 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.